Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί το επίδομα αλληλεγγύης σε μερίδα Στρατιωτικών

Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα αλληλεγγύης στους ένστολους σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό που θα καταβληθεί στους ένστολους από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βάσει του πλεονάσματος που επιτεύχθηκε το 2013.
Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών οι ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης ανέρχονται σε 64.065 άτομα. Από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί...
2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ως εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους του επιδόματος καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα. Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάση το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014. Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές αυτές μειώνονται κατά 3,9% φέτος, ενώ έχουν ήδη μειωθεί κατά 1,1% πέρσι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Ξεκινά η υποβολή, διευκρινίσεις

Ανοιχτό για τους φορολογούμενους θα είναι από σήμερα το απόγευμα η διαδικτυακή πύλη του TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2013 από όλα τα φυσικά πρόσωπα. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά -εκτός ορισμένων εξαιρέσεων- θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου 2014, διάστημα στο οποίο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διευκρινίσει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο αυτή θα μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται εμπρόθεσμα, ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή στις 31.07.2014.

Η δεύτερη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης και η τρίτη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης.

- Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Υπενθυμίζεται ότι στο εκκαθαριστικό των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα περιλαμβάνεται και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους υπόχρεους. Η καταβολή του φόρου θα γίνει κατά τον ίδιο τρόπο με τον φόρο εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεών τους θα πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

- Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών, ενώ για τα προστατευόμενα τέκνα κάτω των 18 ετών είναι προαιρετική.

- Είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων των υπόχρεων ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από τον φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

- Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει, σε κάθε περίπτωση, τη διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.

- Για τη διαπίστωση των πληθυσμιακών εξαιρέσεων από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος και προκειμένου για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού της Ελλάδας, λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη Απογραφή Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, η οποία είναι αυτή της 9ης Μαΐου 2011.

Ειδικότερα, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ( Ε1) πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

Όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από Μισθωτές Υπηρεσίες (Πίνακας 4Α), πρέπει να καταχωρούνται οι ΑΦΜ εργοδοτών- ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών.

Επίσης, όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί 507-508, απαιτείται η αναγραφή του ΑΦΜ φορέα/εργοδότη με το αντίστοιχο ποσό.

Επιπλέον, για τους κωδικούς 657-658, 659-660 και 781-782, εμφανίζεται πίνακας στον οποίο αναλύονται τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα ανάλογα με την προέλευσή τους εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί ήδη από τη Φορολογική Διοίκηση.

Ο κωδικός 049 συμπληρώνεται μόνο από όσους δηλώνουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες καθώς και όσους δηλώνουν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση.

Στις περιπτώσεις που η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβάλλεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ, συνυποβάλλονται, κατά περίπτωση, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των προϋποθέσεων για τη φορολογική απαλλαγή, έκπτωση ή ελάφρυνση που επικαλείται ο υπόχρεος. Τα δικαιολογητικά των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, φυλάσσονται για μελλοντικό έλεγχο.

Όλη η αλήθεια για τη συμφωνία με την τρόικα ...


