Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Οι θέσεις της ΑΝΕΑΕΔ στο από 27/12/2010, δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνος”



Αξιότιμε κ. Διευθυντά (εφημερίδας Έθνους),


Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.), μόνο σαν μία νέα αήθη και κακόβουλη επίθεση κατά των στρατιωτικών, θα μπορούσε να ερμηνεύσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας, με τίτλο « Η ΕΠΕΛΑΣΗ των «στρατηγών» στο Μετοχικό», καθώς επίσης και το εκτενές, εκ βάθρων παραπλανητικό και ανακριβές, άρθρο που συνεχίζεται στις σελίδες 4 και 5.

Είναι εύλογη η απορία μας, πως τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (!) το πρώτο θέμα της εφημερίδας σας, ελλείψει κάποιου σοβαρού θέματος (!), βασιζόμενο σε επιλεκτική χρησιμοποίηση στατιστικών στοιχείων και σε αυθαίρετες αναλύσεις, παρουσιάζει τους στρατιωτικούς, ως δήθεν κοινωνικά ανάλγητους προνομιούχους και ότι δήθεν αυτοί φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση του ΜΤΣ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, όπως ακριβώς τα εμφανίζετε στο άρθρο σας:

Ø Καταγγέλλετε εμμέσως πλην σαφώς και μάλιστα με τον υπέρτιτλο «Φάμπρικα», ότι δήθεν με «παρά το Νόμο και την ηθική» μεθοδεύσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων έπαιρνε σικέ βαθμούς, μέσα σε μία νύκτα. Γνωρίζετε όμως, ότι η όποια απονομή βαθμού μετά την αποστρατεία, γίνεται μετά από σχετική προσφυγή του όποιου ενδιαφερόμενου, μέσα από τη διαδικασία των διοικητικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει με κάθε Έλληνα πολίτη που αντιδικεί με το Δημόσιο. Γιατί οι στρατιωτικοί να αντιμετωπίζονται διαφορετικά;

Ø Με ποια λογική το μηνιαίο μέρισμα (μηνιαία επικουρική σύνταξη) των 450 € μικτών προ φόρων, ενός που κατ’ απόλυτη νομιμότητα και ηθική φέρει τον ανώτατο βαθμό της ιεραρχίας του στρατεύματος, είναι υπέρογκο ποσό; Με ποια κατηγορία ανωτάτων κρατικών λειτουργών τον συγκρίνετε;

Ø Με παραπλανητικό τρόπο παρουσιάζετε ότι δήθεν οι «στρατηγοί μαϊμού» γύρισαν την πυραμίδα των μερισματούχων ανάποδα, με σκοπό να καρπώνονται δήθεν υπέρογκα μερίσματα! Ο ίδιος όμως ο πίνακας μερισματούχων του ΜΤΣ που παραθέτετε σας διαψεύδει! Διότι οι 18.810 στρατηγοί (Σ.Ξ. και ΕΛ.ΑΣ) αποτελούν το 30,5% του συνόλου των 61.438 μερισματούχων! Πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά; Με δεδομένο ότι ένας αξιωματικός, μετά από 30 έως 42 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας, όταν αποστρατεύεται, έχει βαθμό άνω του Ταξιάρχου! Το αντίστοιχο βέβαια ισχύει και για τους εξ υπαξιωματικών προερχόμενους αξιωματικούς, οι οποίοι μετά από τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, βάσει της κείμενης νομοθεσίας αποστρατεύονται με το βαθμό του συνταγματάρχη! Που βρίσκεται λοιπόν η φάμπρικα; Και μη συγκρίνουμε τον ελληνικό με τους στρατούς άλλων χωρών που έχουν λιγότερους στρατηγούς! Δεν πιστεύει κανείς Έλληνας ότι το δήθεν «στρατιωτικό κατεστημένο» της χώρας είναι τόσο ισχυρό που επιβάλλει καταστάσεις! Είναι οι πολιτικές ηγεσίες διαχρονικά που ήθελαν να ευνουχίσουν πλήρως διεκδικητικά την ηγεσία των Ε.Δ., προσφέροντας «χωρίς αντίκρισμα χρυσαδαμάντινους αστέρες».

