Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε το και διαδώστε το για το μάθουν όλοι! Το video με τις Καρυάτιδες που ΣΑΡΩΝΕΙ !!

Δείτε το και διαδώστε το για το μάθουν όλοι! Το video με τις Καρυάτιδες που ΣΑΡΩΝΕΙ !!
Με αφορμή τις ανασκαφές της Αμφίπολης και τις δυο Καρυάτιδες που αποκαλύφθησαν στο κοινό, δυο νεαροί Έλληνες, αποφάσισαν να μας υπενθυμίσουν...
με ένα βίντεο την ιστορία των έξι Καρυάτιδων που κοσμούσαν το Ερέχθειο μέσα μια μικρού μήκους ταινία.
Ο γραφίστας Δημήτρης Αρμανίδης και ο φωτογράφος Γιάννης Λογοθέτης δημιούργησαν ένα βίντεο 6 λεπτών, για τις έξι ωραίες αρχαίες κόρες του Ερεχθείου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιστοσελίδα του μουσείου της Ακρόπολης, η περιοχή του Ερεχθείου ήταν η ιερότερη όλης της Ακρόπολης.
Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο μαρμάρινο κτήριο, λαμπρό δείγμα του ώριμου ιωνικού ρυθμού. Το ανατολικό τμήμα του ναού ήταν αφιερωμένο στη λατρεία της Αθηνάς Πολιάδος, της προστάτιδας θεάς της πόλεως, ενώ το δυτικό ήταν αφιερωμένο στον Ποσειδώνα-Ερεχθέα, από όπου και το όνομα του ναού, στον τοπικό ήρωα Βούτη, στον Ήφαιστο και σε άλλους θεούς και ήρωες. Πρόκειται λοιπόν για έναν πολλαπλό ναό, όπου συστεγάστηκαν παλαιότερες και νεότερες λατρείες και όπου φυλάσσονταν τα Ιερά Μαρτύρια, τα ίχνη της τρίαινας του Ποσειδώνος και η ελιά, το δώρο της Αθηνάς στην πόλη της Αθήνας.
Το κτήριο είχε δύο προστάσεις (προστεγάσματα). Η οροφή της βόρειας πρόστασης στηριζόταν σε έξι ιωνικούς κίονες και κάτω από το δάπεδό της οι Αθηναίοι έδειχναν το σημάδι με το οποίο ο Δίας σκότωσε τον μυθικό βασιλιά Ερεχθέα. Η νότια πρόσταση είναι η περισσότερο γνωστή. Αντί για κίονες, έξι αγάλματα κορών, οι Καρυάτιδες, στήριζαν την οροφή. Κάτω από την πρόσταση βρισκόταν ο τάφος του άλλου μυθικού βασιλιά της Αθήνας, του Κέκροπα. Τα αγάλματα, σε οικοδομική επιγραφή του Ερεχθείου ονομάζονται απλώς Κόρες, ενώ η ονομασία Καρυάτιδες δόθηκε σε μεταγενέστερα χρόνια. Η δεύτερη από δυτικά Κόρη αφαιρέθηκε από τον Λόρδο Έλγιν το 1801 και σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.
Για τις Καρυάτιδες έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες. Η πειστικότερη υποστηρίζει ότι αποτελούσαν το υπέργειο μνημείο του τάφου του Κέκροπα και ότι ήταν οι χοηφόροι που απέδιδαν τιμές στον ένδοξο νεκρό. Το κυρίως οικοδόμημα και τη βόρεια πρόσταση του Ερεχθείου περιέτρεχε μια συνεχής ιωνική ζωφόρος διακοσμημένη με μορφές θεών, ηρώων και θνητών σε σκηνές που συνδέονταν με τις πανάρχαιες λατρείες του Ερεχθείου. Οι μορφές ήταν ξεχωριστά δουλεμένες σε παριανό μάρμαρο και προσαρμοσμένες σε πλάκες από γκρίζο ελευσινιακό λίθο.
Στο μουσείο της Ακρόπολης δεσπόζουν σήμερα οι πέντε, με την έκτη να παραμένει στο Βρετανικό Μουσείο.
Δείτε το βίντεο:

Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης ‘ύψωσε’ τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικα) και ….

