Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν στα υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης, Άμυνας και τη ΓΓΑ

Στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων τους, απέστειλαν στη Βουλή τρία υπουργεία και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Aφορμή ήταν η ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για το ενιαίο μισθολόγιο, τα ειδικά μισθολόγια, τα μισθολόγια των υπαλλήλων της Βουλής, των Δημοτικών Επιχειρήσεων, ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.
Υπουργείο Παιδείας
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, είναι 68.567 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, 41 Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και 3.503 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
Όσον αφορά στον αριθμό των μονίμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο αυτός έχει ως εξής:
Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί: 82.920
Εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου: 99
Εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου: 2.562
Ο αριθμός των διδασκόντων (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΕΠ) που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγιο ανέρχεται σε 12.500 άτομα.
Το σύνολο των τακτικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο είναι 565 άτομα. Επίσης στο υπουργείο Παιδείας υπηρετούν 17 άτομα σε θέση Συμβούλου και υπάγονται στο ειδικό μισθολόγιο.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Ο συνολικός αριθμός του μισθοδοτούμενου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς ανέρχεται σε 51.531 άτομα. Αντίστοιχα, στο Πολεμικό Ναυτικό σε 16.722 άτομα και στην Πολεμική Αεροπορία σε 22.155 άτομα. «Η διακύμανση των αποδοχών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως τα έτη υπηρεσίας, ο βαθμός, η οικογενειακή κατάσταση κλπ και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν οι καθαρές αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων τυχόν επιδομάτων», αναφέρεται στο έγγραφο.
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Ο συνολικός αριθμός του αστυνομικού προσωπικού που μισθοδοτήθηκε από το φορέα της ΕΛΑΣ το μήνα Νοέμβριο 2012 ανέρχεται σε 54.744 άτομα (αστυνομικοί υπάλληλοι, ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες) ενώ του πολιτικού προσωπικού σε 954 άτομα.
Από τα τηρούμενα στοιχεία της τελευταίας μισθοδοσίας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος προκύπτει ότι στο ενιαίο μισθολόγιο είναι 5.626 πολιτικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων 92 μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 3.823 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 1.711 πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης.
Με το έγγραφο επισημαίνεται ότι το ύψος των απολαβών του μεν αστυνομικού προσωπικού καθορίζεται από τους νόμους 3205/2003 και 4093/2012 του δε πολιτικού προσωπικού από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 περί του ενιαίου μισθολογίου.
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εργάζονται 495 μόνιμοι υπάλληλοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αμείβονται και αυτοί σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο. Όσον αφορά στα κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, οι αποδοχές του προσωπικού τους ρυθμίζονται από διμερείς συμφωνίες και οι αποδοχές έχουν υποστεί τις μειώσεις που προβλέπουν όλοι οι σχετικοί νόμοι από το 2010 και μετά. Στο ΟΑΚΑ υπηρετούν 218 υπάλληλοι και στο ΣΕΦ 103 άτομα. Στις αθλητικές ομοσπονδίες (ΝΠΙΔ) υπηρετούν 350 υπάλληλοι, οι αποδοχές των οποίων καθορίζονται από το ενιαίο μισθολόγιο, πλην της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ και της ΕΠΟ, οι υπάλληλοι των οποίων αμείβονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Υπουργείο Οικονομικών
Το υπουργείο επισημαίνει ότι δεν έχει αρμοδιότητα εκκαθάρισης αποδοχών των λειτουργών ή υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ. «Ως εκ τούτου η Υπηρεσία μας δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία (ατομικός φάκελος υπαλλήλου κλπ) προκειμένου να γνωρίζει τις καθαρές αποδοχές των ανωτέρω με ακρίβεια», διευκρινίζει με το έγγραφο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, όμως, όλους τους νόμους και εγκυκλίους για τη θέση σε ισχύ του νέου ενιαίου βαθμολογίου - μισθολογίου των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και άλλων φορέων του δημοσίου τομέα.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν, την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.
Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους. Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι διορίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πριν από δύο χρόνια και μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ με νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε αντισυνταγματική από τα δικαστήρια.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποστηρίζει, «ότι σε περίπτωση απόλυσης τόσων εργαζομένων από το ΙΚΑ, θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρεσιών του, δηλαδή των τμημάτων συντάξεων, εσόδων, μητρώου, παροχών, κ.λπ., πολλά από τα οποία στελεχώνονται πλέον μόνο από αυτούς τους υπαλλήλους».
Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Στουρνάρη 30 στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση που είχαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Οικονομιών Γιάννη Στουρνάρα, μόλις εκείνος επιστρέψει από το εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στη 1 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Αύριο, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΠΑΣΟΚ σε πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, οι οποίοι τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τόπος θα μπορέσει να ξαναβρεί το δρόμο προς την ανάπτυξη «μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και την προστασία της μεσαίας τάξης».
Ειδικότερα, εκφράζεται η αντίθεση του Κινήματος σε πέντε ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες, αν δεν αλλάξουν, το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μη στηρίξει τις σχετικές διατάξεις.
Οι διατάξεις αφορούν στη φορολόγηση με 45% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ, στην κατάργηση των επιδομάτων για τα παιδιά, στη φορολόγηση των νέων επαγγελματιών από τον πρώτο χρόνο έναρξης της δραστηριότητάς τους, στο λογιστικό προσδιορισμό όλων των αγροτικών εισοδημάτων και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.
Ειδικότερα:
1. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών, η οποία χαρακτηρίζεται «αύξουσα και προοδευτική». Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι στην ισχύουσα κλίμακα, η φορολόγηση με 45% ισχύει για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.
2. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η πρόταση της κυβέρνησης για τα παιδικά επιδόματα οδηγεί σε αδιέξοδο τη μέση ελληνική οικογένεια. Τονίζεται, επίσης, ότι η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων 2,5 χρόνων, επιβάλει ως προτεραιότητα τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των πολυμελών.
3. Για τους νέους επαγγελματίες, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι στα πέντε πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους να ενταχθούν στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών και εναλλακτικά να φορολογούνται ως επαγγελματίες με 13%.
4. Για τους αγρότες τονίζει ότι πρέπει να τεθεί ελάχιστο όριο για την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων με βάση την επιστροφή ΦΠΑ που έλαβαν τον προηγούμενο χρόνο ή εναλλακτικά με βάση την επιδότηση που έλαβαν ή με συνδυασμό των δύο, με στόχο να απαλλαγούν όσοι έχουν ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ.
5. Τέλος, ζητεί να διατηρηθεί η έκπτωση φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων στο 5%.
Οι πλήρεις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:
1. Με δεδομένο ότι η προτεινόμενη αναθεώρηση στις κλίμακες μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποφέρει πρόσθετα φορολογικά έσοδα σε σύγκριση με την ισχύουσα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει να διατηρηθεί η ισχύουσα που είναι αύξουσα και προοδευτική. Τονίζεται ότι στην κλίμακα αυτή ο ανώτατος φόρος είναι το 45% και ισχύει για εισοδήματα άνω των 100 χιλ.
2. Παιδιά. Η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων δυόμιση χρόνων επιβάλλει η φορολογική πολιτική να λαμβάνει υπόψη της και κοινωνικές ανάγκες με προτεραιότητα τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των πολυμελών. Η πρόταση του Υπ. Οικονομικών οδηγεί σε αδιέξοδο την μέση ελληνική οικογένεια. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς φορολογικής αντιμετώπισης των τέκνων των μισθωτών.
