Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μειώσεις και στις χαμηλές συντάξεις

Νέες περικοπές στις συντάξεις περιλαμβάνει η δέσμη μέτρων που καταρτίζεται από την κυβέρνηση. Οι περικοπές κυμαίνονται από 2% μέχρι 15%. Θίγουν ακόμα και τα χαμηλά κλιμάκια των 700 ευρώ. Στο απυρόβλητο δεν βρίσκονται ούτε τα βοηθήματα χηρείας και θυγατέρων. Ανοιχτά παραμένουν ζητήματα, όπως η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, η αύξηση των ορίων ηλικίας και του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης

Μέτρα «φωτιά» με κλιμακωτές περικοπές από 2% μέχρι 15% ακόμα και στις χαμηλές συντάξεις των 700 ευρώ καθώς και «ψαλίδισμα» κατά 35% των διπλών συντάξεων, χηρείας και θυγατέρων από 1-1-2013 περιλαμβάνει η λίστα που θα παραδώσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα στο τραπέζι παραμένουν η κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης καθώς και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης.

Για να «γεμίσει» το πακέτο των 2 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις συντάξεις, το υπουργείο Εργασίας χαμηλώνει ακόμα περισσότερο τον πήχη στην περιοχή των 700 ευρώ, πάνω από τα οποία θα επιβληθούν περικοπές από 2% μέχρι και 15% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και μάλιστα από το πρώτο ευρώ και όχι στο υπερβάλλον ποσό.

Το έδαφος για τις επερχόμενες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις έστρωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 586 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει σύνταξη 1.400 ευρώ».

Συνολικά 10 - 15 κοστολογημένα εναλλακτικά σενάρια με περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα και αυξήσεις ορίων καταθέτει έως την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των μέτρων που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας και θα τεθούν υπόψη των τριών πολιτικών αρχηγών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

- Κλιμακωτές περικοπές από το πρώτο ευρώ στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 700 ευρώ. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο θα επιβληθεί εισφορά 2% από τα 700 μέχρι τα 1.000 ευρώ, εισφορά 3% για 1.000 - 1.300 ευρώ, 5% για σύνταξη από 1.300 - 1.600 ευρώ, 10% για σύνταξη 1.600 - 2.000 ευρώ και για πάνω από 2.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 15%.

Στο σύνολο του ποσού
Η εισφορά θα επιβάλλεται στο σύνολο του ποσού της σύνταξης. Για παράδειγμα συνταξιούχος με σύνταξη 800 ευρώ θα χάσει 16 ευρώ, συνταξιούχος με σύνταξη 1.100 ευρώ θα έχει απώλεια 33 ευρώ τον μήνα, για σύνταξη 1.500 ευρώ η μείωση θα είναι 75 ευρώ, για σύνταξη 2.000 ευρώ η μείωση διαμορφώνεται στα 200 ευρώ, ενώ σύνταξη 2.500 θα μειωθεί κατά 375 ευρώ.

- «Ψαλίδι» στις διπλές και τριπλές κύριες συντάξεις με το βασικό σενάριο να προβλέπει μείωση κατά 35% της μεγαλύτερης σύνταξης.

Το μέτρο θα ισχύσει και για τις συντάξεις χηρείας και θυγατέρων, και αναμένεται να πλήξει 400.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν δεύτερη σύνταξη και οι οποίοι είναι κυρίως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και πανεπιστημιακοί.

Τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν περίπου 60.000 που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις λόγω της ασφάλισης σε δύο «ευγενή» ταμεία. Από το μέτρο προβλέπεται η εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ.

- Επαναπροσδιορισμός του ύψους των κατώτατων συντάξεων με βάση τα έτη ασφάλισης καθώς και την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του δικαιούχου.

Σήμερα η κατώτατη σύνταξη ανέρχεται σε όλα τα Ταμεία πλην ΟΓΑ στα 486 ευρώ, από αυτό το ποσό περίπου τα 200 ευρώ κατά μέσον όρο αντιστοιχούν στη συνεισφορά του κράτους. Το σενάριο λοιπόν προβλέπει ότι τα 200 ευρώ θα ψαλιδιστούν ή και θα καταργηθούν πλήρως για όσους έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές. Επίσης παρεμβάσεις θα γίνουν και στις συντάξεις των ανασφάλιστων που χορηγεί σήμερα ο ΟΓΑ σε υπερήλικες με χαμηλά εισοδήματα και οι οποίοι ανέρχονται σε 70.000 και το ποσό που λαμβάνουν είναι 360 ευρώ τον μήνα.

