Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΦΟΡΙΑ: “Παντρεύονται” τον Σεπτέμβριο – Χρωστάτε; Θα γίνει ανάληψη από τον λογαριασμό σας


roufiΤο υπουργείο Οικονομικών θα «αφαιρεί» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν… ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές προς την εφορία τα ποσά των οφειλών τους, όπως σαφώς προβλέπεται από το νέο μνημόνιο.
  • 777
     


«Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο» αναφέρει το μνημόνιο.
Πρόκειται για τη διάταξη που ανησυχεί ιδιαίτερα τα τραπεζικά στελέχη για εκροή καταθέσεων, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός φορολογουμένων (περίπου 2.500.000 άτομα) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Η ερώτηση που εξόργισε τον Τσίπρα και διέκοψε συνέντευξη στη FAZ

Με μία συνέντευξη, αυτή του Αλέξη Τσίπρα, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Μίκαελ Μάρτινς.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, την περασμένη εβδομάδα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διέκοψε την κουβέντα, λέγοντας στο δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη "θα γίνει σε μια άλλη ζωή".
Γιατί συνέβη αυτό;
Όπως υποστηρίζει πάντα ο κ. Μάρτινς, ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία παλιότερη δήλωση που είχε κάνει σε προεκλογική ομιλία στην Ομόνοια, όπου έλεγε:
"Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ".
Αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι "δεν θυμάται»" εάν το έχει πει αυτό ή όχι, αλλά στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.
Μετά όμως, ο κ. Τσίπρας διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για "άρρωστες προθέσεις" και "έλλειψη ευγένειας".
Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Όπως είναι λογικό η όλη ιστορία έχει προκαλέσει μία ευρύτερη αναστάτωση, καθώς κύκλοι του κόμματος της Αριστεράς κάνουν λόγο για νέα "γαλάζια μονταζιέρα".
Από την πλευρά του ο κ. Μάρτιν ζητά τη γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ της Κυριακής, ενώ σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπαινίσσεται παρέμβαση από το κόμμα στο ρεπορτάζ και τις πηγές του.
Παράλληλα σημειώνει πως οι ερωτήσεις προς τον κ. Τσίπρα βασίζονταν σε δημοσιεύματα της "Αυγής" και ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων.
Η απάντηση της Αυγής
Είναι γεγονός πως για το θέμα η εφημερίδα Αυγή είχε δημοσιεύσει σύντομο σχόλιο την περασμένη Κυριακή. Όμως, επειδή ο θόρυβος δεν κόπασε, η εφημερίδα επανήλθε, στην ηλεκτρονική της έκδοση όπου και αναφέρεται:
"Για το θέμα η Αυγή δημοσίευσε ένα σύντομο σχόλιο στο φύλλο της περασμένης Κυριακής. Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας δεν τον "πέταξε έξω επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις". Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Α. Τ. κάθε άλλο παρά φοβάται τις συνεντεύξεις. Δίνει συνεντεύξεις αφειδώς, ακόμα και στα πιο εχθρικά μέσα, κάνει διακαναλικές με δεκάδες ερωτήσεις, έχει προτείνει στον Σαμαρά "ντιμπέιτ" με δημοσιογράφους επιλογής του πρωθυπουργού, πρόταση από την οποία το Μαξίμου "την έκανε" με "ελαφρά πηδηματάκια".
Συνεπώς, κάτι άλλο έφταιξε και αυτό το άλλο ήταν το ιταμό  και αλαζονικό ύφος του δημοσιογράφου της FAΖ. Ο κ. Μάρτινς μάλιστα έφτασε να χαρακτηρίσει "φασιστικό κόμμα" τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μετά τη διακοπή της συνέντευξης, ο ίδιος έστειλε απολογητικό μέιλ και ζήτησε από τον Τσίπρα να απαντήσει στις ερωτήσεις του. Η άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν φυσικά κάποιο πείσμα, αλλά θέμα στοιχειώδους αυτοσεβασμού και σεβασμού του θεσμικού του ρόλου. Αν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι έχουν μάθει να φέρονται έτσι στους ψοφοδεείς μνημονιακούς που μας κυβερνούν, πρέπει να μάθουν ότι αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάνε".
Για το τέλος μάλιστα η "Αυγή" παραθέτει και βίντεο με απόσπασμα από τοποθέτηση του Γερμανού δημοσιογράφου σε εκδήλωση του ινστιτούτου Καραμανλή τον περασμένο Ιούνιο.
"(...) αν ρωτήσεις 5 οικονομολόγους θα έχεις έξι απόψεις και πάντα θα βρεις έναν οικονομολόγο να παρουσιάσει ως εύλογο οτιδήποτε, ακόμα και ο κ. Τσίπρας πιθανότητα θα βρει ακαδημαϊκούς που θα βρουν τις ιδέες του λογικές, ίσως όχι στην Ευρώπη, αλλά στο πανεπιστήμιο της Αβάνας ή της Πιονγκ Γιανγκ, θα βρει ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχει μια λογική οικονομική πολιτική".
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Αυγή ανέφερε σχετικά πως «η FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) είναι μία από τις πιο μεγάλες και έγκριτες γερμανικές εφημερίδες και είναι λογικό να ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και να τις καλύπτει. Πλην όμως, ο ανταποκριτής της για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Μ. Μάρτινς, έχει μάλλον επηρεαστεί από το ύφος ανθύπατου, με το οποίο κυκλοφορούν στα κυβερνητικά γραφεία οι συμπατριώτες του πολιτικοί και τα στελέχη της τρόικας, και νόμιζε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεκτή και από τους υπόλοιπους. Έτσι θεώρησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γενικώς διαθέσιμος ακόμη και για παραπολιτικού τύπου συνεντεύξεις με ερωτήσεις επιπέδου μονταζιέρας. Δεν ξέρουμε από πού συνέλεξε τα στοιχεία για τη συνέντευξή του ο συνάδελφος, αλλά αν κρίνουμε από το ύφος, την αποσπασματικότητα και τις ανακρίβειες, μάλλον κατέβηκε μέχρι την παραλία να εισπνεύσει καθαρό φαληρικό αεράκι και να εμπνευστεί. Εκτός, αν αντί για τη FAZ εκπροσωπεί την Bild και δεν το είχαμε καταλάβει...».

