Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΚΡΑΤΟΣ & ΤΡΑΠΕΖΕΣ “ΕΚΛΕΨΑΝ” 93 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

ΙΔΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!


ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ …ΓΙΑΦΚΑ ΤΑ ΦΕΚ!!!
Χρησιμοποίησαν τα Φύλλα της Κυβερνήσεως κατά τα κέφια τους και για να σταυρώσουν το λαό!

Ιδού:


1ο ΦΕΚ (Προσέξτε το άρθρο 5 που ορίζει ότι τα χρήματα πρέπει υποχρεωτικά να πάνε στην ενίσχυση της οικονομίας) :
Ν.3723 9/12/2008 23 δισεκατομμύρια!!!
Άρθρο 2
1. Παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι του συνολικού ποσού των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον καλύπτουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, για δάνεια που θα συναφθούνμέχρι 31.12.2009 με ή χωρίς έκδοση τίτλων και θα έχουνδιάρκεια από τρεις μήνες έως τρία έτη. Η ανωτέρω εγγύηση παρέχεται έναντι προμήθειας ή και επαρκών, κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εξασφαλίσεων. Το κατά περίπτωση ύψος της προμήθειας και το είδος των εξασφαλίσεων, καθώς και οι λοιποί όροι εφαρμογής του παρόντος άρθρου καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος εισηγείται με εποπτικά κριτήρια περί του ποσού της παρεχόμενης εγγυήσεως
ανά τράπεζα, εντός του συνολικώς διατιθεμένου απότο Ελληνικό Δημόσιο ποσού.
2. Η κατά την παράγραφο 3 του προηγούμενου άρθρου συμμετοχή εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο των πιστωτικών ιδρυμάτων ισχύει και εν προκειμένω, με τα ίδια έννομα αποτελέσματα, μέχρι τη λήξη της παρεχόμενης εγγύησης.
Άρθρο 3
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) δύναται να εκδίδει μέχρι 31.12.2009 τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας έως τρία έτη μέχρι συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και να τους διαθέτει απευθείας στα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, και εφόσον καλύπτουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, έναντι σχετικής προμήθειας που καταβάλλουν τα εν λόγω ιδρύματα καιεπαρκών, κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξασφαλίσεων. Για τη διάθεση των τίτλων συνάπτονται διμερείς συμβάσεις, στη λήξη των οποίων οι τίτλοι επιστρέφονται και ακυρώνονται. Η διαδικασία διενέργειας της διάθεσης των τίτλων και οι όροι έκδοσηςκαθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Στις ίδιες αποφάσεις καθορίζεται το ύψος της καταβαλλόμενης προμήθειας και το είδος των εξασφαλίσεων, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος εισηγείται με εποπτικά κριτήρια και για τον αριθμό των διατιθεμένων τίτλων ανά πιστωτικό ίδρυμα, εντός του συνολικώς διατιθέμενου από το Ελληνικό Δημόσιο ποσού.
Άρθρο 4
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι δυνατόν τα κονδύλια που διατίθενται από το Ελληνικό Δημόσιο για την εφαρμογή των άρθρων 2 και 3 του παρόντος νόμου να ανακατανέμονται
ανά κατηγορία ρυθμίσεων αναλόγως της απορροφητικότητας και των εν γένει αναγκών που προκύπτουν, διατηρουμένου πάντως του ανώτατου συνολικού ύψουςτων κονδυλίων αυτών στο ποσό των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Άρθρο 5
Τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου κατά το άρθρο 3 του παρόντος οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας.


2ο ΦΕΚ:
N.3845 6- 5- 2010 15 δισεκατομμύρια
Άρθρο 4
Αύξηση Φ.Π.Α. και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης
§ 8. Τα ποσά που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν. 3723/2008 (ΦΕΚ 250/Α΄) αυξάνονται κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.


3ο ΦΕΚ:
Ν. 3872 3- 9- 2010 25 δισεκατομμύρια
Άρθρο 7:
Τα ποσά που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250 Α΄), έτσι όπως αυτά τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του ν. 3845/2010(ΦΕΚ 65 Α΄), αυξάνονται κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.


4ο ΦΕΚ:
Ν.3965 18- 5- 2011 30 δισεκατομμύρια
Άρθρο 19
Προϋποθέσεις ενίσχυσης και μέρισμα
πιστωτικών ιδρυμάτων
1. Τα ποσά που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (Α΄ 250), έτσι όπως αυτά τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του
ν.3845/2010 (Α΄ 65) και από το άρθρο 7 του ν. 3872/2010(Α΄ 148) αυξάνονται κατά τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.

Μία απλή πρόσθεση των παραπάνω ποσών μας δίνει το ποσό των 93 δισεκατομμυρίων, τουτέστιν: 23 +15+25+30=93 δις ευρώ!!!

Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.3723/2008 και τους μεταγενεστέρους του
α) Τα ομόλογα που είχαν λάβει οι τράπεζες από το Ελληνικό Δημόσιο είχαν διάρκεια έως τρία χρόνια.
β) Στην λήξη των ομολόγων οι τράπεζες όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια προς την ΕΚΤ, να πάρουν πίσω τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο για να ακυρωθούν.
γ) Για αυτά τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που πήρε η κάθε τράπεζα έπρεπε να καταβάλει προμήθεια και να δώσει αντίστοιχες εξασφαλίσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Υπεύθυνος για την λήψη των εγγυήσεων από τις τράπεζες όπως ο νόμος 3723/2008 ορίζει, ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος αντί να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την εξόφληση των χρεών των τραπεζών, τα φόρτωσε όλα στον λαό!

