Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διακόπτουμε για...διαφημίσεις !!!



ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΗΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΔΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Υπουργέ μου

Καταρχήν να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου, διότι ενεργείτε ως υπομόχλιο ψυχικής δύναμης και Όρκων πού έδωσα και ακόμα τηρώ απέναντι σε μια Σημαία, για μερικούς ιθύνοντες ενός πανιού, και της Πατρίδος πού αυτή εκφράζει, επί 30 έτη.
Θα μού ήταν αδιανόητο να σας βάλω στον κόπο να διαβάσετε την όποια ανάλυση θα έκανα, περί του τεραστίου λάθους πού κάνετε με τις περικοπές συντάξεων, και ιδιαίτερα με αυτό το πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα, των κάτω των 55 ετών.

Κατανοώ την άγνοια σας .
Αλλά δεν ξέρατε. Δεν ρωτάγατε

Εκτός και οι ερωτήσεις προκειμένου να σχηματιστεί άποψη και γνώση, απαγορεύεται και πιθανόν τιμωρείται από το Τριαδικό Αφεντικό σας.

Θα ήταν επίσης μέγα λάθος από πλευράς μου, να σας κουράσω με τα όποια επιχειρήματα, καθώς θα φαινόταν πώς γίνεται προσπάθεια να υποστηρίξω συμφέροντα της σέχτας μου και να ξεχωρίσω από άλλες αδικημένες ομάδες Πολιτών, πού και αυτοί νοιώθουν την σκληρή οικονομική αρβύλα του κατακτητή στον σβέρκο τους.

Γιαυτό δεν θα πω τίποτε.
Θα αφήσω να δώσει απάντηση η γυναίκα μου,
Πού κοιμότανε βραδιές ολόκληρες μόνη της,
Πού ξενύχταγε πάνω από άρρωστο παιδί μας μόνη της με ένα τηλέφωνο στο χέρι για συντροφιά, και αυτό αν απαντούσε στην κλήση της,
Πού ξεγεννούσε και πόναγε χωρίς εμένα,
Πού διπλοπαντρεύτηκε ένα φάντασμα,
πού είχε πρωτοπαντρευτεί δίνοντας όρκους αίματος την πρώτη του αγάπη και την φώναζε μπροστά της ΠΑΤΡΙΔΑ ,
την γυναίκα μου,
Πού ποτέ δεν της ξεπλήρωσα έστω με 1 ευρώ παραπάνω όσα πέρναγε.

Θα αφήσω να δώσει απάντηση το παιδί μου,
Πού λείπω από τις περισσότερες φωτογραφίες,
Πού δεν κατάφερα να το δώ στον Αγιασμό του σχολείου του,
Πού δεν τον φίλαγα το βράδυ πριν κοιμηθεί, γιατί φύλαγα άλλα παιδιά,
Πού στερήθηκε την παρουσία μου Χριστούγεννα, Πάσχα, Σαββατοκύριακα,
και ρώταγε με παράπονο γιατί οι φίλοι του κάνουν Γιορτές όλη η οικογένεια μαζί,

Θα αφήσω να απαντήσει η μάνα μου
Πού με έχασε από νωρίς,
Πού σπαρτάραγε η ψυχή της κάθε φορά πού με άκουγε στο τηλέφωνο και έκανε τον Σταυρό της πού είμαι πρώτα ζωντανός και μετά καλά

Θα αφήσω να μιλήσουν για μένα τα στοιχειά πού με είχανε στην αγκαλιά τους κάθε μέρα κάθε ώρα,

Τα βουνά, η θάλασσα, ο αέρας.
Τα αδέλφια μου πού φτιάξανε αυτό πού είμαι.
Αυτό πού δεν μπήκε κανείς στον κόπο να γνωρίσει.
Αυτό πού θα ξεχυθεί σαν η ώρα το διαλέξει.
Αυτό πού θα στηθεί ατσαλωμένο και σθεναρό, όταν αποφασίσει.
Αυτό πού ξέρει τι πάει να πει μώλωπας, τραύμα, ξύλο, δακρυγόνο, ψυχή, αξιοπρέπεια, τιμή .
Αυτό πού με άλλες αδικημένες ομάδες θα στηθεί απέναντι σε εν ενεργεία συναδέλφους.
Αυτό πού θα είναι ο καθρέφτης αυτών πού θα στήσουν απέναντί μας.

