Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Λαγκάρντ για την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ: Εισέπραξα τα χρήματά μου

LAGARDE
Η Ελλάδα αποπλήρωσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οφειλόμενο ποσό για τον Απρίλιο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξής της, επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η γενική διευθύντρια του θεσμού Κριστίν Λαγκάρντ τη Μεγάλη Πέμπτη.
«Εισέπραξα τα χρήματά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Ουάσινγκτον.
Η Αθήνα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έδωσε στην Τράπεζα της Ελλάδας εντολή να μεταφέρει στο ΔΝΤ ένα ποσό ύψους459 εκατ. ευρώ.
(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εφορία: Αυτά είναι τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3

Σημαντικές αλλαγές στα έντυπα και νέοι κωδικοί για τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος η οποία θα γίνεται από φέτος υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου. Η 30η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις εισοδήματος 2015 και στα τέλη Ιουλίου πληρώνεται η πρώτη δόση του φόρου.
Ο τύπος και το περιεχόμενο του βασικού εντύπου Ε1 καθορίστηκε με απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. Κατερίνας Σαββαΐδου, όπως άλλωστε και των λοιπών εντύπων που συνυποβάλλονται (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).
Η υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (αρχικών, τροποποιητικών, εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων) καθώς και των εντύπων Ε2, Ε3 μαζί με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet.
Τα λοιπά δικαιολογητικά, όπως προβλέπονται κατά περίπτωση, δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται για τον έλεγχο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε χειρόγραφη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Ειδικά, για το φορολογικό έτος 2014 η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι η 30/06/2015, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31/07/2015, η δεύτερη δόση μέχρι τις 30/09/2015 και η τρίτη δόση μέχρι τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.

Δείτε τα τρία νέα έντυπα

Ηλεκτρονικά “ραβασάκια” σε 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς ΚΤΕΟ

Σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ετοιμάζει να φέρει στο προσκήνιο η ΓΓΔΕ. Ο αριθμός των οχημάτων υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια εκ των οποίων το 1 εκατ. αφορά σε δίκυκλα.
Ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένεται πολύ σύντομα να διαπιστώσει τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο ώστε στη συνέχεια να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων και αν δεν συμμορφωθούν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος.
Υπενθυμίζεται πως από τον Ιανουάριο του 2013 οι έλεγχοι καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης τόσο από τα ιδιωτικά όσο και από τα δημόσια ΚΤΕΟ και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η διασταύρωση των στοιχείων είναι πολύ εύκολη και σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να διαπιστωθούν με απόλυτη ακρίβεια πόσα είναι τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Ελεγχο.

Η Γεωπολιτική από τη πτώση της τιμής του πετρελαίου – Του Δημητρίου Τσαϊλά

oilwar001Η πρόσφατη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις στη γεωπολιτική πτυχή στη Μέση Ανατολή. Πολλά από τα κράτη, μεταξύ των οποίων δύο από τους σημαντικότερους παίκτες στο σημερινό γίγνεσθαι για την περιφερειακή επιρροή, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, εξαρτώνται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο.


ScreenShot761

Γράφει ο Υποναύαρχος (εα) Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς ΠΝ
Στρατιωτικός Αναλυτής 

