Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Περικοπές έως 40% στις υψηλές συντάξεις και τουλάχιστον 6% στις επικουρικές

Περικοπές έως 40% στις υψηλές συντάξεις και τουλάχιστον 6% στις επικουρικές


Το χρονοδιάγραμμα των δομικών αλλαγών στο Ασφαλιστικό (που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος διετίας σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και όσα προβλέπει το 3ο Μνημόνιο) και τους κεντρικούς άξονες του νόμου πλαισίου τον οποίο θα κληθεί να ψηφίσει η κυβέρνηση, επιχειρεί να «κλειδώσει» σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα επόμενα «προαπαιτούμενα» και ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα (π.χ. περικοπές συντάξεων από την 1/1/2016, σε συνάρτηση με τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού του επόμενου έτους) και ποια... αργότερα.
Μολονότι, χθες, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωναν ότι στη συνάντηση «θα συζητηθούν οι γενικές αρχές του νέου Ασφαλιστικού» και θα ζητηθεί να δοθεί χρόνος για την εξειδίκευση των μέτρων σε δεύτερο χρόνο, δεδομένων και των δυσκολιών που υπάρχουν για την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών «πιέζουν» για την ποσοτικοποίηση όλων των νέων παραμετρικών αλλαγών που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση ως «ισοδύναμα» των μέτρων τα οποία προβλέπει το 3ο Μνημόνιο να ληφθούν από την 1/1/2016.
ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 
Τα θέματα που παραμένουν «ανοικτά» και, με βάση τα παραπάνω, θα συζητηθούν με τους εκπροσώπους των Θεσμών είναι:
• Το ύψος των νέων μειώσεων στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές), σε συνδυασμό με την αύξηση ή όχι των ασφαλιστικών εισφορών που η ελληνική πλευρά έχει προτείνει, προκειμένου να μετριαστούν οι περικοπές. Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει επανϋπολογισμό όλων των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων με ενιαίο (χαμηλότερο) ποσοστό αναπλήρωσης για όλους και πρόσθετο κριτήριο την ηλικία (όσο μικρότερη, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις). Μέσω του επανϋπολογισμού σχεδιάζεται να «απορροφηθούν» όλες οι μνημονιακές περικοπές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κρίθηκαν από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικές (4,2 δισ. ευρώ) και σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να φτάσουν έως και το 40% στις υψηλές συντάξεις. Για τις επικουρικές οι μειώσεις θα είναι τουλάχιστον 6% για να «καλυφθεί» το έλλειμμα των 360 εκατ. ευρώ, ενώ στα εφάπαξ μπορεί να φτάσουν και το 10%.
• Η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα Ταμείο για την κύρια σύνταξη με κοινό «κουμπαρά» έως τα τέλη του 2016 και η διατήρηση της αυτοτέλειας της επικουρικής υπό το ΕΤΕΑ, αλλά, χωρίς κρατική χρηματοδότηση (λειτουργία ως δεύτερου «πυλώνα» με εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου).
• Η κατάργηση όσων κοινωνικών πόρων διατηρούνται (σύμφωνα με το 3ο Μνημόνιο έπρεπε να είχαν καταργηθεί από την 31η Οκτωβρίου) με ταυτόχρονη μείωση των παροχών ή αύξηση των εισφορών.
• Η αναδιάταξη του «χάρτη» των εισφορών σε βάθος τριετίας με «οδηγό» το 20% που ισχύει για τον κλάδο σύνταξης στο ΙΚΑ και τη σύνδεση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με το πραγματικό εισόδημα.
• Η θεσμοθέτηση πρόσθετων πόρων υπέρ του Ασφαλιστικού από άλλες πηγές (εκτός της εργασίας).
• Ο πλήρης διαχωρισμός των προνοιακών - μη ανταποδοτικών παροχών από τις συντάξεις.
• Η ενσωμάτωση έως τα τέλη του 2017 της δήλωσης και της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών στη φορολογική διοίκηση.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 
Αν και η κυβέρνηση έχει εγγράψει στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού ότι θα εξοικονομήσει περίπου 740 εκατ. ευρώ από τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, σημειώνονται καθυστερήσεις στη λήψη πολιτικών αποφάσεων. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί, ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συζητούσε το θέμα έχει αναβληθεί και λέγεται ότι θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αφού δηλαδή υπάρξει συνεννόηση με τους Θεσμούς.
ΙΚΑ
Ηλεκτρονικά η απογραφή των έμμεσων μελών
Ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ, μπορούν να εγγράψουν στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο και τέκνα) όσοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι δεν τα έχουν απογράψει. Η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι η απογραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής / διαλειτουργικής υπηρεσίας με τίτλο «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων», που είναι διαθέσιμη στοwww.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα, απαλλάσσοντας, όσους την επιλέγουν, από την υποχρέωση να επισκεφθούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και την προσκόμιση δικαιολογητικών που απαιτεί η χειρόγραφη διαδικασία απογραφής και απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας.