Εκείνο που μας δημιουργεί έκπληξη και οργή, πλέον των παραπάνω, είναι το γεγονός ότι δεν αναφέρεστε (σκοπίμως;) στις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών του Υ.ΕΘ.Α, στις οποίες ανήκε και ανήκει η ευθύνη του ΜΤΣ. Ενδεικτικά, θα χαιρόμασταν αν διερευνούσατε δημοσιογραφικά τα παρακάτω, μιας και τόσο κόπτεσθε για τα αίτια και το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων:

Ø Τι συνέβη με τις «επενδύσεις» των Ταμείων στην περίοδο του Χρηματιστηρίου;

Ø Πόσο επωφελής για το ΜΤΣ ήταν η συνολική προσέγγιση του θέματος της Γενικής Τράπεζας;

Ø Πόσα χρόνια λίμναζε η κινητή περιουσία των Μετοχικών Ταμείων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Τράπεζα Ελλάδος χωρίς τόκους και τώρα με κάποιο επιτόκιο κατά την κρίση του εκάστοτε Υπ. Οικονομικών;

Ø Με ποιες σύγχρονες διαδικασίες “Real Estate” διαχειρίζονταν και διαχειρίζεται η ακίνητη περιουσία;

Ø Με ποια χρηματοδότηση αποφασίσθηκε η ένταξη μεγάλου αριθμού αντιστασιακών στο ΜΤΣ και μάλιστα χωρίς να έχουν καταβάλει έστω 1 δραχμή;

Ø Με ποιες διαδικασίες ορίζονταν/ορίζονται οι διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων και με ποιους τεχνοκράτες στελεχώνονται;

Ø Με ποιο νομικό πλαίσιο επιβλήθηκε αχρεωστήτως φόρος μεταβίβασης ακινήτου πολλών εκατομμυρίων στο ΜΤΣ;

Ø Με ποιο τρόπο αποτιμάται η συμμετοχή του εργοδότη μας στα Μετοχικά Ταμεία, έναντι των χιλιάδων απλήρωτων υπερωριών που έχει ο κάθε στρατιωτικός στη θητεία του;

Ø Γιατί υποχρεώθηκαν οι στρατιωτικοί να καταβάλουν επί 25 χρόνια κρατήσεις για το ΒΕΑ και τώρα τους ζητούνται ευθύνες;

Ø Ποια η ανταποδοτικότητα των σεβαστών μηνιαίων κρατήσεων υπέρ ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ, στις οποίες υπόκεινται τόσο οι εν ενεργεία όσο και οι απόστρατοι στρατιωτικοί;

Ø Ποια το ανταποδοτικό όφελος των Μετοχικών Ταμείων, από τις περιουσίες του Τ.ΕΘ.Α και του Τ.Ε.Σ., που μεταβιβάζονται στους Ο.Τ.Α. και σε άλλα ΝΠΔΔ;

Κλείνοντας τονίζουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι κανένα δημοσίευμα δεν μπορεί να φαλκιδεύει τις νόμιμες αλλά και τις ηθικές διεκδικήσεις όχι μόνο των μερισματούχων του ΜΤΣ αλλά και όλων των αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ όσο και αν αυτό κατεργάζονται κύκλοι που ευνοούν και ενθαρρύνουν αυτά τα δημοσιεύματα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ βρίσκεται προ των ευθυνών της ενώ και η στρατιωτική ηγεσία, θα πρέπει να πάρει επιτέλους θέση, καθόσον αυτή αντιπροσωπεύει το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.

Για την ΑΝΕΑΕΔ

Δημητρόπουλος Βασίλης

Αντιναύαρχος ε.α.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

ΕΥΧΕΣ

Η παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει,

και η γη το σπήλαιον, τω απροσίτω προσάγει·

άγγελοι μετά ποιμένων δοξολογούσι,

μάγοι δε μετά αστέρος οδοιπορούσι·

δι’ ημάς γαρ εγεννήθη

παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Μοιραίες και ανποφευκτες συγκρίσεις....



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Διαμαντίδη εσύ σούπερ σταρ


Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στην Ευρωλίγκα για τον μήνα Δεκέμβριο κέρδισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ο βασικότερος λόγος που η ομάδα του κατέκτησε την πρώτη θέση στο τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης, με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα.
Ο αρχηγός των «πρασίνων» είχε 14.8 πόντους ανά αγώνα, με 50% ευστοχία στα τρίποντα (12/24), 91.7% στις βολές (11/12), 7.3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

«Καταιγίδα» για 150 κλειστά επαγγέλματα

Στα μέσα Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος-πλαίσιο και οι θιγόμενοι ετοιμάζονται για σύγκρουση Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών φέρνει το σχέδιο για το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών. Θα οδηγήσει εντός του α΄ εξαμήνου του 2011 στην «αυτόματη» κατάργηση δομών και ρυθμίσεων που ισχύουν εδώ και δεκαετίες και καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν δεκάδες επαγγελματικές τάξεις. Ποιος θα φανταζόταν ότι υπάρχουν άδειες λειτουργίας για λιμουζίνες από τη δεκαετία του 1920 και ότι στο μνημόνιο του 2010 θα υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά σε αυτή τη μεταφορική υπηρεσία!

