Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013
Τι αλλάζει στις συντάξεις από το 2013 ανά Ταμείο
Οσοι ασφαλισμένοι δεν προλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, θα δουν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση να αυξάνονται.
Συγκεκριμένα:
• Η «έξοδος» θα γίνεται με πλήρη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών. Σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται μειωμένη σύνταξη, αυτή θα καταβάλλεται σε ηλικία 62 ετών.
• Εναλλακτικά, η πόρτα εξόδου θα ανοίγει με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών.
Εκτός κινδύνου είναι όσοι ασφαλισμένοι προλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι δεν επηρεάζονται από τις ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή με τα ισχύοντα όρια ηλικίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ενιαίες διατάξεις ισχύουν σε όλα τα ταμεία για τους νέους ασφαλισμένους που μπήκαν στην εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993. Σημειώνεται πως οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είναι κοινές για άνδρες και γυναίκες, με εξαίρεση τις μητέρες ανηλίκων.
Σημαντικό για τους νέους ασφαλισμένους είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλασματικά έτη του ν. 3863/2010 για τις ειδικές κατηγορίες, όπως οι πολύτεκνοι και οι μητέρες ανηλίκων, παρά μόνο για τη γενική κατηγορία για σύνταξη με 40 έτη ασφάλισης.
Ανά ταμείο
ΙΚΑ: Το όριο συνταξιοδότησης πάει στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη. Δηλαδή, οι άντρες ασφαλισμένοι με 4.500 ημέρες ασφάλισης θα πρέπει να εργαστούν 2 επιπλέον έτη από τη νέα χρονιά. Μεγάλες χαμένες είναι οι γυναίκες που έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης, καθώς αν δεν θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους, θα επιβαρυνθούν με μία πενταετία. Φέτος, η «έξοδος» με πλήρη σύνταξη γίνεται στα 62, ενώ το 2013 το όριο πάει στα 67.
ΔΕΚΟ και τράπεζες: Στα 67 θα καταβάλλεται από τη νέα χρονιά πλήρης σύνταξη σε όσους ασφαλισμένους δεν θεμελιώσουν μέχρι το τέλος του έτους δικαίωμα. Η μειωμένη σύνταξη θα δίνεται με 25ετία στα 62. Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση κατά μία διετία των ορίων συνταξιοδότησης των αντρών, ενώ οι γυναίκες θα πρέπει να δουλέψουν πέντε επιπλέον έτη. Για παράδειγμα, γυναίκα ασφαλισμένη στο ΤΣΠ-ΕΤΕ από το 1985 έχει 27 έτη ασφάλισης και είναι φέτος 54 ετών. Δεν κατοχυρώνει δικαίωμα και θα μπορέσει να αποχωρήσει στα 67 με πλήρη σύνταξη ή στα 62 με μειωμένη.
Χαμένοι είναι και όσοι δεν προλαβαν να θεμελιώσουν μέχρι το τέλος του έτους 2012, δικαίωμα με 10.500 ημέρες ασφάλισης. Από τη νέα χρονιά η «έξοδος» θα γίνεται με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών (φέτος η σύνταξη καταβάλλεται με 37 έτη, στα 60).
ΕΤΑΑ: Από δύο έως και τρία έτη αυξάνονται τα όρια ηλικίας για γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους που δεν προλαβαίνουν φέτος να θεμελιώσουν δικαίωμα. Η έξοδος θα γίνεται με 40 έτη στα 62, όταν φέτος οι άντρες αποχωρούν με 37 έτη στα 60 και οι γυναίκες στα 59.
ΟΑΕΕ: Κατά μία διετία αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.
Πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται με 15 έτη στα 67 (φέτος το όριο είναι στα 65) και μειωμένη στα 62.
Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Τεμπονέρα την Τετάρτη
«Φρένο» Στουρνάρα στην επέκταση του επιδόματος πετρελαίου
Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά για το εάν εξετάζεται η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης της επιστροφής φόρου ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης. «Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχουν. Άλλο ένα χρόνο υπομονή», τόνισε, προσθέτοντας πως το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως παρά το ότι γράφεται και ακούγεται η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αποφέρει αποτελέσματα αν και παραδέχθηκε ότι οι εισπράξεις έχουν περιορισθεί λόγω της πτώσης της κατανάλωσης.