3. Για να στηρίξουμε νέους και άνεργους στο ξεκίνημα της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους σε περίοδο βαθειάς ύφεσης και εκτεταμένης ανεργίας προτείνεται η ένταξή τους (στην πρώτη έναρξη) στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών για τα 5 πρώτα χρόνια ή εναλλακτικά να υπάγονται στη φορολογική κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας μειωμένης κατά 50% (13%).
4. Αγρότες. Η κυβέρνηση προτείνει το λογιστικό προσδιορισμό όλων των αγροτικών εισοδημάτων. Ταυτόχρονα την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων χωρίς καμία ελάφρυνση. Δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες με μικρά εισοδήματα και η τήρηση των βιβλίων θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία όλων αυτών και στην αύξηση της γραφειοκρατίας χωρίς πρόσθετα έσοδα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει να οριστεί όριο ελάχιστο για την τήρηση βιβλίων. Το όριο αυτό μπορεί να οριστεί μέσω του ποσού επιστροφής του Φ.Π.Α που έλαβαν το προηγούμενο έτος π.χ. 2.000 ή εναλλακτικά να ληφθεί υπόψη η επιδότηση, ή συνδυασμός και των δύο με στόχο να τύχουν απαλλαγής οι έχοντες ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ.
5. Η κυβέρνηση προτείνει την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την διατήρηση της έκπτωσης με 5%.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο «πρέπει να είναι απλό και δίκαιο, να υπακούει στην αρχή «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα».
Επιπλέον ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «το νεο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».
Κατέληξε δε λέγοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την καταγραφή και τον έλεγχο του συνόλου των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων.

Τρέχουν να προλάβουν το εφάπαξ! 115 υπάλληλοι της Βουλής έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης

Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά συνολικά 115 υπάλληλοι της Βουλής έχουν καταθέσει το τελευταίο διάστημα αίτηση για να «βγουν» στη σύνταξη. Ας όψεται το εφάπαξ!
Και γιατί τόση βιασύνη; Μα για να προλάβουν τις νέες ρυθμίσεις για το εφάπαξ, αφού σύμφωνα με τα νέα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, από την 1η Ιανουαρίου του 2013 μπαίνουν στο ίδιο συνταξιοδοτικό καθεστώς με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους εργαζομένων της Βουλής, η πλειονότητα των υπαλλήλων που έχουν σπεύσει να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου να μην εμπίπτουν στις νέες ρυθμίσεις με τις περικοπές, είναι διευθυντικά στελέχη ή προϊστάμενοι τμημάτων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε  ότι «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».
Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.


Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC): ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


Petition/Αίτημα 
Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.
Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ εδώ 
(απαιτούνται μόνο ένα όνομα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Συμπληρώστε αυτά τα πεδία του εντύπου διευκρινίστε την χώρα και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στη λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό)
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !
Δημοσιεύτηκε από την Χριστίνα Σαλεμή
Προς: Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)
Περιοχή : κόσμος
Ιστορικό (Προοίμιο):
english version here (αγγλικά)
Ως γνωστό, εδώ και περίπου τρία χρόνια, όλος ο κόσμος ασχολείται με την Ελλάδα και η γενική εντύπωση είναι ότι, όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση μάχεται να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και την καταστροφή (!). Στη πραγματικότητα όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και ακριβώς οι φερόμενοι ως σωτήρες, είναι εκείνοι που όλον αυτόν τον καιρό, μάχονται να καταστρέψουν την χώρα και το λαό της και ήδη κατάφεραν πάρα πολλά.
Συγκεκριμένα, από το 2009, η Ελλάδα έπεσε στα χέρια μίας χούφτας εγκληματιών που ηθελημένα και βάση σχεδίου, την διαλύουν μεθοδικά.