Οι υφιστάμενοι περιορισμοί καθορίζουν μεταξύ άλλων τις αμοιβές που καταβάλλουν οι πολίτες σε επαγγελματίες και επιστήμονες διαφόρων κλάδων, όπως για παράδειγμα στους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους. Καθορίζουν επίσης και τις τιμές που πληρώνουμε για διάφορα προϊόντα, όπως τα φαρμακευτικά, καθώς οι φαρμακοποιοί δικαιούνται να πωλούν με ποσοστό κέρδους 35%.

Νομοθετική ρύθμιση εδώ και τώρα
Υστερα από 10 χρόνια προετοιμασίας - από την πρώτη εξαγγελία που είχε κάνει η κυβέρνηση Σημίτη αμέσως μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ- η κυβέρνηση, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, είναι υποχρεωμένη να προωθήσει εδώ και τώρα τη νομοθετική ρύθμιση. Δεν πρόκειται ωστόσο για απλό εγχείρημα. Οι περιπλοκές είναι πολλές. «Τα διαρθρωτικά είναι πολύ πιο δύσκολα από τα δημοσιονομικά» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» διακεκριμένο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που ασχολήθηκε επισταμένως με το ζήτημα τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί, αλλά η κατάθεσή του στη Βουλή αναβλήθηκε για τα μέσα Ιανουαρίου λόγω των εορτών αλλά και των αντιδράσεων των θιγομένων επαγγελματιών που ετοιμάζονται για σύγκρουση προτού ακόμη η ρύθμιση ανακοινωθεί.

Η απόφαση ελήφθη στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, στη διάρκεια του οποίου ο υπουργός Οικονομικώνκ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τη βασική φιλοσοφία του νόμου που στηρίζεται στην «οριζόντια άρση περιορισμών» που θα οδηγήσει στο άνοιγμα περισσότερων από 150 επαγγελμάτων και υπηρεσιών. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει για διαβούλευση το σχέδιο στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά μόνο στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του ορκωτού λογιστή, ενώ το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα προωθηθεί σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ετοιμάζει ο αρμόδιος υπουργός κ. Α. Λοβέρδος.

Στο δεύτερο μέρος του νόμου-πλαισίου που επεξεργάστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης θα αναφέρονται οι κατηγορίες περιορισμών και εμποδίων που θα αρθούν για το άνοιγμα συνολικά 150 επαγγελμάτων. Το νομοσχέδιο θα καλύπτει και την υποχρέωση της Ελλάδας για την απελευθέρωση των υπηρεσιών βάσει της σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Οδηγία Μπολκεστάιν).

Μετά την ψήφιση του νόμου-πλαισίου θα παρέχεται σε κάθε υπουργείο περιθώριο μέχρι έξι μηνών για να καθορίσει (με προεδρικό διάταγμα ή υπουργική απόφαση) ποια επαγγέλματα δεν θα ανοίξουν εφόσον συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος. Για όσα επαγγέλματα δεν κινηθεί η σχετική διαδικασία εντός των έξι μηνών, θα ανοίγουν αυτόματα. Παράλληλα κάθε υπουργείο θα προχωρεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το κάθε επάγγελμα που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα των δεκάδων επαγγελμάτων και υπηρεσιών που θα «απελευθερωθούν» δεν θα συμπεριλαμβάνονται τα ταξί, όσον αφορά τις άδειες. Κοινή συνισταμένη για τα περισσότερα επαγγέλματα θα είναι η κατάργηση της κατώτατης αμοιβής και των υφιστάμενων περιορισμών (γεωγραφικών και άλλων) για την έναρξη της δραστηριότητας, στοιχεία που προστάτευαν δεκάδες επαγγελματικές ομάδες από τον ανταγωνισμό. ΟΑγιος Βασίλης φέρνει και «φρουτάκια»
Στη συνεδρίαση της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τους άξονες της νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση αδειών για τυχερά και τεχνικά παίγνια ώστε να νομιμοποιηθούν τα συνοικιακά «φρουτάκια» και ο ηλεκτρονικός τζόγος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι αναγκαίο διότι η χώρα μας πληρώνει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ τον μήνα μετά την καταδίκη της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απαγόρευση του 2002 και προσέθεσε ότι ο παράνομος τζόγος φθάνει τα 4 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση προσδοκά μόνο για το 2011 έσοδα 700 εκατ. ευρώ και κάλεσε προ μηνών σε διαβούλευση τους βασικούς φορείς του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το σοβαρό ζήτημα του κοινωνικού κόστους που θα προκαλέσει η εξάπλωση των ηλεκτρονικών «κουλοχέρηδων», ιδιαίτερα σε μια περίοδο που αυξάνεται η ανεργία, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι η αποτελεσματική ρύθμιση θα έχει στόχο «να αποφεύγονται φαινόμενα εθισμού από ανήλικους και ευάλωτους πολίτες». Μέλη της Ομοσπονδίας Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνων εκφράζουν την αγωνία τους για τις θέσεις εργασίας στον κλάδο τους και αντιτίθενται στην πρόθεση της κυβέρνησης να «νομιμοποιήσει τον συνοικιακό τζόγο».