Μιλώντας στο «Βήμα FM» ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία. Μάλιστα δεν παρέλειψε να σημειώσει πως το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά.
Ο ίδιος προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.
Σε ερώτηση για τη μεγάλη φορολόγηση των ακινήτων και τις επιβαρύνσεις που καλούνται να σηκώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις είπε ότι: «Εάν ξεκινάμε με μια τέτοια νοοτροπία δεν θα πάμε μπροστά. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για ένα έτος. Η επόμενη δόση δεν θα έλθει αν χαλαρώσουμε. Εάν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ θα χάσουμε την αξιοπιστία που έχουμε αρχίσει να ανακτούμε. Έχουμε θέσει μείζονες στόχους τους οποίους πρέπει να πετύχουμε».
«Μαύρα μαντάτα» για την απασχόληση στη Βόρεια Ελλάδα
Σύμφωνα με την εταιρεία, που καταρτίζει τον δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI-500), η πρόθεση απολύσεων αυξήθηκε κατακόρυφα τον Δεκέμβριο του 2012, σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο σχεδιασμός για προσλήψεις κυριολεκτικά μηδενίστηκε, ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων, που χαρακτηρίζουν την κατάστασή τους ως «καλή», υποχώρησε κάτω από το 5%, με την απαισιοδοξία για το επόμενο εξάμηνο να χτυπάει «κόκκινο».
«Η μέτρηση του NGBI 500 για τον Δεκέμβριο του 2012 είναι επηρεασμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπου παρά τις θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα, εντούτοις υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να φανεί θετικός αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία», υπογραμμίζει η Interview, επικαλούμενη τα αποτελέσματα της μέτρησης του δείκτη, ο οποίος καταρτίζεται με βάση δείγμα 500 βορειοελλαδικών επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2012 ο δείκτης διαμορφώθηκε στο -49, έναντι -47 τον Νοέμβριο του 2012, -35 τον Οκτώβριο του 2012 και -55 τον Δεκέμβριο του 2011, όταν είχε σημειωθεί η χαμηλότερη ιστορικά επίδοσή του.
Αναλυτικά, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, οι επιχειρήσεις έκριναν σε ποσοστό μόλις 4% ότι η κατάσταση τους είναι καλή, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 6% τον Νοέμβριο του 2012. Την ίδια στιγμή, στο 32% έφτασε το ποσοστό των επιχειρήσεων, που δήλωσαν ότι η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική, ενώ στο 64%, έναντι 63% τον Νοέμβριο, ενισχύθηκε το ποσοστό όσων τη χαρακτήρισαν ως κακή.
Παράλληλα, σχεδόν έξι στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 57%, έναντι 50% τον Νοέμβριο) διατύπωσαν τον Δεκέμβριο την εκτίμηση ότι η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο. Στασιμότητα προέβλεψε το 25% (37% τον Νοέμβριο) και βελτίωση το 18%, έναντι 13% τον προηγούμενο μήνα.
«Μαύρα μαντάτα» για την απασχόληση
Εξαιρετικά αυξημένη είναι η πρόθεση απολύσεων, προσεγγίζοντας το 43%, έναντι 30% τον Νοέμβριο του 2012, ενώ στο …0% διαμορφώθηκε η πιθανότητα για προσλήψεις. Σημαντική μείωση, στο 57%, έναντι 70% τον προηγούμενο μήνα, σημείωσε τον Δεκέμβριο και το ποσοστό των επιχειρήσεων που δήλωσαν ότι επιλέγουν να διατηρήσουν αμετάβλητο τον αριθμό του προσωπικού τους.
Όσον αφορά στο ερώτημα για τον τζίρο της επιχείρησης, οι απαντήσεις τον φετινό Δεκέμβριο κατέδειξαν αισθητή αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων, που δήλωσαν πως μειώθηκε (64%, έναντι 52% τον Νοέμβριο). Αύξηση πωλήσεων αποτυπώθηκε, πάντως, από το 16% (15% ήταν το αντίστοιχο ποσοστό του Νοεμβρίου του 2012) των επιχειρήσεων, ενώ στασιμότητα ανέφερε το 20%, έναντι 33% τον προηγούμενο μήνα.