Τα πρώτα 23 δις ευρώ αύξησαν σε ένα τρίμηνο το χρέος της χώρας. Έρχονται τα άλλα 44 δις!!!


Από το δελτίο 66 του Δημόσιου Χρέους του Υπουργείο Οικονομικών, προκύπτει αύξηση του Δημοσίου χρέους κατά 23 δισεκατομμύρια σε ένα μόλις τρίμηνο (Απρ-Ιουν2012). Δείτε το σχεδιάγραμμα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα. Το χρέος της χώρας στις 31/3/2012 ήταν γύρω στα 28 δις ευρώ και αίφνης στις 30/6/2012 εκτοξεύτηκε στα 303 δις ευρώ! Έβαλαν δηλ. τα 23 δις ευρώ των τραπεζών, στο χρέος του κάθε Έλληνα πολίτη!
Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και με τα υπόλοιπα 44 δις ευρώ που «σκάνε» μέσα στο 2013!
Ο κ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αντί να εξασφαλίσει τις εγγυήσεις που απαιτούνται για τα χρήματα που έδινε στις Τράπεζες ώστε να επιστραφούν αυτά στο Δημόσιο, έβαλε τον εξής όρο που ισχύει για όλα τα ποσά:
«Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό … ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί».
Με λίγα λόγια ο κ. Προβόπουλος, οι αρμόδιοι υπουργοί και όσοι συνήνεσαν σε αυτό το τερατούργημα σε βάρος της χώρας, είπαν: «Εάν δεν πληρώσουν οι Τράπεζες τα χρέη τους, αυτά θα βαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο. Σκάσε λοιπόν Έλληνα κορόιδο, πλήρωνε τους φόρους και αν δεν μπορείς, θα σου πάρουμε το σπίτι»! Γι’ αυτό λέμε ότι μετέτρεψαν σε γιάφκα τα ΦΕΚ!
Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ο κ. Στουρνάρας θέλει να σας πάρει το σπίτι: για να το δώσει πάλι στις Τράπεζες!!!
http://www.triklopodia.gr/2013/02/93.html

Tρεις κοινοπραξίες για έργο 2 εκατ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση




Πολλοί μιλούν για μια "σύγκρουση γιγάντων". Για τη 'μητέρα των μαχών" στους διαγωνισμούς. Ο λόγος για το έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ που αφορά στην κωδικοποίηση των ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση στο οποίο συμμετέχουν τρεις συμπράξεις κορυφής.
Δεν είναι τόσο το ποσό του έργου, όσο η ποιότητα και το μέγεθος των συμμετεχόντων λοιπόν, που τον αναγορεύουν ως έναν από τους πιο σημαντικούς.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: η Price waterhouse Coopers συμμέχησε με το Ίδρυμα Τσάτσου και τη δικηγορική ταιρεία Απ. Παπακωνσταντίνου απέναντι στην KPMG και τον Ευρωπαίκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Τέλος συμμετέχει και η γνωστή εταιρεία ορκωτών Διαδικασία ενώ εκτός διαδικασίας τέθηκαν οι δικηγορικές φίρμες Κρεμαλη καιΣαγιά καθώς και η Ernst & Young.

Νέο ΕΣΠΑ 2013


Νέο ΕΣΠΑ 2013 
1. Ποιους αφορά το Νέο ΕΣΠΑ;
Επενδυτική πρόταση μπορούν να υποβάλουν όλες οι επιχειρήσεις (Ατομικές, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ, ΙΚΕ) που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν σε επιλέξιμη δραστηριότητα (Δείτε εδώ τις επιλέξιμες δραστηριότητες).

2. Τι μπορώ να επιδοτηθώ;
Οτιδήποτε σχετίζεται με τη δραστηριότητα που δηλώνετε ότι θα κάνετε σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα που καθορίζει το ανώτατο ποσοστό ή ποσό ανά κατηγορία.
Δεν είναι επιλέξιμος ο ΦΠΑ, οι μελέτες μηχανικών και οι έκδοση αδειών.
Α/Α
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΗΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Ή ΠΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1.
Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
60%
80%
60%
2.
Μηχανήματα – Εξοπλισμός
100%
100%
100%
3.
Μεταφορικά Μέσα (επαγγελματικής χρήσης)
15.000
15.000
10.000
4.
Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις Προστασίας Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας
100%
100%
100%
5.
Δικαιώματα τεχνογνωσίας
20%
20%
20%
6.
Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας
6.000 €
6.000 €
6.000 €
7.
Λογισμικό
30.000 €
30.000 €
10.000 €
8.
Προβολή - Προώθηση
20.000 €
30.000 €
10.000 €
9.
Συμβουλευτικές υπηρεσίες
10.000 €
10.000 €
10.000 €
10.
Λειτουργικές δαπάνες μόνο για τις νέες- υπό σύσταση μικρές επιχειρήσεις (ποσοστό χρηματοδότησης 25%)
40%
40%
40%

3. Πόσα χρήματα μπορώ να διεκδικήσω;
Οτιδήποτε σχετίζεται με τη δραστηριότητα που δηλώνετε ότι θα κάνετε σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα που καθορίζει το ανώτατο ποσοστό ή ποσό ανά κατηγορία.
  • από τριάντα χιλιάδες έως τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (30.000,00 έως 300.000,00 €) για τη Θεματική Ενότητα «Μεταποίηση»
  • από είκοσι χιλιάδες έως τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (20.000,00 έως 300.000,00 €) για τη Θεματική Ενότητα «Τουρισμός» και
  • από είκοσι χιλιάδες έως εκατό χιλιάδες ευρώ (20.000,00 έως 100.000,00 €) για τη Θεματική Ενότητα «Εμπόριο -Υπηρεσίες».