Μην το κάνετε Υπουργέ μου
Να σας θυμίσω μόνο. Πώς αυτή η κατάφορη αδικία δείχνει εκτός των μύριων άλλων, και το ψευδές και υποκριτικότατο των δηλώσεών σας περί αναγνώρισης του Έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και τής Τιμής και Υπερηφάνειας πού αισθανόσαστε κάθε φορά πού εσείς και οι όμοιοι σας είσαστε μπροστά από τις κάμερες μετά το τέλος των Παρελάσεων.

Καλύτερα να μην λέγατε τίποτα.
Θα ήταν τιμιότερο από πλευράς όλων σας.

Να σας πω και ένα δεύτερο ευχαριστώ, για την όντως Τιτάνια προσπάθεια πού καταβάλετε, προκειμένου να σπάσετε το Ηθικό και να καταρρακώσετε την Αξιοπρέπεια των Αποστράτων τουλάχιστον.
Διότι κάθε προσπάθεια αξίζει αναγνώρισης και συγχαρητηρίων ασχέτου αποτελέσματος.

Πάντως ας γνωρίζετε πώς τελικά επιφέρετε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Διότι είμαι αποφασισμένος και το Ηθικό μου να κρατήσω ψηλά, και την Αξιοπρέπειά μου να μην την τσαλακώσω για ΚΑΝΕΝΑΝ.
Αυτά δυστυχώς για όλους εσάς και τα Μεγάλα Αφεντικά δεν είναι Ευρώ, ούτε για να τα ξαναφορολογήσετε πόσο μάλλον να τα περικόψετε.

Κλείνοντας,
Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ για τον πιθανό χρόνο πού διαθέσατε προκειμένου να αναγνώσετε αυτή την επιστολή.
Χρόνος πού μάλλον τελειώνει Υπουργέ μου.

Μετά Τιμής
ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΑΞΚΟΣ ε.α ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ετών 49.

Υ.Γ
Γιατί όπως μάθαμε να δίνουμε τα πάντα,
έτσι ξέρουμε και να τα παίρνουμε πίσω ΟΛΑ.

Πολυ σοβαρη πρόταση............

Ακόμα μια πρόταση που εκπλήσσει κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος με χθεσινό άρθρο του στην Καθημερινή. Παραθέτω το κύριο μέρος της:

Υπάρχει ένα ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου που λήγει στις 22 Μαρτίου 2012, σε 6 μήνες από σήμερα. Στη λήξη του, αν η Ελλάδα δεν έχει έως τότε χρεοκοπήσει, ο ιδιώτης κάτοχος του ομολόγου (οι τράπεζες έχουν δεχθεί στο πλαίσιο του PSI να το αντικαταστήσουν με νέο ομόλογο) θα εισπράξει το κεφάλαιο συν το τελευταίο κουπόνι (4,5%). Το ομόλογο αυτό που στις 22 Μαρτίου 2012 θα δώσει στον κάτοχό του 104,5 ευρώ πουλιέται σήμερα γύρω στα 55 ευρώ.

Στην αγορά έχει διαμορφωθεί, από χιλιάδες αγοραστές και πωλητές που ενεργούν εθελοντικά, μια πραγματικότητα που σας δίνει το δικαίωμα να ξοδέψετε 55 ευρώ αύριο το πρωί και να προσδοκάτε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα σας πληρώσει 104,5 ευρώ στις 22 Μαρτίου 2012.

Αν πιστεύετε τις υποσχέσεις των κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, αν πιστεύετε ότι πράγματι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, έχετε τη δυνατότητα να...
...διπλασιάσετε τα λεφτά σας σε 6 μήνες. Οι «αγορές» σάς κάνουν αυτό το δώρο. Αρκεί να πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλες τις υποσχέσεις της και συνεπώς δεν θα χρεοκοπήσουμε.

Οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος επένδυσαν πολιτικό κεφάλαιο σε μια πράξη υψηλού συμβολισμού: Θα κόψουν ένα μισθό από τους αιρετούς πολιτικούς. Ο συμβολισμός δεν άλλαξε την τιμή του ομολόγου. Οι αγορές εξακολουθούν να προεξοφλούν χρεοκοπία πριν από τον Μάρτιο του 2012.
Προτείνω στους κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο:

1. Να μην περικόψουν τον ένα μήνα και να καταβάλουν, για τους επόμενους 6 μήνες, σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη μηνιαία βουλευτική αποζημίωσή τους με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου λήξεως Μαρτίου 2012. Οποιος διαμαρτυρηθεί θα σημαίνει πως δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε. Οσοι δαγκωθούν και δεχθούν αδιαμαρτύρητα να πληρώνονται με ομόλογα (όπως άλλωστε πληρώνονται διάφορες κατηγορίες πολιτών στις οποίες χρωστάει το κράτος), θα μάθουν τη σημασία των «αγορών». Θα παρακολουθούν την καθημερινή αποτίμηση του ομολόγου και θα γνωρίζουν αν πλησιάζουμε ή απομακρυνόμαστε από τη χρεοκοπία. Θα αρχίσουν να στηρίζουν ολοψύχως κάθε μέτρο εξυγίανσης της οικονομίας, μιας και η εξυγίανση της οικονομίας θα είναι συνδεδεμένη με το εισόδημά τους.