Η Ρωσία επίσης, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την περιφερειακή επιρροή της κατόπιν δύο δεκαετιών απουσίας από την παγκόσμια σκηνή μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη οικονομικά από το πετρέλαιο.
Έτσι η μείωση των εσόδων ανεβάζει το κόστος της επιθετικής περιφερειακής πολιτικής, που μεταφράζεται στην ιρανική υποστήριξη του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου ή τα δισεκατομμύρια που η Σαουδική Αραβία και άλλες μοναρχίες του Κόλπου έχουν δεσμευτεί να διοχετεύσουν στην κυβέρνηση του Στρατηγού Σίσι στην Αίγυπτο.
Τα γεωπολιτικά αποτελέσματα από την τρέχουσα πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι πιθανό να είναι πολύ φτωχά, και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι θετικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι δυσχερείς συνθήκες του συνόλου των εξαγωγέων πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσουν σε μείωση των εντάσεων. Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε θέματα πετρελαίου, με συνέπεια οι συμφωνίες που θα προκύψουν να μειώσουν το επίπεδο των γεωπολιτικών και θρησκευτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή γενικότερα.
Η συριακή σύγκρουση και οι σεχταριστικές εντάσεις που έχουν κεντρίσει το περιφερειακό επίπεδο δεν μπορεί να υποτιμόνται. Αλλά υπάρχει η πιθανότητα όλοι οι παίκτες σε αυτό το περιφερειακό παιχνίδι να ψάξουν για την αποκλιμάκωση, καθώς όλοι πιέζονται από τις χαμηλότερες των τιμών του πετρελαίου.
Αυτό δηλαδή, θα μπορούσε να ανοίξει ένα παράθυρο για δημιουργική διπλωματία, που θα συνδέει τις πιθανές συμφωνίες για  το πετρέλαιο σε ευρύτερη διαχείριση των περιφερειακών κρίσεων, που η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αξιοποιήσει.
Το ερώτημα βέβαια παραμένει κατά πόσο οι διαπραγματεύσεις αυτές, ή ακόμη και πιθανές συμφωνίες, για το πετρέλαιο μπορούν να οδηγήσουν σε βελτίωση της ατμόσφαιρας των περιφερειακών σχέσεων σε θέματα ασφάλειας, όπως τον συριακό εμφύλιο πόλεμο, την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, και την πολιτική αναταραχή στην Υεμένη.
Η Αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή σε σχέση με την πτώση της τιμής του πετρελαίου καθίσταται ευεργετική καθώς βάζει χρήματα στη τσέπη των Αμερικανών καταναλωτών, μειώνει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, και γενικά λειτουργεί ως κίνητρο για την οικονομία.
Κυρίως όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στρατηγικό συμφέρον από μια σταθερή Μέση Ανατολή, όχι μόνο για μακροχρόνια και μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και για μια σειρά άλλους λόγους. Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον, κατ’ αρχάς δεν διαφαίνεται να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο, αν και όταν οι Σαουδάραβες και οι Ιρανοί αρχίσουμε διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις τιμές.
Αν οι Ρώσοι συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις, ως μέρος της προσπάθειας να συμπεριληφθούν και οι παραγωγοί που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκτιμάται ότι θα αντιδράσουν, απεναντίας μάλλον θα είναι ενθαρρυντικοί.
Αν αυτές οι διαπραγματεύσεις παρουσιάσουν πρόοδο, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει μια προσπάθεια να επεκταθεί πέρα από τα θέματα του πετρελαίου με σκοπό να περιληφθούν περιφερειακά θέματα κρίσης όπως η Συρία.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, η οποία εκτός από μια συμφωνία για το πετρέλαιο πρέπει να προχωρήσουν σε ορισμένες γεωπολιτικές παραχωρήσεις προς τους συμμάχους του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Απαιτείται συγχρονισμός γι’ αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι έτοιμες με ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για τη Συρία, και αυτό σημαίνει ότι θα αποδεχτούν το καθεστώς Άσαντ, καθώς δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα τον εγκαταλείψουν όταν έχει κρατηθεί όλον αυτό το καιρό με τόσες θυσίες στην εξουσία.
Η Ουάσινγκτον θα πρέπει να είναι έτοιμη, εάν οι Ιρανοί και οι Ρώσοι διαπραγματευτούν με τη Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο, να συνεργαστούν με τους Σαουδάραβες και τους άλλους συμμάχους ώστε να επεκτείνουν τις συνομιλίες αυτές στη στρατηγική εικόνα της Μέσης Ανατολής γενικότερα.
Είναι μια ρεαλιστική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Βαθιά ανάσα" στην οικονομία

Σε συνάντηση ιστορικής σημασίας που σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων αναφέρεται το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενες στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα "κερασάκι" εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ: Την προκαταβολή κάποιων ετών (σε 500 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζονται τα έσοδα) του νέου αγωγού φυσικού αερίου ποου υπέγραψε σήμερα το πρωί στην Βουδαπέστη ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς!
 