«Κλειδί» για επιστροφή στην ανάπτυξη
Αναμένεται άλμα 10% του ΑΕΠ από τις δουλειές που θα ανοίξουν
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ για την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, τη μείωση των τιμών και την αύξηση της απασχόλησης εναποθέτει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και η τρόικα στην απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών.

Η απόφαση που προωθείται χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την άμεση τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές της Μεταπολίτευσης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΟΒΕ, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων που αφορά εκατομμύρια εργαζομένους εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση των τιμών λόγω έντασης του ανταγωνισμού. Στοιχεία της Κομισιόν αναφέρουν επίσης ότι οι περιορισμοί που ισχύουν σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού με 1.000 ευρώ τον χρόνο.

«Αθροιστικά η απελευθέρωσητων επαγγελμάτων υπολογίζεται ότι μπορεί να αποδώσειαύξηση του ΑΕΠ κατά 10%ως αποτέλεσμα του μεγαλύτερουανταγωνισμού που θα προκύψει» υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Ι. Στουρνάρας.

Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου έδειξε ότι μόνο με την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών:
* Ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κατά 0,2-0,3 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως.
* Hαπασχόληση θα ενισχυόταν ως και 4%.
* Τα κόμιστρα θα μειώνονταν ως και 2,5% κάθε χρόνο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν χαρακτήρισε την απελευθέρωση των επαγγελμάτων «κρίσιμη διαρθρωτική αλλαγή» για το μοντέλο της ελληνικής οικονομίας.

ΕΥΧΕΣ



«Master V 4.12″ Πρόγραμμα εμπορικής διαχείρησης

master

Το Master είναι ένα ελληνικό πρόγραμμα εμπορικής διαχείρησης με βιβλίο εσόδων-εξόδων.

Διευκολύνετε την διαχείριση και δώστε πνοή στα επιχειρηματικά σας σχέδια.

Αφήστε στο πρόγραμμα τη δουλειά ρουτίνας, τη μηχανοργάνωση, αντλείστε τα στοιχεία που θέλετε και σκεφτείτε πως θα προωθήσετε τις πωλήσεις και θα μεγιστοποιήσετε το κέρδος.






Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου στους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων...

Μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου έχει ένας µισθωτός στον ιδιωτικό τοµέα, σε σχέση µε έναν δηµόσιο υπάλληλο µε τις ίδιες ακριβώς αποδοχές, σύµφωνα µε τα παραδείγµατα της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονοµικών για την
παρακράτηση φόρου εισοδήµατος από 1/1/2011.

Ένας άγαµος εργαζόµενος στον ιδιωτικό τοµέα µε καθαρές αποδοχές 1.850 ευρώ τον µήνα έχει παρακράτηση φόρου 223,3 ευρώ, έναντι 181,57 ευρώ ενός δηµοσίου υπαλλήλου µε τον ίδιο ακριβώς µισθό, δηλαδή είναι κατά 23% µεγαλύτερη.

Στον ίδιο µισθωτό παρακρατούνται από το δώρο των Χριστουγέννων 223,3 ευρώ, έναντι 44 ευρώ του δηµοσίου υπαλλήλου. Αντίστοιχα, από το δώρο του Πάσχα και το επίδοµα αδείας παρακρατούνται από τον εργαζόµενο στον ιδιωτικό τοµέα από 112 ευρώ, έναντι 23 ευρώ από τον µισθωτό στο ?ηµόσιο.

Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι οι αποδοχές των δηµοσίων υπαλλήλων έχουν περικοπεί, µετά την κατάργηση του 13ου και 14ου µισθού και την αντικατάστασή τους από επιδόµατα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ο τρόπος µε τον οποίο θα υπολογίζεται η παρακράτηση φόρου κατά την καταβολή µισθών, ηµεροµισθίων και συντάξεων.

Πρόκειται για το ίδιο καθεστώς που ισχύει από την 1η Μαΐου του 2010, οπότε και τέθηκε σε εφαρµογή ο νέος τρόπος παρακράτησης µε βάση τη νέα φορολογική κλίµακα.

Συγκεκριµένα, στους µισθωτούς και συνταξιούχους για τους οποίους το άθροισµα δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα µαζί µε το επίδοµα αδείας δεν ισοδυναµεί πλέονµε δύο µισθούς ή συντάξεις, ο υπολογισµός του συνολικού ετήσιου καθαρού εισδοήµατός τους γίνεται µε πολλαπλασιασµό του καθαρού µηνιαίου ποσού του µισθού ή της σύνταξης επί 12 µηνιαίους µισθούς.

