Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ

š ©  £ ¤ ‘  ¤ ™  Ÿ ¥   Ÿ › — Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έγινε και αυτό το καταπληκτικό! Ενώ εδώ στην χώρα μας το ζήτημα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης και η επιδίωξη του νέου «σουλτάνου» της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, να ξανακάνει το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας, μουσουλμανικό τζαμί συναντά χαρακτηριστική αδιαφορία, στην ίδια την Τουρκία άρχισε εκστρατεία συλλογής υπογραφών να μην γίνει η Αγία Σοφία τζαμί και να παραμείνει έως έχει, δηλαδή σαν μουσείο και σαν προστατευόμενο πολιτιστικό μνημείο με μεγάλη διεθνή αξία.Τουρκικό δημοσίευμα (38)
Η είδηση αυτή που δημοσιεύεται στην τούρκικη εφημερίδα, Haber Türk, αναφέρει ότι το Ίδρυμα Ιστορίας της Τουρκίας συγκρότησε μια «Πλατφόρμα Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας». Η Πλατφόρμα αυτή θα προβάλει τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης να παραμείνει σαν μουσείο. Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως εκτός από την εκστρατεία προβολής του μνημείου και της πολιτιστικής του άξιας, έχει αρχίσει και εκστρατεία συλλογής υπογράφων επώνυμων Τούρκων από τον χώρο της ιστορίας, του πολιτισμού και της διανόησης για να μην γίνει η Αγία Σοφία τζαμί. Μάλιστα η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό δίνει και συνέντευξη τύπου στην 28 Μάιου στην Κωνσταντινούπολη, στο Cezayır Lokanatsı, για να προβάλει τις θέσεις της να παραμείνει η Αγία Σοφία μουσείο και να μην γίνει τζαμί όπως εξεδήλωσε την πρόθεση ο Τούρκος πρωθυπουργός. Την εκστρατεία αυτή υπογράφουν οι γνωστοί Τούρκοι καθηγητές που είναι και οι οργανωτές της συνέντευξης τύπου, Engin Akarlı, Şevket Pamuk, Aydın Uğur, Uğur Tanyeli και ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος και ιστορικός, Murat Belge.
Χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε την προσπάθεια αυτή κάποιων Τούρκων διανοούμενων να αρχίσουν εκστρατεία για να παραμείνει η Αγία Σοφία μουσείο, δεν πρέπει να λησμονούμε πως το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό θαύμα και σύμβολο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό έσοδο της τουρκικής οικονομίας, γι’ αυτό και πολλοί, κυρίως οικονομικοί παράγοντες της Τουρκίας, είχαν από τη αρχή της δημοσιοποίησης της επιθυμίας του Ερντογάν να την ξανακάνει τζαμί, εκδηλώσει τις αντιρρήσεις τους επισημαίνοντας τις ζημιές που θα έχει η Τουρκία και κυρίως το πόσο θα βλάψει γενικότερα την τουριστική κίνηση καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα δυσφημήσει την χώρα τους σε διεθνές επίπεδο. Πέραν τούτου, η κίνηση αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού έχει εκληφθεί σε μέρος ενός γενικότερου σχεδίου περεταίρω εξισλαμισμού της Τουρκίας, μια προοπτική που όμως συναντά έντονες αντιδράσεις από πολλούς κύκλους, όπως άλλες θρησκευτικές μειονότητες και κυρίως τους Αλεβήτες, αλλά και από φιλοδημοκρατικούς κύκλους, καθώς και από τα κόμματα της κοσμικής αντιπολίτευσης.
Το ζήτημα όμως δεν είναι το τι κάνουν οι Τούρκοι για το τεράστιο αυτό θέμα που έχει προφανώς και μεγάλες διεθνείς διαστάσεις, αλλά το πώς έχει μέχρι σήμερα αντιδράσει η ελληνική πλευρά στην προοπτική να ξαναγίνει η Αγία Σοφία τζαμί. Εκτός από μερικά σκόρπια «ψελλίσματα» κάποιων κυβερνητικών παραγόντων, ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Το γεγονός αυτό δείχνει για άλλη μια φορά το πως αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες αυτής της χώρας τέτοια θέματα που θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν διπλωματικά καθώς έχουν, όπως τονίσαμε και παραπάνω, διεθνείς διαστάσεις ειδικά για ένα παγκόσμιο σύμβολο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα καθεστώς όπως το σημερινό ελληνικό αντιχριστιανικό και κατοχικό καθεστώς ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανώτατο όριο στις υπερωρίες σε φορείς του δημοσίου


Ανώτατο όριο στις υπερωρίες των υπαλλήλων των φορέων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ α'και β'βαθμού προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των φορέων αυτών δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 120 ώρες ανά υπάλληλο για το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους...