Ο λογαριασμός εξακολουθεί να μην «βγαίνει», η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο και πλέον είναι ισχυρό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων μετά τις ευρωεκλογές. 
Μετά τις πρώτες, πανηγυρικές ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται να υποχωρεί το κλίμα αισιοδοξίας από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
Όλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η φαινομενική υποχώρηση των δανειστών έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, που τοποθετείται χρονικά μετά τις ευρωεκλογές.
Το Βερολίνο υποχωρώντας προσπαθεί να διασώσει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και κυρίως να τους επιτρέψει να πετύχουν ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.
Στην περίπτωση που επέμεναν στην υλοποίηση των μέτρων που σχεδιάζουν για μετά τις ευρωεκλογές, είναι βέβαιο ότι δεν θα περνούσαν από τη Βουλή, αλλά και θα οδηγούσαν σε ένα αποτέλεσμα που θα απονομιμοποιούσε την κυβέρνηση.
Όπως όλα δείχνουν το κλίμα ευφορίας δεν έχει συνέχεια αφού:
- H συμφωνία για τις τράπεζες χαρακτηρίζεται σκάνδαλο από την αντιπολίτευση αλλά και επιχειρηματικούς κύκλους. Η συζήτηση και η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στη Βουλή ενδέχεται να αφήσει βαθιές πληγές στην κυβέρνηση, ενώ υπάρχει και ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με τη στάση και τις πραγματικές προθέσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
- Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πιθανόν ίσως και αύριο να ανακοινώσει την παραίτηση του, εκφράζοντας τη διαφωνία του για τη συμφωνία με τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλατος.
- Οι δανειστές μιλούν πλέον ξεκάθαρα για νέα φορολογικά μέτρα το 2015, τα οποία πιθανόν έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώνονται. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει ξανά το θέμα των ομαδικών απολύσεων αλλά και των 15.000 νέων απολύσεων στο δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόκκινα δάνεια πολλαπλασιάζονται και αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσουν νέες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενώ στο μεσοδιάστημα θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστές οι στρόφιγγες των τραπεζών.
Ο λογαριασμός συνεχίζει να μην βγαίνει, η ανεργία δεν υποχωρεί, τα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται, οι εξαγωγές μειώνονται αλλά ο στρουθοκαμηλισμός και η έλλειψη ενός εθνικού σχεδίου καλά κρατούν.
Μία παράμετρος που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις είναι η όξυνση των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση και οι κυρώσεις που αναμένεται να επιβληθούν και από τις δύο πλευρές. Παράπλευρη απώλεια αυτών των κυρώσεων θα είναι και η Ελλάδα αφού μπορεί να δει το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία να μειώνεται δραματικά.
Την ίδια στιγμή, δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις όλων για το πρόβλημα του χρέους. Οι Γερμανοί δεν θέλουν να ακούνε ούτε λέξη για ''κούρεμα'' ενώ δεν δείχνουν και ιδιαίτερα πρόθυμοι να συζητήσουν ακόμα και την επιμήκυνση των δανείων. Αντίθετα έχουν επιλέξει να ωθούν τη χώρα να συνεχίσει να δανείζεται από ιδιώτες πλέον με την εγγύηση της ΕΚΤ, μόνο και μόνο για να παίρνουν τα λεφτά τους από τις δόσεις των δανείων.
Μετά τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έξοδος στις αγορές για νέα δανεικά, που είναι ήδη συμφωνημένη με την JP Morgan.
Το ερώτημα είναι «σε τι ελπίζει η κυβέρνηση;»
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι η κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό στόχο, να αγοράζει χρόνο.
Ο Πρωθυπουργός είχε απειλήσει ευθέως την κυρία Μέρκελ με τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών παράλληλα με τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που απαιτούσε σκληρά μέτρα. Και της είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση ότι μετά από αυτές τις εκλογές, το πιο πιθανό ήταν να έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα.
Με την ενδιάμεση αυτή συμφωνία, η οποία ουσιαστικά είναι ένα μορατόριουμ ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές μέχρι τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση ελπίζει να πετύχει ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να συνεχίσει.
Οι στόχοι είναι:
- Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ να μην είναι πάνω από 3 μονάδες και ο Σύριζα να είναι κάτω από το 27% των εκλογών του 2012.
- Το ΠΑΣΟΚ να κρατηθεί στο 5-6% και να μην εξαερωθεί.
- Το «Ποτάμι» να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, αποσπώντας ψηφοφόρους που υπό άλλες συνθήκες θα πήγαιναν στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα αντισυστημικά κόμματα και μελλοντικά να αποτελέσει και εταίρο σε ένα νέο κυβερνητικό συνασπισμό.




Παράταση για τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

Παράταση για τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

Την παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, της ισχύος των βιβλιαρίων των εν ενεργεία ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευομένων μελών τους, που φέρουν τη θεώρηση του έτους 2013, αποφάσισε ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ).


Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός αναφέρει ότι όσοι δικαιούχοι ασφάλισης του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ δεν έχουν πραγματοποιήσει την Απογραφή-Θεώρηση κατά το έτος 2013, οφείλουν να προσέλθουν στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για την θεώρηση του 2014 θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ,

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)