Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, μετά την απόφαση των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων. Θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ θα υπάρξει και κλιμάκωση των αντιδράσεων την περίοδο συζήτησης των μέτρων στην Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει πως απορρίπτει την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει.

Μέτρα στήριξης για φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Τα μέτρα αφορούν και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

"Μετά από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και με τη σαφή πολιτική κατεύθυνση που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνουμε σήμερα τρία μέτρα, άμεσης εφαρμογής, για τη στήριξη των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους", δήλωσε ο υπουργός.

Τα μέτρα αυτά είναι:

*Η αύξηση των φοιτητών και φοιτητριών που σιτίζονται πανελλαδικά στις φοιτητικές εστίες από 57.000 σε 70.000 άτομα.

*Η αύξηση των κλινών των φοιτητικών εστιών κατά 700 πανελλαδικά.

*Η δωρεάν σίτιση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους.

Η σίτιση των εκπαιδευτικών θα γίνεται πιθανότατα σε στρατιωτικές λέσχες των περιοχών ή σε άλλους χώρους που θα διατεθούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Online σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία

Επανέρχεται το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι διαδικασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Όλες οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών θα διασυνδεθούν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται, ύστερα από συναλλαγές με μετρητά, να καταγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται αυτόματα στη ΓΓΠΣ.

Με τη διασύνδεση στο TAXISnet, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο. Μάλιστα, για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί εκ μέρους των εμπόρων να προμηθευτούν νέες ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις. με τις οποίες:

*Οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να συνδεθούν με το σύστημα TAXISnet της ΓΓΠΣ.

*Θα προσδιορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων ταμειακών μηχανών που θα απαιτηθούν ώστε να υποστηριχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση.

Το νέο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει την μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά δεν εξασφαλίζει όμως την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Με την ηλεκτρονική διαβίβαση των στοιχείων των αποδείξεων στη ΓΓΠΣ θα σταματήσει να υπάρχει δυνατότητα έκδοσης "πλαστών" αποδείξεων από μη φορολογικές ταμειακές μηχανές, ενώ θα περιοριστεί η δυνατότητα των επιτηδευματιών να αποφεύγουν την έκδοση αποδείξεων.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν τα πραγματικά μεγέθη των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων για τον υπολογισμό του πραγματικού οφειλόμενου ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος και των λοιπών φόρων και τελών.

Εδώ και εβδομάδες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος αντιδρά με κάθε ευκαιρία στο σενάριο της περαιτέρω μείωσης των μισθών των στρατιωτικών.

Την Πέμπτη όμως, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παναγιωτόπουλος βρήκε ένα διαφορετικό τρόπο να εκφράσει την άποψή του ότι δεν θα πρέπει να ξαναμπει μαχαίρι στις αποδοχές των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.

«Ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε το πόδι στη χώρα, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας και της εθνικής κυριαρχίας», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο νοών νοείτω.

Θέλουν κάποιοι να διαλύσουν τις ένοπλες δυνάμεις; Είναι οι Γερμανοί πάλι, αυτή τη φορά ως δανειστές που θέλουν να καταστρέψουν τη δομή του ελληνικού στρατού; Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Παναγιωτόπουλος; Πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να περικόψει κατά 7% τους βασικούς μισθούς όλων των στρατιωτικών χωρίς διαχωρισμούς σε μάχιμους και μη μάχιμους (σσ. επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα θιγούν τα 6 επιδόματα των πιο μάχιμων κατηγοριών των ενστόλων); Έχει αποφασίσει ο κ. Παναγιωτόπουλος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού αν επισημοποιηθεί το κούρεμα των μισθών των στρατιωτικών ατά 7%;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν όταν έγινε γνωστή η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου περί Γερμανών κατακτητών και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Επισημαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης ο κ. Παναγιωτόπουλος επέλεξε να απαντήσει στην άποψη του υπουργείου Οικονομικών ότι τα ισοδύναμα μέτρα του Πενταγώνου απορρίφθηκαν από την τρόικα, με ένα σχόλιο που αποδίδεται σε «κύκλους» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Σε ό, τι αφορά το θέμα των ισοδύναμων μέτρων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε αναλυτική κατάσταση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων kαθώς επίσης και μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων. Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύληση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές», υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει σχόλιο γι' αυτή την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Να γιατί πετάει το ευρώ

Οι Financial Times σε κύριο άρθρο τους με τίτλο :''Τριπλή ανάσα για το ευρώ'', εξηγούν γιατί η εβδομάδα αυτή ήταν πολύ καλή για το κοινό ευρωπαικό νόμισμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο.

''Τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών έκλεισαν μια καλή εβδομάδα για το ευρώ.

Πρώτα η ΕΚΤ υποσχέθηκε δυνητικές «απεριόριστες» αγορές ομολόγων. Στην συνέχεια το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ότι τα ταμεία διασώσεων της ΕΕ είναι νόμιμα. Και τέλος, οι Ολλανδοί ψηφοφόροι ανέτρεψαν τις προβλέψεις ότι θα στραφούν σε ριζοσπαστικά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Αντίθετα, εκδηλώθηκε δυναμική εμφάνιση δύο μεγάλων, φιλοευρωπαϊκών, κομμάτων –των Φιλελευθέρων (VVD) της κυβέρνησης και των Εργατικών.

Οι ολλανδικές εκλογές είναι πολύ εντυπωσιακή περίπτωση. Μέχρι πριν δύο από μήνες, η άκρα αριστερά ουσιαστικά προηγείτο στις δημοσκοπήσεις και το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας του Geert Wilders επίσης είχε δυναμική εμφάνιση. Όπως κατέληξε όμως το πράγμα, η στήριξη στον Wilders βούλιαξε, και οι ακροαριστεροί Σοσιαλιστές είχαν ένα μάλλον απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Η ψήφος στην Ολλανδία ίσως τώρα αποτελέσει μια μορφή μοτίβου, όπου οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι φοβίζουν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα φλερτάροντας με τα άκρα, αλλά κάνουν πίσω την ημέρα των εκλογών.

Στις ελληνικές εκλογές, η άκρα αριστερά και η άκρα δεξιά είχαν πολύ μεγάλη βελτίωση, αλλά τα μεγάλα κόμματα με οδηγό την Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνα που κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Στην Φινλανδία, το εθνικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών τελικά απέτυχε στις εκλογές. Και τώρα στην Ολλανδία, το κέντρο επισης καλά κρατεί.

Όλα αυτά βοηθούν να κρατηθεί η συνοχή του ενιαίου νομίσματος. Πριν όμως αρχίσουν τα πάρτι στις Βρυξέλλες, θα πρέπει επίσης να σκεφτουν ότι τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, ακόμη κι αν δεν επικρατούν, εξακολουθούν να έχουν πανίσχυρη επίδραση στο πολιτικό κλίμα.

Τόσο οι Ολλανδοί όσοι και οι Φινλανδοί θα είναι πολύ απρόθυμοι να συμβαδίσουν με πρόσθετες επιχειρήσεις διασώσεων στην ΕΕ, γιατί τα κεντρώα κόμματά τους υποχρεώθηκαν να γίνουν πολύ πιο ευρωσκεπτικιστικά για να επιβιώσουν''.

Πηγή Euro2day

Ράλυ για αγορές και ευρώ-Εως +3% το Χ.Α

Η απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη των Η.Π.Α ουσιαστικά να ''βρέξει'' χρήμα έχει πυροδοτήσει έκρηξη ανόδου στις αγορές παγκοσμίως ενώ το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,30286.

Στις 11.51 ο Γενικός Δείκτης στις 752,56 μονάδες στο +1,46% με τζίρο στα 29,57 εκ.ευρώ.

Στις 10.49 ο Γενικός Δείκτης στις 760,37 μονάδες με +2,51% και τζίρο στα 12,79 εκ.ευρώ.

Στις 10.43 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 764,41 μονάδες με +3,05% και τζίρο στα 10,57 εκ.ευρώ.

Την ίδια ώρα το Λονδίνο είναι στο +1,38%, η Φραγκφούρτη στο +1,37% και το Παρίσι στο +1,75%.

Τα spreads για την Ελλάδα βρίσκονται στις 1.916 μονάδες βάσης, την Ιρλανδία στις 367, την Πορτογαλία στις 648, την Ισπανία στις 400 και την Ιταλία στις 336.

