Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η ιστορία της υποδούλωσής σου: οι «ανθρώπινες φάρμες»

Ένα από τα σημαντικότερα βίντεο που έχετε δει ποτέ.
Η ωμή αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση των ανθρώπινων κοινωνιών από τους εξουσιαστές που, μεσα στους αιώνες, αυτοπροσδιορίζονται ως «ιδιοκτήτες της ανθρωπότητας» (χωρίς αυτό να αποτελεί κανενός είδους υπερβολή).
Μια σύντομη αφήγηση της εξέλιξης των ανθρώπινων κοινωνιών, δοσμένη με τρόπο τέτοιο, ώστε να καταφέρει να «αφυπνίσει¨ ακόμα και τον πιο πειθήνιο και «δουλικό» υπηρέτη του συστήματος.
Ακούστε με μεγάληπροσοχή αυτά που αναφέρονται στο βίντεο και διαδώστε το..
πρωτότυπο βίντεο: «the story of your enslavement» 

Τι προβλέπει ο «χρυσός κανόνας»

Ισχύει από την περασμένη Τρίτη, 1η Ιανουαρίου 2013, μετά την επικύρωσή της και από τη Φινλανδία, η Συνθήκη για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (γνωστή και ως «Δημοσιονομικό Σύμφωνο»)

Υπενθυμίζεται, πως προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη, ήταν η επικύρωσή της από 12 κράτη μέλη που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ. Η προϋπόθεση αυτή πληρώθηκε, όταν η Φινλανδία, το δωδέκατο κράτος μέλος που συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ και επικύρωσε τη Συνθήκη, κατέθεσε το μέσο κύρωσής της στις 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Συνθήκη εκπονήθηκε μετά την απόφαση των ηγετών της ζώνης του ευρώ τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με την οποία  απαιτούνται ισχυρότερα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ. Στις 2 Μαρτίου του 2012, υπέγραψαν τη Συνθήκη 25 κράτη της ΕΕ.

Η Συνθήκη είναι νομικά δεσμευτική ως διεθνής συμφωνία και ανοικτή για τις χώρες της ΕΕ που δεν την υπέγραψαν από την αρχή.

Σκοποί

 Η Συνθήκη αποβλέπει στο να ενισχύσει τη δημοσιονομική πειθαρχία στη ζώνη του ευρώ μέσω του «κανόνα περί ισοσκελισμένου προϋπολογισμού» και του μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης.

Σκοπός είναι να ενσωματωθεί το συντομότερο δυνατόν στις υφιστάμενες συνθήκες της ΕΕ. Οι απαραίτητες προς αυτό ενέργειες θα πρέπει να αναληφθούν εντός των επομένων πέντε ετών.

Περιορισμός των ελλειμμάτων - ο κανόνας του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού

Η νέα συνθήκη απαιτεί οι εθνικοί προϋπολογισμοί των κρατών μελών που την έχουν επικυρώσει να είναι ισοσκελισμένοι ή να παρουσιάζουν πλεόνασμα. Ο στόχος αυτός θα θεωρείται ότι έχει επιτευχθεί όταν το ετήσιο διαρθρωτικό δημόσιο έλλειμμά τους δεν υπερβαίνει το 0,5% του ονομαστικού τους ΑΕγχΠ.

Επιπλέον, το έλλειμμα πρέπει να ευθυγραμμίζεται και με το καθορισμένο για τη συγκεκριμένη χώρα όριο για την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας. Το όριο αυτό καθορίζεται από το προληπτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η πορεία προσαρμογής προς τον στόχο αυτόν αξιολογείται ετησίως στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Προσωρινές αποκλίσεις από τον «κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού» επιτρέπονται μόνον σε εξαιρετικές οικονομικές περιστάσεις, για παράδειγμα όταν παρουσιάζονται σοβαρές κάμψεις της οικονομίας. Εάν το δημόσιο χρέος είναι σημαντικά χαμηλότερο από το ποσοστό αναφοράς των 60% του ΑΕγχΠ, το όριο ελλείμματος μπορεί να καθορίζεται σε 1% του ΑΕγχΠ.

Μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης

Σε περίπτωση που ένα κράτος αποκλίνει από τον κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, κινείται μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης. Το κράτος μέλος οφείλει να εξαλείψει τις αποκλίσεις εντός συγκεκριμένης περιόδου.

Ο μηχανισμός αυτός εφαρμόζεται με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των εθνικών Κοινοβουλίων.

Μεταφορά των κανόνων στην εθνική νομοθεσία

Τα κράτη μέλη οφείλουν να ενσωματώσουν την απαίτηση για δημοσιονομική πειθαρχία και τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης στην εθνική τους νομοθεσία, κατά προτίμηση σε συνταγματικό επίπεδο.

Αυτό πρέπει να γίνει εντός ενός έτους (για παράδειγμα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2014) το αργότερο από τη θέση της συνθήκης σε ισχύ.

Δικαστήριο της ΕΕ

Σε περίπτωση που ένα κράτος μέλος δεν μεταφέρει εμπρόθεσμα στην εθνική του νομοθεσία τον «κανόνα περί ισοσκελισμένου προϋπολογισμού» και το μηχανισμό διόρθωσης, το Δικαστήριο της ΕΕ έχει τη δικαιοδοσία να λάβει απόφαση επί του θέματος.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι δεσμευτική και, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς αυτή, μπορεί να συνοδεύεται από ποινή που να ανέρχεται μέχρι το 0,1% του ΑΕγχΠ.

Το ποσό αυτό είναι καταβλητέο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας εάν το νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, καταβάλλεται στο γενικό προϋπολογισμό της ΕΕ.

Τροποποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος

Η λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος καθίσταται πιο αυτόματη. Συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ συμφωνούν να υποστηρίζουν τις συστάσεις της Επιτροπής και τις προτάσεις για πράξεις του Συμβουλίου, εκτός εάν ειδική πλειοψηφία τους είναι αντίθετη.

Επιπρόσθετα, τα κράτη μέλη που αποτελούν αντικείμενο διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος καταρτίζουν «πρόγραμμα δημοσιονομικής και οικονομικής εταιρικής σχέσης».

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που οφείλει να εφαρμόσει το κράτος μέλος προκειμένου να διασφαλίσει αποτελεσματική και διαρκή διόρθωση του ελλείμματός του.

Τα προγράμματα αυτά υποβάλλονται προς έγκριση στο Συμβούλιο και την Επιτροπή. Η εφαρμογή τους παρακολουθείται σύμφωνα με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Συντονισμός

Τα κράτη μέλη που είναι μέρη της Συνθήκης υποβάλλουν τα σχέδιά τους σχετικά με την έκδοση τίτλων δημοσίου χρέους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο. Επιπλέον, συζητούν και, εφόσον είναι απαραίτητο, συντονίζονται εκ των προτέρων μεταξύ τους και με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ όσον αφορά τις βασικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθενται να πραγματοποιήσουν.

Διακυβέρνηση

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ συνέρχονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, σε «συνόδους κορυφής για το ευρώ», μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκλέγουν τον πρόεδρο της συνόδου κορυφής για το ευρώ με απλή πλειοψηφία. Στις συνόδους κορυφής για το ευρώ μπορούν επίσης να προσκαλούνται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εφόσον είναι απαραίτητο και τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, οι ηγέτες των κρατών μελών που δε συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και έχουν κυρώσει τη συνθήκη συμμετέχουν επίσης σε αυτές τις συνόδους κορυφής.

Συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών, που συμμετέχουν, συνεργάζονται όσον αφορά τα θέματα σχετικά με τις δημοσιονομικές πολιτικές και τα λοιπά θέματα που καλύπτονται από τη Συνθήκη.

Προς τον σκοπό αυτό, συγκροτούν έναν  φορέα που αποτελείται  από εκπροσώπους των αρμοδίων επιτροπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια. Ο φορέας αυτός αποφασίζει αυτόνομα σχετικά με την οργάνωσή του.

Νέα έντοκα για 2 δις



Δύο νέες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του Δημοσίου θα διενεργηθεί σήμερα από τον ΟΔΔΗΧ, με στόχο να αντληθούν 2 δις ευρώ.

Πρόκειται για έντοκα γραμμάτια σε άυλη μορφή, διάρκειας ενός μηνός και έξι μηνών, θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στις 8 Ιανουαρίου, με στόχο την άντληση συνολικού ποσού 2 δισ. ευρώ – 750 εκ ευρώ από τα πρώτα (λήξεως 8 Φεβρουαρίου 2013) και 1,25 δις ευρώ από τα δεύτερα (λήξεως 12 Ιουλίου 2013).

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Οι ένστολοι κοντά στο λαό

Κατά την τελευταία διετία έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω απόψεις οι οποίες συνοψίζονται λίγο πολύ στα παρακάτω:
- Οι κυβερνώντες είναι επίορκοι. Καταστρατηγούν το Σύνταγμα.
- Τι κάνει ο στρατός, τι περιμένουν οι αξιωματικοί;
- Γιατί οι αστυνομία δεν συντάσσεται με τους διαδηλωτές;
- Οι ένστολοι είναι πραιτωριανοί του συστήματος.
και άλλα αστεία πράγματα.

Για να το κλείσουμε το θέμα, επειδή έχει λάβει διαστάσεις γελοιότητας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
1. Ο ένστολος είναι κοινός θνητός, με τα ίδια ακριβώς προβλήματα, που έχει ο κάθε άλλος πολίτης: Πρέπει να φάει, να πληρώσει ενοίκιο, φόρους, στεγαστικό δάνειο, να αντιμετωπίσει τις μειώσεις στο μισθό του κλπ κλπ κλπ
2. Ο  ένστολος έχει μόνο δυο επιλογές:
α. Να υπακούει στις εντολές της ιεραρχίας και κατ” επέκταση στις νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν.
β. Να στασιάσει και προβεί σε πραξικόπημα.
Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.
Το πρώτο γίνεται αυτή τη στιγμή, δηλαδή υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους.
Το δεύτερο, που περιμένουν ορισμένοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δεν πρόκειται να συμβεί.
Όσοι περιμένουν να εμφανιστούν κορόϊδα, τα οποία θα φορτωθούν στην πλάτη τους και θα ξεπλύνουν τις αμαρτίες των πολιτικών, που διαπράχθησαν εδώ και 40 χρόνια, πλανώνται πλάνην οικτρά. Δεν υπάρχει ένστολος, που να προτίθεται να του φορτώσουν στην πλάτη τη χρεωκοπία της χώρας και να βγάλει λάδι τους πολιτικούς και στο τέλος ο Έλληνας πολίτης να τον κατηγορήσει από πάνω ότι έβαλε τη χώρα στο γύψο.
Κλείνοντας, παραθέτω μια εύστοχη φράση που άκουσα από κάποιον:
Ο Έλληνας, θυμάται και ζητά τη βοήθειά του Θεού και του στρατιωτικού στις δύσκολες στιγμές, όταν όλο τον υπόλοιπο καιρό τους βρίζει.
http://www.daneiakartes.info/?p=29933

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)