Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δεν παίρνουν μόνο λιγότερα αλλά δουλεύουν και πιο πολύ οι Έλληνες

Δεν παίρνουν μόνο λιγότερα χρήματα αλλά δουλεύουν και περισσότερο οι Έλληνες εργαζόμενοι, όπως φαίνεται και από τη νέα παγκόσμια έρευνα της Regus στο πλαίσιο του Δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής-προσωπικής ζωής.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων εργαζομένων που εκτός από την αβεβαιότητα στην καθημερινή τους ζωή, έχουν επωμιστεί τη διαχείριση επιπλέον καθηκόντων, τα οποία ανέλαβαν λόγω της οικονομικής συγκυρίας με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η σχέση προσωπικής - επαγγελματικής ζωής.

Ο Δείκτης στην Ελλάδα κινείται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στις 38 μονάδες χαμηλότερα (στις 86 μονάδες) από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 124 μονάδων. Μάλιστα, σταθμίζει επιμέρους δείκτες εργασιακής ικανοποίησης και απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με τη γενική ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής με πραγματικά, πρακτικά δεδομένα, όπως οι ώρες εργασίας και μετακίνησης προς και από την εργασία.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η ζωή των Ελλήνων εργαζόμενων έχει χειροτερέψει κατά πολύ από το 2010 καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την Ελλάδα, το 74% των εργαζομένων απασχολούνται περισσότερες ώρες από ότι το 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο που ανέρχεται σε 59%.

Επίσης, το 82% των εργαζομένων αναφέρουν ότι εν μέσω της κρίσης ανέλαβαν επιπλέον καθήκοντα, τα οποία δεν ανατέθηκαν αργότερα σε κάποιο νέο μέλος του προσωπικού.

Θετικό στοιχείο, σύμφωνα με αναλυτές της Regus, συνιστά η δήλωση από σχεδόν τα δύο πέμπτα (ή ποσοστό 39%) των ερωτηθέντων ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν τους χρόνους μετακίνησής τους, αναγνωρίζοντας την αρνητική επίδραση που μπορούν να έχουν στην παραγωγικότητά τους οι μεγάλες διαδρομές από και προς το γραφείο.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 16.000 επαγγελματίες από περισσότερες από 80 χώρες, δείχνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν περισσότερο την εργασία και γίνονται πιο παραγωγικοί χάρη στην αρμονία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Der Spiegel: Το "χειρότερο σενάριο" για την Ελλάδα

Το "χειρότερο πολιτικό σενάριο σε πέντε σημεία" για την Ελλάδα παρουσιάζει το περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

Κινδυνολογίας συνέχεια για το Der Spiegel, αυτή τη φορά με την παρουσίαση των σεναρίων της "καταστροφής" για την Ελλάδα, σε περίπτωση που βγει από την Ευρωζώνη.

Η αρθρογράφος αναλύει τις πιθανές εξελίξεις μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής και κάνει λόγο για επανάληψη των εκλογών αλλά ακόμη και για επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας. Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που θέτει και οι απαντήσεις που δίνει, έχουν ως εξής:

"Τι συμβαίνει εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση";

"Θα γίνουν εκλογές, με πιθανότερες ημερομηνίες την 10η και την 17η Ιουνίου. Εάν και πάλι δεν προκύψει καθαρή πλειοψηφία για μια συμμαχία, ξεκινάει εκ νέου ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων. Πιθανό θα ήταν επίσης η οργή των ψηφοφόρων να έχει καταλαγιάσει και να ενισχυθούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και πάλι όμως, ο χρόνος για να σχηματιστεί συμμαχία είναι πολύ περιορισμένος, καθώς στο τέλος Ιουνίου πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για νέα μέτρα".

"Μπορεί η Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση να συνεχίσει να λαμβάνει την βοήθεια δισεκατομμυρίων";

"Όχι. Η τρόικα απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι οι δεσμεύσεις λιτότητας, οι οποίες απορρέουν από το πακέτο στήριξης, θα υλοποιηθούν. Χωρίς αυτή την δήλωση, οι πιστωτές δεν θα δώσουν την επόμενη δόση, ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για την Ελλάδα αυτό θα σήμαινε χρεοκοπία και το αργότερο το φθινόπωρο η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και λογαριασμούς, ενώ θα έπεφτε η αξία του ευρώ, όπως και οι τιμές των μετοχών".

"Λιτότητα ή έξω";

"Κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ζαν Άσελμπορν απειλούν τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι πρόκειται για μπλόφα και δεν πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι θα σταματούσαν την χρηματοδότηση, επειδή ο φόβος τους για κατάρρευση του ευρώ είναι πολύ μεγάλος".

"Ποιες είναι οι συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ";

"Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί δραματικά. Η Αθήνα θα έπρεπε να επαναφέρει την δραχμή, οι Έλληνες θα ένιωθαν άμεσα πόσο μικρή αξία θα είχε αυτό το νόμισμα, μισθοί και συντάξεις θα συρρικνώνονταν δραματικά, τρόφιμα, βενζίνη και ηλεκτρικό ρεύμα θα ακρίβαιναν κατά πολύ. Οι Έλληνες θα πτώχευαν, οι ουρές μπροστά από τα συσσίτια θα γίνονταν όλο και πιο μεγάλες, οι άνθρωποι θα προσπαθούσαν να εισβάλουν στις τράπεζες για να αποσύρουν όσα χρήματα δεν είναι ήδη στο εξωτερικό, οι ήδη τραυματισμένες ελληνικές τράπεζες θα βρίσκονταν ενώπιον του κινδύνου κατάρρευσης, θα έπρεπε να κλείσουν ή να μπλοκάρουν τα τραπεζικά κεφάλαια και τελικά η ελευθερία της ροής κεφαλαίου θα ακυρωνόταν. Η σημαντική υποτίμηση της δραχμής ωστόσο θα έκανε τα ελληνικά προϊόντα φθηνότερα για το εξωτερικό και η ελληνική οικονομία θα ανακτούσε σχετικά γρήγορα αυτό το οποίο τώρα της λείπει περισσότερο, την διεθνή ανταγωνιστικότητα".

"Θα υπάρξουν ταραχές";

"Ο πανικός και η σύγχυση των ανθρώπων θα έβρισκαν μέσω της βίας. Ήδη τώρα η δυσαρέσκεια των Ελλήνων είναι μεγάλη και η ανεργία έχει φθάσει στο 21,7%. Άλλωστε, τον Οκτώβριο του 2011 έγινε στην Αθήνα μεγάλη διαδήλωση, στην διάρκεια της οποίας υπήρξαν και επεισόδια. Οι άνθρωποι της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με ομάδες αναρχικών, οι οποίοι φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα και βόμβες μολότοφ και η Αστυνομία επέτρεψε να διεξαχθεί αυτός ο “ιδιωτικός πόλεμος”. Το εξτρεμιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής συμμετέχει σε ομάδες "πολιτοφυλάκων" που έχουν αναλάβει την προστασία υποβαθμισμένων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας. Κυνηγούν αλλοδαπούς και τους τελευταίους μήνες υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για επιθέσεις και τραυματισμούς. Αν το πολιτικό κλίμα και η οικονομική κατάσταση οξυνθούν περαιτέρω, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι η ακροδεξιά θα δημιουργήσει παραστρατιωτικές ομάδες".

"Μπορεί να υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα";

"Ο Χέριμπερτ Ντίτερ, ερευνητής του Ιδρύματος Οικονομίας και Πολιτικής, προειδοποιεί ότι, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μπορούν όλα να προκύψουν, μέχρι και στρατιωτική δικτατορία, αλλά επισημαίνει ότι ο ελληνικός στρατός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την δικτατορία του 1967, δείχνει αυτή τη στιγμή αδύναμος. Μόλις στις αρχές του 2011 ο σοσιαλιστής υπουργός Άμυνας άλλαξε αιφνιδιαστικά το σύνολο της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Η ηγεσία είχε τότε εκφράσει δυσφορία για τις ριζικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πάντως τον στρατό να παρεμβαίνει σε σοβαρότερες ταραχές. Και τότε, θα γινόταν πάλι παράγοντας εξουσίας".

Ντ'Αλέμα: Η «τιμωρία» της Ελλάδας μπορεί να φέρει «κραχ δημοκρατίας»

Σε σαφή παρέμβαση υπέρ της χαλάρωσης των όρων του μνημονίου, ώστε να ανακουφιστεί η Ελλάδα και να αποφύγει το διαφαινόμενο αδιέξοδο ο πολιτικός κόσμος, προχώρησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ που ανήκει στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα.