"Γιατί πήγα στην συγκέντρωση". Ένας Αντιναύαρχος γράφει για το Onalert,ένα άρθρο-χαστούκι



Γράφει ο Αντιναύαρχος ε.α ΣΗΦΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Παρά το γεγονός ότι ποτέ μου δεν είχα διανοηθεί ότι θα συμμετείχα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 12-09-2012 πήγα στη συγκέντρωση των στρατιωτικών. Είμαι και εγώ Αξιωματικός εν αποστρατεία. Η συμμετοχή μου ήταν αποτέλεσμα προβληματισμού. Οι λόγοι δεν ήταν μόνο οικονομικοί . Ήταν και ηθικοί.


Από το 1974 και μετά οι στρατιωτικοί υπέφεραν μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης που οι πολιτικοί δημιούργησαν γύρω τους. Υποτίθεται για να ενδυναμώσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ξεχνούν ότι τους επίορκους οι ίδιοι δημιούργησαν. Ο Παπαδόπουλος επώνυμα είχε καταγγελθεί προ του 1967 στην τότε βουλή. Προστατεύθηκε από αυτούς και αργότερα εγκαθίδρυσε δικτατορία.
Ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος που τοποθετούνταν επί κεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων ερχόταν με το σύνθημα του εκδημοκρατισμού τους . Στο τέλος είχαμε βαρεθεί τους αλλεπάλληλους εκδημοκρατισμούς.

Ώσπου στο τέλος ο Παπανδρέου 37 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση για να σώσει τη καρέκλα του επέλεξετο σενάριο της απειλής για δικτατορία και ο Μπεγλίτης υποστηρικτικά αποστράτευσε όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένας θεσμός χρησιμοποιήθηκε για τα μικροκομματικά σχέδια των πολιτικών.

Οδηγήθηκαν οι στρατιωτικοί στην κομματικοποίηση. Όποιος δεν ανέμιζε σημαίες στις πολιτικές συγκεντρώσεις δεν είχε μέλλον. Οι στρατιωτικές ηγεσίες επιλεγόταν όχι με πολιτικά όπως θα έπρεπε αλλά με κομματικά κριτήρια. Το κομματικό μέσο έγινε κλειδί για την καλοπέραση. Μας κατεξευτέλισαν.

Οι Ενώσεις των Αποστράτων και οι τυχόν διαμαρτυρίες τους δεν ελαμβάνοντο υπ όψιν. Ποιος λογάριαζε τους αποστράτους. Για τους εν ενεργεία υπεύθυνες ήταν οι φυσικές ηγεσίες τους. Όμως οι Αρχηγοί επιλεγόταν από τους κομματικούς μηχανισμούς. Σάρκα από τη σάρκα τους. Και αν οι συγκυρίες το έφερναν και επιλεγόταν και κάποιος ανένταχτος η ευγένεια, η ευπρέπεια, και η συστολή που είχε μάθει από το αξίωμα του για να προβάλει τα αιτήματα του άφηνε ασυγκίνητους τους πολιτικούς που υποκύπτουν μόνο σε φραστική βία και απειλές για το πολιτικό
τους μέλλον. Έτσι φθάσαμε εδώ που είμαστε.

Ήλθε τώρα και προστέθηκε η οικονομική απαξίωση. Περίπου 50% των αποδοχών μας.

Οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι να εργάζονται για να χτίσουν ένα ισχυρό συναίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες που είναι υπεύθυνοι για ανθρώπινες ζωές και πανάκριβο πολεμικό υλικό να φυτοζωούν. Και εκείνοι που με την πολιτική τους έχτισαν αυτό το απαράδεκτο κράτος της συναλλαγής να είναι γαντζωμένοι με λύσσα στις 7000 ευρώ μισθό και προνόμια μη αποδεχόμενοι καμιά ευθύνη ισχυριζόμενοι ότι αυτοί οι ίδιοι θα μας σώσουν από το τέλμα. Αλλοίμονο. Αυτοί είπαν εμάς αντιπαραγωγικούς, αυτιστικούς και τόσα άλλα.

