Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΤΑ......


Πάμε Θέατρο?

ΑVATAR !!!!!


Πώς ένας πλανήτης με τοξικό κλίμα και μπλε, τρίμετρους κατοίκους κατάφερε να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους στη Γη να θέλουν να μετοικήσουν στην Πανδώρα είναι ένα μυστήριο, στο οποίο μόνον ο Τζέιμς Κάμερον μπορεί να απαντήσει. Ο μαγικός κόσμος του «Avatar» καθ' ομολογίαν έβαλε λόγω της 3D τεχνολογίας του τους θεατές σε άλλη διάσταση. Μπροστά στα μάτια τους είδαν να ξετυλίγεται ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές που θυμίζουν ανθρώπους, αλλά δεν είναι... Πλάσματα με αρχές, αξιοπρέπεια, αγάπη και ταυτισμένα απόλυτα με το περιβάλλον τους κατάφεραν να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές των... γήινων και να μας διδάξουν πώς θα έπρεπε να είναι η κοινωνία των ανθρώπων, η οποία κατάντησε να έχει ως υπέρτατη αξία μόνο το κέρδος... Ο Τζέιμς Κάμερον εμπνεύστηκε την ιστορία του «Avatar» πριν ακόμα κάνει τον «Τιτανικό». Το σενάριο στο σύνολό του ήταν γραμμένο πριν ακόμα ο Κάμερον ξεκινήσει την υπερπαραγωγή, που απέσπασε τα 11 Οσκαρ. Τότε, δεν υπήρχε η τεχνολογία που θα στήριζε ένα τέτοιο δημιούργημα. Μία δεκαετία μετά όμως, μπόρεσε να πραγματοποιήσει τα όσα του υπαγόρευε η φαντασία του. Και τα πήγε τόσο καλά, ώστε το «Avatar» απέχει μιαν ανάσα από το να ξεπεράσει την ταινία που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία του σινεμά, τον «Τιτανικό». Με άλλα λόγια, ο Κάμερον ξεπέρασε τον εαυτό του!


Στον εικονικό εαυτό στηρίχθηκε και ο τίτλος της ταινίας «Avatar», αφού ο πρωταγωνιστής Σαμ Γουόρθινγκτον για να μπορέσει να επιβιώσει στον κόσμο των Na'vi, όπως λέγεται το ανθρωποειδές είδος που κατοικεί στον πλανήτη Πανδώρα, χρειάστηκε να δημιουργήσει το avatar του. Το σενάριο θέλει τον Τζέικ Σάλι, πρώην πεζοναύτη που έχει μείνει ανάπηρος, να ταξιδεύει στον μακρινό πλανήτη Πανδώρα, όπου οι άνθρωποι έχουν κάνει βάση, καθώς ο πλανήτης είναι πλούσιος σε κοιτάσματα unobtainum, ένα πολύτιμοο ενεργειακό πέτρωμα. Το σενάριο μας μεταφέρει χρονικά στο 2154 μ.Χ. Ο Τζέικ Σάλι, τον οποίο οι ντόπιοι γαλάζιοι κάτοικοι θα φωνάζουν Τζέικ Σούλι, κάνει αναγνωριστικές αποστολές στον αφιλόξενο πλανήτη, όχι όμως με το αληθινό του σώμα αλλά μέσω του avatar του. Ο Τζέικ, όπως και η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, η δρ Γκρέις, ρόλο που ενσαρκώνει η Σιγκούρνι Γουίβερ, χρησιμοποιώντας το DNA τους και μια προηγμένη τεχνολογία δημιουργούν τους Na'vi εαυτούς τους. Αποκτούν δηλαδή το γαλάζιο-μοβ πανύψηλο σώμα των κατοίκων της Πανδώρας και τη μεταλλαγμένη μορφή τους, που μοιάζει με αιλουρειδές. Στο πρόσωπό τους διακρίνονται τα αληθινά χαρακτηριστικά τους, ενώ διατηρούν στο 100% τη συνείδησή τους και τον χαρακτήρα τους. Οση ώρα ζουν στον κόσμο των Na'vi και τα avatar τους είναι σε κίνηση, τα αληθινά τους σώματα βρίσκονται σε έναν ειδικό θάλαμο και είναι σε λήθαργο. Ζώντας σε παράλληλους κόσμους, ο Τζέικ παρατηρεί τις ομοιότητες αλλά κυρίως τις διαφορές στην κοινωνία αυτών των πλασμάτων, τους οποίους οι άνθρωποι ονομάζουν «άγριους» και «πρωτόγονους». Στον γεμάτο ζωή και χρώμα κόσμο τους, από τον οποίο όμως δεν λείπουν και οι κίνδυνοι, ο Τζέικ Σούλι αρχίζει να βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι. Στην ουσία, είναι ένας κατάσκοπος των ανθρώπων, αλλά σύντομα γοητεύεται από τον απλό και ουσιαστικό τρόπο ζωής των ντόπιων του πλανήτη Πανδώρα. Μαθαίνει να ζει μαζί τους. Ταυτίζεται, ερωτεύεται και τάσσεται στο πλευρό τους, όταν ο μεγάλος κίνδυνος που λέγεται «άνθρωπος» έρχεται να καταστρέψει τον γαλήνιο και ειρηνικό κόσμο τους.

