Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΙΚ: Δεν φορολογούνται τα μηδενικά εισοδήματα


Με ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα φορολόγησης των μηδενικών εισοδημάτων.

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν ότι επιβαρύνονται με φορολογία και εκείνοι που δεν έχουν εισοδήματα, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Αυτό άλλωστε, θα είναι προφανές στο Νομοσχέδιο που επεξεργάζεται και θα υποβάλει η Κυβέρνηση», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξεδόθη.

Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, αλλά είναι πιθανό να δώσει ενδείξεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο έτος.

Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός από τους 71 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Reuters δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το βασικό επιτόκιό της στο 0,5% από το 0,75%.

Οι οικονομολόγοι ήταν διχασμένοι σχετικά με την πιθανότητα μείωσης του επιτοκίου στις αρχές του 2013 και επικεντρώνουν την προσοχή τους στις νέες προβλέψεις που θα παρουσιάσει η ΕΚΤ για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης.

«Με τα μακροοικονομικά στοιχεία να είναι απογοητευτικά και την ΕΚΤ έτοιμη να χαμηλώσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, η προοπτικής μίας περαιτέρω μείωσης τους βασικού επιτοκίου τουλάχιστον υπάρχει για το επόμενο έτος», δήλωσε ένας οικονομολόγος. Θεωρείται βέβαιο ότι τη ΕΚΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για το 2012 και το 2013, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη έχει πλήξει τον πυρήνα της, περιλαμβανομένης της Γερμανίας. Τον Σεπτέμβριο, η ΕΚΤ προέβλεπε αύξηση κατά 0,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2013, μετά από μία μικρή υποχώρησή του φέτος.

Οι έρευνες επιχειρηματικής δραστηριότητας έδειξαν ότι η συρρίκνωση της οικονομίας το Νοέμβριο ήταν λιγότερο έντονη από την αναμενόμενη, αλλά είναι λίγες οι ενδείξεις ότι η περιοχή θα βγει σύντομα από την ύφεση. Η ανεργία αυξήθηκε στο 11,7% τον Οκτώβριο, με τις χώρες του Νότου να υποφέρουν περισσότερο.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έρκι Λικάνεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα έχει κάνει ήδη αρκετά για να χαλαρώσει την πίεση από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ πιέζει τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών να δράσουν άμεσα και είναι απρόθυμη να λάβει κάθε μέτρο που θα μπορούσε να τις οδηγήσει να χαλαρώσουν τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης. Καθώς οι τράπεζες διστάζουν ακόμη να προχωρήσουν σε δανεισμό μεταξύ τους, η ΕΚΤ αναμένεται ευρύτερα να επεκτείνει την πολιτική της προσφοράς απεριόριστων ποσών ρευστότητας στις τράπεζες σε όλες τις διαδικασίες αναχρηματοδότησης που χρησιμοποιεί.

Νέα κριτήρια ένταξης στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ


Ειδική μέριμνα υπέρ των ευπαθών ομάδων, ώστε να έχουν πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ περισσότεροι καταναλωτές, θα παρθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

«Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών. Θα το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και για άλλες κατηγορίες. Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος με κύριο γνώμονα το όφελος των καταναλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασημάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε θετική την αναθεώρηση των κριτηρίων υπέρ των ευπαθών ομάδων και ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

«Η ένταξη στο οικονομικό τιμολόγιο υπήρχε και πριν, αλλά δεν απέτρεψαν δυστυχώς τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 νοικοκυριά μέσα στο Νοέμβριο. Θα πρέπει να επισπεύσετε όλες τις διαδικασίες, ώστε να είναι στη καθημερινότητα του πολίτη η κοινωνική ευαισθησία. Όμως δεν μπορεί να γίνει άλλοθι και να αφήσουμε στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Σε ένα με δύο μήνες, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο, θα υπάρξουν οι αποφάσεις για την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και θα είναι αυξημένος ο αριθμός που θα το δικαιούνται», ανταπάντησε ο κ. Ασημάκης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αμφισβήτησε ότι έγινε διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές, λόγω χρεών τους προς τη ΔΕΗ. «Για την τελευταία μάλιστα χρονιά υπάρχει και μονοψήφια μείωση. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σε καταναλωτές στους οποίους κόβουν το ρεύμα, η επανασύνδεση γίνεται άμεσα γιατί οφείλεται σε αμέλεια τους», υποστήριξε ο κ. Ασημάκης. Παράλληλα απέδωσε τον μεγάλο αριθμό στους οποίους εμφανίζεται να έχει κοπεί το ρεύμα, είτε σε καταστήματα που έχουν κλείσει, είτε σε καταναλωτές που έχουν πεθάνει, ή σε εποχικές επιχειρήσεις.

Eurostat: Στο 7,2% του ΑΕΠ η ύφεση της ελληνικής οικονομίας

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το ΑΕΠ, το τρίτο τρίμηνο του 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το τρίτο τρίμηνο του 2012, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας έφτασε στο 7,2% του ΑΕΠ, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2011, από 6,3% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο και 6,7% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Στην ευρωζώνη η ύφεση έφτασε στο 0,6% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με πέρυσι και στην ΕΕ στο 0,4% του ΑΕΠ. Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η ύφεση στην ευρωζώνη ήταν 0,5% του ΑΕΠ και στην ΕΕ ήταν 0,3% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά -0,1% και αυξήθηκε κατά 0,1% στην ΕΕ. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα).

Μετά την Ελλάδα (-7,2% του ΑΕΠ), το τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ κατέγραψε η Πορτογαλία (-3,4% του ΑΕΠ), η Σλοβενία (-2,9%), η Ιταλία (-2,4%), η Κύπρος (-2,3%), η Ισπανία και η Ουγγαρία (-1,6%), η Τσεχία (-1,5%), η Ολλανδία (-1,4%), και η Φινλανδία (-1,1%).

Παράλληλα, οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στην ΕΕ σημειώθηκαν στη Λετονία (5,3%), στην Εσθονία (3,4%), στη Λιθουανία (3,3%), στη Σλοβακία (2,5%) και στην Πολωνία (1,9%).

Σε ό,τι αφορά της επενδύσεις, τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν ότι το τρίτο τρίμηνο του 2012 μειώθηκαν στην ευρωζώνη κατά -0,7% (-1,8% το δεύτερο τρίμηνο 2012) και στην ΕΕ κατά -0,6% (-1,7% το δεύτερο τρίμηνο 2012).

Εξάλλου, η κατανάλωση των νοικοκυριών παρέμεινε σταθερή στην ευρωζώνη και αυξήθηκε κατά 0,1% στην ΕΕ. Τέλος, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, ενώ οι εισαγωγές στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 0,2% και στην ΕΕ κατά 0,1%.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)