Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πέρασαν με 153 ψήφους τα μέτρα - Διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Δεν προσήλθε ο Κώστας Σκανδαλίδης, οι Μ. Κασσής και Θ. Παραστατίδης έδωσαν αρνητική ψήφο, η Αντζελα Γκερέκου δήλωσε παρούσα και οι Μάρκος Μπόλαρης και Γ. Κουτσούκος παρών. Ο Γ. Κασαπίδης από την ΝΔ ψήφησε παρών. Από την ΔΗΜΑΡ καταψήφισε ο Οδυσσέας Βουδούρης. Με απόφαση του Ευ. Βενιζέλου διαγράφονται 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης με απόφαση του Πρωθυπουργού διαγράφηκε και ο Γ. Κασαπίδης

Ειδικά μισθολόγια: Τα νέα πετσοκομμένα μηνιάτικα

Μεγάλο τσεκούρι στις αποδοχές των αμειβόμενων με ειδικά μισθολόγια, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου, θεσπίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικά, οι απώλειες για γιατρούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς και καθηγητές, εκτός από την πλήρη απώλεια των δώρων, έχουν ως εξής, σύμφωνα με τα βασικά επιδόματα:

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ




Οι απώλειες για ένα εφέτη (και για αντίστοιχου βαθμού δικαστικούς ) φτάνουν τα 979 ευρώ.
Και αυτό γιατί: Χάνει 636 ευρώ τον μήνα από τον βασικό μισθό, 134 ευρώ από το επίδομα βιβλιοθήκης και 209 ευρώ από την πάγια αποζημίωση παραμονής στην έδρα.

Πρακτικά δηλαδή θα δει αναδρομικά από τις αρχές Αυγούστου τις μηνιαίες απολαβές (μόνο από τα παραπάνω) να μειώνονται κατά 979 ευρώ (προσγειώνεται στα 3.278 ευρώ τον μήνα από 4.257 ευρώ).

Οι απώλειες για έναν ειρηνοδίκη γ’ ή δ’ τάξης φτάνουν τα 331 ευρώ τον μήνα, καθώς χάνει 119 ευρώ τον μήνα από τον βασικό μισθό, 28 ευρώ από το επίδομα βιβλιοθήκης και 184 ευρώ από το επίδομα παραμονής στην έδρα.

Οι μηνιαίες απολαβές του θα μειωθούν δηλαδή αναδρομικά από τα 2.476 ευρώ στα 2.145 ευρώ.

Τα βασικά επιδόματα των δικαστικών

Το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης κ.λπ. ορίζεται στα ποσά:

• 316 ευρώ για τους Ειρηνοδίκες Γ΄ και Δ΄ Τάξης, Παρέδρους Πρωτοδικείου και αντίστοιχους (σήμερα 344,08)

• 420 ευρώ για Πρωτοδίκη, και αντίστοιχους (σήμερα 487,97)

• 456 για Πρόεδρο Πρωτοδικών και αντίστοιχους (σήμερα 563,04)

• 460 για Εφέτη και αντίστοιχους (σήμερα 594,32)

• 470 για Πρόεδρο Εφετών, Αεροπαγίτη και αντίστοιχους (σήμερα 625)

• 485 για Αντιπρόεδρο και αντίστοιχους (σήμερα 656,88)

• 500 για Πρόεδρο και αντίστοιχους (σήμερα 688,16)

Η πάγια αποζημίωση, λόγω παραμονής στην έδρα κ.λπ., ορίζεται στα ποσά:

• 560 ευρώ, για δικαστές από το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών και αντιστοίχων, μέχρι τον βαθμό του Προέδρου Ανώτατου Δικαστηρίου (σήμερα 769,12 ευρώ)

• 460 ευρώ για δικαστές από το βαθμό του Ειρηνοδίκη Δ΄ Τάξης μέχρι τον βαθμό του Πρωτοδίκη (σήμερα 644,44 ευρώ).

Σημ.: Τα οριζόμενα ποσά για έξοδα παράστασης των μνημονευόμενων βαθμών δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά σε σχέση με τα καταβαλλόμενα σήμερα.


ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ





Βαριές οι απώλειες και για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Ένας ειδικευόμενος θα χάσει 87 ευρώ τον μήνα από βασικό μισθό, επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης και βιβλιοθήκης και από τα 1.320 ευρώ τον μήνα θα προσγειωθεί στα 1.407. Ουσιαστικά οι απώλειες είναι μεγαλύτερες καθώς μειώνεται ο συντελεστής για το ωρομίσθιο των εφημεριών (στο 0,0042 του βασικού μισθού).

Για ένα επιμελητή Α’ οι μηνιαίες απώλειες φτάνουν τα 369 ευρώ (335 ευρώ από βασικούς μισθούς στα επιδόματα συν 34 ευρώ από το επίδομα ευθύνης), ενώ θα μετρήσει και αυτός της απώλειες από τις εφημερίες

Τα βασικά επιδόματα των γιατρών

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δικαιούνται:
• Επίδομα θέσης ευθύνης: Ορίζεται σε 156 ευρώ για συντονιστές διευθυντές και για όσους διευθυντές ασκούν χρέη συντονιστή (σήμερα 190,26 ευρώ).