Η συσσωρευμένη αυτή αγανάκτηση έφερε την εκδήλωση της διαμαρτυρίας. Μιας διαμαρτυρίας που για πρώτη φορά συμμετείχαν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Το θέαμα ήταν τουλάχιστον για μας που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τέτοιες εκδηλώσεις συγκλονιστικό. Ένας ένας οι πυλώνες αυτού του κράτους καταρρέουν. Οι δικαστικοί η τρίτη εξουσία στο δημοκρατικό πολίτευμα κατέρρευσε
Και οι Ένοπλες Δυνάμεις κοντά τους.


Ζήτω τα ψηφαλάκια

Οι έξι τρόποι για να πληρώσετε το πρόστιμο τακτοποίησης του αυθαιρέτου

Οι έξι τρόποι για να πληρώσετε το πρόστιμο τακτοποίησης του αυθαιρέτου

Μετά την παράταση που ανακοινώθηκε, έχετε χρόνο να σκεφτείτε αν θα τακτοποιήσετε το αυθαίρετό σας και –το κυριότερο- τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσετε. Το fpress.gr, παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις. Εσείς θα επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα μέτρα σας.

Για όλες τις εναλλακτικές λύσεις, θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο παράδειγμα. Εκτιμούμε ότι για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου σας, πρέπει να πληρώσετε 10.000 ευρώ/

1. 1η λύση: να καταβάλλετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε έκπτωση 20% επί του προστίμου δηλαδή θα πληρώσετε 8000 ευρώ. Το κέρδος σας θα είναι 2000 ευρώ.

2. 2η λύση: να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ αλλά μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Η τράπεζα θα αποπληρώσει το πρόστιμο και θα φορτώσει την πιστωτική με 8000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα μπορέσετε να το πληρώσετε σε έως και 12 άτοκες δόσεις ανάλογα με την τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε. Η λύση δεν απευθύνεται σε όλους. Αφορά μόνο όσους έχουν πιστωτικές κάρτες με υπόλοιπο αρκετό ώστε να σηκώσουν όλο αυτό το ποσό.

3. 3η λύση: να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ μέσω ενός δανείου που χορηγούν οι τράπεζες για να αποπληρωθούν τα πρόστιμα των αυθαιρέτων. Τα δάνεια αυτά έχουν τόκο. Θα φροντίσετε λοιπόν η διάρκεια του δανείου να μην ξεπεράσει τους 18 μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, οι τόκοι που θα κληθείτε να πληρώσετε θα υπερβούν το όφελος των 2000 ευρώ που θα έχετε διότι θα εμφανιστείτε να πληρώνετε το πρόστιμο τοις μετρητοίς

4. 4η λύση: Να πληρώσετε το ποσό στις 48 δόσεις που σας κάνει η πολεοδομία. Κάθε μήνα θα πληρώνετε 208 ευρώ. Συνολικά θα χρεωθείτε και τα 10.000 ευρώ αλλά θα έχετε πολύ καιρό στη διάθεσή σας για να εξοφλήσετε.

5. 5η λύση: Να εκμεταλλευτείτε την καινούργια ρύθμιση που ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος. Να πληρώσετε το 30% του προστίμου μπροστά (δηλαδή 3000 ευρώ) και να εξασφαλίσετε έκπτωση 10%. Δηλαδή, συνολικά θα πληρώσετε 9000 ευρώ ως εξής: τα 3000 ευρώ μπροστά και τα υπόλοιπα 6000 ευρώ σε 47 δόσεις των 127,5 ευρώ.

6. 6η λύση: Να πληρώσουμε το 30% που ζητάει η πολεοδομία τοις μετρητοίς αλλά μέσω πιστωτικής κάρτας. Το ποσό των 3000 ευρώ θα χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα. Τι θα κερδίσετε; Είναι πιθανό η τράπεζα να σας επιτρέψει να πληρώσετε το ποσό σε 12 δόσεις των 250 ευρώ. Τα υπόλοιπα 6000 ευρώ, θα μπορούν να καταβληθούν σε 47 δόσεις των 127,5 ευρώ. Αυτή η λύση ενδείκνυται για όσους έχουν να πληρώσουν μαζεμένα τα τρία χιλιάρικα αλλά θέλουν να κερδίσουν την έκπτωση του 10%. Προσοχή: ρωτήσετε την τράπεζα αν θα σας κάνει αυτή τη ρύθμιση πριν χρεώσετε το ποσό στην πιστωτική κάρτα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)