Το ποσό του φόρου που αναλογεί βάσει της φορολογικής κλίµακας κατά περίπτωση θα µειωθεί κατά 1,5% και το υπόλοιπο αποτελεί τον φόρο που πρέπει να παρακρατηθεί σε ετήσια βάση...
Ολόκληρη η εγκυκλιος εδώ.

Η αλήθεια για το Μνημόνιο είναι μία: Το επέβαλαν για να σώσουν τις Τράπεζες


Όσο πλησιάζουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους, με ελεγχόμενη πτώχευση, κούρεμα ομολόγων, επιμήκυνση και όποιο άλλο σενάριο εξυφαίνονται ξένοι και κυβέρνηση τόσο αποδεικνύεται η αδιέξοδη πολιτική του τελευταίου έτους. Όλα αυτά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδείχθηκαν περιττά διότι η κατάληξη είναι ίδια. Απλά φτώχυνε περισσότερο ο ελληνικός λαός για να φτάσουμε και πάλι στην πτώχευση και της χώρας.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ολοένα και...

δυναμώνουν οι φωνές όσων λένε εδώ και μήνες ότι η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί δυναμικά και χωρίς φόβο το χρέος της χώρας. Έχασε την ευκαιρία να πάει σε μνημόνιο τον Μάιο αλλά με όρους πολύ καλύτερους για το λαό απ’ αυτούς που εφαρμόζονται σήμερα. «Μα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, με απίστευτα χρέη και με τεράστιο έλλειμμα, πώς θα βάζαμε εμείς τους όρους;» θα αναρωτιόνταν κάθε σοβαρός παρατηρητής. Η απάντηση είναι απλή και η αντιμετώπιση του προβλήματος επίσης απλή, αλλά θέλει κότσια που η κυβέρνηση δεν διαθέτει.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομόλογα που λήγουν κάθε χρόνο και την κρίσιμη τριετία 2013-2015 θα πρέπει να βρει πάνω από 70 δις για να εξοφλήσει όσους έχουν στα χέρια τους αυτά τα ομόλογα. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν αγοράσει ομόλογα; Μα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, η ΕΚΤ και οι ελληνικές τράπεζες. Μ’ αυτές λοιπόν θα μπορούσε να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση αλλά φοβήθηκε, όπως όλα δείχνουν, μη χάσουν οι τραπεζίτες την κότα με τα χρυσά αυγά που λέγεται Ελλάδα.

Το είπε και ο Αντώνης Σαμαράς την Πέμπτη στην Βουλή: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε όταν υπέγραψε το Μνημόνιο. Ενώ μπορούσε – και ακόμα μπορεί – να διαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου πολύ πιο αποφασιστικά. Διότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι «φορτωμένες» ελληνικά ομόλογα και δεν αντέχουν μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Θα τολμούσαν τότε να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα;

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, δηλώσει στάση πληρωμών και αδυναμία εξόφλησης των ομολόγων που έχει εκδώσει όλα αυτά τα χρόνια, τότε θα προκαλέσει τέτοια κρίση στην Ευρώπη που δεν θα έχει προηγούμενο. Η Γερμανία και η Γαλλία, μέσω των τραπεζών τους, έχουν στα χέρια τους μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας και αν αυτή χρεοκοπήσει τότε θα χτυπήσουν κόκκινο οι ισολογισμοί.

Φανταστείτε μια χώρα να καταρρέει και οι δανειστές της να τρέμουν ότι θα χάσουν απίστευτα δισεκατομμύρια ευρώ.Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου πολλές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και φοβούνται μην καταρρεύσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας ή κουρέματος.

Όλοι αυτοί λοιπόν είναι τα μεγάλα αφεντικά του ελληνικού χρέους και όπως φαίνεται όλοι αυτοί επέβαλαν το Μνημόνιο ώστε και να μη χάσουν τα δανεικά τους και να έχουν μια χώρα σε ομηρία. Οι τραπεζίτες κατάφεραν να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς στήριξης και να δώσουν νέα δάνεια στην Ελλάδα διότι μια κατάρρευσή της δεν τους συμφέρει καθόλου.

Και η ελληνική κυβέρνηση, σκοπίμως και με πλήρη συνείδηση του τι έκανε, προχώρησε στο Μνημόνιο κι ότι αυτό έφερε. Προκειμένου να μη θιγούν οι τσέπες των τραπεζιτών είπαν να βάλουν χέρι στις τσέπες των μισθωτών. Έτσι γράφτηκε η ιστορία και δυστυχώς έτσι πάει να ξαναγραφτεί. Να πάρει η Ελλάδα το 2013 άλλο ένα δάνειο, να πληρώνει τους τραπεζίτες που έχουν τα ομόλογα που λήγουν και η χώρα να είναι σε διαρκές αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση απώλεσε τη δυνατότητα που είχε να κάνει το μειονέκτημά της πλεονέκτημα. Άφησε να περάσει ο καιρός για να φτάσει εκεί που από την αρχή έβλεπε ότι πάει, δηλαδή στην ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ακόμη και το σχέδιο Παπαδήμου για αναδιαπραγμάτευση χωρίς να γίνει κούρεμα των ομολόγων εξυπηρετεί τους τραπεζίτες. Και πως αλλιώς θα γινόταν άλλωστε αφού ο Παπαδήμος με τον Προβόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου είναι όργανα των αγορών και των τραπεζών;
από το antinews

Why'd i have to fall in love with you

«Απειλούμενα τοπία»

Ιδού μία υποθετική κατάσταση: Φανταστείτε πως κάποιοι ζωγράφοι σήμερα ξεκινούν, επάνω στον καμβά των πιο όμορφων πινάκων ζωγραφικής των Ντίρερ, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ριούσκιν, Σεζάν, Τέρνερ, Βαν Γκογκ που απεικονίζουν τοπία, να ζωγραφίζουν πόλεις με σύγχρονα κτίρια, ημιτελείς οικοδομές, αυτοκινητόδρομους με επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα, εργοστάσια, υψικαμίνους, λατομεία...

Η απάντηση είναι μία: Η ενέργεια θα χαρακτηριζόταν βανδαλισμός του αισχίστου είδους. Στην πραγματικότητα, σήμερα, δε θυσιάζονται τα εικαστικά αριστουργήματα που απεικονίζουν τη φύση, αλλά τα αριστουργήματα της φύσης καθ' εαυτά…

«Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Τοπίου»

Κάθε χώρα αναλαμβάνει: Α) Να αναγνωρίζει νομικά τα τοπία ως ένα απαραίτητο συστατικό στοιχείο του ανθρώπινου περιβάλλοντος, ως μια έκφραση της ποικιλίας της κοινής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς τους, και ως θεμέλιο της ταυτότητας τους.

Εuropean Landscape Convention, Συμβούλιο της Ευρώπης, 2000

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3827 (ΦΕΚ Α 30/25.2.2010)

http://www.coe.int/t/dg4/cultureheritage/heritage/landscape/compendium/LOIGrece.pdf

ΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

o Πέτρες και Πολιτισμός, του Χρίστου Γεωργούση

o Εξορυκτικές επιχειρήσεις και εργασία. Η περίπτωση του Αιγαίου (1860-1960), της Λήδας Παπαστεφανάκη

o Γεωγραφία των νησιωτικών μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, του Νίκου Μπελαβίλα

o Η εκμετάλλευση χρυσού, αργύρου και μόλυβδου στην Ελλάδα κατά την αρχαιότητα, του Μιχαήλ Βαβελίδη

o Αλφαβητικός κατάλογος γεωλογικών μνημείων Αιγαίου

ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ

o Τρεις ιστορίες για το Αιγαίο: Δρόμοι της πειρατείας, δρόμοι της βιομηχανίας, δρόμοι του τουρισμού, του Νίκου Μπελαβίλα

o Ο Εμμανουήλ Ροΐδης, ενάμιση αιώνα πριν, σχολιάζει τους «Χρυσοκάνθαρους» και τον «Πυρετό Χρυσού» που κατέλαβε τους Αθηναίους στα Λαυρεωτικά

o «Είς Αθηναίος χρυσοθήρας». Του Μιχαήλ Μητσάκη

ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

o Χάρτης παράνομων λατομείων στο Αιγαίο, της Εύπλοιας

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΑ

o Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις οικοδομές

ΠΕΡΙ ΛΙΘΩΝ

o Αιγαίο - Μουσεία και ταινίες

ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ

ΑΝΔΡΟΣ

o Η πέτρα του σκανδάλου, του Αλέξανδρου Μαβή

ΓΥΑΛΙ

o Το Νησί που Χάνεται, της Εύπλοιας

ΕΥΒΟΙΑ

o Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ ΓΜΜΑΕ, του Δημήτρη Δ. Σουφλέρη

o Λάρκο: Ο Μέγας Χορηγός Ρύπανσης του νησιού, Συνέλευση Ελευθεριακών Χαλκίδας

o Μετρούν 75 χρόνια οι αγώνες των εργατών στο Μαντούδι, της Κατερίνας Ρόββα

o Κάρυστος - Λατομεία πέτρας, της Εύπλοιας

o Εξορυκτική δραστηριότητα και αρχειακή έρευνα. Η περίπτωση των αρχείων της Λίμνης Βόρειας Εύβοιας. Του Βασίλη Ν. Δούκουρη

ΘΑΣΟΣ

o Η διαδρομή της γεωμεταλλευτικής δραστηριότητας στη Θάσο

ΙΚΑΡΙΑ

o Μνημεία μεταλλευτικής δραστηριότητας στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, του Θωμά Κατσαρού