Σημαντικό και ουσιαστικό στοιχείο σε αυτήν τη μάχη είναι ότι οι άνθρωποι πολεμούν με υπερσύγχρονα όπλα, ενώ τα «πρωτόγονα» πλάσματα μάχονται απλώς με τόξα!

Το ποιος και κυρίως το πώς κερδίζει στο τέλος σε αυτόν τον άνισο πόλεμο είναι αυτό που έχει σημασία. Οσο για τις εικόνες που δημιουργεί με μαεστρία ο βραβευμένος ήδη με μία Χρυσή Σφαίρα για την ταινία αυτή σκηνοθέτης είναι άκρως αλληγορικές. Ενα δέντρο για εμάς δεν είναι τίποτα. Για τους Na'vi είναι ο κόσμος όλος και η ιστορία τους μαζί!


ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο Κάμερον θεωρεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποίησε στο τελευταίο του φιλμ φέρνει επανάσταση στο σινεμά. «Είναι όπως ήταν το έγχρωμο φιλμ μετά τις ασπρόμαυρες ταινίες» είπε σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις Τύπου που έδωσε για το «Avatar». Η ταινία αυτή έκανε τη διαφορά και για λόγους κινηματογραφικής τεχνογνωσίας και οπτικών εφέ, αλλά κυρίως γιατί μίλησε στις καρδιές των απλών ανθρώπων λέγοντας μεγάλες αλήθειες για το περιβάλλον, τη μιλιταριστική διάθεση και την πολιτική των κατακτητών «ανθρώπων», για το κέρδος, το δίκαιο και το άδικο αλλά και για την κινητήρια δύναμη του έρωτα. Ο Τζέιμς Κάμερον δεν είπε κάτι καινούργιο αλλά όσα είχε να πει τα είπε μέσα από ένα παραμύθι. Και τα παραμύθια αρέσουν στα παιδιά και στους μεγάλους που κάποτε ήτανε παιδιά...


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ...

- Η διάρκεια της ταινίας είναι 162 λεπτά. Οπως είπε ο Τζέιμς Κάμερον σε συνέντευξή του, υπάρχουν και άλλες σκηνές που δεν υπάρχουν στη μεγάλη οθόνη και τις οποίες έχει κρατήσει για την κυκλοφορία του DVD. Oπως για παράδειγμα, η σκηνή που ο Τζέικ κάνει έρωτα με την αγαπημένη του, τη Νεϊτίρι, μια όμορφη Νa'vi, την οποία ενσαρκώνει η Ζόε Σαλντάνα.

- Για την πραγματοποίηση του «Avatar» δούλεψαν πάνω από χίλια άτομα, ενώ το κόστος της παραγωγής έφθασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Είναι η πιο ακριβή παραγωγή που έχει γίνει ποτέ.

- Για να γυριστεί χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 200 κάμερες.

- Μέχρι στιγμής, έχει κάνει εισπράξεις 450 εκατ. δολαρίων μόνο στην Αμερική, ενώ παγκοσμίως έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

- Η κίνηση των πρωταγωνιστών στον φανταστικό πλανήτη δεν είναι τυχαία. Κάθε βήμα τους μοιάζει με βήμα χορού κι έτσι είναι! Κάθε κίνησή τους έγινε με την καθοδήγηση χορογράφου από το περίφημο Cirque de Soleil.

- Οι Na'vi, που μιλάνε τη δική τους γλώσσα, για να πουν «γεια» λένε «κάλτξι».

- Το όνομα του Βρετανού Σαμ Γουόρθινγκτον ήταν ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, πριν τελικά προτιμήσουν τον συμπατριώτη του Ντάνιελ Κρέιγκ.