Εκτός παιδικών σταθμών 53.000 νήπια

Να μείνουν εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών κινδυνεύουν συνολικά 53.000 νήπια και βρέφη εξαιτίας των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι δήμοι.

Να μείνουν εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών κινδυνεύουν συνολικά 53.000 νήπια και βρέφη εξαιτίας των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι δήμοι.

Το πρόβλημα επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Ν. Σαράντης με ανακοίνωσή του, στην οποία επεσήμανε ότι οι μειώσεις στα κονδύλια που προορίζονται για κοινωνικές υπηρεσίες θα πλήξουν περισσότερες από 50.000 οικογένειες.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν, όπως τονίζει ο κ. Σαράντης, τη στιγμή που οι αιτήσεις των γονέων αυξάνονται αλματωδώς για την ένταξη των παιδιών τους στα σχετικά προγράμματα.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Αττική οι αιτήσεις για το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, έφτασαν τις 22.309, εκ των οποίων θα ικανοποιηθούν μόλις οι 3.790 αιτήσεις.

Προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι με το... πρώτο κουδούνι

Κονδύλια για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών ζητούν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης

Με σοβαρά προβλήματα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Χθες οι δάσκαλοι αποφάσισαν να την «εγκαινιάσουν» με μία 24ωρη απεργία (σ.σ.: και απειλούν με μεγάλες κινητοποιήσεις), ενώ οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν κονδύλια για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών. Μία ημέρα μετά την έναρξη των σχολείων, στις 12 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι θα απεργήσουν προτάσσοντας, όπως λένε, ως κυρίαρχο θέμα την οικονομική εξαθλίωσή τους και ιδιαίτερα των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια της στοιχειώδους διαβίωσης με μισθούς πείνας των 570 ευρώ.

Χθες συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και αποφάσισε να κηρύξει απεργία «ενάντια στην ατελείωτη λαίλαπα μέτρων που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση, εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους νέους, οι οποίοι ζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειές τους και σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο».

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και για τον «μηδενικό» αριθμό μόνιμων διορισμών, αλλά και για τις ελάχιστες πιστώσεις για διορισμό αναπληρωτών (σ.σ.: οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν περίπου 200 διορισμούς σε μόνιμες θέσεις για φέτος, εικόνα που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στη δημόσια εκπαίδευση).

Συμβολικός αποκλεισμός
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξήγγειλε η ΔΟΕ, την ημέρα έναρξης των σχολείων Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και την επόμενη μέρα θα προχωρήσουν σε απεργία. Στη συνέχεια, θα ζητήσουν συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου αυτά να τοποθετηθούν για το θέμα, ενώ θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, γονέων και μαθητών.

Στο μεταξύ, χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο να υπάρξει άμεσα αποδέσμευση πιστώσεων προς την Περιφέρεια Αττικής, για τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών που αφορούν τις ανάγκες των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών.

Οπως δήλωσαν και οι δύο, κατ' αρχήν η συζήτηση στόχευσε στο «να έχουμε τον Σεπτέμβριο σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, χωρίς προβλήματα λειτουργίας, όπως η διευκόλυνση μεταφοράς των μαθητών».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί «τόσο με την περιφερειακή, όσο και με την τοπική αυτοδιοίκηση για την επίλυση προβλημάτων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών του υπουργείου».

Ο κ. Γιάννης Σγουρός υπογράμμισε ότι στόχος τους είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Νέο μοντέλο εφεδρείας επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Έναν νέου τύπου σχέδιο επιχειρεί η κυβέρνηση σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, το οποίο δεν θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και από την άλλη δεν θα οδηγεί σε απολύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα αποτυπώνεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται "Τα Νέα", με σαφή τρόπο δημοσιονομικό όφελος 1,2 δισ. ευρώ που προκύπτει από το μέτρο, ενώ παράλληλα θα δίνεται ένα επαρκές διάστημα με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας στους "εφέδρους" ώστε να έχουν δυνατότητα αναζήτησης εναλλακτικής απασχόλησης και να μη βρεθούν αμέσως στην ανεργία.