4. Τι επιδότηση θα πάρω;
Ποσοστά Ενίσχυσης (πλην της ενίσχυσης των λειτουργικών δαπανών)
Περιφέρειες
Δημόσια Επιχορήγηση (Κοινοτική και Εθνική) (%)
Ιδιωτική Συμμετοχή
(%)
% ενίσχυσης για μεσαίες επιχειρήσεις
% ενίσχυσης για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
% ιδιωτικής συμμετοχής για μεσαίες επιχειρήσεις
% ιδιωτικής συμμετοχής για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Ανατολική Μακεδονία- Θράκη
50
60
50
40
Κ. Μακεδονία
40
50
60
50
Δ. Μακεδονία
40
50
60
50
Ήπειρος
50
60
50
40
Θεσσαλία
40
50
60
50
Ιόνια
40
50
60
50
Δ. Ελλάδα
50
60
50
40
Πελοπόννησος
40
50
60
50
Β. Αιγαίο
40
50
60
50
Κρήτη
40
50
60
50
Στερεά Ελλάδα
40
50
60
50
Ν. Αιγαίο
40
50
60
50
Αττική
40
50
60
50

5. Πως επιλέγονται οι Επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν;
Μερικά είναι αντικειμενικά (Πτυχία, εμπειρία, κατάρτιση, Οικονομικά, Εξαγωγές κλπ), ενώ κάποια είναι υποκειμενικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εμπειρία από τον σύμβουλο, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη βαθμολογία (Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα, απασχόληση κλπ).

6. Τι γίνεται με το προσωπικό;
Το πρόγραμμα έχει αποσυνδέσει το προσωπικό από τα κριτήρια. Δεν υποχρεούστε να διατηρήσετε και να προσλάβετε νέα άτομα.

7. Χρειάζεται να αποδείξω την Ιδιωτική μου συμμετοχή;
Όχι δεν χρειάζεται βεβαίωση για διαθέσιμα χρήματα ή για δάνειο. Δεν ενδιαφέρει το πρόγραμμα που θα βρείτε τα χρήματα για την επένδυση σας.
Προσοχή: Αν δεν διάθετε χρήματα κατά την περίοδο υλοποίησης του προγράμματος θα δυσκολευτείτε να το υλοποιήσετε.

8. Βαθμολογείτε επιπλέον η Πληροφορική;
Όχι η Πληροφορική δεν παίρνει καμιά βαθμολογία και δεν είναι Υποχρεωτική. Και αυτό έγινε για να προστατευτούν οι επενδυτές από εταιρείες που επέβαλαν την αγορά λογισμικού για να εξασφαλίσουν βαθμολογία στην Πληροφορική και στην καινοτομία.

9. Χρειάζομαι Συμβουλευτική Εταιρεία να συντάξει και να διαχειριστεί την Επένδυση μου;
Ναι χρειάζεστε. Ο έμπειρος σύμβουλος θα σας καθοδηγήσει και θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες έγχυσης της επένδυσης σας.
Ακόμα πιο απαραίτητος είναι o Σύμβουλος στην υλοποίηση της επένδυσης, ώστε να την προσαρμόσει στις πραγματικές σας ανάγκες και να μεριμνήσει για την εκταμίευση της επιδότησης.

10. Πώς να διαλέξω σύμβουλο;
Κάθε επιχείρηση έχει τα δικά της κριτήρια. Εμείς σας προτείνουμε πριν διαλέξετε σύμβουλο να ρωτήσετε και δεν υπάρχουν καλύτερες συστάσεις από το πελατολόγιο του Συμβούλου. Εμείς στην PlanTech ΕΠΕ είμαστε περήφανοι και σας το παρουσιάζουμε εδώ.

11. Πόσο θα μου κοστίσουν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες;
Στην αγορά θα βρείτε τα πάντα !!!
Εμείς έχουμε καθιερώσει μια οικονομική πολιτική ώστε να κάνουμε το ρίσκο του επενδυτή όσο το δυνατό μικρότερο και παράλληλα να έχουμε και εμείς κίνητρο για την έγκριση της επένδυσης.
Τιμολογούμε για την σύνταξη και υποβολή του φάκελου 300 € και στην συνέχεια εφόσον έχουμε την έγκριση περνούμε 1.5 % στην έγκριση και 1.5% όταν τελικά ολοκληρωθεί η επένδυση.
Τα πόσα αυτά είναι επιλέξιμα στο πρόγραμμα, άρα εσείς πληρώνετε μονό την ίδια συμμέτοχη.

12. Πότε υποβάλλουμε προτάσεις;
Από 25 Φεβρουαρίου 2013 έως 25 Απριλίου 2013.