Οι 60 κανόνες των Πανελληνίων

Πότε πρέπει να διαβάζεις, τι πρέπει να κάνεις επανάληψη, ποιος είναι ο καλύτερος χυμός και γιατί η σέξι επιτηρήτρια είναι η ιδανική συνταγή αποτυχίας. Κάτσαμε κάτω και βάλαμε κανόνες. Γιατί η μάχη την οποία ξεκινούν αύριο να δίνουν τόσοι μαθητές, η μάχη που πολλοί από εμάς δώσαμε κάποτε, έχεις πολλούς τρόπους για να την κερδίσεις. Από το διάβασμα μέχρι τα γεμιστά της μάνας σου.
Διάβασε.
Ξαναδιάβασε.
Η επανάληψη είναι μήτηρ παθήσεως, βαρεμάρας και ηλιθιότητας
Δεν χρειάζεται να βγάλεις όλη την ύλη. Τη σωστή πρέπει να βγάλεις.
Μακάρι να καταλάβαινες πόσο αστεία θα σου φαίνονται όλα αυτά σε δέκα χρόνια
Βρες ποια είναι η φάση σου. Αν δηλαδή σ' αρέσει να διαβάζεις το πρωί, ή το βράδυ.
Μην κάνεις βλακείες να αφήσεις μαλλιά-μούσια το διάστημα που φορτσάρεις για Πανελλήνιες, λες και είσαι ταμένος. Υπάρχει η πιθανότητα να σου μείνει και μετά. Και ξέρεις κάτι; Κανείς δεν γουστάρει τους χίπηδες. (Εκτός από τους πωλητές LSD, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία)

  Αν δεν πάρεις τουλάχιστον 6 κιλά, δεν έχεις δώσει πανελλήνιες
Οκ, μην κάνεις μόνο βόλτες. Άνοιξε και κανα βιβλίο
Η έκθεση θέλει αυτοσχεδιασμό και έμπνευση. Μην τη φοβηθείς, άνοιξε τα στεγανά σου

Μην τρολάρεις κανέναν για να μην τρολαριστείς μετά τα αποτελέσματα
  Και αυτό θα περάσει.
Γράψτα όλα κανονικά. Μόνο έτσι
Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις στη ζωή από το Πανεπιστήμιο
Ξέρεις πόσοι μηχανικοί και επιστήμονες έχουν κάνει το χαρτί λαδόκολλα για σουβλάκια
Γίνεται σφαγή στα μαθηματικά. Βγαίνεις έξω από τη αίθουσα και λες στα κανάλια "τα θέματα ήταν βατά και αναμενόμενα"
"Χιονίζει, χιονίζει, χιονίζει, χιονίζει, χιονίζει, χιονίζει, χιονίζει. Επιτέλους το 'στρωσε". Η αγαπημένη έκθεση κάθε διορθωτή.
Πρώτα γράψε, μετά βοήθα τον διπλανό σου
Ο καθένας έχει τη δική του πρωινή ιεροτελεστία. Μην ντρέπεσαι για τη δική σου. Ακολούθησέ τη
Μην πανηγυρίζεις βλέποντας τα θέματα. Αν σου φαίνονται πολύ εύκολα είτε α) είσαι πολύ καλός είτε β) θα πέσεις κι εσύ στην παγίδα.
Από τη μπροστινή κοιτάμε μόνο το εσώρουχο
Δικαιούσαι να έχεις νεύρα. Το σημαντικό είναι να μην τα κρατάς μέσα σου. Οπότε βρίσε ελεύθερα, βρίσε αγέρωχα.