2. Να ανακοινώσουν ότι κατά τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που λήγουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Ποια θα είναι η συνέπεια μιας τέτοιας ρύθμισης; Θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση γι' αυτά τα ομόλογα. Η τιμή των ομολόγων θα ανέβει. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα είναι χαρούμενοι. Οι φορολογούμενοι θα εξοφλούν «κουρεμένες» φορολογικές υποχρεώσεις. Θα εξοφλούν υποχρεώσεις 100 ευρώ έχοντας πληρώσει λιγότερα για την αγορά του ομολόγου. Το Δημόσιο με κάθε ομόλογο που εισπράττει θα μειώνει το δημόσιο χρέος. Ολα θα λειτουργούν θαυμάσια, αρκεί να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, να περιορίσουν δραστικά τις δαπάνες και να μην χρεοκοπήσουμε.

Το ερώτημα είναι αν, ακόμη και οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, πιστεύουν στις δικές τους υποσχέσεις.

Πρίγκηψ by night





Απαιτούν σε αποδείξεις το μισό του εισοδήματος !!!!

Φόρος-πέναλτι αν δεν αντιστοιχούν στο 50% του εισοδήματος

Νέα αφαίμαξη μέσω αποδείξεων

ΣΤΟ «φούσκωμα» των αποδείξεων κατέληξε το οικονομικό επιτελείο! Με τις φορολογικές δηλώσεις του επόμενου έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν ακόμη και πάνω από το 50% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις, όπως αποκάλυψε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ειδάλλως θα πληρώνουν ποινή φόρου 10%. Από τα φετινά εισοδήματα επίσης θα ισχύει το μειωμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που επιβαρύνει με φόρο ακόμη και όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ. Μείωση αφορολογήτου προβλέπεται για αναπήρους, πολυτέκνους, κάτω των 30 ετών και άνω των 65. Η επιβάρυνση φόρου 300 ευρώ από τη νέα μείωση του αφορολογήτου θα παρακρατηθεί πιθανότατα στο...
τελευταίο δίμηνο του έτους. Επίσης καταργούνται οι φοροαπαλλαγές.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 5.000 ευρώ • ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ
Το «φούσκωμα» των αποδείξεων ανακαλύπτει το οικονομικό επιτελείο για να επιβαρύνει με φόρο όσους δεν καταναλώνουν ή αποταμιεύουν, ενώ επιφέρει ακόμη ένα χτύπημα με τη διεύρυνση του μειωμένου αφορολογήτου.

Κάθε μέρα που περνάει ανοίγει η βεντάλια των νέων μέτρων που θα αποτυπωθούν στο αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο, που κλείνει εντός των προσεχών ημερών, και τα οποία θα συμπεριληφθούν σε ειδικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο και θα έχει ψηφιστεί μέχρι τον Νοέμβριο.

Η αύξηση των αποδείξεων αγορών, ακόμη και πάνω από το 50% του εισοδήματος, η επιβολή φόρου σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας μέσω της μείωσης του αφορολογήτου που επεκτείνεται ακόμα και σε ανάπηρους και πολύτεκνους, αλλά και το ενδεχόμενο μη καταβολής φέτος του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική εξαθλίωση τους πολίτες, που επί ενάμιση χρόνο βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μείωση των μισθών τους και την αύξηση των φόρων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει υποσχέσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της παραοικονομίας.

Οι αποσαφηνίσεις που έδωσε, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αφορούν 5 κρίσιμα ζητήματα:

1. Αυξάνει ο αριθμός των αποδείξεων που θα ζητούνται ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα. Θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και θα φτάνει κατά μέσον όρο στο 50% αυτού.

Χαρακτηριστικά ήταν τα παραδείγματα του υπουργού Οικονομικών: οι περίπου 25.000 φορολογούμενοι με εισόδημα 100.000 ευρώ θα εμφανίζουν αποδείξεις 60.000 ευρώ και για εισόδημα 50.000-60.000 ευρώ θα ζητούνται αποδείξεις 30.000 ευρώ.