Αυτό σημαίνει άμεση παροχή κεφαλαίων από τη Ρωσία και ξεπερνιέται κατ'αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της δανειοληψίας (βάσει του Μνημονίου απαγορεύεται η Ελλάδα να δανειστεί από τρίτη χώρα λεφτά χωρίς την έγκριση των δανειστών!). Συζητείται σε δεύτερη φάση προκαταβολή και άλλων πέντε χρόνων προκειμένου να πάρει ανάσα η κυβέρνηση που πιέζεται από την ΕΚΤ. Γενικά από την Ρωσία αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει ένα πακέτο 10 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμο για την Ελλάδα σε διάφορες μορφές.
 
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο "θα υπάρξει η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών του αγωγού για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».
 
"Πακέτο" 10 δισ. ευρώ "εδώ και τώρα" από τη Ρωσία υπό την μορφή προκαταβολών για το φ.α.



Σε άτυπη ενημέρωση τόνισαν ότι από τη ρωσική πλευρά εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας. «Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.», σημειώνουν και προσθέτουν:
 
«Θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη στα από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».
Οι πηγές αναφέρουν ότι επεξεργάζεται φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών ελληνορωσικών εταιριών και ταυτόχρονα της εξαγωγής σε χώρες που δεν έχουν εμπάργκο από την Ρωσία.
Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο Ρώσος πρόεδρος δώρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία είχε κλαπεί στα χρόνια της κατοχής από τον αξιωματικό των Γερμανών, από μοναστήρι της Σπάρτης
 
Ο Μίλερ έμεινε γνωστός στην ιστορία ως "χασάπης της Κρήτης" επειδή διέταξε την σφαγή στην Βιάννο.
 
Είχε συλληφθεί από τους Ρώσους που τον παρέδωσαν στις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε στην Κρήτη το 1947. Η ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.
 
«Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.
 
Η ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.

Επιχείρηση τρομοκράτησης καταγγέλλει ο Μητρόπουλος

Ο Αλέξης Μητρόπουλος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει επιχείρηση τρομοκράτησης του ίδιου και της οικογένειάς του, ενώ είναι φορολογικά νόμιμος