- Οσο για την πρωταγωνίστρια Ζόε Σαλντάνα, πριν παίξει στο «Avatar» έπαιξε σε μία ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας, το «Star Trek», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2009.

- Ο μετρ των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, δήλωσε για το «Avatar»: «Είναι η πιο ωραία ταινία επιστημονικής φαντασίας από τον καιρό της ταινίας "Ο πόλεμος των Αστρων"».


Τι είναι το «Αvatar»:

Είναι για την ινδουιστική θρησκεία η ενσάρκωση ανώτερων όντων ή του Υπέρτατου Οντος (Θεού) στη Γη. Για παράδειγμα, ο Βισνού, ο Σίβα, ο Γκανέσα θεωρούν ότι έχουν έλθει στη Γη με μορφή avatar. Για τους ινδουιστές ακόμα και ο Χριστός και ο Μωάμεθ περιγράφονται ως avatar.

Avatar είναι και ο εικονικός μας εαυτός στο Internet. Οταν παίζει κάποιος παιχνίδια όπως το second life, πρέπει να φτιάξει έναν εαυτό ιντερνετικό, ένα πρόσωπο δηλαδή στο οποίο βάζει μαλλιά, μάτια, ρούχα και άλλα αξεσουάρ τα οποία τον εκπροσωπούν. Τότε δημιουργεί το avatar του, τον άλλο του εαυτό σε έναν άλλο κόσμο, φανταστικό.

KΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Τσιπούρες στο φούρνο «ντυμένες» και σάλτσα λαδολέμονο

dsc01843_400
Υλικά:
  • 4 μεγάλες τσιπούρες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες δεν είχα αυτή τη φορά
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο, ή σέλερι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • Λεμόνι και ελαιόλαδο σε αναλογία ένα προς τρία
  • Μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις τσιπούρες ή τις παίρνουμε καλύτερα καθαρισμένες από τον ψαρά, τις λαδώνουμε ελάχιστα, τις αλατίζουμε, και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω τις «ντύνουμε» με τις λωρίδες της πιπεριάς, το σέλινο και τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Με τον τρόπο αυτό σπάει λιγάκι η ψαρίλα αλλά και γίνετε πιο ζουμερό τα ψαράκι. Τις ψήνουμε ανάλογα με το μέγεθός τους. Εγώ τις έψησα για 40 λεπτά στους 180ο C.
dsc01827_400
Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο Multi.Σερβίρουμε τα ψάρια φιλεταρισμένα με τη σάλτσα και καλή μας όρεξη!!!

dsc01838_400
Καλή επιτυχία!!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ/ΟΣΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΕΣΩ FACEBOOK!!!

Η συγκλονιστική ιστορία της Katie Piper

Γνώρισε άντρα μέσω facebook και εκείνος της έριξε οξύ!!!!


Η ιστορία της 26χρονης βρετανίδας που έκανε το γύρο του κόσμου και σόκαρε την κοινή γνώμη...



Ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι που έκανε καρίερα στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης και η ζωή της άλλαξε δραματικά μέσα σε μια στιγμή, όταν γνώρισε έναν άντρα μέσα απο το διαδίκτυο. Αρχικά την κακοποίησε βάναυσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και την απείλησε πως θα την απαγχονίσει με μια ζώνη. Τρείς μέρες μετά δέχτηκε επίθεση με οξύ ενω περπατούσε στο δρόμο!!! Το προσωπό της παραμορφώθηκε εντελώς και κόντεψε να χάσει την ορασή της. Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε 34 χειρουργικές επεμβάσεις!!!!!!!!!!!!!

Σήμερα ενάμιση χρόνο μετά την επίθεση που δέχτηκε η Katie έχει ιδρύσει ένα ίδρυμα για άτομα που έχουν παρόμοια προβήματα και στέλνει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο και κύριως στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το διαδίκτυο οτι οι γνωριμίες μέσω internet κρύβουν κινδύνους και οτι θα μπορούσε να σύμβει στον οποιοδήποτε αυτό που συνέβει σε εκείνη.

Τέλος η Katie υποστηρίζει πως ύστερα απο αυτή την περιπέτεια βρήκε το πραγματικό νόημα της ζωής και κατάλαβε πως η ομορφιά είναι εφήμερη.

Πίκρα για την νίκη του ΠΑΟΚ!!!