Νέα ιταμή πρόκληση Σκοπιανών, αυτή τη φορά από τον Αντιπρόεδρο της FYROM, μέσα στη Μακεδονία μας


Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης ‘ύψωσε’ τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικα) και ….
κόλλησε αυτοκόλλητο με τον τίτλο “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, στον πίνακα του καταφυγίου στον Όλυμπο.
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», γράφει στο εξώφυλλό της η σκοπιανή ‘Βέστ’.
«Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες.
Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του , σημειώνει το δημοσίευμα.
Για τη συγκεκριμένη σημαία η κυβέρνηση της FYROM δεσμέυτηκε στην ενδιάμεση συμφωνία (άρθρο 7)  ότι δεν θα τη χρησιμοποιήσει και δεν θα οικειοποιείται σύμβολα της Βεργίνας, αλλά…
Θυμίζουμε, ότι ο Αντόνιο Μιλόσοσκι σπούδασε στην Αμερική με έξοδα του ιδρύματος Κόκκαλη και για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι εγγονός Ελλήνων από την Καστοριά.
Ήταν επίσης ο άνθρωπος που ήρθε στην Κέρκυρα με το κυβερνητικό αεροσκάφος της FYROM, το οποίο είχε τα διακριτικά “Republic of Macedonia” και είχε δημιουργηθεί σάλος τότε.
 http://taxalia.blogspot.gr/2014/09/fyrom_22.html

Πόρτα εξόδου από το Δημόσιο σε 6.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2014

Για 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση πως πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014, κάτι που αναμένεται να φτάσει την κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση στα άκρα. Αφορμή για περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης είναι και η γνωστοποίηση της πρόθεσης των 19 δημάρχων προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμόσουν την αξιολόγηση και να μη συνδράμουν στη διεξαγωγή των ελέγχων...
για παράνομες μετατροπές συμβάσεων.
Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική κάλυψη στο αντάρτικο των 19 δημάρχων που εκλέχτηκαν με ψηφοδέλτια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μιλά για συνδρομή σε παρανομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απαντά πως οι επίορκοι, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, μπορούν να εντοπιστούν και με έναν απλό έλεγχο από τον ΑΣΕΠ δεν χρειάζεται απογραφή και αξιολόγηση των υπαλλήλων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει από την πλευρά του, ότι η αξιολόγηση θα γίνει ακόμα και με συνδρομή της αστυνομίας, ενώ προ ημερών είχε κάνει λόγο για πολιτικούς προστάτες.
«Δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου, αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», έγραψε στο Facebook η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. «Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού. Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», λέει χαρακτηριστικά η κα Δούρου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», στον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου του αριθμού των απολύσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, μιλούν για κρυφή ατζέντα απολύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Από τις 6.500 απολύσεις που πρέπει να γίνουν το ποσοστό εκείνων που θα προκύψουν από τις τάξεις των επίορκων, δηλαδή όσων διαθέτουν πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά, θα είναι μικρό και έτσι μένει ένα μεγάλο μέρος να καλυφθεί από υπαλλήλους που υπηρετούν κανονικά και χωρίς παρανομίες επί ολόκληρες δεκαετίες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης οι επίορκοι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000. Αρα, απομένουν 5.500 απολύσεις οι οποίες πρέπει να βρουν «δεξαμενή». Κατά συνέπεια, μεγάλο μέρος από αυτούς θα προέλθει από τις τάξεις των υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και πάλι ο αριθμός φαίνεται ότι δεν καλύπτεται. Κατά τους υπολογισμούς στους οποίους έχουν προχωρήσει στελέχη περιφερειών και δήμων υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 2.000 άτομα που θα πρέπει να καλυφθεί από τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αμφίπολη: H Μαρμάρινη πόρτα που οδηγεί στον τέταρτο θάλαμο του τάφου