Απαντήση Σταϊκούρα για Deutsche Bank και Morgan Stanley
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο απαντητικό έγγραφό του επισημαίνει ακόμα ότι ουσιώδη παράμετρο στη βελτίωση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους αποτελεί η επίτευξη επαναγοράς χρέους, λόγω της χαμηλής τιμής στην οποία διαπραγματεύονται τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
«Εξαιτίας του επείγοντος της συναλλαγής (καταληκτική ημερομηνία είχε ορισθεί η 14η Δεκεμβρίου 2012), του μεγάλου μεγέθους της επιδιωκόμενης μείωσης του δημόσιου χρέους, που συνεπάγεται εκτεταμένο όγκο προαγορών, ύψους έως 35 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, ανατέθηκαν καθήκοντα Joint Dealer Managers στους Βασικούς Διαπραγματευτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου Deutsche Bank AG και Morgan Stanley. Επιπροσθέτως, ανατέθηκαν καθήκοντα Lead Structuring Agent στη Deutsche Bank», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Σταικούρας
Επισημαίνει δε ότι «η επιλογή των ανωτέρω τραπεζών έγινε λόγω της υψηλής εμπειρίας, της διεθνούς ευρείας παρουσίας τους και, επιπρόσθετα, ότι έχουν επιτελέσει τους υψηλότερους όγκους συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά για το 2012 επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων μεταξύ των ξένων βασικών διαπραγματευτών».
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρεται και στα κριτήρια επιλογής του νομικού γραφείου «Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP» και τονίζει ότι ελήφθησαν υπόψη το κατεπείγον του θέματος και το γεγονός ότι οι τίτλοι που επρόκειτο να επαναγορασθούν είναι αγγλικού δικαίου.
Επίσης, ελήφθη υπόψη ότι το εν λόγω διεθνές δικηγορικό γραφείο είναι εξειδικευμένο στα χρηματοοικονομικά και στα θέματα αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους, αλλά και η άριστη συνεργασία και οι υψηλού επιπέδου νομικές υπηρεσίες προς τον ΟΔΔΗΧ και το ελληνικό Δημόσιο που παρείχε στα πλαίσια της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
«Το κόστος παροχής των παραπάνω υπηρεσιών υπολογίζεται με τον χρόνο απασχόλησης και τον βαθμό του νομικού συμβούλου που θα απασχολείται» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και «το μηνιαίο κόστος, με την προϋπόθεση της έγκαιρης καταβολής των σχετικών ποσών, δεν θα υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, για αμοιβές και τις 200.000 ευρώ, για τα βοηθητικά έξοδα».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ανέφερε ότι «η ανάθεση της διαχείρισης του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων στη μία εκ των δύο γνωστών επενδυτικών τραπεζών εγείρει ενδεχομένως ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά».
Και αυτό διότι, όπως τονίζει, «η επενδυτική τράπεζα, όντας σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά τη σχεδιαζόμενη συγχώνευσή της με την Alpha Bank, φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την προνομιακή της θέση, με τη διάδοση εσωτερικής πληροφόρησης προς όφελος των πελατών της και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για χειραγώγηση της χρηματιστηριακής αγοράς κατ΄ εξακολούθηση».
Επίσης, ο βουλευτής έχει επισημάνει την ανάγκη να διερευνηθεί «πώς πρόωρες διαρροές, από υπεύθυνες ελληνικές και ευρωπαϊκές πηγές προ δύο μηνών, για επικείμενη επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, συντέλεσαν στην κερδοσκοπική άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων και περιορίζουν την αποτελεσματικότητα του έτσι και αλλιώς προβληματικού εργαλείου της επαναγοράς ως μέσο απομείωσης του ελληνικού χρέους».
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών, ζητούσε να ενημερωθεί «για ποιο λόγο καταφύγαμε, για μια ακόμη φορά, στη λύση της πρόσληψης πανάκριβων ιδιωτικών συμβούλων» και με ποια κριτήρια επελέγησαν.
