Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Δικαστής κατέθεσε αγωγή κατά του Μνημονίου III



Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί η από 14.11.2012 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που προβλέπει την επιστροφή "των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων" που προκύπτουν από την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (αναδρομική μείωση αποδοχών και συντάξεων).
 
Παράλληλα, ζητάει να ακυρωθεί και η υποπαράγραφος Γ 1 του Μνημονίου ΙΙΙ που αφορά τις μισθολογικές διατάξεις των απασχολουμένων στον Δημόσιο  τομέα.
 
Ο αντεισαγγελέας υποστηρίζει ότι οι περικοπές των αποδοχών και των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών παραβιάζουν τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, καθώς και το δικαίωμά τους στην περιουσία, όπως αυτό κατοχυρώνεται με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Στην έννοια της περιουσίας, όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνονται τόσο οι αποδοχές, όσο και οι συντάξεις.
 
Ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι δεν προσέφυγε στο Μισθοδικείο, γιατί έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι στο Μισθοδικείο υπάγονται μόνο ατομικές μισθολογικές, συνταξιοδοτικές και φορολογικές υποθέσεις δικαστών και η προσφυγή του αφορά "ακυρωτική διαφορά" που υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΣτΕ.
 
Κατά την άποψη του αντεισαγγελέα οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, πρέπει να είναι ισότιμες με τις αποδοχές των άλλων δύο λειτουργιών (νομοθετικής και εκτελεστικής).
 
Όπως επισημαίνει το Σύνταγμα προβλέπει ότι ο  νομοθέτης υποχρεούται να παρέχει στο δικαστή, αφενός μεν αποδοχές, επαρκείς και ανάλογες του λειτουργήματός του, αφετέρου τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε αυτός να είναι σε θέση να επιτελεί "το δικαιοδοτικό του έργο" στο υψηλό επίπεδο που επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.
 
Αυτό όμως δεν συμβαίνει, κατά την άποψη του, καθώς η Πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει στους δικαστές την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά ούτε "διατηρεί πρόσφορες συνθήκες ομαλής και ορθολογικής άσκησης του δικαιοδοτικού έργου", σημειώνει ο αντεισαγγελέας.
 
Η υποστελέχωση και η έλλειψη εξειδίκευσης των γραμματειών των δικαστηρίων, η απουσία χώρων εργασίας και μελέτης (γραφεία, κ.λπ.)  καθώς και βιβλιοθηκών, έστω και σε υποτυπώδη μορφή -συνεχίζει ο αντεισαγγελέας- στα περισσότερα δικαστήρια, η έλλειψη μηχανοργάνωσης και ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων αποτελούν χαρακτηριστικές παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίες, συνδυαζόμενες με τον αυξημένο φόρτο εργασίας και το συσσωρευμένο όγκο των υποθέσεων, "δυσχεραίνουν υπέρμετρα την άσκηση του δικαιοδοτικού έργου" των δικαστικών λειτουργών.
 
Για το λόγο αυτό, τονίζει  ο εισαγγελικός λειτουργός, η Πολιτεία από το 1997 έχει χορηγήσει στους δικαστές ειδικά επιδόματα (αντισταθμιστικό επίδομα, πάγια αποζημίωση, κ.λπ.).
 
Έτσι, οι αποδοχές των δικαστών μπορούν να περικοπούν μόνο εφόσον αυτό επιβάλλεται "από την ανάγκη αντιμετώπισης εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών και δημοσιονομικών συνθηκών και μόνο στο απολύτως αναγκαίο μέτρο, μετά από αιτιολογημένο αποκλεισμό άλλων εναλλακτικών λύσεων".
 
Όπως επισημαίνει ο αντεισαγγελέας "νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις εισάγουν μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών, σε τέτοιο ύψος που ανατρέπουν το καθεστώς οικονομικής ασφάλειας που πρέπει αυτοί να απολαμβάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αντίκειται ευθέως στα άρθρα 26, 87 και 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος".
 
Όμως, παρά τις συνταγματικές επιταγές,  υπογραμμίζει ο αντεισαγγελέας, πραγματοποιήθηκαν περικοπές στις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών που ανέρχονται στο 44%.
 
Τέλος, σημειώνει ότι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), το επιστημονικό προσωπικό της ειδικής νομικής υπηρεσίας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το καλλιτεχνικό προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΓΑ, κ.λπ. 
 
Όμως οι εξαιρέσεις αυτές "καταδεικνύουν ολοφάνερα" ότι οι δικαστές υπέστησαν διακριτική και άνιση μεταχείριση στη μισθολογική τους κατάσταση, επωμιζόμενοι ένα υπερβολικό και αδικαιολόγητο βάρος στην περιουσία τους σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

"Εξετάζεται απαλλαγή των ΜμΕ από καταβολή ΦΠΑ"

Την απαλλαγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το εξετάζουμε, αλλά όταν βάζεις πλαφόν πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός», καθώς όπως σημειώνει πρέπει να βρούμε τις ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να αποτραπούν φαινόμενα μείωσης του τζίρου από επιχειρήσεις για να υπαχθούν στο καθεστώς.
Ο υφυπουργός υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ηδη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ξεκίνησαν να καταβάλλουν τους προβλεπόμενους φόρους και πρόστιμα όσοι εκλήθησαν με επιστολή από την εφορία να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης μεταθέτει στο 2013 την όποια σκέψη για βελτίωση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όπως εξηγεί, έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες προσκλήσεις και με βάση αυτές καλούνται οι υπόχρεοι να δώσουν εξηγήσεις. Για όσους αγνοήσουν την επιστολή, με βάση τη νομοθεσία, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ο υφυπουργός επισημαίνει ακόμα ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να καταστεί φιλικός προορισμός για ξένες επενδύσεις, αλλά και για επενδύσεις Ελλήνων, θα πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος, τόσο από πλευράς νομοθεσίας όσο και από πλευράς φορολογικής διοίκησης. Μεταξύ άλλων πρέπει να απλοποιηθούν οι τελωνειακές διαδικασίες και να καταργηθούν οι διατάξεις: «που χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιώδες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κάνουν τη ζωή δύσκολη στους υποψήφιους επενδυτές».

Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε


Να επιστρέψουν τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες καλεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να περιμένουν «αμνήστευση» των πράξεών τους.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι «τώρα που οι συνθήκες έχουν ομαλοποιηθεί θα πρέπει όσοι απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες να τις επιστρέψουν» και σημειώνει ότι «αυτό δεν θα είναι μόνο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αλλά θα ωφελήσει και τους ίδιους», ενώ επισημαίνει ότι «από το 2013 θα έχουμε περιουσιολόγιο για όλους».
Ο υπουργός Οικονομικών αποκλείει πάντως οποιαδήποτε μορφή φορολογικής αμνηστίας για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό.
Κατά τα άλλα ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του 2013 είναι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών και η επίσπευση όλων των απαραίτητων αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία.
«Το γεγονός ότι εξοβελίσαμε τον κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή δεν σημαίνει ότι τελείωσε η εθνική μας προσπάθεια. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας να θέσουμε σε λειτουργία το νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην επιχειρηματικότητα και θα εξασφαλίσει αύξηση της απασχόλησης», προσθέτει.
Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα της ανεργίας των νέων, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «η οικονομία είναι ακόμη και αυτή τη στιγμή γεμάτη περιχαρακωμένες νησίδες προνομιούχων που κρατούν τις πόρτες των επαγγελμάτων τους κλειστές στους νεότερους».

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Πλημμύρισε ο Μαραθώνας


Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Πλημμύρισε ο Μαραθώνας
Από τις πέντε το πρωί, η πυροσβεστική έχει περίπου 135 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια στη Νέα Μάκρη, το Μαρούσι, την Κηφισιά, το Νέο Ηράκλειο, τη Λυκόβρυση, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τον Άγιο Στέφανο, το Κρυονέρι, τον Κάλαμο και την Δροσιά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεωφόρο Μαραθώνος.Στην περιοχή του Μαραθώνα έχουν σπεύσει 20 πυροσβεστικά οχήματα.
Και στην Θεσσαλία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισαν οι εξής ποταμοί:
α) Καλέντζης Καρδίτσας, αποτέλεσμα, η στάθμη του νερού να υπερβεί τα 30 εκατοστά. Μεταφορά περίπου 600 ατόμων σε χώρο φιλοξενίας.
β) Παραπόταμος Καράμπαλης Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές περιοχές του Δ.Δ. Ρούσσου Καρδίτσας.
γ) Αυλάκι δ.δ. Μαγούλας Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές περιοχές.
Η Τροχαία συμβουλεύει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δρόμο, αφού σε αρκετές κεντρικές οδικές αρτηρίες υπάρχει συσσώρευση λιμναζόντων νερών.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν κατά το βραδάκι και ο καιρός θα είναι κάπως καλύτερος την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Επίδομα ανεργίας και σε ελεύθερους επαγγελματίες - Ποια θα είναι τα κριτήρια


Σε ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη θα καθοριστούν τα κριτήρια και οι όροι καταβολής του επιδόματος του ΟΑΕΔ στους ελεύθερους επαγγελματίες.Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να καθοριστούν οι όροι καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να επιβιώσουν καθώς δεν έχουν κανένα εισόδημα, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οπως είπε ο Γ. Βρούτσης στη Real News “το 2013 για πρώτη φορά θα καταβληθεί επίδομα σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για να αποκατασταθεί η ισονομία μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών”.
Σημειώνεται ότι οι ενεργοί ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων καταβάλλουν επιπλέον 10 ευρώ το μήνα στις ασφαλιστικές τους εισφορές προκειμένου να πάρουν αυτό το επίδομα οι συνάδελφοί τους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της κρίσης.
Όπως αναφέρει ο υπουργός στην εφημερίδα, η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος οφείλεται στο ότι οι εισφορές που καταβλήθηκαν κάλυπταν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων για την καταβολή των συντάξεων. (Διαβάστε την είδηση)
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η διάρκεια λήψης του επιδόματος θα έχει άμεση συνάρτηση με το χρονικό διάστημα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Προς το παρόν εξετάζεται το κατώτατο βοήθημα να είναι μέχρι 360 ευρώ το μήνα και να καταβάλλεται τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Το ποσό του επιδόματος και ο χρόνος καταβολής θα αυξάνονται φτάνοντας κλιμακωτά μέχρι τα 3.600 ευρώ και τους 12 μήνες.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Αντιναυάρχου Κ.ΓΚΟΡΤΖΗ.




Καταιγιστικός,συγκλονιστικός και απόλυτα αληθινός ο Αντιναύαρχος Γκορτζής, μίλησε για όλα με αφορμή τις επιστολές των ναυάρχων προς τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ. Ο κ.Γκορτζής είπε πολύ μεγάλες αλήθειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία .Και βέβαια για τους πολιτικούς! Είπε πολλά στην εκπομπή των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ






Πηγή : http://www.onalert.gr/stories/gortzis-nauarxos-synenteyxi

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)