Μερικά μόνο από τα ως τώρα επιτεύγματά τους είναι αυτά: Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές και δακτυλοδεικτούμενη, έχει χάσει το κύρος και την κυριαρχία της, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και να βρίσκεται πια υπό ξένη διοίκηση. Ο κυβερνητικός δανεισμός αυξήθηκε κατακόρυφα και το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο, οι δείκτες επιχειρηματικότητας και η αγορά κατέρρευσαν,  το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σημαντικά, η αξία της δημόσιας περιουσίας μειώθηκε δραματικά, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία αυξήθηκε κατά 242% και για πρώτη φορά στην ιστορία, οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από εκείνους που δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Η πλειοψηφία ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία τους επειδή δεν έχουν πια καμία φοροδοτική ικανότητα. Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή και ιατρική περίθαλψη. Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε γκέτο, σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, γονείς αναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, ενώ μαθητές δεν έχουν σχολικά βιβλία και λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία.
Το ελληνικό ενεργειακό σύστημα κατάρρευσε, άρχισαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ο τουρισμός που είναι η ” βαριά βιομηχανία” της χώρας δέχτηκε μεγάλο πλήγμα και άλλα πολλά. Τέλος, λόγω της φτώχειας, των λαθρομεταναστών και της ελλιπέστατης υγειονομικής περίθαλψης επανεμφανίστηκαν ξεχασμένες ασθένειες και οι μεγάλες πόλεις γέμισαν αστέγους. Η κοινωνία ζει υπό καθεστώς τρομοκρατίας, η αξιοπρέπεια των Ελλήνων έχει καταρρακωθεί και ο λαός υποφέρει από εθνική κατάθλιψη.
Και αυτή είναι μόνο η αρχή επειδή έως τώρα, κατά περίπτωση, πολλοί άνθρωποι επιβίωσαν είτε ζώντας από οικονομίες που ακόμα είχαν, είτε ξεπουλώντας περιουσιακά στοιχεία, είτε στηριζόμενοι από την οικογένεια τους, είτε χωρίς χρήματα με ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, είτε λόγω της αλληλεγγύης, καθώς η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε και φρόντισε αμέσως τα αδύναμα μέλη της. Σε αυτό το πλαίσιο, συσσίτια, τράπεζες τροφίμων, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία και φαρμακεία στήθηκαν σε όλη τη χώρα και διένειμαν δωρεάν προϊόντα και παροχές σε όσους τα χρειάζονταν. Για να λειτουργήσουν όλα αυτά τα τελευταία, λήφθηκε πολλή βοήθεια και από το εξωτερικό. Από την Ομογένεια, από την Εκκλησία της Κύπρου και της Ρωσίας, από οργανώσεις όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου κλπ.
Έχοντας όμως υπόψη ότι, οι δυσμενείς συνέπειες των πράξεων τους στην οικονομία και στην κοινωνία, αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου λογαριθμικά, σύντομα, ούτε καν αυτό το ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ μοντέλο επιβίωσης θα λειτουργεί πια.
Και αν σκεφτούμε ότι ήδη καταγράφηκε ραγδαία αύξηση της ανασφάλειας, της εγκληματικότητας, των εκτρώσεων, της υπογεννητικότητας, των αυτοκτονιών, των ασθενειών και των ψυχασθενειών, των θανάτων από μη φυσικά αίτια, της μετανάστευσης Ελλήνων, κυρίως νεαρής ηλικίας στο εξωτερικό, η ερώτηση είναι: τι ακολουθεί;
Μα σίγουρα η πλήρης καταστροφή. Το ολοκαύτωμα, και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Δεδομένου ότι  ένα μέρος του ντόπιου πληθυσμού καταστράφηκε ήδη, ότι ένα άλλο μέρος αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ότι μεγάλο μέρος του υπολοίπου έχει ήδη πρόβλημα επιβίωσης αλλά πάρα ταύτα  καινούργιες επιδρομές  είναι έτοιμες να ξεκινήσουν συντομότατα, όλα είναι ξεκάθαρα.
