Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Συνάντηση αποστράτων με Βενιζέλο,παρουσία Ελευσινιώτη



Υποθέτουμε ότι η συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των τριών “θεσμικών” Ενώσεων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έγινε γιατί έπρεπε να γίνει. Κι αυτό γιατί τι μπορεί να περιμένουν από τον πολιτικό που έχει βάλει τη σφραγίδα και την υπογραφή του στις περικοπές των στρατιωτικών και όλων των πολιτών βεβαίως. 

Στην συνάντηση ήταν και ο ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης.

Η ανακοίνωση του ΣΟΔ:


1.Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκε την 12-04-13 τον Πρόεδρο του κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ. κο Ευάγγελο Βενιζέλο στο Γραφείο του στην έδρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , παρουσία και του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κου Δ.Ελευσινιώτη , στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων , που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο.
2.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο του ανέπτυξε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών , που επεκτείνονται και την περίοδο 2014-2016, για τα οποία ο κος Βενιζέλος είπε οτι δεν είχε μέχρι τώρα τόσο λεπτομερή ενημέρωση. Ειδικά επικεντρωθήκαμε στο γνωστό θέμα της περικοπής 204 εκ.€ για το 2013 έναντι των 67 εκ.€ που έχει υπολογίσει το ΓΛΚ. και στην ψηφισθείσα περικοπή των 173 εκ.€ για την περίοδο 2014-2016 μόνο για τους αποστράτους και παραδώσαμε σχετικό υπόμνημα.
3.-Η συζήτησε επεκτάθηκε και σε θέματα, όπως των δελτίων ναυτικής ικανότητας , της μη προσμέτρησης των επιδομάτων πτητικών /καταδυτικών/ειδικών Δυνάμεων και των ΕΚΟΕΜ στις κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα την περικοπή τους και τον σχεδόν μηδενισμό τους , των Μετοχικών Ταμείων , της διατήρησης του υφισταμένου καθεστώτος των τριών Ενώσεων και του νέου μισθολογίου των εν ενεργεία.
4.-Το Συντονιστικό εξείρε την αρίστη συνεργασία που έχει με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κο Δ.Ελευσινιώτη και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση των θεμάτων των αποστράτων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχει.
5.-Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κος Βενιζέλος δήλωσε την στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. και έμπρακτα και οτι θα θέσει τα εν λόγω θέματα στην τριμερή Κυβερνητική επιτροπή.

SLEEP OUT 2013

Τη Παρασκευή 12/4 η οργάνωση "ΚΛΙΜΑΚΑ" για τους άστεγους, σε συνεργασία με τους "Αγανακτισμένους Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας"...οργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά, βραδιά "SLEEP OUT" στη πλατεία Κλαυθμώνος (ώρα 6:00 μ.μ).

Πρόκειται για εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους που πραγματοποιείται μαζί με τους αστέγους, με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ, προβολή σχετικών ταινιών, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλία, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας κ.λ.π.

Επειδή το πρόβλημα αυτό αφορά τους ίδιους τους άστεγους...έτσι λοιπόν η αυλαία της φετινής εκδήλωσης “Sleep Out” προγραμματίζεται να ανοίξει με πορεία αστέγων προς την Βουλή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της "άστεγης" πραγματικότητας στην Ελλάδα, οι άστεγοι θα συμμετέχουν σε μια δική τους συλλογική προσπάθεια να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη στέγη και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Ας είμαστε – και θα είμαστε- όλοι κοντά τους και δίπλα τους σε μια ειρηνική πορεία διεκδίκησης για την διασφάλιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες.

Οι καλλιτέχνες που θα μας τιμήσουν με την μουσική τους παρουσία στο Sleep Out 2013:

Δημήτρης Πουλικάκος και Οι Άσσοι του Καράτε Νο2
Μαριέττα Φαφούτη
Μανώλης Ρακιντζής και Σταύρος Κυπραίος

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,

ΠΑΝΤΑ ΌΡΘΙΟΙ.!!!

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΕΡΜΑΝΕ

Ήρθε η ώρα να μάθεις κάποια πράγματα ώστε να σταματήσεις να διασύρεις μια ολόκληρη χώρα μόνο και μόνο επειδή σε έχουν παραπληροφορήσει.

1. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία κάθε άλλο παρά φτωχή είναι, οι πολίτες της δε, είναι τίμιοι και εργατικοί άσχετα εάν εσείς θέλετε να τους παρουσιάζετε ως τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

2. Αγαπητε Γερμανέ μετά το πέρας του Β’Παγκοσμίου πολέμου οι ορδές των Ελλήνων μεταναστών οι οποίοι εργαστήκαν νυχθημερόν στις βιομηχανίες σας, δεν σας βοήθησαν να ανακάμψει η κατεστραμμένη οικονομία σας και να ανασυγκροτηθεί το κράτος σας; Είναι λοιπόν τεμπέληδες οι Έλληνες;


3. Αγαπητε Γερμανέ! οι προγονοί σου δεν κατέλαβαν την χώρα μου απαιτώντας να αποδοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος το περιβόητο κατοχικό δάνειο για την συντήρηση του στρατού κατοχής; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την καταστροφή και την λεηλατηση της Ελλάδος, για τις εκτελέσεις πατριωτών αφήνοντας μωρά παιδιά ορφανά και μάνες δίχως γιους; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την λεηλατηση των μνημείων και των μουσείων μας; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την καταστροφή της Ευρώπης λόγω της μανίας ενός φρενοβλαβούς που θέλησε να ηγηθεί δημιουργώντας την Μεγάλη Γερμάνια; Τι θέλετε λοιπόν και μιλάτε με ποιο δικαίωμα μας κατηγορείτε;

4. Η βοήθεια που επικαλείστε δεν μας χαρίστηκε ούτε ζούμε ως λαός εις βάρος των Γερμανών φορολογουμένων, αντιθέτως μας δανείσατε με ληστρικούς όρους αφενός και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας αφετέρου.

5.Οι Έλληνες δεν κατασπατάλησαν ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος, υπόλογοι είναι όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις που μας κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαος σήμερα καλείται να κάνει θυσίες να στερηθεί ακόμη και τα απαραίτητα προκειμένου να ανακάμψει, δεν μπορείτε να μας αποκαλείτε τεμπέληδες και όνειδος της ευρωζώνης. Να φύγουμε χίλιες φορές από την ζώνη του ευρώ στο κάτω κάτω η μοναδική χώρα που δεν ωφελήθηκε είναι η Ελλάδα. Να σταματήσετε εδω και τώρα να μας λοιδορείτε, να σταματήσετε εδω και τώρα να μας λυπάστε, να σταματήσετε εδω και τώρα την μαύρη προπαγάνδα κατά της χώρας μου.
Οι Έλληνες κύριοι είναι αξιοπρεπείς, εργατικοί και τίμιοι, κοιτάξτε καλύτερα τα του οίκου σας, φροντίστε να μας αποδώσετε τα χρήματα που έχετε δανειστεί εδώ και 70 χρόνια, φροντίστε να μας επιστρέψετε τα αρχαία που βουτήξατε φροντίστε να αποδώσετε τις αποζημιώσεις στις οικογένειες που επλήγησαν από την ναζιστική λαίλαπα.

Μόνο τότε θα μπορείτε να μας αντιμετωπίσετε, μόνο τότε θα είστε άξιοι να μας κρίνετε!

Άρθρο- επιστολή της Μαίρης Λαγανά στα γερμανικά ΜΜΕ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)