Αμφίπολη: H Μαρμάρινη πόρτα που οδηγεί στον τέταρτο θάλαμο του τάφουΔέος προκαλούν οι ολόσωμες πλέον Καρυάτιδες που στέκονται αγέρωχες μπροστά από τον δεύτερο θάλαμο του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης.
Απαράμιλλης ομορφιάς αποδεικνύονται τα δυο γλυπτά που φυλούν το ταφικό μνημείο, καθώς την Κυριακή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δημοσίευσε φωτογραφίες, που δείχνουν τις Καρυάτιδες σε όλο τους το μεγαλείο.
Ολόσωμες πλέον οι Καρυάτιδες δείχνουν την ομορφιά τους μετά από 2.300 χρόνια, κρυμμένες στο ταφικό μνημείο, παραμένοντας, ωστόσο, «σφίγγες», καθώς δεν λένε να αποκαλύψουν κανένα νέο στοιχείο για τον ένοικο ή τους ενοίκους του τάφου.
2154229
Και τέταρτος θάλαμος;
Επιβεβαιώθηκε απόλυτα η εκτίμηση της Λίνας Μενδώνη για τον τέταρτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από την σχετική ανακοίνωση.
"Στον τρίτο χώρο πραγματοποιήθηκε γεωτρητικός δειγματοληπτικός έλεγχος, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, σε προεπιλεγμένες θέσεις. Έτσι, εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ., στο βόρειο τοίχο του" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση μιλώντας για μαρμάρινη πόρτα η οποία προφανώς οδηγεί σε άλλον θάλαμο.
Εκείνο που ουσιαστικά αναζητούν οι αρχαιολόγοι είναι να βρουν τον νεκρικό θάλαμο όπου και «κρύβονται» οι απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα αναφορικά με το μνημείο.
Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν έχουν εκφράσει κάποια βεβαιότητα πως ο τρίτος θάλαμος είναι και ο νεκρικός σε συνδυασμό με τις ενδείξεις για ύπαρξη και νέου δωματίου περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Το μόνο σίγουρο είναι πως, στην παρούσα φάση, δεν μπορούν να δοθούν σαφείς απαντήσεις, καθώς, οι αρχαιολόγοι εργάζονται πυρετωδώς για να καταφέρουν να μπουν στον τρίτο θάλαμο, να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες και να ανακαλύψουν εάν όντως βρίσκεται εκεί ο μυστηριώδης «ένοικος» ή όχι.
Επιπλέον, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον τέταρτο θάλαμο υπάρχουν επιχωματώσεις 4,5 μέτρων, ύψος το οποίο θα δυσχεράνει το έργο των αρχαιολόγων οι οποίοι κάνουν λόγο για μία «βαριά» ανασκαφή.
2154233
Πώς θα εισέλθουν στον τρίτο θάλαμο; 
Παράλληλα με την αποκάλυψη των Καρυάτιδων, συνεχίζονται τα έργα αντιστήριξης και υποστήλωσης, καθώς οι ανασκαφείς προετοιμάζουν την είσοδό τους στον τρίτο θάλαμο του μνημείου.
Η διεπιστημονική ομάδα αποφάσισε τελικά να μην επιχειρήσει να μπει από την οπή στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, αλλά από την αρχαία είσοδο. Κάτι που σημαίνει ότι πριν γίνει οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να αφαιρεθεί επίχωση από τον δεύτερο χώρο, θα απομακρυνθεί το πεσμένο τμήμα του υπέρθυρου και θα υποστυλωθεί το θύρωμα μεταξύ δεύτερου και τρίτου χώρου, με ξύλινα στοιχεία.
Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η αντιστήριξη στο δεύτερο χώρο, σε κατώτερη στάθμη, ώστε για να αναληφθούν οι πρόσθετες εξωτερικές ωθήσεις γαιών, μετά από την απομάκρυνση της επίχωσής του. Την ίδια ώρα, οι ανασκαφείς απομακρύνουν χώμα από το δεύτερο θάλαμο, προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν μεγαλύτερες δοκούς αντιστήριξης και υποστήλωσης του τρίτου χώρου, ενώ θα αφαιρεθούν πρόσθετοι λίθοι από τον τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Καρυάτιδες, για την τοποθέτηση της μεταφορικής ταινίας απομάκρυνσης χώματος και της γερανογέφυρας μεταφοράς λίθων, από τον τρίτο θάλαμο.
Η ομάδα έκανε και μετρήσεις ως προς την περιεκτικότητα του αέρα, στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα σε στοιχεία οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Αυξημένη είναι μόνο η σχετική υγρασία (87%), ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21,5 – 22,70C. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τους εργαζόμενους στο εσωτερικό του.
Οι διαστάσεις των γλυπτών
2154228
Οι δύο Καρυάτιδες έχουν ύψος 2,27 μ., φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις, φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια.
Όπως αναφέρει η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι Καρυάτιδες στέκονται επάνω σε μαρμάρινα βάθρα μήκους 1,33 μ. και πλάτους 0,68 μ., τα οποία έχουν αποκαλυφθεί, προς το παρόν, σε ύψος περίπου 0,30 μέτρων. Η όψη των βάθρων είναι διαμορφωμένη με στέψεις και ορθοστάτες. Ακολουθούν δηλαδή, τον τύπο της μαρμάρινης επένδυσης των τοίχων όλων των θαλάμων. Η απόσταση μεταξύ των δύο βάθρων είναι 1,68 μ., όσο και το θυραίο άνοιγμα του πρώτου διαφραγματικού τοίχου με τις Σφίγγες. Στην επιφάνεια του βάθρου της ανατολικής Καρυάτιδος, διακρίνεται κόκκινο χρώμα. Επίσης, κατά την αφαίρεση της αμμώδους επίχωσης πλησίον των Καρυάτιδων βρέθηκαν τμήματα των χεριών τους.
Η πλήρης αποκάλυψη των Καρυάτιδων δεν είναι η μοναδική, καθώς στον τρίτο θάλαμο εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ. στο βόρειο τοίχο του, με τον γεωτρητικό δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με χειροκίνητο γεωτρύπανο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)