Τι είδος επιδρομές;; Μα ίδιες με τις έως τώρα. Σε ένα φόντο συνεχόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άσκησης αφόρητης ψυχολογικής βίας, θα γίνουν συντομότατα και άλλες επιθέσεις κατά των εισοδημάτων όλων εκείνων που ακόμα διαθέτουν κάτι τέτοιο. Καινούργιες αυξήσεις της φορολογίας, καινούργιες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, καινούργιες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και πρόσθετες απολύσεις 15.οοο ατόμων για το 2012 και άλλων 150.000 μέχρι το 2015.
Σε αυτό το σημείο και για να γίνουν  καλύτερα αντιληπτές οι προθέσεις και οι συνέπειες, υπενθυμίζω μερικές μόνο από τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας :
- είμαστε οι μόνοι που ουσιαστικά υποχρεωνόμαστε να αγοράζουμε από το κράτος το δικαίωμα στην ηλεκτροδότηση. Η τιμή του δικαιώματος για ένα χρόνο, κυμαίνεται από 3 ως 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (Βλπ Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ). Το ίδιο ισχύει και για το δικαίωμα στην αυτοαπασχόληση/επιχειρηματικότητα,  το οποίο το αγοράζουμε έναντι τουλάχιστον 400 ευρώ ανά έτος (βλπ. τέλος επιτηδεύματος ). Έπειτα, παρότι είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε  ασφάλεια από το δημόσιο, και όχι της επιλογής μας, αυτή δεν μας καλύπτει, και πρέπει έτσι να πληρώνουμε έξτρα χρήματα για φάρμακα, εξετάσεις αίματος, γιατρούς, θεραπείες κλπ.
- κατά την  τελευταία απογραφή, το Μάιο του 2011, η Ελλάδα είχε περίπου 10,8  εκατομμύρια νόμιμους κάτοικους (Έλληνες, οικονομικοί μετανάστες κλπ). Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και περίπου 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες ο αριθμός των οποίων  λόγω της καινούργιας νομοθεσίας σε συνδυασμό και με την ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων, αυξάνεται συνεχώς.
-  το Νοέμβριο του 2011 το σύνολο των απασχολουμένων ανήλθε σε μόλις 3.901.269 άτομα, αλλά από τότε μειώθηκε κατά πολύ. Σημειώστε παρακαλώ ότι ο καθαρός βασικός μισθός είναι πια 487,45 ευρώ για άτομα άνω των 25 χρονών, γύρω στα 400 ευρώ για τους υπόλοιπους ενώ το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι υψηλότερο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου  οι μισθοί  είναι υψηλότεροι. Και το θέμα είναι ότι αυτοί οι λίγοι και με αυτούς τους μιστούς, πρέπει να συντηρήσουν όλους τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με όλα αυτά δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς τις  προθέσεις. Ακόμα περισσότερο αν λογαριάζει ότι η επίσημη δικαιολογία είναι ότι, όλα αυτά γίνονται, και οι Έλληνες πρέπει να υποφέρουν, για την οικονομική  “σωτηρία” της Ελλάδας!
Μόνο που :
1. Ελλάδα χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει.
2. Κράτος χωρίς εθνική κυριαρχία δεν είναι κράτος αλλά αποικία.
3. Λόγω των εξαιρετικών και μοναδικών πλεονεκτημάτων της  χώρας, αλλά και λόγω του όγκου των φυσικών αποθεμάτων που παραμένουν αναξιοποίητα, είναι φανερό ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι τεχνητό και είναι προφανές ότι στη πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να σωθεί από τους ” σωτήρες” της.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας;  Ή καλύτερα ποια ήταν τα πλεονεκτήματα αυτά πριν αρχίσει η “σωτηρία” της χώρας;
- το μικρό συνολικό εξωτερικό χρέος, η στρατηγική γεωγραφική θέση και η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά,
- σημαντικοί τομείς στην Οικονομία, όπως ποιοτικά γεωργικά προϊόντα, τουρισμός και ναυτιλία, οι οποίοι δεν έχουν ουσιαστικά το φόβο του μισθολογικού ανταγωνισμού εκ μέρους των αναπτυσσόμενων χωρών (Κίνα, Ινδία, Ρωσία κλπ) όπως συμβαίνει με τις γερμανικές και άλλες βιομηχανίες
- το γεγονός ότι είναι μία από τις ελάχιστες δυτικές χώρες, οι οποίες διέθεταν ακόμα μεγάλη δημόσια περιουσία, ανεκμετάλλευτο πλούσιο υπέδαφος και πολύ κερδοφόρες κοινωφελείς εταιρείες στην ιδιοκτησία του κράτους.