Πρόγραμμα για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης
1. Ποιες Γυναίκες Αφορά το πρόγραμμα;
Οι ∆ικαιούχοι της ∆ράσης πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους µέλους της ΕΕ ή να είναι οµογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωµα διαµονής και απασχόλησης στη χώρα µας.
∆ικαιούχοι της ∆ράσης είναι γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούµενες από ανεργία που προσδιορίζονται ως εξής:
  • έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή
  • έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή
  • έχουν κλείσει την ατοµική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηµατική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται µε σύµβαση εξαρτηµένης εργασίας, ή
  • απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ.
  • Αυτοαπασχολούµενες ασφαλισµένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς µε εισόδηµα χαµηλότερο από το εισοδηµατικό όριο φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυµένες γυναίκες, των οποίων η σύµβαση καταγγέλθηκε από υπαιτιότητά τους, καθώς και απολυµένες, των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α' βαθµού, εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.
Για την τεκµηρίωση των δικαιούχων σύµφωνα µε τις παραπάνω ιδιότητες θα πρέπει να προσκοµιστούν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  • Ανεργες: ∆ελτίο ανεργίας σε ισχύ την ηµεροµηνία έναρξης της επιχειρηµατικής τους δραστηριότητας για όσες έχουν κάνει έναρξη και δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υποβολή της πρότασης και µέχρι την έναρξη της επιχειρηµατικής δραστηριότητας, για όσες δεν έχουν ιδρυθεί ακόµα ή βεβαίωση από τον ΟΑΕ∆ ότι είναι εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων.
  • Απολυµένες κατά την τελευταία τριετία: Βεβαίωση απόλυσης από εργοδότη (καταγγελία της σύµβασης εξαρτηµένης εργασίας ορισµένου ή αόριστου χρόνου, πλήρους ή µερικής απασχόλησης) και βεβαίωση ΟΑΕ∆ ότι δεν έχει γίνει αναγγελία πρόσληψης από την καταγγελία της σύµβασης έως την ηµεροµηνία έναρξης της επιχείρησης ή υποβολής πρότασης στο πρόγραµµα.
  • Επιχειρηµατίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους την τελευταία τριετία: Βεβαίωση διακοπής άσκησης επιτηδεύµατος της ∆.Ο.Υ και βεβαίωση ΟΑΕ∆ ότι δεν έχει πραγµατοποιηθεί καµία αναγγελία πρόσληψης στο διάστηµα από τη διακοπή της επιχείρησης έως την έναρξη της νέας επιχείρησης.
  • Απειλούµενες από ανεργία (εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας): Θεωρηµένο αντίγραφο αγωγής επίσχεσης εργασίας στο όνοµα του δικαιούχου.
  • Απειλούµενες από ανεργία (εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99: Βεβαίωση εργοδότη / απόφαση πρωτοδικείου για την αίτηση ή απόφαση υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99.
  • Αυτοαπασχολούµενες: Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και Εκκαθαριστικό Σηµείωµα για το οικονοµικό έτος 2012 (εισοδήµατα 2011).

2. Τι μπορούν να επιδοτηθούν;
Μπορούν να πάρουν μέχρι 20.000 € προσκομίζοντας παραστατικά για τις παρακάτω δαπάνες (100 % επιδότηση).
  1. ΕΝΟΙΚΙΑ
  2. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚΟ
  3. ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
  4. ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΝΟΜΙΚΗ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ)
  5. ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ
  6. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
  7. ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
  8. ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ MENTORING / COACHING ή/και ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ
  9. ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ
  10. ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ / LEASING ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  11. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (ΣΥΜΠ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ) ΝΕΑΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (1 ΕΜΕ)
Επιπλέον μπορούν να πάρουν 12.000 € για να προσλάβουν έναν άνεργο και να καλύψουν το κόστος του.

3. Τι επιχείρηση πρέπει να ιδρύσουν;
Οι επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν από τους δικαιούχους της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • να έχουν συσταθεί μετά την 1/9/2012 και έως την ημερομηνία που θα ορισθεί στην απόφαση ένταξης,
  • να διαθέτουν ΜΟΝΟ επιλέξιμο / -ους ΚΑΔ, (Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι μη επιλέξιμοι ΚΑΔ)
  • να βρίσκονται εγκατεστημένες και να δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια,
  • να λειτουργούν νόμιμα

4. Πόσο θα μου κοστίσουν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες;
Για την σύνταξη και υποβολή του φάκελου το κόστος ανέρχεται στα 100 € και στην συνέχεια εφόσον έχουμε την έγκριση παίρνουμε την εγκεκριμένη αμοιβή του συμβούλου βάσει του προγράμματος.
Στην ουσία δεν θα επιβαρυνθείτε με ιδιωτική συμμετοχή αφού το ποσοστό επιχορήγησης είναι 100%!!

5. Πότε υποβάλλουμε προτάσεις;
Από 1 Μαρτίου 2013 έως 29 Μαρτίου 2013.

Διεκδίκηση περικοπων νόμου 4093/2012



Όπως καλώς γνωρίζετε, πρόσφατα η αρμόδια διεύθυνση συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απέστειλε στο σύνολο των εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οικείες πράξεις Αναπροσαρμογής της σύνταξης τους, προχωρώντας κατ' αυτόν τον τρόπο σε μία ακόμη μείωση του τελικού λαμβανόμενου ποσού σύνταξης και μάλιστα αναδρομικά (από 1/8/2012).
Δικαιολογητικός λόγος αυτής της νέας μείωσης απετέλεσε ο Ν 4093/2012, ο οποίος προβλέπει αντίστοιχες μειώσεις στις μηνιαίες μισθολογικές απολαβές των εν ενεργεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πρόσφατα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας (Ελεγκτικό Συνέδριο), εξέδωσε γνωμοδότηση, που περιελήφθη στα Πρακτικά της 3ης Συνεδρίασης της 30-10-12 γνωμάτευσε μεταξύ άλλων ότι «στην περίπτωση που προβλέπεται με άλλο νομοσχέδιο η μείωση των αποδοχών οποιαδήποτε κατηγορίας λειτουργών και υπαλλήλων υπάρχει ο κίνδυνος οι συνταξιούχοι των κατηγοριών αυτών να υποστούν διπλή μείωση λόγω αναπροσαρμογής των συντάξεών τους και αυτοτελή μείωση με βάση το προς γνωμοδότηση νομοσχέδιο και συνεπώς πρέπει να διευκρινισθεί ότι μία μείωση είναι επιτρεπτή, άλλως θίγεται η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας». Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι είναι αντισυνταγματικές ως προσκρούουσες στην αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας οι παράλληλες διπλές μειώσεις των συντάξεων.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η ειρημένη γνωμάτευση της Ολομέλειας του Ε.Σ. μολονότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την Διοίκηση, αποτελεί πρόκριμα για έκδοση θετικής απόφασης σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ακολουθήσουν τη νόμιμη δικαστική οδό για τη δικαίωσή τους.
Πιο συγκεκριμένα, ως αναγράφεται και στο τέλος κάθε πράξης αναπροσαρμογής, δύναται να ασκηθεί έφεση ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντός 60 ημερών, η προθεσμία της οποίας αρχίζει από την επίδοση ή την καθ` οιονδήποτε τρόπο περιέλευση ή την αποδεδειγμένα πλήρη γνώση της προσβαλλόμενης πράξης ΚΑΙ ΟΧΙ εντός έτους όπως ίσχυε κατά το παρελθόν, πριν δηλαδή την τροποποίηση του σχετικού νόμου. Σε κάθε περίπτωση και για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως εκκίνηση της προθεσμίας η ημερομηνία έκδοσης της πράξης αναπροσαρμογής.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το επίδικο ζήτημα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος που έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων γίνεται μνεία και της νέας δυνατότητας δημιουργίας δίκης πρότυπο δυνάμει του νέου άρθρου 108Α του ΠΔ 1225/1981, ως προσφάτως τροποποιήθηκε με το Ν 4055/2012. Η δίκη πρότυπο προκαλείται με απόφαση Τριμελούς Επιτροπής, κατόπιν αιτήσεως διαδίκου και σύμφωνης γνώμης του Προέδρου του και εισάγεται για εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση της Ολομελείας επί της εισαγόμενης εφέσεως ενδιαφερομένου επεκτείνεται και σε όλους όσους έχουν ασκήσει νόμιμα εμπρόθεσμα και οι ίδιοι έφεση. Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αναλάβει το γραφείο μας τη δικαστική διεκδίκηση για την επιστροφή του ποσού μειώσεως της σύνταξης τους με την ακύρωση της πρόσφατης πράξης αναπροσαρμογής του ΓΛΚ, θα χρειαστεί να μας αποστείλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1. Το συνημμένο ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
2. Φωτοτυπικό αντίγραφο της πρόσφατης Πράξης Αναπροσαρμογής Σύνταξης του ενδιαφερομένου που εκδόθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
3. Φωτοτυπικό αντίγραφο της συνταξιοδοτικής πράξης (κανονισμού σύνταξης) του ενδιαφερομένου.
4. Τη συνημμένη εξουσιοδότηση εις τριπλούν με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής (ΚΕΠ, Α.Τ ή οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία).
Με την ανάθεση της υπόθεσης, θα αποστέλλεται σε κάθε ενδιαφερόμενο στέλεχος, πληρεξούσιο εργολαβικό δίκης (σε τρία αντίτυπα) στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις εκάστου μέρους,
Η καταβολή του ποσού δύναται να γίνει και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σκάνδαλο στη ΔΕΣΦΑ: Μισθοί έως και 8.500 ευρώ στα “GoldenBoys”


-Ο Αρ. Ντινόπουλος καταγγέλλει το «φαγοπότι» των «Χρυσών παιδιών» του Γ. Παπανδρέου -Ποιος είναι ο Γ. Παπαρσένος, κολλητός φίλος του Γ. Παπανδρέου και πρωταγωνιστής στον μισθολογικό εκτροχιασμό
Η απίστευτη σπατάλη χρημάτων για τα «Χρυσά παιδιά» του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Οι αποκαλύψεις για υπέρογκους μισθούς σε… «δικά τους παιδιά» είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και αποδεικνύουν τελικά πως όντως «λεφτά υπάρχουν»!

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αργύρης Ντινόπουλος καταγγέλλει σε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τεράστιο σκάνδαλο με υπέρογκους μισθούς έως και 8.500 ευρώ στην ΔΕΣΦΑ.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες, τα «GoldenBoys» συνεχίζουν να πληρώνονται με παχυλούς μισθούς και μάλιστα εν γνώσει της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Ο κ. Ντινόπουλος, καταγγέλλει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Γιώργος Παπαρσένος εισπράττει 8.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ «φρόντισε» ακόμα 45 συναδέλφους του οι οποίοι εισπράττουν από 5.000 έως 7.500 ευρώ μηνιαίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανώτατος μισθός δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4.750 ευρώ μεικτά!
Ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνει πως αυτή τη μικρή «λεπτομέρεια» κατάφεραν να την παρακάμψουν βασιζόμενοι «σε δήθεν νομικές γνωμοδοτήσεις δικηγόρων της εταιρίας».
Ποιος είναι όμως ο κύριος Παπαρσένος που συνεχίζει τα εισπράττει τους προκλητικούς μισθούς;
Πρόκειται για τον αδελφό του άλλου κύριου Παπάρσενου στην Ελβετία που ανέλαβε να υπερασπίσει τον Ανδρίκο Παπανδρέου απέναντι στην έρευνα της εφημερίδας LaLiberte.
Φαίνεται τα “GoldenBoys” του πρωθυπουργού της τρόικας και του Μνημονίου κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου συνεχίζουν το «φαγοπότι» στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Ο κ. Ντινόπουλος κάνει λόγο για «ακραία μορφή κακό-διοίκησης » και για «βαθύ κράτος» το οποίο πλήττει την κοινωνία και την ίδια την ΔΕΣΦΑ, θέτοντας το θέμα υπόψιν του κ. Στουρνάρα.
Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας για αυτές τις προκλητικές αποδοχές ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα κόψει μισθούς και συντάξεις;

Guardian: Το δράμα των Ελλήνων

Ως φωτογραφία της ημέρας επέλεξε η βρετανική εφημερίδα τους Έλληνες που έδιναν μάχη για μία σακούλα με τρόφιμα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.





Η φωτογραφία της Λουϊζας Γουλιαμάκη επιλέχθηκε από τον Guardian γιατί, όπως γράφει η εφημερίδα, «στρέφει την προσοχή μας στα χάλια του ελληνικού λαού».

«Οι Αθηναίοι απλώνουν τα χέρια για μία τσάντα με πορτοκάλια στη διάρκεια δωρεάν μοιράσματος φρούτων και λαχανικών από τους αγρότες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες πραγματοποιούν το μοίρασμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα υψηλά παραγωγικά κόστη ανάμεσα τους και οι αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα» γράφει η περίληψη που συνοδεύει την φωτογραφία.

Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

"Με τη φτώχεια χτυπούν το ηθικό, με την ανέχεια την αντίσταση, με τη πείνα το στρατό"!
Στο μυαλό πολλών (και δυστυχώς ιθυνόντων), ο απόστρατος είναι ένας ακόμη συνταξιούχος του Δημοσίου, με παντόφλες, κοιλίτσα και κυρίως χωρίς έννοιες.

 Πλάνη οικτρά.

Πολύ σοφά η μικρή μας χώρα θεωρεί τους αποστράτους εν δυνάμει μάχιμους στρατιώτες. Με προαπεσταλμένα τα Φύλλα Πορείας τους, συγκεκριμένη αποστολή και υπολογισμένη συνεισφορά.

Πολύ σοφά η μικρή μας χώρα δεν «ξωπετάει» πείρα δεκαετιών, ικανότητες «κτηθείσες εν τω στρατεύματι» και κυρίως σοφία – τακτική και στρατηγική.

Στον κίνδυνο όλοι είμαστε αναγκαίοι, ο καθένας με τις δυνατότητές του. Άλλοι με την προσφορά των παιδιών τους, άλλοι με την οικονομική τους συμμετοχή και άλλοι με προσωπική εργασία.

Η απαξίωση των στρατιωτικών επί 40 σχεδόν χρόνια, η στοχευμένη πλύση εγκεφάλου του λαού για φασίστες και χουντικούς στρατιωτικούς, αποδίδει σήμερα καρπούς. Εμφανιζόμενη ως δήθεν χρηματοοικονομική ανάγκη πετσοκόβει το ήδη πενιχρό εισόδημα των αποστράτων.

Στόχος είναι το φρόνημα.

Εχθρός είναι η Ελληνικότητα.

Έδαφος είναι οι συντάξεις και τα μετοχικά Ταμεία.

Και μέσον είναι οι αποδοχές.

Μέσω της φτώχειας θα κτυπηθεί το ηθικό.

Μέσω της ανέχειας θα καμφθεί η αντίσταση.

Μέσω της πείνας θα λυγίσει το στράτευμα.

Η συσσωρευμένη αγανάκτηση και πικρία δεν είναι καλός σύμβουλος. Η αδικία με τρεις συνεχείς ανελέητες μειώσεις καθιστά συνταγματικό ατόπημα και κακόβουλη πρακτική.

Η προσπάθεια μετατροπής του Εθνικού κορμού εγγύησης ασφάλειας σε επαίτες έχει όρια.

Η πρόσφατη αποπομπή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας με γελοία υπονοούμενα για υποψίες πραξικοπήματος είναι παιχνίδι με τη φωτιά.

Ποιά φωτιά; Αυτή που δεν βλέπετε από τα κλειστά και απομονωμένα γραφεία σας. Την επομένη συρρίκνωση του Ελληνισμού που έρχεται. Κι εσείς σκοτώνετε από τώρα τους φρουρούς του κυριευμένοι από εμπάθεια και μίσος εναντίον τους γιατί κάποτε σας στέρησαν για 7 χρόνια την «κουτάλα» διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Δεν θέλω να καταλήξω με δυσοίωνη πρόβλεψη αλλά τα σύννεφα που μαζεύονται στον Ελληνικό ουρανό δείχνουν καταιγίδα. Δυνατή καταιγίδα. Κι εσείς σκίζετε ομπρέλες και αδιάβροχα.

Επίσης δεν θέλω να νομίσετε ότι υπονοώ κάτι σαν αποχή ή λιποταξία αλλά ας το ξεκαθαρίσω. Εγώ και όλοι οι υπόλοιποι θα παρουσιασθούμε με χαρά όπου διαταχθούμε. Να είστε σίγουροι. Αλλά θα περιμένουμε δίπλα μας να παρουσιασθεί ο υιός Βαρβιτσιώτης, ο υιός Κεδίκογλου, ο ανηψιός Αλευράς καθώς και τόσοι άλλοι που σήμερα ορίζουν τις τύχες μας και εξακολουθούν να επιμένουν ότι με 900 ευρώ ζει τετραμελής οικογένεια με δάνεια και παιδιά. Τότε θα πολεμήσουμε.
Αιδώς.

Τι σημαίνει η κατάργηση του "νόμου Ραγκούση": Ποιοι χάνουν την ελληνική ιθαγένεια

Ενταφιάστηκε αμετάκλητα από χτες Τρίτη και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η δικαιωματική πολιτική για τους μετανάστες: ακόμα και οι διατάξεις του νόμου Ραγκούση κρίθηκαν αμετάκλητα αντισυνταγματικές. 'Ετσι, κανένα παιδί δεν αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, ακόμα και αν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχει φοιτήσει επί 6ετία στο ελληνικό σχολείο.
Σύμφωνα και με αναλυτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εφημερίδα των Συντακτών", κανένας μετανάστης - ούτε οι 13.000 που συγκέντρωναν έως τώρα τις βασικές προϋποθέσεις - δεν θα μπορεί πια να συμμετέχει στην πολιτική ζωή του τόπου, ούτε καν σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.
Το σκεπτικό της πλειοψηφία είναι ότι η πολιτογράφηση θα γινόταν "με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για την συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
Στο σκεπτικό της απόφασης χαρακτηριστικά αναφέρεται "ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνήσιου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία.
Το ουσιώδες για τους δικαστές της πλειοψηφίας λοιπόν είναι η προστασία της καθαρότητας του ελληνικού λαού. αφού αν δεν λαμβανόταν υπόψη ο ουσιαστικός δεσμός, τότε θα είχαμε την προσθήκη απροσδιόριστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως, με χαλαρή ή ανύπαρκτη ενσωμάτωση, με ό, τι τούτο θα συνεπάγονταν για την συνταγματική τάξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος.
Ποιες οι συνέπειες της ακύρωσης του νόμου Ραγκούση:
* Περίπου 3.500 θα απολέσουν την ιθαγένεια, ενώ οι αιτήσεις περίπου 10.000 άλλων θα απορριφθούν.
* Άλλα 200.000 παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, με την ενηλικίωσή τους θα αντιμετωπιστούν ως μετανάστες: αν εκτός ενός έτους δεν βρουν δουλειά, δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην χώρα.
* Όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, θα ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών το 2010 στα εκλογικά τμήματα όλων των δήμων όπου συμμετείχαν μετανάστες, ως υποψήφιοι και οι εκλογές θα επαναληφθούν.

Πότε και πώς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι


Πόρτα εξόδου για 25.000 δημόσιου υπαλλήλους εντός του 2013, με διαταγή της τρόικας. Τι προβλέπεται και πού θα μετακινηθούν όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα

Το πρόγραμμα αποχωρήσεων δημόσιων υπαλλήλων αποτελεί αυτή τη στιγμή τη σημαντικότερη εκκρεμότητα για την εκταμίευση των δύο δόσεων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ η κάθε μία. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να αποχωρήσουν 25.000 υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Καθημερινή", το σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να είναι έτοιμο έως τις 20 Φεβρουαρίου, να προσδιοριστούν οι καταργούμενες θέσεις, αλλά και οι τριμηνιαίοι στόχοι αποχωρήσεων μέχρι το τέλος του 2014.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, αποφασίστηκε το οριστικό χρονοδιάγραμμα να είναι μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποσταλεί στην τρόικα.
Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να έχει καταρτίσει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους ανά τρίμηνο. Δηλαδή πόσοι υπάλληλοι θα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Επί της ουσίας, οι 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα έτος, λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους. Κάποιοι από αυτούς, θα επαναπροσληφθούν και θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι κανένας υπάλληλος δεν θα απολυθεί, καθώς όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα καλύψουν άλλες κενές θέσεις που θα προκύψουν από την συνταξιοδότηση των συναδέλφων τους.
Ωστόσο, πηγές του ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι κάποια μερίδα αυτών θα τεθεί σε καθεστώς απόλυσης.