Οι αποδείξεις έχουν αποσυνδεθεί από το αφορολόγητο όριο στο πλαίσιο του εφαρμοστικού νόμου και συνδέονται με το εισόδημα, οπότε όποιος δεν προσκομίζει τις αποδείξεις που απαιτούνται βάσει εισοδήματος επιβαρύνεται με πέναλτι φόρου 10% επί του ποσού των αποδείξεων που δεν έχει μαζέψει.

Για παράδειγμα ο έχων εισόδημα 50.000 ευρώ αν πρέπει να μαζέψει αποδείξεις 30.000 και καταθέσει στην Εφορία 20.000 ευρώ θα πληρώσει ποινή φόρου 1.000 ευρώ για τις υπόλοιπες αποδείξεις των 10.000 ευρώ.

Η ποινή φόρου σε όσους δεν καταναλώνουν ή δεν έχουν να καταναλώσουν παραμένει, αλλά είναι άγνωστο αν το ποσοστό θα παραμείνει στο 10%. Δεν αποκλείεται να ενταχθούν στις αποδείξεις και οι εκπτώσεις δαπανών (τόκοι, ενοίκια, ιατρικά κ.λπ.) καθώς οι φοροαπαλλαγές καταργούνται για τη μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων.

Οι αποδείξεις θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά, μέσω της φοροκάρτας. Μόνο που για φέτος δεν είναι εφικτό, καθώς έχει καθυστερήσει η εμφάνισή της στην αγορά. Ασαφές λοιπόν αν θα επιλέξουν κάποιον άλλο τρόπο ηλεκτρονικής συλλογής για φέτος, όπως το σκανάρισμα που είχαν προτείνει αρχικά -και το οποίο απορρίφθηκε ως δυσλειτουργικό.

2.Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ αναδρομικά από 1/1/2011 επεκτείνεται στο σύνολο των φορολογουμένων.

Το αφορολόγητο μειώνεται και για όσους εξαιρούνταν, δηλαδή τους νέους μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πέφτοντας στα 9.500 ευρώ από 12.000 ευρώ σήμερα.

Ανάλογη προσαρμογή θα γίνει και για όσους έχουν παιδιά, ακόμα και τους πολύτεκνους. Δηλαδή, ο έχων 1 παιδί θα έχει αφορολόγητο 7.000 ευρώ, με 2 παιδιά στα 9.000 ευρώ και με 3 παιδιά στα 17.500 ευρώ, με προσαύξηση 2.500 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

«Δεν μπορείς να έχεις 5.000 ευρώ όριο και κάποιος να φτάνει να έχει αφορολόγητο όριο 25.000 ευρώ. Θα υπάρξουν ανάλογες προσαρμογές» ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος.

Πληρώνουν όλοι

Το μέτρο είναι αντικοινωνικό και άδικο, καθώς επιβαρύνει με φόρο 100 έως 300 ευρώ περίπου 693.088 φορολογούμενους που δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ. Ακόμα και Ελληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με 6.500 ευρώ θα πληρώνουν φόρο, καθώς και συνταξιούχοι με μηνιαίες απολαβές από 350 ευρώ.

Η επιβάρυνση φτάνει συνολικά από 100 έως 700 ευρώ σε σύγκριση με το περσινό αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Τα πρώτα 400 ευρώ από τη μείωση του αφορολογήτου στα 8.000 ευρώ τα παρακρατούν ήδη και τα υπόλοιπα 300 ευρώ από τη δεύτερη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ θα τα παρακρατήσουν στο τελευταίο δίμηνο του έτους από μισθωτούς και συνταξιούχους.

3.Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει σε δύο δόσεις. Φέτος, από τις 15 Οκτωβρίου, ο φόρος αυξάνει από 21 στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα οδηγώντας τη λιανική τιμή στα 0,98 -1 ευρώ ή κοντά στα 1.000 ευρώ τα 1.000 λίτρα.

Τον Οκτώβριο του 2012 θα έχουμε εξίσωση του φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του φόρου που θα ισχύει για το κίνησης. Με σημερινές τιμές η λιανική τιμή θα ανέλθει στο 1,47 ευρώ το λίτρο ή περίπου 1.500 ευρώ τα 1.000 λίτρα.

Αν και ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, εν τούτοις ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «από τις 15 Οκτωβρίου του 2012 και μετά θα δώσουμε την επιδότηση που πρέπει σε αυτούς που πρέπει στις περιοχές που πρέπει».