Αν πας στις πανελλήνιες ήδη μαυρισμένος, αυτό σημαίνει ότι δεν τις πήρες ποτέ σοβαρά.
  Γουστάρω την επιτηρήτρια.
Ξαφνικά, οι καθηγητές που έβριζες όλη τη χρονιά είναι δικοί σου άνθρωποι. Είδες τι σου κάνει το άγχος και η αγωνία;
To τελευταίο μάθημα είναι και το πιο δύσκολο. Όποιο κι αν είναι αυτό.
Μετά έχει μπάλα, μπάνια, διακοπές. ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ!
To τσεκάρισμα των σωστών απαντήσεων μόλις τελειώνεις με τους άλλους που έχουν τελειώσει. Ό,τι πιο ψυχοφθόρο θα έχεις ζήσεις μέχρι τα 18.
Λέμε πάντα 2-3 βαθμούς πάνω από αυτό που πιστεύουμε ότι γράψαμε στους γονείς μας. Θα τους καλμάρει και θα σε αφήσουν πιο ήσυχο.

  Δεν έχεις ιδέα τι θα κάνεις μετά από 5 χρόνια όσο κι αν προσπαθείς να το σχεδιάσεις. Κι αυτό είναι καλό.
Αν δεν βλέπεις κανένα κορίτσι γύρω σου λιπόθυμο, μάλλον έχεις λιποθυμήσει εσύ.
Αν μας πιάσουν λέμε ότι κοιτάγαμε το εσώρουχο της μπροστινής
Οι Πανελλήνιες είναι σαν το στρατό. Όταν πας λες "που πάω;" Μετά από χρόνια λες "αχ να έκανα άλλους 12 μήνες. Να με ταίζουν και να κοιμάμαι"
Σκέψου ότι σε δύο εβδομάδες θα είσαι στο νησί χωρίς καμία ένοια στον κόσμο
Φάε καλά, κοιμήσου καλά, πήγαινε και για κανένα τρέξιμο
Είναι γραφτό να σου πέσει πάντα εκείνο το κεφάλαιο που δεν έχεις διαβάσει.
Μην πιστεύεις όποιον ισχυρίζεται ότι ξέρει τα SOS. Ίδια φάση με τον ιππόδρομο είναι.

Κόψε μαχαίρι τη γκόμενα. Δεν βοηθάει, σε αποσπά.
  Μαμ, κακά, διάβασμα και νάνι.
Το σημαντικό δεν είναι να μπεις στη σχολή, αλλά να καταφέρεις να βγεις. Να μην καταλήξεις αιώνιος.
Κοίτα το φυτό της τάξης πώς λάμπει. Περίμενε όλο το χρόνο να πάρει την εκδίκησή του για την καζούρα
Αυτό το άγχος όταν μπαίνουν τα θέματα στην αίθουσα. Αυτό
Βρες κάτι να σε χαλαρώνει. Στο σπίτι όσο διαβάζεις, ακόμα και στην αίθουσα που δίνεις
Πάνω απ' όλα εσύ να 'σαι καλά. Μόνο αυτό μετράει (και για τους γονείς σου)

Στις πανελλήνιες ξεχωρίζει ο σπασίκλας από το φυσιολογικό και όχι ο καλός από τον κακό

Η συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή έγινε το 1774.
  Ξαναδιάβασε την απάντηση σου.
Προσπάθησε να μην κάνεις μουτζούρες.
Φάει κάτι με ζάχαρη πριν πας να δώσεις. Και καλά βοηθάει.
Όπως λένε και οι προπονητές: δες κάθε μάθημα χωριστά και στο τέλος κάνε ταμείο.
Τα SOS δεν ήταν ποτέ αρκετά και σε κανέναν.
Στα 30 δεν θα θυμάσαι τίποτα από αυτή την περίοδο, γι' αυτό σταμάτα να έχεις κρίσεις πανικού.
Αν κάνεις σκονάκι, κάντο καλά (μην ρωτήσεις περισσότερα, είναι μεγάλη η κουβέντα)
Πέρασες;
Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα να κάνεις επανάληψη στις 5 το πρωί
Δεν υπάρχει νόημα στο σκονάκι. Η μόνη λύση είναι το διάβασμα
Πίνε χυμούς, όχι μπύρες
Καφές σφηνάκι πριν την εξέταση. Βοηθάει
Μην κόψεις τις βόλτες σου. Τα διαλείμματα βοηθάνε
Εκεί που τελειώνουν οι Πανελλήνιες, αρχίζει η λογική

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)