Στην αθλητική Κυριακή

τα έβαψαν μαύρα για την νίκη του ΠΑΟΚ ( στην κυριολεξία )
η εκπομπή αρχιζε 22.15 και έδειξαν πλάνα της νίκης του ΠΑΟΚ στης 23.20 μια ώρα και... μετά !!!



Λευκή απεργία σε εφορίες και τελωνεία για τα επιδόματα

http://www.newsit.gr/files/Image/23-01/resized/asfalismenoi_552_368.jpg

Εφοριακοί και τελωνειακοί αντιδρούν στο "πάγωμα" μισθών άνω των 2.000 ευρώ και στην περικοπή των επιδομάτων.

Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ, που θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα, αναμένεται να εισηγηθεί την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, τον ερχόμενο μήνα.

Εφοριακοί και τελωνειακοί θίγονται περισσότερο από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους και καθώς τα επιδόματα συνδέονται άμεσα με το ύψος των εσόδων του κράτους. Σε πολλές περιπτώσεις θα χάσουν ως και 750 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα επιδόματα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές 15%-20%, ενώ, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, στο εξής θα αθροίζονται στις βασικές αποδοχές και τα άλλα εισοδήματά τους και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή εκπρόσωποι των εφοριακών, των τελωνειακών, των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, του ΚΕΠΥΟ και το προεδρείο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός οικονομικών τους είπε πως "η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο" και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστούν τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας που προβλέπει τη μείωση των κονδυλίων για επιδόματα στο Δημόσιο κατά 10%.

Σχεδίαζαν εισβολή στον Εβρο!

http://img.protothema.gr/B87073597C5826DFD375385EA53A631B.jpg

Εισβολή στον Έβρο προέβλεπαν τα επί μέρους σχέδια του "Σχεδίου Βαριοπούλα" το οποίο αποσκοπούσε στη διαμόρφωση συνθηκών ανωμαλίας στην Τουρκία και στην ανατροπή της κυβέρνησης, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ταράφ", η οποία δημοσίευσε και παρουσίαση που έκανε Τούρκος συνταγματάρχης στο πλαίσιο του σχεδιασμού, κατά την οποία αναφέρεται πώς εξαναγκάστηκαν σε φυγή οι Έλληνες της Ίμβρου.

Η "Ταράφ" συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του σχεδίου που είχε ετοιμαστεί το Μάρτιο του 2003.

Η εφημερίδα κάνοντας λόγο για "Δεύτερη κρίση τύπου Ίμια", σημειώνει ότι ο τότε διοικητής της Α’ Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε "μικρής εμβέλειας συγκρούσεις" με την Ελλάδα με σκοπό την "τόνωση του εθνικού αισθήματος". Η "Ταράφ" σημειώνει ότι αυτά προκύπτουν από την 175 σελίδων καταγραφή της απομαγνητοφώνησης ομιλιών σχετικά με το Σχέδιο.

Στο εν λόγω κείμενο, ο Τούρκος ταξίαρχος, φέρεται να λέει, σύμφωνα με την εφημερίδα τα εξής: "Παρότι σκεφτόμαστε ότι η εσωτερική απειλή είναι απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ενότητας και συμπαράστασης μεταξύ των πολιτών, σκέφτομαι ότι θα ήταν κατάλληλο, με σκοπό τη διασφάλιση της ψυχολογικής υποστήριξης, να υπάρξουν μικρής εμβέλειας συγκρούσεις με την Ελλάδα. Η επίλυση του θέματος των μιλίων είναι δύσκολο ζήτημα και προϋποθέτει μεγάλης εμβέλειας επιχείρηση και πολιτική προεργασία. Για το λόγο αυτό, σκέφτομαι ότι θα προσέφεραν όφελος επεισόδια μικρής εμβέλειας από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, ή ακόμη και στα σύνορα, στην ανάγκη χρησιμοποιώντας και τον Τύπο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την τρίτη μέρα του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαρτίου 2003 στην Α’ Στρατιά, ο τότε διοικητής της τελευταίας, στρατηγός Τσετίν Ντογάν, προτείνει εισβολή στον Έβρο. Η "Ταράφ" αναφέρει ότι "η πρόταση του Ντογάν είναι η εισβολή του τουρκικού στρατού σε ένα τμήμα του Έβρου και η πρόκληση τεχνητής έντασης" και παραθέτει τμήμα από την ομιλία του στρατηγού Ντογάν: "Άλλος ένας τρόπος επιχείρησης είναι, με την παροχή αναγκαίας αεροπορικής δύναμης εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, να καταλάβουμε την περιοχή που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε Βόρειος Έβρος και κατ’ επέκταση να εφαρμόσουμε και τους δύο τρόπους επιχείρησης, δηλαδή αυτήν που αφορά την εσωτερική ασφάλεια, αλλά και αυτό. Υπήρξαν σκέψεις ότι ο επιχειρησιακός αυτός τρόπος θα είναι επιχείρηση ταυτόχρονα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και κατ’ επέκταση θα συμβάλει στη διασφάλιση της εθνικής ενότητας".