Νταβούτογλου: Αν η Ελλάδα καταθέσει συντεταγμένες για ΑΟΖ, θα απαντήσουμε
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Σμύρνη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε «έχουμε διαύλους συνομιλιών με την Ελλάδα. Κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών συζητήσαμε τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» και πρόσθεσε:
«Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους πρέπει να αποφεύγονται μονομερή βήματα, διότι υπάρχει θετική ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Έχουμε διανύσει σημαντική απόσταση σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας τον προσεχή Μάρτιο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί. Συνεπώς, τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν αποκτήσει μια επιτάχυνση, έχει σημασία να προβούμε στα βήματα αυτά από κοινού και μέσω διαβουλεύσεων. Ο καθένας γνωρίζει την εθνική του θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχα βήματα. Αλλά ελπίζω να μη χρειαστεί. Υπάρχει ήδη ένας υπό λειτουργία μηχανισμός με την Ελλάδα».
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ.
«Δεν νομίζω ότι η γειτονική χώρα, που ασχολείται με τόσες οικονομικές δυσκολίες, θα εγκαινιάσει νέα πεδία αντιδικίας. Αφού δεν το κάνει η Τουρκία, που έχει μια καλπάζουσα οικονομία, δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να προβούμε σε εργασίες στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Έχουμε προβεί σε θετικά βήματα για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αυτό».
(Πηγή: ΑΠΕ)
Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν 164 έδρες
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία είχε αρχίσει με 129 βουλευτές και σήμερα μετρά 125 βουλευτές, ύστερα από τις απώλειες των Νικολόπουλου, Κασαπίδη, Σταυρογιάννη και Σολδάτου.
Η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία μετρούσε 17 βουλευτές, σήμερα έχει απομείνει με τρεις λιγότερους, καθώς πέρα από τους Βουδουρή και Μουτσινά είχε προηγηθεί και η επίσημη διαγραφή του κ.Μιχελογιαννάκη.
Πάντως, τις μεγαλύτερες απώλειες εξακολουθεί να μετρά το ΠΑΣΟΚ, καθώς από τους 33 βουλευτές έχει απομείνει με 25 ύστερα από τις διαγραφές των οκτώ βουλευτών (Μπόλαρης, Γκερέκου, Κουτσούκος, Κασσής, Παραστατίδης, Ανδρουλάκης, Σκανδαλίδης και Λοβέρδος).
"Σκότος και χάος" στην Ελλάδα, "χειρότερα από τη χούντα,όλη η χώρα υπό διωγμό"!
Με δύο λέξεις η Κική Δημουλά τα είπε όλα για την Ελλάδα του σήμερα. “Σκότος και χάος”! Η ποιήτρια μίλησε στην International Herald Tribune η οποία επέλεξε να τοποθετήσει τη συνέντευξή της στην πρώτη της σελίδα με φωτογραφία της.
“Σκότος και χάος”. Δεν θα μπορούσε καλύτερα η κα.Κική Δημουλά να περιγράψει αυτό που ζούμε. Σκότος με λίστες που δεν ανοίγουν, μ΄ ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο έχουν ενταχθεί βίαιες ακραίες οργανώσεις -που έχουν αποκαταστήσει διαυλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση- με πολίτες που ζουν τη πλήρη εξαθλίωση,απαξίωση και σε καθεστώς φόβου, με βασικούς πυλώνες του κράτους, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις συστηματικά να καταστρέφονται μέρα με την μέρα. Κι όχι απλά κανείς να μην ασχολείται, αλλά να έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση, ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα βοηθά προς αυτή τη κατεύθυνση, “πριονίζοντας” τα θεμέλια του κράτους.
Η Κική Δημουλά είπε πολύ σημαντικά πράγματα στην IHT:
- Συγκρίνοντας τη περίοδο της χούντας με τη σημερινή η ποιήτρια είπε ότι φοβάται πως τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. “Η χούντα κυνηγούσε τους αριστερούς. Τώρα όλη η χώρα είναι υπό διωγμό”!
- Μίλησε για τις περικοπές στους πολίτες λέγοντας ότι “επειδή 100 άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας ,καλούνται να πληρώσουν όλοι οι πολίτες”.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô