Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Love Songs


MusicPlaylistView Profile

Μνημόνιο και....χιούμορ !!!!

Έχουμε πλάκα τελικά...‏

























Καταργούνται φοροαπαλλαγές

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπ. Οικονομικών μελετούν κωδικό προς κωδικό τον ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης, προκειμένου να εξαιρέσουν κατηγορίες καταστημάτων και επιχειρήσεων από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου είναι το ψαλίδισμα των φοροεκπτώσεων για τα μεσαία εισοδήματα και πλήρη κατάργησή τους για τα υψηλά, μέτρο που θα συνδυαστεί με μειώσεις συντελεστών στη φορολογία
Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου είναι το ψαλίδισμα των φοροεκπτώσεων για τα μεσαία εισοδήματα και πλήρη κατάργησή τους για τα υψηλά, μέτρο που θα συνδυαστεί με μειώσεις συντελεστών στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

Περικοπές, ακόμα και κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών και αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο φορολογικό σύστημα που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και θα ισχύσει από το 2012.

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μελετούν κωδικό προς κωδικό τον ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης, προκειμένου να εξαιρέσουν κατηγορίες καταστημάτων και επιχειρήσεων από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στίγμα προθέσεων για τις σχεδιαζόμενες φορολογικές ανατροπές έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, δηλώνοντας ότι επανεξετάζονται οι 980 φοροαπαλλαγές, οι φορολογικοί συντελεστές, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι συντελεστές του ΦΠΑ, αλλά και τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου προβλέπουν ψαλίδισμα των φοροεκπτώσεων για τα μεσαία εισοδήματα και πλήρη κατάργησή τους για τα υψηλά, μέτρο που θα συνδυαστεί με μειώσεις συντελεστών στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Ιατρικές δαπάνες
Στο στόχαστρο βρίσκονται ιατρικές δαπάνες, νοσήλια, τόκοι στεγαστικών δανείων, ασφαλιστικές εισφορές, ασφάλιστρα, δίδακτρα, ενοίκια κ.ά. Επισημαίνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς από τον φόρο εκπίπτει το 20% των παραπάνω δαπανών και το ποσοστό περιορίζεται στο 10% για το υπερβάλλον τμήμα εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

Επίσης, από μηδενική βάση επανεξετάζεται το πλέγμα των απαλλαγών στη φορολογία ακινήτων και στους έμμεσους φόρους (φόροι κατανάλωσης, ΦΠΑ κ.ά.).

Για τον ΦΠΑ εξετάζονται δύο σενάρια. Το ένα προβλέπει μείωση του χαμηλού και του κανονικού συντελεστή κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στο 10% από 13% και στο 20% από 23%, με ταυτόχρονη κατάργηση του 6,5% και των μειωμένων κατά 30% συντελεστών που ισχύουν για τα νησιά. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο θα εφαρμοστεί ενιαίος ΦΠΑ 18% στις πωλήσεις αγαθών και την παροχή υπηρεσιών, αλλά θα διατηρηθεί ο συντελεστής 6,5%.

Για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο 13% θα παραμείνουν και τα τουριστικά πακέτα για τους Ελληνες, ενώ από την αύξηση θα εξαιρεθούν τυποποιημένα τρόφιμα και παροχή υπηρεσιών εστίασης από καταστήματα που ο κύριος όγκος του τζίρου τους προέρχεται από πωλήσεις προϊόντων.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προχωρεί στην καθιέρωση νέου τύπου ηλεκτρονικών αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών.

Εξι νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο

Με έξι νομοσχέδια στην ατζέντα συνεδριάζει στις 12.00 το μεσημέρι υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο, ενώ στις 6.30 το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ενημερώνει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της οικονομίας.

Εξι νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο

Έξι νομοσχέδια θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

  • Το νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων,
  • το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με εισηγητή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.
  • Το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα εισηγηθεί ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης για τη συγχώνευση του οργανισμού "Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-Δήμητρα", και τη συγχώνευση εποπτευομένων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νομικών προσώπων. Ακόμα ο κ. Σκανδαλίδης θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο για τη διάθεση, αγορά και ορθολογική χρήση σιτοπροστατευτικών προϊόντων και γεωργικών φαρμάκων.
Θα συζητηθούν επίσης το νομοσχέδιο για τη σύσταση και λειτουργία επικουρικής ακτοφυλακής με εισηγητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα εισηγηθεί την τροποποίηση του νόμου για να ενσωματωθεί οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απλούστευση όρων στη μεταφορά προϊόντων, για τον τομέα της Άμυνας, εντός της ΕΕ.

