Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

"Παράθυρο" είσπραξης των οφειλόμενων ποσών του Δημοσίου από τις επιχειρήσεις

"Ανάσα" στις επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει η εφαρμογή ρύθμισης, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις που έχουν χρηματικές απαιτήσεις από το Δημόσιο να εισπράξουν τα ποσά, προσκομίζοντας ισόποση εγγυητική επιστολή.

Εγγυητικές επιστολές, ισόποσες με τις χρηματικές απαιτήσεις τους από το Δημόσιο, θα πρέπει να προσκομίζουν εφεξής οι φορολογούμενοι στις Εφορίες, εφόσον οι οφειλές αυτές απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες ή από διαταγές πληρωμής που έχουν προσβληθεί ενδίκως. Μόνον τότε, θα μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που τους οφείλει το κράτος,

Η σχετική διάταξη, η οποία είχε περιληφθεί στον νόμο 4072/2012 για τις «ρυθμίσεις θεμάτων Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τίθεται τώρα σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις Εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ισχύουν τα εξής:

-Προκειμένου να εκτελεστεί δικαστική απόφαση, από την οποία απορρέει χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου, στην περίπτωση που αυτή δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή τράπεζας, ισόποση με την απαίτησή του κατά του Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει και όταν η χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου απορρέει από άλλον, πλην της δικαστικής απόφασης, εκτελεστό τίτλο (ως τέτοιος τίτλος νοείται κυρίως η διαταγή πληρωμής), ο οποίος έχει προσβληθεί με ένδικο βοήθημα.

-Το ύψος της εγγυητικής επιστολής μπορεί, κατόπιν αιτήσεως του δικαιούχου, να μειώνεται έως το ήμισυ, με απόφαση του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση ή του δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση του ένδικου βοηθήματος.

-Οι ΔΟΥ, όταν πρόκειται να εξοφλήσουν χρηματική απαίτηση σε βάρος του Δημοσίου, η οποία απορρέει από δικαστική απόφαση ή διαταγή πληρωμής, απαιτείται να ελέγχουν παρεμπιπτόντως τη συνδρομή των προϋποθέσεων των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 326 του ν. 4072/2012 και, σε αρνητική περίπτωση, να μην προχωρούν στην εξόφληση, ενημερώνοντας ταυτόχρονα εγγράφως την οικονομική υπηρεσία του φορέα που βαρύνεται με τη σχετική δαπάνη. Στο πλαίσιο τού εν λόγω ελέγχου, οφείλουν να αναζητούν, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, από την οικονομική υπηρεσία του φορέα που βαρύνεται με τη σχετική δαπάνη:

* έγγραφη βεβαίωση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του ν. 4072/2012 και ότι έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή τράπεζας,

* το ύψος της εγγυητικής επιστολής, καθώς και φωτοαντίγραφό της.


Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δικαστική διερεύνηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως σας ενημέρωσε το newsbomb.gr, o κ. Παπανδρέου, μετά και την κατάθεση-«φωτιά» του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για το μνημόνιο εξέφραζε φόβους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε την προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο.

Μάλιστα, πρόσωπα κοντά στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου εκτιμούσαν ότι η κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα άνοιγε τον χορό των εξελίξεων, με τον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να τον βλάψουν ηθικά και πολιτικά, επιρρίπτοντάς του βαρύτατες ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ειδησεογραφικά sites αναφέρουν ότι ο κ. Πεπόνης θα μεταβεί στη Βουλή, ακόμη και την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του newsbomb.gr

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί για το εάν το αίτημα σχετίζεται με τα CDS ή την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη, που υποστήριξε ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.

Μονόδρομος η σύσταση εξεταστικής

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι θέμα χρόνου. Μάλιστα, η λειτουργία της εξεταστικής θα γίνει σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα αφού τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που καλείται η Βουλή να ψηφίσει το ερχόμενο διάστημα, θα περιορίσει έτι περαιτέρω τις αντοχές της κοινωνίας σε μια περίοδο έκτακτων συνθηκών για τη χώρα.

Την ίδια ώρα, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής με κύριο πρωταγωνιστή τον πρώην πρωθυπουργό θα προκαλέσει νέες αναταράξεις σε πολιτικό επίπεδο, αφού αναπόφευκτα θα τεθούν σε δοκιμασία οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, ιδιαίτερα της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Βλέπει φως στο τούνελ

Η υλοποίηση του φετινού προϋπολογισμού θα είναι καλύτερη απ' ό,τι έχει σχεδιαστεί. Αν καλυφθεί πλήρως η υστέρηση κατά 2,24 δισ. ευρώ των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού, στο τελευταίο 5μηνο της χρονιάς και αν εισπραχθούν και τα έσοδα του ΠΔΕ, τότε είναι εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,5% του ΑΕΠ από φέτος κιόλας

Η υστέρηση των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 2,24 δισ. ευρώ, που σημειώθηκε στο επτάμηνο του 2012, μπορεί να καλυφθεί πλήρως στο τελευταίο πεντάμηνο της χρονιάς, υποστηρίζει η Αlpha Bank σε χθεσινή της ανάλυση.