Κατά τη διάρκεια της εφεδρείας, εξάλλου, θα προβλεφθεί ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού ανά έτος, που θα περιορίζεται σταδιακά. Ήδη, στο πρώτο πακέτο των 21 φορέων που ανακοινώθηκαν και αναμένεται μέσα στον μήνα να εκδοθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις για την κατάργηση ή συγχώνευσή τους, απασχολούνται περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με ορίζοντα το 2015, η εφεδρεία θα ισχύσει και για άλλους 30.000 ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 150.000 λιγότερων δημόσιων υπαλλήλων.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν η τρόικα θα αποδεχθεί το μέτρο της εφεδρείας και δεν θα επιμείνει στις απευθείας απομακρύνσεις υπαλλήλων με στόχο την άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Επιπλέον, πρέπει να ξεπεραστούν και οι αντιρρήσεις των κυβερνητικών εταίρων, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εμμένουν στην αντίθεσή τους με την πρόταση για την εφεδρεία.

Περιορίζονται οι απώλειες στον τουρισμό

Περιορίστηκαν τον Ιούλιο οι απώλειες των διεθνών αφίξεων ξένων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι απώλειες περιορίστηκαν κατά 3,8% στο επτάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει πως είναι εφικτός ο στόχος των 16 εκατομμυρίων αφίξεων για το 2012.

Προσθέτει ότι με τη θετική αυτή εξέλιξη αποδεικνύεται η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού, ευελπιστώντας ότι η μείωση του εισερχόμενου τουρισμού θα περιοριστεί τελικά μόλις στο 3% έναντι του 2011.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, πρωταθλητής αφίξεων, που ξεπέρασε ακόμα και την Αθήνα, που άλλοτε αποτελούσε προσωρινό σταθμό των τουριστών αναδείχθηκε το Ηράκλειο Κρήτης. Στο κρητικό αεροδρόμιο προσγειώθηκαν 458.909 τουρίστες μόνο τον μήνα Ιούλιο, όταν στον αμέσως επόμενο προορισμό τη Ρόδο, προσγειώθηκαν 346.493 τουρίστες το ίδιο διάστημα, επιλέγοντας το «νησί των Ιπποτών» ως τον δεύτερο καλύτερο προορισμό στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές.

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, οι αφίξεις μόνο για το μήνα Ιούλιο έφθασαν στις 376.500, όταν το Φεβρουάριο περιορίζονταν στις 96.416.

Το 95% των αφίξεων πραγματοποιήθηκε σε 15 ελληνικά αεροδρόμια: των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Καβάλας και Ακτίου.

Μιτ Ρόμνι: Να δουλέψουμε, για να μη γίνουμε Ελλάδα !!!

Κάνοντας χιούμορ, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα Μιτ Ρόμνι, συνέκρινε την Καλιφόρνια με την Ελλάδα, κάνοντας τους πολίτες της… να μουτρώσουν.

Αστειευόμενος, τόλμησε να πει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δουλέψουν λίγο πιο σκληρά στην αντιμετώπιση της κρίσης, ειδάλλως θα καταλήξουν σαν την Ελλάδα ή πιο απλά σαν την Καλιφόρνια.

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν σε ομιλία του στην Αϊόβα. Ο Ρόμνι εξέφρασε τους φόβους του για την κακή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, την έλλειψη επενδύσεων αυτόν τον καιρό εξαιτίας του φόβου των επενδυτών για ανοίγματα στις ΗΠΑ, τις οποίες, τέλος, συνέκρινε με την Ισπανία και την Ιταλία.

Η αναφορά του, όμως στην Καλιφόρνια προκάλεσε το κοινό αίσθημα των κατοίκων τις Πολιτείας με τους άμεσους συνεργάτες του να αναγκάζονται να τον δικαιολογήσουν, υποστηρίζοντας πως έχει κάνει παρόμοιες αναφορές και στο παρελθόν και προφανώς, πρόκειται περί αστείου.

Βέβαια, οι Καλιφορνέζοι μόνο έτσι δεν το πήραν. Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού υποψηφίου της έκλεισε το θέμα, αποκαλώντας τα σχόλια Ρόμνι «ανούσια».

Πάλι χωρίς φάρμακα θα μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ?

Μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσουν και πάλι να παίρνουν φάρμακα με πίστωση, από τα φαρμακεία της χώρας, βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.Όπως αποφάσισε το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί, πιθανότατα, θα χορηγούν μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στη μη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων που τους οφείλει.

Η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, οπότε αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ από παλαιότερες συνταγές, από τα οποία τους εξόφλησε 90 εκατ. την περασμένη Τρίτη. Στις 16 Αυγούστου, τελειώνει και η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που αφορούν συνταγές του περασμένου Ιουνίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)