•Ωρομίσθιο εφημεριών: Υπολογίζεται με συντελεστή 0,0042 (αντί 0,0059) επί του βασικού μισθού που κατέχει ο δικαιούχος.

•Αποζημίωση εφημεριών διευθυντών νοσοκομείων α' ζώνης: Η μηνιαία αποζημίωση των συντονιστών διευθυντών νοσοκομείων Α΄ Ζώνης και των διευθυντών των πανεπιστημιακών κλινικών εργαστηρίων και μονάδων είναι ίση με το 30% του βασικού μισθού του συντονιστή, αντί του 49% του βασικού μισθού του διευθυντή που ισχύει.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ




Ένας καθηγητής πανεπιστημίου θα χάσει από τον μισθό και τα βασικά επιδόματα 511 ευρώ τον μήνα και από τα 2.859 ευρώ θα προσγειωθεί στα 2.348 ευρώ. Αν έχει περισσότερα από 25 χρόνια στις απώλειες προστίθενται και 47 ευρώ από την προσαύξηση επιδομάτων λόγω μακρόχρονης υπηρεσίας.

Τα βασικά επιδόματα του κλάδου

Σημειώνεται ότι στους καθηγητές προβλέπεται ότι τα παραπάνω επιδόματα προσαυξάνονται κατά 70 ευρώ μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας (από 117 προηγουμένως).

Για έναν λέκτορα οι μηνιαίες απώλειες είναι 185 ευρώ και ο νέος μισθός συν τα επιδόματα προσδιορίζεται στα 1.677 ευρώ από 1862 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι πανεπιστημιακοί απολαμβάνουν έξοδα παράστασης ως εξής: Πρύτανης 250 ευρώ, αντιπρύτανης 200 ευρώ, κοσμήτορας ή πρόεδρος τμήματος 210 ευρώ.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ – ΕΝΣΤΟΛΟΙ


Σημαντικές είναι οι περικοπές και για τους ένστολους, κλάδος που χαρακτηρίζεται από τους χαμηλούς βασικούς μισθούς και τα επιδόματα που προστίθενται (μειωμένα πλέον) σε αυτούς.

Για παράδειγμα, ένας ταγματάρχης θα δει μονομιάς τον μηνιαίο μισθό του να μειώνεται κατά 99 ευρώ. Στις απώλειες θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον 32 ευρώ περίπου από τα επιδόματα εξομάλυνσης και ειδικής απασχόλησης. Η λίστα όμως δεν έχει τέλος καθώς θα απολέσει επιπλέον… 10ευρα από άλλα επιδόματα που δικαιούται.

Ταυτόχρονα, όλα τα στελέχη σε στρατό και σώματα ασφαλείας θα χάσουν και από το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητα που ψαλιδίζεται σε 2,60 ευρώ από 2,93 ευρώ την ώρα και με μάξιμουμ 64 ώρες.

Τα βασικά επιδόματα του κλάδου


• Επίδομα εξομάλυνσης:
Ορίζεται σε ποσά από 100 μέχρι 200 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του στρατιωτικού (σήμερα κυμαίνεται σε ποσά από 111,72 μέχρι 226 ευρώ).

• Ειδικής απασχόλησης:
250 ευρώ για ανώτατους αξιωματικούς Ε.Δ. (σήμερα 338 ευρώ)
170 ευρώ για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπασπιστές Ε.Δ. (σήμερα 192 ευρώ)
130 ευρώ για υπαξιωματικούς και μόνιμους στρατιώτες Ε.Δ. (σήμερα 146,45 ευρώ)
225 ευρώ για ανώτατους αξιωματικούς ΕΛΑΣ, Λ.Σ. - Π.Σ. (σήμερα 311 ευρώ)
155 ευρώ για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπαστυνόμους της ΕΛΑΣ, Λ.Σ. και Π.Σ. (σήμερα 175,6 ευρώ)
115 ευρώ για υπαξιωματικούς και αστυφύλακες ΕΛΑΣ, Λ.Σ. και Π.Σ. (σήμερα 130,43 ευρώ)

• Επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης:
Ορίζεται σε ποσά από 26 μέχρι 535 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό (σήμερα τα ποσά κυμαίνονται από 29,15 μέχρι 713,26 ευρώ).

• Έξοδα παράστασης:
350 ευρώ για τον Α/ΓΕΕΘΑ (σήμερα 433,13 ευρώ)
215 ευρώ για Α/ΓΕΣ - ΓΕΑ - ΓΕΝ και Αρχηγούς ΕΛΑΣ, Π.Σ. και Λ.Σ. (σήμερα 263,93 ευρώ)
150 ευρώ για Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, Διοικητή 1ης Στρατιάς κ.λπ. (σήμερα 175,68 ευρώ).

• Επίδομα ευθύνης διοίκησης
Ορίζεται σε ποσά από 28 μέχρι 95 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό (σήμερα τα ποσά κυμαίνονται από 25 μέχρι 119 ευρώ).

• Επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ικανότητας Ε.Δ.:
Ορίζεται στο ποσό των 43 ευρώ αντί 59 ευρώ που ισχύει για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Ε.Δ.

• Επίδομα ειδικών συνθηκών:
Ορίζεται στο ποσό των 65 ευρώ αντί 72 ευρώ που ισχύει για τα στελέχη των Ε.Δ. και το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, του Λ.Σ. και του Π.Σ.

• Επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ικανότητας ΕΛΑΣ, Π.Σ. και Λ.Σ.:
Μειώνεται, από 2,93 ευρώ σε 2,60 ευρώ η αποζημίωση για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης και μέχρι 64 ώρες τον μήνα για το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, του Λ.Σ. και του Π.Σ.

Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ

Από την πρώτη Δεκεμβρίου αρχίζει η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για το έτος 2013. Σύμφωνα με την υπ'. αρ. 50/1.11.2012 εγκύκλιό του Οργανισμού, για τη θεώρηση απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:
1. Η εξόφληση των πάσης φύσεως απαιτητών μηνιαίων εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2012.

2. Καταβολή όλων των απαιτητών υποχρεώσεων της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας, προ της υποβολής της αίτησης για χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας.

3. Θεώρηση με την αυτοκόλλητη ετικέτα. Με την ετικέτα που παραλαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, ο ΟΑΕΕ πιστοποιεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθενείας (δηλ. καταβολή ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας 8/2009-8/2012 ) και με αυτήν ανανεώνεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως 31/12/2013 η ισχύς του βιβλιαρίου ασθενείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα απ΄ αυτούς τέκνα, ηλικίας μέχρι 18 ετών, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.

Στην αυτοκόλλητη ετικέτα έχει προβλεφθεί χώρος για εκτύπωση του ονοματεπώνυμου του άμεσα ασφαλισμένου και μέχρι τεσσάρων (4) τέκνων αυτού, ηλικίας μέχρι 18 ετών.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται ιδιόχειρη παρέμβαση στην αυτοκόλλητη ετικέτα, τόσο από πλευράς ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ όσο και από πλευράς υπηρεσιών του Οργανισμού.

Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι έχουν ως προστατευόμενα μέλη συζύγους, τέκνα άνω των 18 ετών, γονείς κλπ., δηλ. μέλη που δεν περιλαμβάνονται στην αυτοκόλλητη ετικέτα, πρέπει να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (συμπεριλαμβανομένου και του ΑΜΚΑ) για την παράταση του δικαιώματος παροχών ασθενείας των παραπάνω προσώπων.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα (π.χ. έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών κλπ.) θα πρέπει να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.

Όσον αφορά τους ανασφάλιστους συζύγους επισημαίνεται, ότι τόσο για την καταχώρηση αυτών στο βιβλιάριο ασθενείας, όσο και για την παράταση του δικαιώματός τους, απαιτείται εκτός από τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Επίσης πρέπει να τίθεται σφραγίδα σχετικά με το δικαίωμα της παράτασής τους, όπως τίθεται και για τα ενήλικα τέκνα.

4. Για τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις των οφειλομένων εισφορών, θεωρείται το βιβλιάριο για το προβλεπόμενο διάστημα από τη ρύθμιση, με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται οι όροι αυτής.

Boυλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησαν πανό πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη υπό το βλέμμα των ΜΑΤ

*τα σχόλια δικά σας!

Ζήτησαν την παραίτηση Στουρνάρα

Ο Πάνος Καμμένος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητούν την ώρα αυτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Και οι δύο επικαλέστηκαν ως αιτία της παραίτησης το ''αντισυνταγματικό'' της ενέργειας του υπουργού να ''αιφνιδιάσει'' με την επίμαχη τροπολογία για την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Σκηνικό πολέμου και σήμερα

Η μιζέρια δεν τελειώνει με την ψήφιση των μέτρων

Την εκτίμηση ότι η μιζέρια της Ελλάδας δεν τελειώνει με την ψήφιση των μέτρων απόψε από τη Βουλή, κάνει το CNN. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τονίζει ότι οι αναλυτές πιστεύουν ότι το πακέτο μπορεί να αγοράσει μόνο χρόνο για την Αθήνα και να της δώσει προσωρινή. ανακούφιση, ενώ το χρέος της θα συνεχίσει να αυξάνεται. «Οι βουλευτές θα ψηφίσουν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και αποζημιώσεις, που θα προστεθούν στη δυστυχία των Ελλήνων που βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται» γράφει το CNN.

Το CNN επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πάρει δύο χρόνια παράτασης, ωστόσο αυτό θα αφήσει ένα χρηματοδοτικό κενό της τάξεως των 30 δισ. ευρώ, το οποίο οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να καλύψουν ρίχνοντας νέο χρήμα στη χώρα.

«Το πρόβλημα για τους επενδυτές σήμερα είναι ότι η οικονομία της Ελλάδας είναι πιθανό να επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο και είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια το 2013» ανέφερε ο Christopher Paul, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Wells Fargo Advisors.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)