Την άποψη αυτή τη στηρίζει στο πλήθος των εκκαθαριστικών που έχουν σταλεί εντός του Αυγούστου, αλλά και στο ότι προωθείται ήδη η πληρωμή του ειδικού φόρου επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για το 2012, αλλά και η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στη μελέτη της τράπεζας, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως, με τα δεδομένα αυτά, φαίνεται ήδη ότι η υλοποίηση του φετινού προϋπολογισμού θα είναι καλύτερη απ' ό,τι έχει σχεδιαστεί κι αν εισπραχθούν και τα έσοδα του ΠΔΕ, όπως έχει προγραμματιστεί, τότε είναι εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 0,5% του ΑΕΠ από φέτος κιόλας.

Αν γίνει πραγματικότητα αυτό, θα έχει ήδη συντελεστεί η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο έως σήμερα, με τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος κατά 10,7% του ΑΕΠ από το 2009 μέχρι σήμερα, παρά τη δραματική πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά -6,9% το 2011 και κατά -6% το 2012.

Ανταγωνιστικότητα
Επιπλέον των ανωτέρω, η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Εχει επιτύχει σημαντική πραγματική εσωτερική υποτίμηση με βάση το σχετικό κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, η οποία (σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) θα ανέλθει στο 23% στο τέλος του 2012 και στο 26% στο τέλος του 2013, έναντι του δ΄ τριμήνου του 2009.

Οπως αναφέρεται στη μελέτη, η κατακόρυφη πτώση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων της χώρας, έχουν συμβάλει και στη μείωση του εμπορικού της ελλείμματος εκτός καυσίμων και πλοίων κατά -19,1% το 2010, κατά -20% το 2011 και κατά -29,5% στο α΄ 6μηνο του 2012.

Αναφορικά με την επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, η Alpha Bank σημειώνει ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στην ελληνική οικονομία, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της ύφεσης στην οικονομία στο δεύτερο μισό του 2012 και για την πλήρη αποτροπή μιας νέας υποχώρησης του ΑΕΠ το 2013. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μόνη πραγματική ελπίδα της χώρας για ανάπτυξη στην σημερινή συγκυρία είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η έγκαιρη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει, βεβαίως, ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και θα είναι επαρκώς εμπλουτισμένο με επενδυτικά χαρτοφυλάκια ικανά να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια σημαντικού ύψους.

Παράλληλα, η «εξασφάλιση» ευρωπαϊκών πόρων και εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή των μεγάλων έργων υποδομής ή του ΕΣΠΑ, μπορεί να δράσει επιβοηθητικά.

Στα 1,89 δισ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα

Μειωμένο κατά 135,2 εκατ. ευρώ ήταν το πλεόνασμα που παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, φθάνοντας τα 1,89 δισ. ευρώ.

Μειωμένο κατά 135,2 εκατ. ευρώ ήταν το πλεόνασμα που παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, φθάνοντας τα 1,89 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 310 εκατ. ευρώ ή 10% σε σχέση με πέρυσι, η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 174,7 εκατ. ευρώ ή 16,4%.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, η μείωση κατά 10% οφείλεται κυρίως στη μείωση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. των 27 κατά 9,7%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.803,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε. των 27 διαμορφώθηκαν στα 974,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 10,6%. Οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 14,1% και διαμορφώθηκαν στα 446 εκατ. ευρώ, από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 22,3% (στα 200,9 εκατ. ευρώ), ενώ οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκαν κατά 38,6% (στα 427,2 εκατ. ευρώ).

FTD: Δεκαμελής ομάδα εργασίας για ενδεχόμενο Grexit

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο και η επικείμενη συνάντησή του με την καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, αποτελεί το πρώτο θέμα των γερμανικών εφημερίδων, αλλά και των δελτίων ειδήσεων.

Οι γερμανικοί Financial Times, επικαλούμενοι πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι έχει ήδη συσταθεί στο Βερολίνο δεκαμελής ομάδα εργασίας για την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία επεξεργάζεται σενάρια για την αντιμετώπιση των συνεπειών και κυρίως για την αποφυγή μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες - μέλη. Εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε δήλωσε στην εφημερίδα ότι «είναι αλήθεια πως μία κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα ενεχόμενα, ακόμα και για τα λιγότερο πιθανά».