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών, θα κληθούν οι οικογένειες των νομών με ειδικές κλιματικές συνθήκες και όσοι δικαιολογείται να παίρνουν ενίσχυση να συγκεντρώσουν τα τιμολόγια της δαπάνης που θα κάνουν φέτος το χειμώνα και να τα αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω Διαδικτύου. Το ηλεκτρονικό σύστημα συλλογής πληροφοριών θα οδηγήσει σε μια βάση δεδομένων των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Και πάνω από 50%

4.Η μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 20% εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε περικοπές αποδοχών ακόμα και πάνω από 50%. Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για αυξήσεις 7% σε ένα μικρό αριθμό (10%) δημοσίων υπαλλήλων. Οσο για το πριμ παραγωγικότητας, που θα προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1ης Νοεμβρίου, διευκρίνισε ότι θα δοθεί σε υπηρεσίες «η προσφορά των οποίων μπορεί να αποτιμηθεί άμεσα γιατί συνδέονται με έσοδα και δαπάνες του Δημοσίου ή των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης», κλείνοντας το μάτι σε εφοριακούς και εργαζόμενους στα Ταμεία.

Στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμα οι συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα και οι επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς όπως είπε ο κ. Βενιζέλος μαζί με τους μισθούς καλύπτουν το 90% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού.

5.Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εξίσωσης των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες τιμές, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένα ασφάλιστρο κινδύνου για την περιουσία που υπάρχει και που θέλουμε να αποκατασταθεί σε αγοραίες αξίες αν ξεπεράσουμε την κρίση». Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ένα συνολικό σύστημα φορολόγησης των ακινήτων μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ, χωρίς να αποκλείουν την αντικατάσταση του πλήθους φόρων και τελών που υπάρχουν σήμερα με ένα και μοναδικό υψηλό φόρο.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η δημοσίευση των ονομάτων μεγάλων οφειλετών, ο έλεγχος περιουσιακών στοιχείων ακινήτων και κινητών, ο εντοπισμός των καταθέσεων στην Ελβετία, καθώς και η σύλληψη των διαφυγόντων εισοδημάτων κυρίως ελευθέρων επαγγελματιών ή επιχειρήσεων

Ψηλώνουν οι φόροι ακινήτων με βάση τις αγοραίες τιμές

Προαναγγελία εξίσωσης των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές

Αυξήσεις φόρων στα ακίνητα φέρνει το νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, το οποίο θα προβλέπει τιμές ζώνης στα επίπεδα των αγοραίων τιμών και την αναπροσαρμογή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το θέμα των αντικειμενικών αξιών θα αντιμετωπιστεί, όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσα από το νέο φορολογικό σύστημα όπου και θα παρουσιαστεί ένας νέος τρόπος μεταχείρισης των ακινήτων.

Δείγμα των φόρων που προσδοκά η κυβέρνηση από το νέο αυτό μοντέλο υπολογισμού είναι και η φράση του υπουργού ότι η διαφορά μεταξύ αντικειμενικών αξιών και πραγματικών τιμών δείχνει και το μέτρο της παραοικονομίας, κάτι που - όπως είπε - ισχύει για κάθε είδους ακίνητο, φθηνό, μεσαίο και ακριβό. Για να προσθέσει ότι από τις σημερινές αποκλίσεις των τιμών ζώνης με τις πραγματικές τιμές το Δημόσιο χάνει τα 50 δισ. ευρώ από τα 100 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να εισπράξει συνολικά από κάθε είδους μεταβιβάσεις και υπεραξίες.

Το νέο σύστημα τιμών ζώνης, που θα πλησιάζουν πολύ τις πραγματικές και θα αναπροσαρμόζονται συχνά ώστε να μην παρουσιάζουν τις σημερινές αποκλίσεις, θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Εφόσον κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο τιμές, θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές της αγοράς είναι μέχρι και διπλάσιες από αυτές που επιβάλλει η Εφορία. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας ενιαίας τράπεζας τιμών και ταυτόχρονα την κατάργηση των αρμόδιων επιτροπών που συστήνονται στους νομούς της χώρας, με την ομπρέλα της Εφορίας κάθε φορά που είναι να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές. Η νέα αυτή τράπεζα τιμών θα βασιστεί κατ' αρχάς στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία συχνά δημοσιεύει τις μεταβολές που παρουσιάζουν οι αγοραίες τιμές ανά περιοχή, αλλά και σε στοιχεία φορέων της αγοράς όπως οι μεσίτες, οι κατασκευαστές κ.λπ. Στόχος είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες να διαμορφώνονται ετησίως, ανάλογα πάντα με το πόσο συχνά αλλάζουν οι τιμές αγοράς, ενώ η βάση δεδομένων θα συγκεντρώνει τιμές τόσο για κατοικίες όσο και για καταστήματα, γραφεία και οικόπεδα. Αν για τεχνικούς λόγους η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών δεν προλάβει να καθορίσει τις νέες τιμές με βάση τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς, τότε εντός του 2012 οι αντικειμενικές αξίες θα αναπροσαρμοστούν για τελευταία φορά με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου, που έχουν ήδη συσταθεί για την κατάρτιση των νέων πινάκων με τις τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα.