Οι 5 πιο ζεστές πόλεις της Ελλάδας το καλοκαίρι

Σύμφωνα με μετρήσεις που γίνονται σε μετεωρολογικούς σταθμούς της χώρας μας, οι 5 πιο ζεστές πόλεις της Ελλάδας τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου είναι οι εξής :

1) ΛΑΡΙΣΑ

2)ΑΘΗΝΑ

3)ΚΑΛΑΜΑΤΑ

4)ΠΑΤΡΑ

5)ΣΕΡΡΕΣ


Οι συγκεκριμένες πόλεις, άλλες λόγω της θέσης και του γεγονότος ότι βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα και άλλες επειδή επηρεάζονται από ανέμους που ανεβάζουν αισθητά τη θερμοκρασία σε σχέση με άλλες πόλεις της χώρας μας, θεωρούνται οι πιο ζεστές πόλεις του καλοκαιριού για τη χώρα μας.

Χρυσάφι... τρισεκατομμυρίων από τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Ιόνιο!



Χρυσάφι τρισεκατομμυρίων από τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Ιόνιο

Σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία αλλά και την περιφέρεια αναμένεται να προκύψουν από την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο και ερευνητή Νίκο Λυγερό που μίλησε στο παγκόσμιο συνέδριο Κρητών που διεξάγεται στα Χανιά με θέμα, «Η σημασία της Κρήτης στην ελληνική ΑΟΖ».