Επιχείρηση τρομοκράτησης
Επιχείρηση τρομοκράτησης του ίδιου και της οικογένειάς του, καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο αναμεταδόθηκε και από το «Mega». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Βουλής έχει ως εξής:
«Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαχρήστος) και αναμετάδωσε ο Τ/Σ «Mega» στο αποψινό δελτίο ειδήσεων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» (που περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη με έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ) για 80ή φορά την τελευταία τριετία και 10η φορά από τη δικαίωσή μου στα Φορολογικά Διοικητικά Δικαστήρια, πριν δυο μήνες, επιχειρεί πάλι σήμερα να τρομοκρατήσει εμένα, την οικογένειά μου και κυρίως τους ανεξάρτητους δικαστές που ακύρωσαν το παράνομο πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος μου.
Το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» (4-4-2015) οδήγησε στενό συγγενικό μου πρόσωπο σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Στις 30-7-2014 είχα καλέσει με εξώδικό μου τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Χαρδούβελη να σταματήσουν να με τρομοκρατούν, αφού ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα συμμορφωθεί σε έλεγχο που είχε διαταχθεί (το είχα πληροφορηθεί από την ίδια ως άνω εφημερίδα!) για το μοναδικό ανέλεγκτο έτος (1999) σε όλο τον επαγγελματικό μου βίο, παρότι ήταν παραγεγραμμένο προ ετών και αφορούσε σε ποσό που νόμιμα είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004.
Με το ίδιο εξώδικο, τους είχα ενημερώσει ότι στις 27-10-2011 είχε περατωθεί ο φορολογικός μου έλεγχος από το ΣΔΟΕ για τη δεκαετία του 2000, ο οποίος είχε διαταχθεί με εντολή της κυβέρνησης των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου και είχε αποδείξει ότι ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα θέσει υπόψη τους, επίσης, ότι μόλις είχα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου από τον έλεγχο που είχε διατάξει σε βάρος μου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης για ολόκληρη τη δεκαετία του ’90.
Τέλος, τους είχα γνωστοποιήσει ότι από 1-1-2003 που εμφανιζόμουν στα ΜΜΕ, για λόγους δεοντολογίας δεν εμφανίστηκα ποτέ στα Δικαστήρια απαγορεύοντας και σε συγγενικά μου πρόσωπα να πράξουν το ίδιο. Τους είχα καλέσει να μην χρησιμοποιούν το ΣΔΟΕ και …πρόθυμους υπαλλήλους για τρομοκράτηση πολιτικών αντιπάλων.
Αντ’ αυτού οι κ.κ. Σαμαράς και Χαρδούβελης προήγαγαν σε Γενικό Διευθυντή στη Γενική Γραμματεία Εσόδων τον εφοριακό του ΣΔΟΕ που συντόνισε τον έλεγχο σε βάρος μου και πιθανόν διευκόλυνε το «πάγωμα» του ελέγχου του κ. Σταύρου Παπασταύρου (συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά). Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες ανέφερε στη Βουλή στις 3-4-2015 ο υπουργός κ. Π. Νικολούδης.
Αντίθετα υποχρέωσαν σε παραίτηση Γενικό Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, αμέσως μετά την έγγραφη εκ μέρους του αποκάλυψη της σκευωρίας σε βάρος μου.
Μετά τα ανωτέρω, καλώ τον κύριο Πρωθυπουργό, την κυρία Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό κατά της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να προστατεύσουν εμέ και την οικογένειά μου, αλλά και να διασφαλίσουν απρόσκοπτα την ανεξαρτησία Ελλήνων δικαστών που στάθηκαν όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους.
Αλέξης Π. Μητρόπουλος
Α’ Αντιπρόεδρος – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ»

Αυτές είναι οι 15 πιο αρχαίες πόλεις στην Ευρώπη 8 από αυτές είναι στην Ελλάδα

Την ώρα που πολλές από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, βρίσκονται στην εύφορη ημισέληνο της Μέσης Ανατολής και είναι αρκετά δύσκολο κανείς να τις επισκεφτεί λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει στην περιοχή, όσοι από εσάς είστε λάτρες των αρχαίων πόλεων θα βρείτε αρκετές στην Ευρώπη.
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε 15 από αυτές. Οι οκτώ βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται για την Μυτιλήνη, την Χαλκίδα, τη Θήβα, τα Τρίκαλα, την Πάτρα, τα Χανιά, την Αθήνα και το Άργος.
    ogannes/Flickr
  • Γερεβάν- 782 π.Χ
  • Ζαντάρ- 900 π.Χ
    AdamRadman/Flickr
    This photo was taken on my iPhone out side of Zadar.
  • Μτσκέτα- 1000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Σεντίζ- 1100 π.Χ
    angel de olavide/Flickr
  • Μυτιλήνη- 1100 π.Χ
    Uriel Sinai via Getty Images
  • Λισαβόνα- 1200 π.Χ
    Gianpietro83/Flickr
  • Χαλκιδα- 1300 π.Χ
  • Λάρνακα- 1300 π.Χ
    HolidayIslandCyprus.co.uk/Flickr
  • Θήβα- 3000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Τρίκαλα- 3000 π.Χ
    Tilemahos Efthimiadis/Flickr
  • Πάτρα- 3.500 π.Χ
    Rodents rule/Flickr
  • Χανιά- 4000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Πλοβντίν- 4000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Αθήνα- 5000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Άργος- 5000 π.Χ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)