Για του λόγου το αληθές, μερικά ενδεικτικά στοιχεία:
- η Ελλάδα είναι επί δεκαετίες η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο αλλά η έδρα των εφοπλιστικών εταιριών  βρίσκεται στην αλλοδαπή.
- το 2009, το συνολικό εξωτερικό χρέος συγκρινόμενο με το ΑΕΠ ήταν 167% και η Ελλάδα βρισκόταν πολύ πίσω στην παγκόσμια αλλά και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, όπου προηγούνταν η Ιρλανδία με περίπου 1000%, η Ολλανδία με περίπου 470%, η Βρετανία με 416% και η Πορτογαλία με 223%
- τα ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα της χώρας όπως λχ. ο ορυκτός πλούτος, ήταν γνωστά στους πάντες, καθώς από το 1981 όλοι ήξεραν ότι η Ελλάδα μπήκε στην τότε ΕΟΚ (των 9) με τρία πλεονεκτήματα: Την Εμπορική της Ναυτιλία, τον Ορυκτό της πλούτο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων (Γκαστόν Τορν, Πρόεδρος της ΕΟΚ το 1981)
Εννοείται ότι όλα αυτά τα πλεονεκτήματα δεν αξιοποιήθηκαν και όπως τώρα φαίνεται, ο σκοπός ήταν εξαρχής, να “σωθεί” η Ελλάδα από τους Έλληνες και τα πλούτη της !
Και αυτό έγινε έγκαιρα αντιληπτό από πολλούς, παρόλες τις τεχνικές χειραγώγησης των μαζών και ψυχολογικού πολέμου, που χρησιμοποιήθηκαν. Έτσι,  από το Μάιο του 2010, ξεκίνησαν σφοδρές, μαζικές, ομαδικές και ατομικές αντιδράσεις όλων των ειδών. Διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, δοκιμασίες πολιτικών και προπηλακισμοί, εξώδικα, ανοιχτές επιστολές, μηνύσεις για έσχατη προδοσία και άλλα μέσα χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα, από απλούς πολίτες, από καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς, αλλά μάταια. Τίποτα δεν άλλαξε. Οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις διαλύθηκαν με την χρήση απαράδεκτης σε μια δημοκρατία αστυνομικής βίας και όλα τα υπόλοιπα αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
Ενδεικτικά, ο κ Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναλάβει την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, έχει μηνυθεί για επανειλημμένο σφετερισμό της εξουσίας, για αλλοίωση και διατάραξη της λειτουργίας του πολιτεύματος, για συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα. Κατηγορήθηκε επίσης ότι, οι πράξεις του, του εξασφάλισαν την αθέμιτη παραμονή στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και ότι με αυτόν τον τρόπο, αν μη τι άλλο, αποκόμισε οικονομικά και άλλα οφέλη λόγω των προνομιών της εξουσίας και του έχει ζητηθεί να επιστέψει έντοκα όλα τα χρήματα που εισέπραξε ως αμοιβή για τις “παροχές” του.