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στη διετία

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, που ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, επέρχεται, με μείωση του αφορολογήτου για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, αλλά και τους νέους κάτω των 30 ετών, γίνεται επαχθέστερο το μέτρο των αποδείξεων για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, εξισώνεται από το 2012 ο ΕΦΚ σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ενώ από το επόμενο έτος αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, με την καθιέρωση ενός νέου συστήματος, που θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα βασιστεί στη δημιουργία του «μητρώου ακινήτων».

Παρακράτηση από 1ης Νοεμβρίου

Το υπουργείο Οικονομικών προχωράει στην αύξηση του ποσοστού 25% επί του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτουν οι φορολογούμενοι με αποδείξεις, για να γλυτώσουν το «πέναλτι» του 10%.

Αυξημένη θα είναι η παρακράτηση φόρου, πιθανότατα, από την 1η Νοεμβρίου, καθώς το νέο αφορολόγητο όριο, αλλά και όλα τα μέτρα που θα περιέχονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου για τα φετινά εισοδήματα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει περαιτέρω μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους επόμενους μήνες, ενώ όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν με τη φορολογική δήλωση του 2012 να πληρώσουν «φουσκωμένους» φόρους σε σχέση με φέτος.

Από τις 12.000 στις 9.500 ευρώ

Ειδικότερα, όσον αφορά το αφορολόγητο όριο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, χθες, ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, που έχουν όμως εισοδήματα μόνο από τη σύνταξή τους, αλλά και τους νέους κάτω των 30 ετών, αφού γι' αυτούς το όριο δεν θα είναι 5.000 ευρώ, αλλά θα κυμανθεί από 9.000 έως 10.000 ευρώ, με επικρατέστερο πάντως σενάριο να «κλειδώσει» το αφορολόγητο όριο για τις συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων στις 9.500 ευρώ.

Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ακόμη και με την ανωτέρω διαφοροποίηση οι εν λόγω φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι, όταν το αφορολόγητο όριο «έπεσε» στις 8.000 ευρώ στις αρχές Ιουλίου για τους ανωτέρω υπόχρεους, το αφορολόγητο διατηρήθηκε στις 12.000 ευρώ.

Ετσι, παρά το γεγονός ότι και μετά τη νέα μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ οι συνταξιούχοι άνω των 65 και οι νέοι κάτω των 30 ετών θα έχουν μεγαλύτερο αφορολόγητο στις 9.500 ευρώ, η μείωση από τις 12.000 ευρώ θα επιβαρύνει αναμφισβήτητα τους προϋπολογισμούς τους, καθώς θα αυξηθεί η φορολόγησή τους.

Περισσότερες αποδείξεις

Ολοι όμως οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν από το 2012 να καταβάλουν στην εφορία υψηλότερους φόρους, με τις επαχθέστερες αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο μέτρο των αποδείξεων.

Οι συνταξιούχοι άνω των 65 θα επιβαρυνθούν από τη μείωση του αφορολογήτου στα 9.500 ευρώ από τα 12.000.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανησυχεί ιδιαίτερα ότι, μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την επικείμενη κατάργηση πληθώρας φοροαπαλλαγών, το μέτρο των αποδείξεων θα καταστεί ανενεργό και γι' αυτό σχεδιάζει, όπως προέκυψε από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, αλλαγές στον τρόπο εφαρμογής του.

Στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο η συγκέντρωση αποδείξεων δεν «χτίζει» πλέον το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, αλλά στο εξής θα πρέπει οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν, με βάση το σχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου, περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους, με συντελεστή 10%, για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην αύξηση του ποσοστού 25% επί του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτουν στο εξής οι φορολογούμενοι με αποδείξεις, για να γλιτώσουν το «πέναλτι» του 10%.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος με εισόδημα 40.000 ευρώ έπρεπε με το ισχύον καθεστώς να συγκεντρώσει αποδείξεις 25% αυτού, δηλαδή 10.000 ευρώ, εάν το ποσοστό ανέβει στο 30%, τότε θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 12.000 ευρώ.