«Κλειδώνει» με πολιτικούς όρους η έκτη δόση του δανείου

Τα στελέχη των ελεγκτικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Η διαδικασία καταβολής της 6ης δόσης του δανείου αναμένεται να αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα της «πολιτικής» εξισορρόπησης, την οποία αναζητεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο θέμα της Ελλάδας από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Φραγκφούρτη.

Πληροφορίες θέλουν τις πρώτες επαφές μεταξύ στελεχών του υπουργείο Οικονομικών, αλλά και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας να μη θυμίζουν την ένταση των αντίστοιχων συναντήσεων του Ιουνίου όταν γινόταν η αξιολόγηση του μνημονίου για την πέμπτη δόση του δανείου.

Παράγοντες του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν ότι τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων ήρθαν με συγκεκριμένες εντολές για τους ελέγχους. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι σε μια τόσο ευαίσθητη φάση για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, με το θέμα των εγγυήσεων της Φινλανδίας να αναβάλει τις τελικές αποφάσεις και τη Γερμανία να καθυστερεί την επιπλέον χρηματοδότηση του EFSF, επιπλέον σκληρές απαιτήσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας θα απειλούσαν όλη την προσπάθεια διάσωσης που αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.

Παρ' όλα αυτά, μια πιο «επιεικής» στάση των ελεγκτών δεν σημαίνει ότι θα κάνουν και «τα στραβά μάτια» στα στοιχεία που συγκεντρώνουν από χθες. Στις πρώτες επαφές που είχαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδας ήταν και πάλι απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που ζητούσαν.

Η «μαύρη τρύπα»

Το επιχείρημα της ύφεσης που προβάλλεται εκ μέρους των ελληνικών αρχών εξηγεί τη διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» των Ταμείων στα 2,7-2,8 δισ. ευρώ λόγω ανεργίας και μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν εξηγεί όμως τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΟΤΑ που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, αλλά και τα νέα χρέη που σωρεύουν τα νοσοκομεία, τα οποία φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ.

Κοντά στο στόχο

Σε δημοσιονομικό πεδίο οι αλλαγές των στόχων που έγιναν με την υιοθέτηση του μεσοπρόθεσμου έφεραν τις επιδόσεις σε έσοδα και δαπάνες κοντά στους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Μένει τώρα η επιτυχημένη υλοποίηση των πρόσθετων μέτρων ύψους 6,7 δισ. ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν στο μεσοπρόθεσμο όταν η πρόβλεψη για ύφεση ήταν 3,5% του ΑΕΠ.

Η νέα πρόβλεψη κάνει λόγο για ύφεση που μπορεί να φτάσει και το 5,3% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η εξέλιξη αυτή οδηγεί μάλλον στη διόρθωση έστω και ελάχιστα του στόχου του ελλείμματος που μπορεί να φτάσει λίγο πάνω από 8% του ΑΕΠ, αφού το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, τουλάχιστον για φέτος, δεν είναι μάλλον πιθανό.

Εκεί που αναμένεται πιο σκληρή κριτική θα είναι οι αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στο Δημόσιο από τα μέσα του χρόνου και ακόμη βρίσκονται στο επίπεδο των εξαγγελιών. Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι το μεσοπρόθεσμο είναι ένα καινούργιο πολυετές πρόγραμμα, το οποίο είναι φυσικό στην αρχή του να έχει αλλαγές.

Στο επίκεντρο αποκρατικοποιήσεις και ανάπτυξη

Διαθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις θα είναι ψηλότερα από ποτέ στην ατζέντα της αξιολόγησης του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου από την ηγεσία των ελεγκτών από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ που έρχεται στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αρχικός προγραμματισμός θέλει την αξιολόγηση να μην ξεπερνά σε διάρκεια τη μία εβδομάδα και τους εκπροσώπους των τριών διεθνών οργανισμών να επισκέπτονται σχεδόν όλα τα ελληνικά υπουργεία, ενώ θα γίνουν συναντήσεις και με τις παραγωγικές τάξεις.

Με βάση την αλληλογραφία που έχουν ανταλλάξει οι τρεις οργανισμοί με τα υπουργεία, το βάρος της αξιολόγησης θα πέσει κυρίως στις διαρθρωτικές αλλαγές, την αξιοποίηση κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και λιγότερο την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην ατζέντα του εργασιακού υπάρχει η επέκταση του θεσμού των επιχειρηματικών συμβάσεων και η επανεξέταση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών. Θα εξεταστεί επίσης και η πορεία υλοποίησης της οδηγίας για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και οι αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.