Η εφημερίδα "Ταράφ" σημειώνει επίσης ότι "η παρουσίαση που έκανε στο ίδιο σεμινάριο ο συνταγματάρχης Τουντζάϊ που εμφανίζεται ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, δείχνει πώς εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο οι εκεί Έλληνες, στο πλαίσιο ενός συστηματικού σχεδίου". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα λόγια του συνταγματάρχη επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο ως αποτέλεσμα των παρενοχλήσεων των υπόδικων των ανοιχτών φυλακών που δημιουργήθηκαν το 1965 στο νησί" και δημοσιεύει μέρος της παρουσίασης του συνταγματάρχη: "Τώρα εδώ θα συζητήσουμε και κάποια απόρρητα πράγματα. Εξάλλου αυτός είναι ο βασικός σκοπός της εργασίας σχετικά με το σχέδιο. Σε πρώτη φάση, προκειμένου να αναγκάσουμε σε φυγή τους Έλληνες από την Ίμβρο, στείλαμε μονάδα κομάντος της στρατοχωροφυλακής. Φτιάξαμε στην περιοχή ανοιχτές φυλακές. Ως προς το αποτέλεσμα που υπήρξε στην περιοχή, υπήρξε μετανάστευση σε σημαντικό βαθμό. Βήμα-βήμα, έγιναν διάφορα πράγματα στην περιοχή και στις ανοιχτές φυλακές, όπως καλλιέργειες. Τώρα είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά στο πλαίσιο των Τουρκοελληνικών σχέσεων της εποχής, προέκυψε η ανάγκη να γίνει αυτό, εναντίον αυτών που γινόταν στη Δυτική Θράκη. Αργότερα, όταν αποσύραμε τη δύναμη, εγκαταστήσαμε στην περιοχή τη μονάδα κομάντος".


ΑΠΟ :

ΓYNAIKEΣ...

Μια παρέα από γυναίκες πήγε διακοπές και είδαν ένα πενταόροφο ξενοδοχείο με μια πινακίδα που έγραφε: "Μόνο για γυναίκες".
Αφού είχαν πάει εκδρομή μόνες τους, αποφάσισαν να πάνε εκεί.
Ένας πολύ ωραίος άντρας στην ρεσεψιόν τους εξήγησε:
"Έχουμε πέντε ορόφους, ανεβείτε έναν-έναν και όταν βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί, μείνετε εκεί.
Εύκολα θα αποφασίσετε γιατί κάθε όροφος έχει πινακίδες που γράφουν τι είναι μέσα."
Έτσι άρχισαν να ανεβαίνουν και στον πρώτο όροφο η πινακίδα έλεγε: "Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν κοντό και λεπτό".
Οι φιλενάδες γέλασαν και χωρίς δισταγμό ανέβηκαν παραπάνω.
Στον δεύτερο όροφο η πινακίδα έλεγε:
"Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν μακρύ και λεπτό".
Πάλι δεν έφτανε και ανέβηκαν παραπάνω.
Στον τρίτο όροφο η πινακίδα έλεγε:
"Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν κοντό και χοντρό".
Πάλι μια απογοήτευση και ανέβηκαν παραπάνω ξέροντας ότι υπάρχουν δυο όροφοι ακόμα.
Στον τέταρτο όροφο η πινακίδα ήταν τέλεια, έλεγε:
"Όλοι οι άντρες εδώ τον έχουν μακρύ και χοντρό".
Οι γυναίκες ενθουσιάστηκαν και είπαν να μπουν αλλά σκέφτηκαν ότι υπάρχει ένας ακόμα όροφος.
Αναρωτώμενες μήπως χάσουν κάτι πάνε στον πέμπτο, όπου η πινακίδα έλεγε:
"Δεν υπάρχουν άντρες εδώ. Αυτός ο όροφος κτίστηκε απλά για να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να ευχαριστηθεί μια γυναίκα."

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)