Εάν δεν τα καταφέρει όμως και μαζέψει αποδείξεις, για παράδειγμα, 10.000 ευρώ, τότε στη διαφορά των 2.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί επιπλέον με 200 ευρώ πέρα από τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος που θα κληθεί να πληρώσει στην εφορία με τη νέα φορολογική κλίμακα.

«Φωτιά» στο πετρέλαιο


Το 2012, προχωρά τελικά η κυβέρνηση στην εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι φέτος οι αρμόδιες αρχές θα δημιουργήσουν τη νέα βάση δεδομένων, η οποία θα περιλαμβάνει τους υπόχρεους που θα δικαιούνται επιδότηση.

Τα κριτήρια για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων θα είναι, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, αντικειμενικά, αφού θα λαμβάνονται υπόψη γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, αλλά και εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εξίσωση των ΕΦΚ θα βάλει «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς η επιβάρυνση θα είναι μεγάλη, αφού οι καταναλωτές θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον περίπου 50 λεπτά/λίτρο, πέρα από τη φετινή αύξηση του ΕΦΚ, ο οποίος, από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι, διαμορφώνεται φέτος στα 60 ευρώ, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 5 - 6 λεπτά/λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την εξίσωση, ο ΕΦΚ θα διαμορφωθεί στα 0,412 ευρώ/λίτρο, με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να εκτιναχθεί στα επίπεδα του 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1 ευρώ που υπολογίζεται φέτος, λαμβανομένου υπόψη και του αυξημένου ΦΠΑ που ισχύει, αλλά και των διεθνών τιμών.

Εσι, μία τετραμελής οικογένεια με εισόδημα 1.700 ευρώ για τις ανάγκες της σε θέρμανση, εκτιμάται ότι θα δώσει φέτος για ένα 1 τόνο πετρελαίου 900 - 950 ευρώ και το 2012 περίπου 1.400 ευρώ.

Αλλαγές στο καθεστώς ακινήτων με ενιαίο μητρώο τιμών


Μετά το «ηλεκτροσόκ» που προκάλεσε το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά με την επιβολή του έκτακτου τέλους ακινήτων, το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, με την υιοθέτηση όμως ενός νέου συστήματος, το οποίο πάντως θα «φουσκώσει» ούτως ή άλλως το «λογαριασμό» του έκτακτου τέλους που θα πληρωθεί το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ θα προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το σχέδιο για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που εξετάζεται προβλέπει, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», την προσαρμογή τους στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδευτεί με μείωση των συντελεστών φόρων μεταβίβασης ακινήτων (8% για αξία ως 20.000 ευρώ και 10% για το μέρος της αξίας άνω των 20.000 ευρώ) και την εφαρμογή κλίμακας.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όπως, από τις αρχές του 2012, να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές των ακινήτων και να δημιουργηθεί ενιαίο «μητρώο τιμών» που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί τις μεταβολές της αγοράς και να αναπροσαρμόζει τους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα.

Τα δημοσιονομικά μέτρα, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας άλλωστε, προβλέπουν ότι οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα πρέπει να αποφέρουν στο Δημόσιο, έως το 2012, έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, για φέτος, το οικονομικό επιτελείο «πάγωσε» την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, λόγω των άλλων σκληρών παρεμβάσεων στη φορολογία, όμως η υποχρέωση υλοποίησης των δεσμεύσεων φέρνει πιο κοντά πλέον τις αυξήσεις, γεγονός που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που εμπλέκονται στο χώρο της οικοδομής.

O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών "διέγραψε" τον Θ. Πάγκαλο

Στην αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου δικηγόρου από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκανε δεκτή αργά το βράδυ της Τρίτης την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου για να αφαιρεθεί ο τίτλος του επιτίμου δικηγόρου "από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους".

"Τη στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις" σημειώνεται.

Ο ΔΣΑ είχε εκφράσει και πάλι την έντονη αντίδρασή του για τις δηλώσεις του κ.Πάγκαλου σε ελβετική εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων είχε πει τα εξής:

"...Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο."

Σε ανακοίνωσή του, ο Γ.Αδαμόπουλος τονίζει ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος" και καταλήγει: "Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου".

Ο «Γερμανός σύμβουλος» πρόλαβε στη στροφή τον Αμερικανό εκκαθαριστή

Υπό την πίεση του Βερολίνου και τις ευλογίες των Γερμανών βιομηχάνων, εγκαθίσταται στην Αθήνα ευρωπαϊκό «διευθυντήριο» που θα παρακολουθεί, θα συντονίζει και θα έχει τη μέριμνα εφαρμογής του κυβερνητικού έργου εντός του πλαισίου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κατά έγκυρες πληροφορίες της «Ε», φέρεται να έχει επιλέξει ευρωπαϊκό οίκο συμβούλων -γερμανικής προέλευσης- που προφανώς τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης και επιδοκιμασίας του γερμανικού κατεστημένου. Η πρόσληψη Ευρωπαίου συμβούλου εκπληρώνει ένα εκ των βασικών αιτημάτων της τρόικας για την επιστροφή του κλιμακίου της στην Αθήνα.