Ντ'Αλέμα: Η «τιμωρία» της Ελλάδας μπορεί να φέρει «κραχ δημοκρατίας»

Σε δήλωσή του προς το Rainews, o Μάσσιμο Ντ' Αλέμα επεσήμανε ότι «για την κατάσταση της Ελλάδας, ευθύνεται, σε μεγάλος μέρος, η Ευρώπη. Υιοθετήθηκε μια λύση που θυμίζει τιμωρία και που μπορεί να οδηγήσει σε κραχ της Δημοκρατίας».

«Μια αλληλέγγυα Ευρώπη μπορούσε να λύσει άμεσα το πρόβλημα, με σαφώς περιορισμένη οικονομική βοήθεια ... Τώρα, επιτέλους πρέπει να υπερισχύσει το ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης», υπογράμμισε.

Στα χέρια του Προέδρου η αναζήτηση λύσης

«Ψήγματα αισιοδοξίας» εντόπισε ο Κάρολος Παπούλιας, που ξεκινά την τέταρτη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την επιστροφή και της τρίτης διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Κάρολο Παπούλια να ξεκινά μία σειρά κατ' ιδίαν επαφών με τους αρχηγούς, πιθανώς και τηλεφωνικά, πριν ακολουθήσει η συνάντηση με όλους τους ηγέτες υπό τον Πρόεδρο, πιθανώς και αύριο Κυριακή.

Ο κ.Παπούλιας ήταν ευδιάθετος κατά την υποδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μιλώντας στους ρεπόρτερ και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο γραφείο του κατά την άφιξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι αυτές τις ημέρες πρέπει να δουλεύουμε και το Σαββατοκύριακο και μάλιστα «αμισθί!», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ηρθα σήμερα να σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου ύστερα από την διερευνητική εντολή που μου αναθέσατε», είπε ο κ.Βενιζέλος κατά την αρχή της συζήτησής τους παρουσία των ανθρώπων του Τύπου.

«Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με διετή εντολή, με όριο παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και δραστική βελτίωση του μνημονίου», είπε ο κ.Βενιζέλος.

Απαραίτητος όρος σε αυτή την προσπάθεια ήταν η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο «δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση», κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε στον κ.Παπούλια ότι πιστεύει ότι εκεί πρέπει να εστιάσει και ο ίδιος την προσπάθειά του.

Ο Πρόεδρος εκτίμησε ότι στα παραπάνω υπάρχουν «ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα ΕΚΟΦΙΝ και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Εν αναμονή των επαφών
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Παπούλιας, όντας ιδιαίτερα προβληματισμένος από την «ακαμψία» που επέδειξαν οι πολιτικοί αρχηγοί τις τελευταίες μέρες, προτίθεται να κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις - ακόμη και να καλέσει στην αρχή κατά μόνας και διαδοχικά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η μορφή που θα λάβει αυτή η κρίσιμη για την τύχη της χώρας διαδικασία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το «πόσο κοντά σε λύση θα μπορούσαν να βρεθούν κάποια από τα κόμματα», αλλά και από την προσπάθεια διαχείρισης της παρουσίας του εκπροσώπου των νεοναζιστών σε μια τέτοια συνάντηση.

Πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας επαναλάμβανε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέπεια με τις συνταγματικές επιταγές, δίνοντας έτσι απάντηση στον προβληματισμό που υπάρχει στην κοινή γνώμη για τη συμμετοχή σε μια τέτοια συνάντηση και του προέδρου της Χρυσής Αυγής.

Εάν διατηρηθεί το αδιέξοδο, τότε δεν αποκλείεται να κληθούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να αποφασισθεί η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες και να επιλεγεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, είτε υπό προσωπικότητα στην οποία θα συμφωνήσουν τα κόμματα είτε με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πάντως έχουν εξετασθεί διαφορετικά εναλλακτικά σενάρια για τη διαδικασία, από τη συνάντησή τους κατά ομάδες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι και τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Παπούλια.

Εξάλλου, το άρθρο 37 παρ. 3 του Συντάγματος δεν καθορίζει δεσμευτικά τη μορφή των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς αναφέρει ότι «...ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων».

Η μορφή που θα λάβει αυτή η κρίσιμη για την τύχη της χώρας διαδικασία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το «πόσο κοντά σε λύση θα μπορούσαν να βρεθούν κάποια από τα κόμματα».

Σε περίπτωση που δεν αποδόσει ούτε αυτή η διαδικασία, ο Κ.Παπούλιας αναμένεται να αναθέσει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, προκειμένου να διενεργηθούν νέες εκλογές.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)