«Αυτό που μπορούμε να πούμε σε γενικές γραμμές είναι ότι στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης συνολικά, η αξία των κοιτασμάτων κυμαίνεται σε μια τάξη μεγέθους 1,7 τρισ.» επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τον κ. Λυγερό από το ποσό αυτό ένα ποσοστό 60-85% θα καρπωθεί το ελληνικό δημόσιο ενώ ωφελημένες θα είναι οι περιφέρειες που από αυτό το ποσοστό θα λάβουν το 5%. Παράλληλα όμως θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
«Από όλο αυτό το πλαίσιο ειδικά στην Κρήτη το μέλλον έχει ήδη αρχίσει. Ακόμα και αν δεν είναι μόνο για την Κρήτη σκεφτείτε ότι ένας σταθμός υγροποίησης χρησιμοποιώντας έναν αγωγό και έναν σταθμό εξόρυξης, η κατασκευή του χρειάζεται 4.500 άτομα, και 100.000 άτομα για τη φάση της λειτουργίας του.
 Στο επίπεδο το ερευνητικό οι εταιρείες διαχειρίζονται το θέμα, αλλά όταν είναι σε φάση λειτουργίας έχουμε τον τοπικό πληθυσμό που χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ικανότητες που έχει και τα πτυχία » τόνισε ο κ. Λυγερός.
Ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική πολιτεία ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες καθώς και στην σημασία των ΑΟΖ.
Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αυτής της προετοιμασίας, έχουμε ξεπεράσει μερικές δυσκολίες που είχαμε σε επίπεδο Ε.Ε. και τώρα πάνε καλά τα πράγματα με την ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στον ελληνικό χώρο υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που καταλαβαίνει ότι η ΑΟΖ είναι πάρα πολύ σημαντική και τώρα περνάμε και στο στάδιο ενημέρωσης των τοπικών κοινωνικών για να ξέρουν ότι το 5% που προβλέπεται από τις απολαβές του ελληνικού δημοσίου θα είναι για τις περιφέρειες.
Άρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για να αναπτύξουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης μέσω της ανάκαμψης που προσφέρει η ΑΟΖ».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: EUROBANK: ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ…ΔΕΝ_ΜΠΟΡΕΙ_ΝΑ_ΚΑΝΕΙ_ΤΙΠΟΤΑ:

Σύμφωνα με το αρ.πρω.1744/22-07-2013 έγγραφο

της Τράπεζας της Ελλάδος, η Eurobank ανήκει πλέον από την 30-04-2013 κατά κυριότητα στο Ταμείο Χρημ/κής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Συνεπώς, η Eurobank δεν μπορεί να παραστεί στα δικαστήρια με την παλαιά Νομική της Μορφή ως «Εurobank AΕ», αλλά μόνο το ΤΧΣ, ως o νέος πλέον ιδιοκτήτης. Αυτό σημαίνει ότι σε δίκες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ. η παρουσία της Eurobank είναι άκυρη λόγω «έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης» ως αποτέλεσμα «έλλειψης εννόμου συμφέροντος», διότι πλέον ο ζημιωθείς είναι το ΤΧΣ (υπό προυποθέσεις). Συναφώς, μια ένσταση έλλειψης νομίμου πληρεξουσιότητας κατά του δικηγόρου της Eurobank, τον αποβάλλει από την δίκη! (*) Περαιτέρω: Ο νέος αγοραστής της Eurobank, διαδικασία που θα χρειαστεί πλέον των δύο ετών, θα την αγοράσει ΧΩΡΙΣ τα ληξιπρόθεσμα κόκκινα δάνεια, αφού σπάσει πρώτα σε καλή και κακή τράπεζα, όπως έγινε κα με την ΑΤΕ, Proton, Ταχ. Ταμ/ριο, Millennium κλπ. Συνεπώς, τα μικρομεσαία ληξιπρόθεσμα δάνεια θα σβηστούν από τις ίδιες τις τράπεζες. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ…δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα, αρκεί να βρείτε δικηγόρους με παντελόνια που να προβάλλουν τις παραπάνω απλές ενστάσεις κι επιχειρήματα.

Ή, καλύτερα, καλέστε εμένα για μάρτυρα. Δεν θέλω τίποτα…ούτε ψήφο!!...η καριέρα μου τελείωσε, πριν αρχίσει…είμαστε όμως συμπολεμιστές στα ίδια χαρακώματα και ο θάνατος του διπλανού μου είναι και δικός μου.

(*) έτσι ακριβώς έγινε σε μια δίκη την 03-07-2013 με την Millennium, στην οποία παρέστην ως μάρτυρας! και την δημοσίευσα στον Στοχασμό-Πολιτική

Δημ.Αντωνίου

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)