Οι ελεγκτές αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη βάση απ' ό,τι συνήθως και στην πρόοδο του ΕΣΠΑ, του ΠΔΕ και των υπόλοιπων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, που συνδέονται με την ανάσχεση της ύφεσης της οικονομίας.

Σε μόνιτορ το μεσοπρόθεσμο

Τη δημιουργία ενός ειδικού πληροφοριακού συστήματος, με το οποίο παρακολουθείται η υλοποίηση των δράσεων επτά υπουργείων από το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο, ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, με αρχικό προϋπολογισμό 74.400 ευρώ και αρχική διάρκεια έξι μηνών, η ομάδα που θα αναλάβει θα πρέπει να είναι σε συνεργασία με τα επτά υπουργεία της έρευνας ώστε να συνθέσουν χρονοδιαγράμματα και ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους για τα έργα και τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιεί το καθένα απ' αυτά στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου.

Παράλληλα, στην αποστολή της ομάδας περιλαμβάνεται η υποβοήθηση στην ενημέρωση / τροποποίηση των παραπάνω αναλύσεων / χρονοδιαγραμμάτων, σύμφωνα με τις εξελίξεις της υλοποίησης των επιμέρους δράσεων - εργασιών. Επίσης, θα είναι επιφορτισμένη με τη σύνταξη εκθέσεων, υπομνημάτων κ.λπ. προς τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς, αλλά και προς τη Διυπουργική Επιτροπή σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης των εργασιών και την επίτευξη των δεσμεύσεων του προγράμματος.

Η δράση θα έχει συντονιστή το υπουργείο Οικονομικών και θα αφορά, εκτός από το ΥΠΟΙΚ, και τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε τον έλεγχο αποτελείται από τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΜΠ, Δημήτριο Ασκούνη, ως επιστημονικό υπεύθυνο, τον Παναγιώτη Λεβέντη, ηλεκτρολόγο μηχανικό ΕΜΠ, το χημικό μηχανικό Δαυίδ Μωυσή, το μηχανολόγο μηχανικό κάτοχο ΜSc Δημήτρη Πανόπουλο και την ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό Η/Τ του ΕΜΠ Αικατερίνη Μαρία Σουρούνη.

Ως εμπειρογνώμονες θα εργαστούν για το έργο οι επίκουροι καθηγητές Γ. Ματσόπουλος, Θ. Παπακωνσταντίνου και Σ. Παντελιάς.

Είδος υπό εξαφάνιση οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης

Εκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καίει τους εργοδότες. Μόλις το 60% των νέων συμβάσεων είναι πλήρους απασχόλησης. Στο 79% το 2009. Μαζική μετατροπή των συμβάσεων 8ωρης διάρκειας σε part time

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), φέτος μόλις το 59,77% των νέων συμβολαίων αφορούν σε συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ενώ πέρυσι αντιπροσώπευαν το 66,9% και το 2009 έφθαναν το 79% των νέων συμβάσεων.

Από την άλλη πλευρά, η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 16,7% το 2009 σε 26,1% το 2010 και σε 32,09% το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ενώ οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας αντιπροσώπευαν το 4,3% του συνόλου των νέων συμβάσεων το 2009, το 6,9% των νέων συμβάσεων εργασίας το 2010 και έφτασαν στο 8,14% των νέων συμβάσεων εργασίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Στη διάρκεια του α' εξαμήνου φέτος προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 3,68% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2010.

Επίσης, διαπιστώνεται ότι το 2011 υπάρχει κατά 23,23% μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, ενώ αυξημένο κατά 3,84% είναι το ποσοστό των συμβάσεων μερικής απασχόλησης. Επίσης, έχει αυξηθεί κατά 6,52% η εκ περιτροπής απασχόληση.

Η αλλαγή των παλαιών συμβάσεων πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν -στη διάρκεια του 2011- είναι αυξημένες κατά 121,94% όσον αφορά τη μερική απασχόληση, 476,73% για την εκ περιτροπής απασχόληση, κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 5.521,67% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010.

Με βάση όλα τα στοιχεία μοιάζει καθολικό φαινόμενο στην ελληνική αγορά εργασίας η μετατροπή ολοένα και περισσότερων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

Το 2010 μετατράπηκαν 26.253 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες μορφές ευέλικτων συμβάσεων εργασίας. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 54,6% αυξημένος σε σχέση με το 2009.

Ηδη τους έξι πρώτους μήνες του 2011 έχουν μετατραπεί 30.366 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης είτε σε συμβάσεις μερικής είτε σε συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)