ΛΕΣΒΟΣ

o Εγκαταλειμμένα μεταλλεία Λέσβου, του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

ΛΗΜΝΟΣ

o Λημνία γη

ΜΗΛΟΣ

o Κάλυψη νομιμότητας στην καταστροφική δράση της S&B! Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

o Ζωή, εργασία και πολιτική κουλτούρα εργατών στις εξορυκτικές εταιρείες της Μήλου κατά το πρώτο μισό του 20oύ αιώνα, του Γ.Ζ. Μάλλη

o Συνθηκες εργασιας του μεταλλείου στο Βάνι . των Κ.Θ. Παπαβασιλείου - G.P. Glasby - Α. Λιακόπουλου

o H εταιρεία Κυριακόπουλου αισχρουργεί στην Μήλο…

ΝΑΞΟΣ

o Σμύριδα Νάξου

o Οι προφορικές μαρτυρίες των σμυριδεργατών της ορεινής Νάξου ως συλλογικές μνήμες ιστορίας και πολιτισμού, των Μανόλη Ν. Αρχοντάκη και Γιαννούλη Γ. Γιαννούλη

ΠΑΡΟΣ

o Η «παρία λίθος» και η ανάπτυξη της γλυπτικής

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

o Πίσω από την πλαγιά, του Σταμάτη Σύρακα

ΣΑΜΟΣ

o Μεταλλεία - λατομεία της νήσου Σάμου του Μιχάλη Μιχαλιάδη

o Σπηλιές Μυτιληνιών - Αρχαία Λατομεία

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΘΗΡΑ

o Τα ορυχεία θηραϊκής γης στη Σαντορίνη, της Παρασκευής Μποζινέκη-Διδώνη

ΣΕΡΙΦΟΣ

o Σέριφος

o Κωνσταντίνος Σπέρας: Η απεργία της Σερίφου. Ήτοι αφήγησις των αιματηρών σκηνών της 21ης Αυγούστου 1916 εις τα μεταλλωρυχεία του Μεγάλου Λειβαδίου της Σερίφου.

ΣΙΦΝΟΣ

o Μεταλλευτική Δραστηριότητα στη Σίφνο, της Ασημίνας Θεοδώρου

ΤΗΝΟΣ

o Η Τήνος και το μάρμαρο. Του Αλέκου Ε. Φλωράκη

o Βρισκόμαστε στο νταμάρι της Βαθής στην Τήνο. Του Γιώργου Βίδου

ΧΙΟΣ

o Μεταλλεία Αντιμονίου Κεράμου, του Βαγγέλη Χαρίτου

Πριν από δυο περίπου μήνες ολοκληρώθηκε η διαβούλευση πάνω στο σχέδιο Τροποποίησης του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών εργασιών. Μπορείτε στην ηλεκτρ. διεύθυνση που ακολουθεί να δείτε το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ και τα σχόλια των συμμετεχόντων στη διαβούλευση:

http://www.opengov.gr/minenv/?p=1085

Οδηγίες προς.........τους δημοσίους υπαλλήλους

Αποφασίζουν σήμερα για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί, στα... χαρακώματα δικηγόροι και μηχανικοί

Το απόγευμα θα γίνει η κρίσιμη κοινή γενική συνέλευση των φαρμακοποιών Αθήνας και Πειραιά για να καθορίσουν τη μορφή του αγώνα τους.

Προς το παρόν έχουν κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική πρόταση για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, ωστόσο αν οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου δεν τους ικανοποιήσουν όλα είναι ανοιχτά.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι αντιδρούν στην κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής, αλλά και στην κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών. Το επάγγελμά μας λένε κάθε άλλο παρά κλειστό είναι από τη στιγμή που αντιστοιχούν 307 δικηγόροι ανά 100.000 κατοίκους, ποσοστό ρεκόρ στην Ευρώπη. Παράλληλα η κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών θα ευνοήσει μεγάλα γραφεία και “γνωστούς” δικηγόρους σε βάρος άλλων τη στιγμή που η ανεργία μαστίζει τον κλάδο.

Στην ίδια λογική και οι μηχανικοί που μαζί με τους τεχνολόγους μηχανικούς απόφοιτους ΤΕΙ φτάνουν τις 150.000. Η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών θα “τσακίσει” το Ταμείο τους καθώς υπολογίζεται ότι θα χαθούν έσοδα 12 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, νέοι στο επάγγελμα μηχανικοί υποστηρίζουν

Νέο μπαράζ συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών - Απολύσεις για όσους δεν μετατάσσονται

Ασφυκτικά χρονικά περιθώρια υπάρχουν για την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων του δημοσίου και τις μετατάξεις των υπαλλήλων, που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.

Όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε 75 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Α.Ε. του Δημοσίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του...


υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν υποβάλει αίτηση για την μετάταξή τους ή στη νέα εταιρεία που θα είναι προϊόν συγχώνευσης της δικής τους εταιρείας ή σε κάποια άλλη υπηρεσία. Διαφοετικά, όποιος αρνηθεί θα βρεθεί μπροστά στην απόλυση.

Οι νέες αλλαγές αφορούν οργανισμούς, όπως το Μουσείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Τυπογραφείο, αλλά και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα ταμεία Κοινωνικής Συνοχής και Εκτάκτων Αναγκών κσαι οι υπάλληλοι των ταμείων αυτών θα μεταταγούν στις εφορίες.

Υπό κατάργηση τελεί και η σχολή επιμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών, με τους εργαζόμενους να μετατάσσονται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται να καταργηθούν και τα 51 αγροτικά κέντρα, ενώ σε καθεστώς εκκαθάρισης μπαίνουν οι ανώνυμες εταιρείες, ΔΕΠΟΣ ΑΕ, ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ και ΑΓΡΟΓΗ, με τους υπαλλήλους να μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες. Αναφορικά με τους 270 υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί προεκλογικά στην ΑΓΡΟΓΗ, αυτοί απολύονται.

Συγχωνεύονται επίσης το Μουσείο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη, ενώ στην εγκύκλιο αναφέρεται όπως όσοι υπηρετούν με απόσπαση σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, τότε αυτοί επιστρέφουν στην οργανική τους θέση.

Eρχονται νέες μετατάξεις-εξπρές στο Δημόσιο ως τέλη Ιανουαρίου

- Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η καταγραφή προσωπικού και κενών θέσεων
- Προθεσμία 15 ημερών θα πάρουν όσοι πρόκειται να μεταταχθούν
- Πρώτοι προς μετάταξη υπάλληλοι ΔΕΚΟ και οργανισμών που καταργούνται

Ο “Καλλικράτης” στη Δημόσιο θα επηρεάσει θα φέρει σαρωτικές αλλαγές για τους 770.000 Δημόσιους Υπαλλήλους.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η σχετική εγκύκλιος θα έχει φτάσει σε όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς που θα πρέπει να προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή προσωπικού με περιγραφή και των ειδικοτήτων και των προσόντων όσων υπηρετούν σε αυτούς.

Στόχος η καταγραφή κενών θέσεων, αλλά και πλεονάζοντος υλικού. Θεωρείται δεδομένο ότι η πρώτη καταγραφή που έδωσε περίπου 10.700 κενές θέσεις δεν ήταν σωστή. Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν είναι πολύ περισσότερες.

Παράλληλα υπάρχουν χιλιάδες θέσεις σε μη παραγωγικούς φορείς ή πλεονάζον προσωπικό σε άλλους.
Στόχος είναι (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) το προσωπικό αυτό να μετακινηθεί και να καλύψει κενά σε υπηρεσίες όπως οι οικονομικές όπου το προσωπικό δεν επαρκεί.

Οι υπάλληλοι θα λάβουν ειδοποίηση να συμπληρώσουν εντός 15 ημερών μια αίτηση με τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μεταταγούν. Όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στον ΟΣΕ όσοι δεν τον κάνουν θα μεταταχθούν υποχρεωτικά και αν δεν δεχθούν τη νέα θέση θα απολύονται.

Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, άνθρωποι θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας και έτσι θα χρειαστεί να περάσουν από νέα εκπαίδευση μέσω σεμιναρίων.

Παράλληλα θα αρχίσει να εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα φέρει μεγάλες περικοπές στα επιδόματα.

Από τα περίπου 50 που υπάρχουν σήμερα ως επιδόματα θα παραμείνουν μόνο το οικογενειακό, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης που παίρνουν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές υπηρεσιών.

Εγκύκλιος «καλής συμπεριφοράς»

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει τις υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων προς τους πολίτες σε ό,τι αφορά τον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους. Οπως...

αναφέρθηκε, έγιναν καταγγελίες ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν τον κόσμο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΤ, η εγκύκλιος του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις, να δηλώνουν το όνομά τους, να απαντούν με ευγένεια στις ερωτήσεις των πολιτών, να παρέχουν τα τηλέφωνα των αρμοδίων εάν αυτοί δεν είναι αρμόδιοι, να παραπέμπουν σε υπηρεσία πληροφόρησης π.χ. 1500.
Ακόμη, κατά την ίδια πηγή, τους ζητεί να επικαιροποιούν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων των υπηρεσιών με τα στοιχεία επικοινωνίας υπαλλήλων (τηλέφωνα, fax, e-mail), οργάνωση-διάρθρωση υπηρεσιών και περιγραφή αρμοδιοτήτων

Κάντε μια ευχή για το 'Χαμόγελο του Παιδιού'

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)