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή



Νέα τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με αυξήσεις αλλά και μειώσεις από 15 έως 90 ευρώ ανάλογα με το έτος ταξινόμησης και τον κυβισμό του οχήματος, καθώς και επιβολή για πρώτη φορά τελών κυκλοφορίας για Ι.Χ. που εκπέμπουν ρύπους από 91 μέχρι 100 μικρογραμμάρια και τα υβριδικά από 1.549 έως 1.928 κυβικά φέρνει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Επιβαρύνσεις θα υπάρξουν ουσιαστικά για όλους τους φορολογούμενους που απέκτησαν αυτοκίνητο μεσαίου και μεγάλου κυβισμού μετά το 2006, τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και υβριδικών αυτοκινήτων.
Αντίθετα, μικρή μείωση των τελών κυκλοφορίας θα δουν φέτος οι κάτοχοι Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το 2001 έως 2005, καθώς και οι κάτοχοι αυτοκίνητων μεσαίου και μεγάλου κυβισμού που απέκτησαν πριν από 15 έτη.
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή
Σύμφωνα με την τροπολογία οι μεταβολές στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, που αναμένεται να φέρουν πρόσθετα έσοδα 15 εκατ. ευρώ, προβλέπουν:
• Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ στα τέλη αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού παλαιότητας 5 έως 10 ετών. Πρόκειται για Ι.Χ. 1.358 κυβικών και άνω που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους από το 2006 και μέχρι την 30ή Οκτωβρίου 2010.
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή
• Μειώσεις από 30 έως 60 ευρώ στα τέλη για τα ΙΧ αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το 2001 έως το 2005.
• Μειώσεις από 15 έως 90 ευρώ στα τέλη για τα αυτοκίνητα 1.358 κυβικών και άνω που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από το 2001.
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή
• Κατάργηση της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 97.000 αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα οποία εκπέμπουν ρύπους από 90 έως και 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Τα αυτοκίνητα αυτά θα επιβαρυνθούν με τέλη που θα κυμαίνονται από 81 έως και 90 ευρώ ενώ τα μηδενικά τέλη θα ισχύουν μόνο για τα Ι.Χ. έως 90 γραμμάρια.
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή
• Αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά στην Ελλάδα και εκπέμπουν ρύπους άνω των 100 μικρογραμμαρίων διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Τα ετήσια τέλη που ήδη πληρώνουν οι κάτοχοι αυτών των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν κατά 10 έως και 80 ευρώ.
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή
• Χάνουν την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας οι κάτοχοι υβριδικών αυτοκινήτων από 1.549 κυβικά εκατοστά έως 1.928 κυβικά που ταξινομήθηκαν έως 31 Οκτωβρίου 2010 ενώ αυξάνονται τα τέλη για τους κατόχους υβριδικών 1.929 κυβικών και άνω καθώς τα τέλη κυκλοφορίας θα αναλογούν στο 60% από 50% σήμερα των τελών που αντιστοιχούν στα συμβατικά αυτοκίνητα.
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας - Ποια Ι.Χ. χάνουν την απαλλαγή
Με βάση τα παραπάνω τα υβριδικά αυτοκίνητα από 1.549 μέχρι 1.738 κυβικά που μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ύψους 168 ευρώ και τα υβριδικά Ι.Χ. από 1.739 μέχρι 1.928 κυβικά θα πληρώσουν τέλη 192 ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επισήμανε τη μείωση των βαρών για τα παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και την αύξηση για τα νέας τεχνολογίας, σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις που έρχονται είναι μικρές.

Χάθηκαν οι Εγκρεμνοί λένε οι κάτοικοι στη Λευκάδα !!!!

φωτό: lefkadatoday.gr

Στις πλατείες των χωριών και έξω από τα σπίτια τους, πέρασαν και τη χθεσινη νύχτα οι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Λευκάδας, που επλήγη από τον σεισμό 6,1 ρίχτερ. Αν και στο Αθάνι, το Κομηλιό, το Δράγανο και τον 'Άγιο Πέτρο, περιοχές όπου ο ισχυρός σεισμός δημιούργησε μεγάλες ζημιές, στήθηκαν 50 σκηνές και δόθηκαν 100 υπνόσακοι, κανένας δεν θέλησε να απομακρυνθεί από την περιουσία του.
Η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης έχει σαν αποτέλεσμα η περιοχή από χθες το πρωί να μην έχει νερό και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου. Πολλά σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στην οικοσκευή και τις στέγες, ενώ έχουν εμφανίσει ρωγμές και στους τοίχους.
Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές σε εστιατόρια, καφέ- μπαρ στο τουριστικό χωριό Αθάνι που απέχει 2 χιλιόμετρα από την γνωστή παραλία των Εγκρεμνών. Σημειώνεται πως, ο δρόμος για την ακτή έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση και οι ντόπιοι αναφέρουν στο αθηναϊκό πρακτορείο πως «χάθηκαν οι Εγκρεμνοί». Το τρομακτικό βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες έδειχνε την στιγμή της κατολίσθησης και την παραλία να χάνεται σε σύννεφο σκόνης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)