Ας σημειωθεί ότι προκαταβολικός όρος της επίσκεψης Παπανδρέου στο Βερολίνο ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα πρέπει να είχε επιλέξει ευρωπαϊκό οίκο συμβούλων, γιατί «αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος για να ενισχύσει τη χαμένη αξιοπιστία στους συνομιλητές του».

Η πρόσληψη διεθνούς συμβούλου έχει σκοπό:

α) να εισηγηθεί τρόπους υλοποίησης όλων εκείνων των μέτρων που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου

β) να εξεύρει τρόπους για το πώς θα υλοποιηθούν και πώς θα εφαρμοστούν και

γ) να εξειδικεύσει τόσο την αύξηση των εσόδων όσο και τη μείωση των εξόδων με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιούνται μέσα από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τις πηγές της «Ε», στην ουσία «η εξειδίκευση της εφαρμογής των μέτρων μετατίθεται από τα υπουργεία, τα αρμόδια δηλαδή εκτελεστικά όργανα της κυβέρνησης, στο διεθνή σύμβουλο που θα αναλάβει το έργο».

Ο πρωταθλητής των αναδιαρθρώσεων

Η ευρωπαϊκή εταιρεία που φέρεται να έχει επιλεγεί λέγεται πως κέρδισε στο νήμα την ανάθεση του έργου έναντι της αμερικανικής εταιρείας Alvarez&Marsal. Με τους επικεφαλής τής Α&Μ, ευρέως γνωστής στη Γουόλ Στριτ ως «πρωταθλήτριας σε θέματα αναδιάρθρωσης», συναντήθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ραντεβού, που κρατήθηκε μυστικό από τους Ελληνες δημοσιογράφους, ενίσχυσε τις ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου βαδίζει ολοταχώς για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Σε ερώτηση της «Ε» προς το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης μάς μεταφέρθηκε ότι «συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και θέματα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα».

Ομως στις 29 Απριλίου 2011 το υπουργείο Οικονομικών είχε απορρίψει σε διαγωνισμό του την προσφορά της Α&Μ για την ανάθεση έργου ως «συμβούλου για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης».

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι γιατί, αφού απορρίφθηκε τότε ως εταιρεία που θα βοηθούσε σε θέματα φοροεισπρακτικού μηχανισμού, 5 μήνες αργότερα ο υπουργός Οικονομικών και οι συνεργάτες του κλείνουν μυστικό ραντεβού στην Ουάσιγκτον με τους επικεφαλής της. Η φήμη και το βιογραφικό της Alvarez & Marsal και το αντικείμενό της γεννούν σοβαρές υπόνοιες ότι τα δύο μέρη συζήτησαν το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Εκκαθαριστής Enron και Lehman Brothers

Η Alvarez & Marsal λειτουργεί ως εκκαθαριστής έχοντας αναλάβει από τις μεγαλύτερες υποθέσεις χρεοκοπίας φημισμένων εταιρειών (Enron). Το όνομά της έγινε ευρέως γνωστό όταν συνδέθηκε με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, η οποία σηματοδότησε τη μεγαλύτερη υπόθεση χρεοκοπίας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στην ιστοσελίδα της η Α&Μ διαφημίζει τον εαυτό της ως «πρωτοπόρο στην αναδιάρθρωση» ή ως «ιδρυτή της σύγχρονης βιομηχανίας αναδιάρθρωσης». Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι να προβαίνει σε εκκαθάριση όταν μια εταιρεία δεν μπορεί να επληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

«Εκτιμώ ότι την Alvarez & Marsal υπέδειξε στην ελληνική κυβέρνηση το IIF (σ.σ.: Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) που "τρέχει" το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στον ιδιωτικό τομέα μέσω του επικεφαλής του Τσαρλς Νταλάρα», είπε στην «Ε» ανώτερο στέλεχος επενδυτικής εταιρείας που βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στη συνέλευση του IIF. «Υποθέτω ότι το IIF πρότεινε τη συγκεκριμένη εταιρεία ως εκκαθαριστή για να αποτιμήσει όλες τις συναλλαγές που έχουν να κάνουν με ελληνικά ομόλογα». *

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)