Πέραν τούτου όμως, από όσο φαίνεται, λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του, υπήρχαν και άλλα μεγάλα, αθέμιτα, χρηματικά κέρδη για αυτόν και την οικογένειά του, από προμήθειες, από κερδοσκοπικά παιχνίδια μέσω των CDS, και από άλλες πηγές, τα οποία κέρδη ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 δις ευρώ. Για το θέμα των CDS  έγινε και σχετική ερώτηση στην Κομισιόν (βλπ Question for written answer to the Commission ,Rule 117, Andreas Mölzer (NI) Subject: Greek Prime Minister speculating against his own country ).
Αυτές και πολλές άλλες κατηγορίες εναντίον του,  αγνοήθηκαν μέχρι τώρα, αρχειοθετήθηκαν η σκεπάστηκαν από τη Βουλή. Πάντως κατά κάνονα, οι ποινικές καταγγελίες εξετάζονται από τις Αρχές τουλάχιστον 1 χρόνο μετά την υποβολή τους. Σε περίπτωση όμως που σε κάποια από αυτές (μήνυση, έγκληση μήνυσης κλπ) εμπλέκονται ονόματα νυν ή πρώην κυβερνητικών στελεχών, η υπόθεση παραπέμπετε αμελλητί  στη Βουλή, η οποία θεωρείται ως η μόνη αρμόδια “εισαγγελική αρχή ” για την εξέταση των υποθέσεων αυτών. Η προαναφερόμενη μήνυση κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2011 αλλά ακόμα δεν εξετάστηκε.
Τελικά, εξαιτίας όλης της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και ως ύστατη προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια. Μέχρι τώρα κατατέθηκαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) δύο τουλάχιστον καταγγελίες, ενώ εκατοντάδες πολίτες επιβεβαιώσαν τους ισχυρισμούς, έστειλαν αποδεικτικό υλικό και ζήτησαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, να εμποδίσει τη καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της. Η δεύτερη καταγγελία συντάχτηκε και κατατέθηκε από την γράφουσα (2 Μαρτίου 2012) http://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/ελληνικά/ ενώ ταυτόχρονα άλλοι 25 πολίτες ζήτησαν  με την υπογραφή τους την αμεσότατη έναρξη της εισαγγελικής έρευνας.
Λίγο μετά την κατάθεση της πρώτης καταγγελίας στη Χάγη, ο κ. Παπανδρέου, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με τον ίδιο τρόπο και έτσι, έφυγε από το προσκήνιο αλλά  συνέχισε το καταστροφικό του έργο από το παρασκήνιο.
Έτσι, στις 09.11.2011, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, παραιτήθηκε μαζί με τη κυβέρνηση του και αντί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές έτσι όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, στις 11.11.2011, μέρα κατά την οποία έληγε και η θητεία του ως αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος, τοποθέτησε στη πρωθυπουργία έναν υπάλληλο του γραφείου του, τον κ. Λουκά Παπαδήμο, και στη “νέα” κυβέρνηση, 38 στελέχη της παραιτηθείσας. Η επίσημη αποστολή του παράνομα διορισμένου πρωθυπουργού και της κυβερνητικής ομάδας του; Η κατά γράμμα συνέχιση της πολιτικής Παπανδρέου. Και αυτό έκανε. Εφάρμοσε την ίδια ακριβώς συνταγή για την καταστροφή της οικονομίας, της κοινωνίας και του Κράτους Δικαίου.
Μετά την δεύτερη καταγγελία, η μη εκλεγμένη πολιτική ηγεσία της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε εκλογές, στις οποίες, μέσα από καινούργιους εκβιασμούς, απειλές και ψευτοδιλήμματα, ο τρομοκρατημένος λαός καλείται να “αποφασίσει” για ένα μέλλον που έχει προαποφασιστεί και υποθηκευτεί από τις κυβερνήσεις που παρέλασαν από το 2009 μέχρι σήμερα.  Εκλογές που έχουν ως μοναδικό σκοπό την ψευδό-νομιμοποίηση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.
Στις 19 Μαρτίου το Γραφείο του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστήριου γνωστοποίησε τη παραλαβή και την καταχώριση της πρώτης καταγγελίας, http://www.humansupport.gr/gr_icc.phphttp://www.humansupport.gr/uploads/hague.pdf.  Έχοντας υπόψη ότι αυτή είχε σταλεί τον Οκτώβριο του 2011, είναι σαφές ότι οι εν λόγω διαδικασίες απαιτούν πολύ χρόνο, χρόνο που εμείς όμως δεν έχουμε. Γι΄αυτό, και επειδή πρέπει να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τα εγκλήματα, αποφασίσαμε με μερικούς φίλους να ζητήσουμε την στήριξη και της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Για την ακρίβεια, επειδή αποδείχτηκε ότι οι καταγγελίες έφεραν αποτέλεσμα και δεν αγνοήθηκαν από τους «σωτήρες», σκεφτήκαμε να τους τρομάξουμε πάλι, αυτή τη φορά με την ευρύτερη αποκάλυψη των εγκλημάτων τους. Έτσι, ελπίζουμε από την μία να τα φρενάρουμε και από την άλλη να πείσουμε τον Εισαγγελέα για τη κρισιμότητα της κατάστασης δίνοντας του ταυτόχρονα τον απαραίτητο χρόνο για την διεξαγωγή των ερευνών. Για τον σκοπό αυτό συντάχτηκε το παρόν κείμενο και φτιάχτηκε το συνοδευτικό μπλογκ όπου θα συγκεντρωθούν σταδιακά όλες οι νομικές και όχι μόνο προσπάθειες που έγιναν μετά το 2009, αποδεικτικό υλικό κλπ. [update : στις 11 Ιουλίου 2012 στάλθηκε και τρίτη καταγγελία στο ICC H τρίτη καταγγελία στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC). Οι πρώτες 2 στρέφονται κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας και παντός άλλου υπευθύνου ενώ αυτή κατά των : Christine Lagarde, Angela Merkel , Wolfgang Schäuble, José Manuel Durão Barroso and Herman Van Rompuy Μια που το έγκλημα υφίσταται, ας κάνει ο εισαγγελέας την δουλειά του και ας βρει τους ενόχους. Τέλος, στις 21 Νοεμβρίου μια τέταρτη καταγγελία έχει αποσταλεί από Γερμανίδα ακτιβίστρια -  Sarah Luzia Hassel-Reusing στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) και εδω μια περίληψη  ] 
Σύμφωνα με όλα τα προαναφερθέντα και επειδή στην Ελλάδα δεν προβλέπεται  ούτε η διαδικασία για την διερεύνηση των εγκλημάτων που έχουν καταγγελθεί στη Χάγη, ούτε αρμόδιος Εισαγγελέας και, σε κάθε περίπτωση, όλοι οι νυν, οι πρώην αλλά και οι μελλοντικοί Έλληνες πολιτικοί και όλοι οι εταίροι τους καλύπτονται από πλήρη ασυλία για ποινικά αδικήματα που ενδεχομένως τελούνται κατά τη άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων τους, είναι περισσότερο από σαφές ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι η τελευταία ευκαιρία σωτηρίας μας .
Η Ελλάδα πεθαίνει και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να βοηθήσει. Ούτε τα χρήματα, ούτε οι εκλογές, ούτε μια νέα κυβέρνηση. Τίποτα. Μόνο η δικαιοσύνη! Όλα τα υπόλοιπα μετά. Γι΄αυτό στηρίξτε τον αγώνα για δικαιοσύνη που ξεκινήσαμε πολλοί. Ζητάμε το αυτονόητο: να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποκατασταθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Βοηθήστε μας !
Petition/Αίτημα 
Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.
Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ εδώ 
(απαιτούνται μόνο ένα όνομα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Συμπληρώστε αυτά τα πεδία του εντύπου διευκρινίστε την χώρα και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στη λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό)
“ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” αυτοί, “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ” εμείς ! Για να δούμε ποιος θα νικήσει τελικά …

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)