«Ο Σαμαράς παρακαλεί τη Μέρκελ για μία τελευταία ευκαιρία» διαπιστώνει η εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός κάνει λόγο πλέον και για ασυνήθιστα μέτρα, όπως για παράδειγμα ότι φαίνεται διατεθειμένος «να πουλήσει ακατοίκητα νησιά».

Ο τηλεοπτικός σταθμός ARD μεταδίδει ότι «στην παρούσα συγκυρία Μέρκελ και Ολάντ προφανώς δεν θα δώσουν καμία υπόσχεση».

Επίσης, η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει ιδιαίτερη μνεία στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας: τις πελατειακές σχέσεις. «Από την κυβέρνηση (της Ελλάδας) ζητείται το αδύνατο: να καταργήσει αυτό, από το οποίο ζούσαν τα δύο κόμματα που εναλάσσονται στην εξουσία και να χτίσει στη θέση του ένα σύγχρονο κράτος», γράφει ο συντάκτης του άρθρου.

Η Bild αναφέρει ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελε διαμόρφωσαν την κοινή στρατηγική τους για το ευρώ ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων της εβδομάδας σε μία συνάντησή τους, τη Δευτέρα, σε ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου που φημίζεται για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, καθώς θυμίζει αίθουσα τέχνης.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών είναι τακτικός θαμώνας στο εστιατόριο, ενώ και η καγκελάριος το επισκέπτεται τακτικά, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη αδυναμία στα μπιφτέκια και τη... χωριάτικη σαλάτα.

Πόλεμος για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας

Καθώς πλησιάζει η ώρα που οι Γάλλοι θα ανακοινώσουν σε ποια από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα καταλήξει η εμπορική ,κορυφώνονται και τα παρασκηνιακά παιγνίδια από κάποιους εκ των ενδιαφερομένων.

Είναι γεγονός ότι η απόφαση των Γάλλων θα διαμορφώσει νέο τοπίο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Όποια από τις τρεις ελληνικές τράπεζες -Εθνική, Alpha ή Eurobank -"κερδίσει" την Εμπορική θα βρεθεί σε θέση ισχύος.

Και οι "χαμένοι" θα πρέπει να καταστρώσουν νέα σχέδια και να στραφούν σε άλλες λύσεις για να διατηρήσουν την υπάρχουσα ισορροπία.

Οι προσφορές που έχουν υποβληθεί για την Εμπορική είναι "κλειστές". Ωστόσο εδώ και ένα 20ημερο το παρασκήνιο έχει...περισσέψει. Κατευθυνόμενα δημοσιεύματα , δημιουργία "κλίματος" στο χρηματιστήριο και πολλά ακόμα δημιουργούν μια άρρωστη ατμόσφαιρα.

Η μεταβίβαση της Εμπορικής είναι κομβικής σημασίας για το τραπεζικό μας σύστημα τούτη την οριακή για την οικονομία ώρα. Αποτελεί μια από τις σημαντικές κινήσεις στην ανάγκη για την αναδιάταξη του. Και πρέπει να γίνει με όρους διαφάνειας, καθαρότητας και να μην αφήσει καμία σκιά αμφισβήτησης ή "στημένου παιγνιδιού".

Και είναι χρέος των εποπτικών αρχών του κράτους να μην επιτρέψουν να "παιχτούν " παιγνίδια σε βάρος των επενδυτών και της οικονομίας. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας δεν μπορεί να επιτραπούν ή να γίνουν ανεκτές πρακτικές που θα αφήσουν "σκιές".

Το Newsit είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τόσο το υπουργείο οικονομικών όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού παρακολουθούν στενά και αξιολογούν τις συμπεριφορές των ημερών.

Νεα πρόκληση από την Bild! Έφτιαξε εγγυητική επιστολή με τίτλο: "Κύριε Σαμαρά υπογράψτε εδώ!"

- Καλεί τον κ.Σαμαρά εξ' ονόματος του ελληνικού λαού να δεσμευθεί ότι θα αποπληρώσουμε όλα τα χρέη!

- Του ζητάει να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο γερμανικός λαός

- Απαιτεί ακόμα και την πώληση νησιών!

Είναι μια από τις γερμανικές εφημερίδες στην οποία επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να δώσει συνέντευξη λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του στην Γερμανία. Είναι μια εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει στις προκλήσεις αλλά αυτή τη φορά το παράκανε.

Η εφημερίδα Bild σε μια προσπάθεια να εξευτελίσει τον έλληνα πρωθυπουργό έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητάει από τον κ. Σαμαρά να την υπογράψει!

Στους όρους καλει τον έλληνας πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι:

- "Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά"

- "Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο"

- "Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει"

Αφορμή για το νέο προκλητικό δημοσίευμα αποτέλεσε η προσωπική υπόσχεση και εγγύηση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεντεύξεις του σε γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά. Στο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που σχολίαζαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν έπρεπε να δώσει συνέντευξη στη Bild.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)