Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Στη μέγγενη του αυξημένου ΕΝΦΙΑ εκατομμύρια φορολογούμενοι

Στη μέγγενη του αυξημένου ΕΝΦΙΑ εκατομμύρια φορολογούμενοι
Με αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου αντισταθμίζει η κυβέρνηση τις απώλειες εσόδων που επιφέρει η πρόσφατη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Έτσι για να πιαστεί ο στόχος για έσοδα 2,65 δις ευρώ ετησίως από τον ΕΝΦΙΑ θα αυξηθούν τα βάρη για όσους έχουν οικόπεδα ή η ακίνητη περιουσία τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
Ειδικότερα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:
• Αυξάνεται ο φόρος για τα οικόπεδα, με την επιβολή νέων αυξημένων έως και 25% συντελεστών υπολογισμού του φόρου. Οι συντελεστές ξεκινούν από 0,0037 ευρώ/τ.μ. για αξία έως 2 ευρώ/τ.μ. και φθάνουν τα 11,25 ευρώ/τ.μ. για μοναδιαία αξία 5.000 ευρώ/τ.μ. από 9 ευρώ/τ.μ. που είναι σήμερα.
• Μειώνεται στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στα ακίνητα και επιβάλλονται νέοι αυξημένοι συντελεστές, που ξεκινούν από 0,1% για ακίνητα αξία άνω των 200.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ και φθάνουν σε 1,15% για ακίνητα αξία άνω των 2.000.000 ευρώ.
• Στον συμπληρωματικό φόρο υπάγονται πλέον και τα αγροτεμάχια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο λογαριασμός για τους έχοντες ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.
Ο ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις
• Αυξάνεται από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ.
• Επιβάλλεται συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 1 τοις χιλίοις στα ακίνητα τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών.
Τέλος, με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι μπορούν όλοι, έως τις 29 Ιουλίου 2016, να δηλώσουν και ό,τι ακίνητο ή αλλαγή χρήσης δεν είχαν δηλώσει από το 2010 και μετά. Για τα εκπρόθεσμα Ε9 δεν θα πληρώσουν πρόστιμο 100-500 ευρώ, ενώ απαλλάσσονται και όσοι τις έκαναν ήδη από 31-12-2014 ως σήμερα.


Εξαίρεσαν τους μισθούς των εφοριακών από τον κόφτη


Εξαίρεσαν τους μισθούς των εφοριακών από τον κόφτη
Μπορεί ο Αυτόματος Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» να προβλέπει αυτόματες περικοπές στις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι δαπάνες της οποίας εξαιρούνται από τις αυτόματες περικοπές.

Έτσι, οι εφοριακοί που απεργούν σήμερα αντιτιθέμενοι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων, βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή για το δημοσιονομικό κόφτη εξαιρούνται ρητά των περικοπών δαπανών σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων, λόγω του ότι προστατεύονται από την "ομπρέλα" της Αρχής.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές,  δανειστές και κυβέρνηση διαβουλεύθηκαν σε βάθος για το θέμα αυτό και τελικά αποφασίσθηκε να μην υπάρξει παρέμβαση στις σχετικές πιστώσεις ως ένδειξη σεβασμού της ανεξαρτησίας της φορολογικής διοίκησης.
Το γεγονός πως και οι συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις όταν τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης θα είναι προφυλαγμένα καθολικά από τον κόφτη δημιουργεί αρνητική εντύπωση και ήδη έχει επισημανθεί από βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Παράδοξο είναι και το γεγονός πως στην πιθανολογούμενη περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων να υποστεί περικοπή αποδοχών εκτος των εφοριακών και τελωνειακών, οι οποίοι είναι ήδη από τους καλύτερα αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους.
Τέλος, δεδομένου ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα είναι πλέον η αποκλειστικά υπεύθυνη για την πορεία των εσόδων, ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και σε περιπτωση κατάρρευσης των φορολογικών εισπράξεων - κάτι που θα ενεργοποιήσει τον κόφτη - οι υπεύθυνοι για τη δημοσιονομική απόκλιση να μείνουν στο απυρόβλητο καινα πληρώσουν τις αστοχίες τους οι υπόλοιποι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι!

Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ με διάταξη του πολυνομοσχεδίου

Για μία λίστα με φάρμακα το υπουργείο Υγείας, δίνει το «πράσινο φως» για την πώληση τους από τα σούπερ μάρκετ σύμφωνα με σχετική διάταξη που προβλέπει στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ με διάταξη του πολυνομοσχεδίου
 Τη δημιουργία της υποκατηγορίας «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Υγείας  στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται σήμερα με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Τα ΓΕΔΙΦΑ είναι υποκατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα πληρούν αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις έτσι ώστε η εύκολη πρόσβαση να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Η δημιουργία της υποκατηγορίας των ΓΕΔΙΦΑ αποτελεί μέρος της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου με τους «θεσμούς». Στον ΕΟΦ συγκροτήθηκε άμεσα ειδική Επιστημονική Επιτροπή- με τη συμμετοχή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου- η οποία στο διάστημα που μεσολάβησε πραγματοποίησε σειρά συνεδριάσεων με  σκοπό την εισαγωγή αυστηρών κριτηρίων για την κατάρτιση του σχετικού υποκαταλόγου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, η επιτροπή κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας την εισήγησή της στην οποία προβλέπεται ο κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ να περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων δεν ξεπερνά το 13%. Η εισήγηση της επιτροπής υιοθετήθηκε και βάσει αυτής συντάχθηκε η σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Τα φάρμακα που θα κατατάσσονται στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:     Να είναι ήδη ενταγμένα  στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ χωρίς να συντρέχουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την επανεξέταση της κατάταξής τους ως συνταγογραφούμενα.     Να είναι φάρμακα που να αντιμετωπίζουν συμπτώματα εύκολης αυτοδιάγνωσης και αντιμετώπισης τα οποία είναι προφανή και δεν συγχέονται με συμπτώματα άλλης νόσου.     Η οδηγία του δοσολογικού σχήματος να είναι απλή.    
     Οι αλληλεπιδράσεις τους  με άλλες συχνά χορηγούμενες θεραπείες να είναι ελάχιστες και, εφόσον υπάρχουν, να είναι χαμηλού κινδύνου.     Να μη χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης και διακίνησης.
  Οι συσκευασίες τους να είναι μικρές και, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητα, η συνολική ποσότητα του φαρμάκου να μη ξεπερνά δόση που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του λήπτη.     Να μην υπάρχουν έγκριτες  και τεκμηριωμένες ενδείξεις για σοβαρούς κινδύνους από τη μακροχρόνια χρήση τους από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία σε επιστημονικά περιοδικά που διαθέτουν κριτική επιτροπή αξιολόγησης.  Εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, τα ΓΕΔΙΦΑ θα διατίθενται από σημεία πώλησης- πλην των φαρμακείων- τα οποία θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας. Επίσης, με υπουργική απόφαση που θα εκδίδεται  μετά από πρόταση του ΔΣ του ΕΟΦ,  θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες της διαδικασίας κατάταξης των φαρμάκων στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ, η επισήμανση, οι συνθήκες και οι όροι ασφαλούς φύλαξης, διακίνησης και διάθεσής τους καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)