Ένστολη αγωνία

ΘΑΛΕΙΑ ΧΟΥΝΤΑΓράφει η Θάλεια Χούντα

Στο σύνολο των συμπατριωτών μας που πλήττονται από τα μέτρα του μνημονίου, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι ένστολοι – εν ενεργεία ή εν αποστρατεία. Ο κάθε κλάδος έχει το δίκαιό του στην υπεράσπιση των συμφερόντων του, όμως οι ένστολοι αποτελούν μία ειδική κατηγορία και ως προερχόμενη από οικογένεια στρατιωτικών έχω βιώσει τις ιδιαιτερότητες που την διέπουν.

Από την πρώτη ημέρα εισόδου στις στρατιωτικές σχολές αρχίζουν και οι αντίστοιχες κρατήσεις για μισθό, σύνταξη, εφάπαξ και περίθαλψη. Δικαίωμα αντιρρήσεως δεν υπάρχει και η απεργία απαγορεύεται, άρα ακολουθείς ακούσια τα εκάστοτε ισχύοντα. Στο διάβα της επαγγελματικής πορείας έρχεται και η δημιουργία οικογένειας, η οποία ακολουθεί στις μεταθέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σωματική και ψυχολογική πίεση. Πάντα όμως υπάρχει το ¨καθήκον¨, το οποίο διδάσκεται από την πρώτη στιγμή και σου γίνεται βίωμα μέχρι το τέλος της ζωής. Ταυτόχρονα η πειθαρχία αποτελεί τον πιστό σύντροφο και τον θεμελιώδη λίθο του οικοδομήματος. Σε αυτή την περιληπτική περιγραφή της ζωής των ενστόλων δεν υπάρχει η περίπτωση, κάποιος εξ’ αυτών να δημιούργησε οικονομικό πρόβλημα και κυρίως «να τα έφαγε μαζί» με κάποιον εκ των πολιτικών.

Η πολιτεία σήμερα, αν και έχει λάβει τα προυπολογισθέντα έσοδα από τον κλάδο αυτό, έχει προβεί σε αντίστοιχη μείωση των αποδοχών σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον να μην υπάρχει ανταπόκριση στις στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Και όλα αυτά παράλληλα με την απαραίτητη προυπόθεση της ανταπόκρισης στο πατριωτικό καθήκον σε περίπτωση επιβουλής κατά της χώρας.

Εύλογα μπορούμε να αναφερθούμε στους πολιτικούς μας και να τους πούμε, ΝΤΡΟΠΗ! Έχετε στρέψει εναντίον σας το σύνολο της κοινωνίας και τα πιο υγιή τμήματά της. Την σιωπή ή την ανέχεια δεν πρέπει να την εκλαμβάνετε ως συνενοχή. Μόνοι σας δημιουργήσατε την καταστροφή, μόνοι σας μας εμπλέξατε στο στημένο οικονομικό παιχνίδι με τοκογλυφικούς όρους και μόνοι σας θα υποστείτε τις συνέπειες της απόδοσης δικαιοσύνης.

Οι ένστολοι και οι οικογένειές τους, μέσω των αξιών που έχουν ενστερνιστεί ως τρόπο ζωής, δεν έπρεπε να είχαν εμπλακεί σε αυτό το κακοστημένο παιχνίδι. Αν αναλογιστούν τους πεσόντες ήρωες σε ειρηνική περίοδο, αν αναλογιστούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα, αν αναλογιστούν τι πραγματικά κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που διατηρούν την εθνική ανεξαρτησία, αν ξεφύγουν από την όποια πολιτική σκοπιμότητα, τότε πρέπει να τροποποιήσουν τα μέτρα και να αποδώσουν κάτι από αυτά που αντιστοιχούν σε αυτούς τους ανθρώπους. Το ότι σήμερα μπορούν και διαβουλεύονται οι πολιτικοί μας, το οφείλουν στο αίσθημα ασφάλειας που τους παρέχει το ένστολο δυναμικό της χώρας.

Νέα επεισόδια στον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο

Ο επαναπατρισμός του γερμανικού χρυσού, που είχε ως συνέπεια την ενίσχυση του ευρώ, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον νομισματικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει παγκοσμίως και μαίνεται, προς το παρόν πίσω από τις κλειστές πόρτες των dealing rooms.
Το Βερολίνο αποφάσισε να επαναπατρίσει όλα τα αποθέματα του, τα οποία, για λόγους ασφαλείας, αλλά και …ιστορικούς, βρίσκονταν διασκορπισμένα στα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Η κίνηση αυτή όμως αυτομάτως έδωσε νέους «πόντους» στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο έχασε έτσι σε ανταγωνιστικότητα, ακόμα πιο πολύ, έναντι των βασικών του ανταγωνιστών του.
Η κίνηση αυτή συνέπεσε με την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να υποτιμήσει και άλλο το γιεν, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις εξαγωγές της που τα τελευταία χρόνια πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Αυτή η κίνηση έκανε ακόμα πιο καχύποπτο  το Πεκίνο, το οποίο παραδοσιακά στηρίζει  μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης του στο φτηνό νόμισμα και τις αυξημένες εξαγωγές. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η απάντηση από την Ουάσιγκτον , που αντιλαμβάνεται επίσης ότι κάτι θα πρέπει να κάνει και μάλιστα άμεσα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)