Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011
Το βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !!
«That’s Greece vs That’s Not Greece» είναι ο τίτλος του βίντεο που παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα, σε σχέση με αυτήν που κάποιοι θέλουν σκόπιμα να «σερβίρουν» στα διεθνή ΜΜΕ.
Προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BHCC) »REFORMINGHELLASACHALLENGE» στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου 2011
Ο χάρτης της ελληνικής χρεοκοπίας
Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή; Πως θα διαμορφωνόταν η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα για τους πολίτες της, αλλά και για την ΕΕ σε περίπτωση χρεοκοπίας; Το BBC έφτιαξε τον χάρτη των απαντήσεων και το NEWS 247 σας τον παρουσιάζει
Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι θέμα συζήτησης καθημερινά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Πέρα από τις κραυγές, τους εντυπωσιακούς τίτλους και τα προκλητικά εξώφυλλα, υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές που προσπαθούν να εξηγήσουν την κατάσταση και να αναλύσουν όλα τα πιθανά σενάρια.
Το BBC, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δημιούργησε έναν κατατοπιστικό πίνακα με όλες τις πιθανές εξελίξεις του ελληνικού δράματος.
Σε άρθρο με τίτλο "Η οδύσσεια χρέους της Ελλάδας", το BBC προσπαθεί να απαντήσει σε όλα τα "καυτά" ερωτήματα, σχετικά με την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, τις πιθανότητες χρεοκοπίας, το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και τις συνέπειες των αποφάσεων κυβέρνησης και τρόικας.
Στη συνέχεια ανιχνεύει τα αποτελέσματα των παραπάνω σεναρίων καταλήγοντας σε πέντε πιθανές καταστάσεις, που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της.
Δυστυχώς αυτές περιλαμβάνουν στην καλύτερη περίπτωση μια "πύρρειο νίκη" της Ελλάδας και στη χειρότερη την... παγκόσμια καταστροφή.
Το NEWS 247 μετέφρασε τον πίνακα και σας τον παρουσιάζει. Πατήστε πάνω στην εικόνα που ακολουθεί και διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση.
Γενναία αναδιάρθρωση με ανταλλάγματα 125 δισ.
ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε επεξεργάστηκε η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo).Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.
Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά"
Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δισ. ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ", δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς".
Χάσμα μεταξύ χωρών-μελών του ΔΝΤ για τις αιτίες της κρίσης
Αυξάνονται οι πιέσεις προς την ΕΕ για λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων
Πλήρης αδυναμία για μία κοινή «διάγνωση» της χρηματο-πιστωτικής κρίσης προέκυψε σήμερα στην Ουάσινγκτον, μεταξύ των κρατών μελών του ΔΝΤ, σημειώνει στη σημερινή ανταπόκρισή του από την Ουάσινγκτον το Γαλλικό πρακτορείο.
Οι μεν Ευρωπαίοι θεωρούν ότι "η στρατηγική τους έναντι της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη είναι η ενδεδειγμένη", οι Αμερικανοί τους προσάπτουν ότι πρέπει "να κάνουν ακόμα περισσότερα πράγματα", και οι Βραζιλιάνοι διαπιστώνουν ότι "αμφότεροι είναι στην πραγματικότητα ανοχύρωτοι, σε αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική φάση".
Μιλώντας για τους παράγοντες για τους οποίους υπάρχει δυσκολία σύμπτωσης απόψεων στους κόλπους του ΔΝΤ ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις νομισματικές-οικονομικές υποθέσεις κ. Ολι Ρεν δήλωσε: "Κατ' εμέ παρουσιάζεται αβέβαιη η προοπτική, δεδομένων των επίμονων ανησυχιών για τον κίνδυνο απ’ το δημόσιο χρέος, επίσης απ’ τη χαρακτηριστική επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, απ’ την έντονη άνοδο της βούλησης αποφυγής ανάληψης οικονομικού κινδύνου, και απ’ την ευμεταβλητότητα στις αγορές".
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν σε ισχυρότερα βήματα ώστε να αποτρέψουν «την απειλή μιας σειράς χρεοκοπιών, τραπεζικών καταρρεύσεων και καταστροφικών κινδύνων» που θα προέκυπτε και πέραν της Ευρώπης εάν μερικές ευρωπαϊκές χώρες χρεοκοπούσαν. "Καθίστανται αναγκαία τα επιπλέον μέτρα, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των δεσμεύσεων, να δημιουργηθεί η 'αντι-πυρική ζώνη', που θα αποτρέψει μια ακόμα σοβαρότερη διάδοση" της κρίσης, δήλωσε ο Γκάιτνερ.
Αντίστοιχα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ, με πνεύμα πιο συναινετικό δήλωσε πως: "Η δική μου ελπίδα είναι, επ’ ευκαιρία των ετήσιων συνελεύσεων ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, εάν δεν επιλύσουμε κατ' ανάγκην όλα τα προβλήματα, δεδομένου ότι εδώ δεν αποφασίζουμε για όλα, τουλάχιστον να καταλήξουμε σε μια κοινή 'διάγνωση" γι’ αυτά τα προβλήματα».
Ο γγ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας κι Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. Ανχελ Γκουρία τάχθηκε, στην παρέμβασή του, υπέρ "σημαντικών επιπλέον πόρων και πλέον αξιόπιστων μηχανισμών"(...)"ώστε να αποτραπεί η διάδοση κι η προοπτική τα δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων κρατών να υπονομεύσουν την πορεία σε όλη τη ζώνη" του ΟΟΣΑ.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των αναδυόμενων οικονομιών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη Δύση και τον κίνδυνο εκτροχιασμού της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουΐντο Μαντέγκα , κάλεσε τους Ευρωπαίους «να διασφαλίσουν πως με τις κινήσεις τους θα σταματήσουν την διάδοση της κρίσης στα όρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας», δηλαδή των τριών χωρών που έχουν ήδη δεχθεί τη βοήθεια με τα πακέτα διάσωσης. "Ας αναλογιστεί η ευρωζώνη, πόσο κρίσιμο ρόλο έχει" προέτρεψε. "Στο παρελθόν, προγράμματα του ΔΝΤ απέτυχαν" επισήμανε ο Βραζιλιάνος υπουργός. Άσκησε όμως κριτική και στην επεκτατική νομισματική πολιτική των ΗΠΑ λέγοντας : "Πάντως, οι πλουσιοπάροχες νομισματικές πολιτικές, από τα κράτη εκείνα, που έχουν τα λεγόμενα αποθεματικά νομίσματα, λίγο συνεισέφεραν κατ' εμέ στην οικονομική ανάκαμψη".
Ο δε Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης, Zhou Xiachuan, προειδοποίησε πως όλα τα έθνη με μεγάλα ελλείμματα – συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ – πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες τους για να σταθεροποιηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών. Γιατί όπως τόνισε «από πολλές απόψεις η κρίση βάθυνε περισσότερο».
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô