Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

To facebook του 2004 - Δείτε πώς ήταν 10 χρόνια πριν

To facebook του 2004 - Δείτε πώς ήταν 10 χρόνια πριν (ΦΩΤΟ)Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας και οι περισσότεροι έχουμε ήδη έναν λογαριασμό σε αυτό.Το χρησιμοποιούμε καθημερινά στην ζωή μας άλλοτε για δουλειά, άλλοτε για διασκέδαση και άλλες φορές ως μέσο επικοινωνίας, ποιος όμως από εμάς θυμάται πώς ήταν το facebook όταν πρωτοξεκίνησε;

Μπορεί η σημερινή μορφή του Facebook να θυμίζει τεράστια "αποθήκη" πληροφοριών, φωτογραφιών και προσωπικών δεδομένων με τις ενημερώσεις να γίνονται σε πραγματικό χρόνο ωστόσο όταν πρωτοξεκίνησε πριν μια δεκαετία δεν θύμιζε σε τίποτα την μορφή που ξέρουμε σήμερα.
Όταν το facebook βγήκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις 4 Φεβρουαρίου 2004 είχε μόνο τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  1. Λογαριασμούς χρηστών όπου απαιτούνταν το αληθινό όνομα του καθενός και μπορούσε να ανοιχθεί μόνο από όποιον είχε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Harvard.
  2. Προσκλήσεις τις οποίες μπορούσε να τις στείλει κανείς σε κάθε μια διεύθυνση e-mail, πάντα του Harvard.
  3. Το μόνο που είχαν τότε τα προφίλ του Facebook ήταν η μια και μοναδική φωτογραφία του χρήστη.
  4. Πληροφορίες του χρήστη όπως η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του, η αγαπημένη του μουσική, τα αγαπημένα του βιβλία, τα μαθήματα που παρακολουθούσε στο πανεπιστήμιο.
  5. Αναζήτηση (μπορούσε να γίνει με βάση το όνομα, το πανεπιστημιακό έτος και τα μαθήματα)
  6. Περιορισμοί για το ποιος μπορεί να δει το προφίλ. Υπήρχε η δυνατότητα το προφίλ να είναι ορατό μόνο σε φίλους ή μόνο σε άτομα που βρίσκονται στο ίδιο πανεπιστημιακό έτος με τον χρήστη.
  7. Ενα γράφημα με τους φίλους του χρήστη.
Την εποχή εκείνη το δημοφιλές μέσο διαδικτύωσης ονομαζόταν "The Facebook" και απευθυνόταν αποκλειστικά σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Harvard. Δεν υπήρχαν ούτε μηνύματα, ούτε σκουντήγματα, ούτε ειδοποιήσεις, ούτε status.
Στα αριστερά της σελίδας υπήρχε το λογότυπο με την φωτογραφία του Αλ Πατσίνο ενώ στο κάτω μέρος υπήρχε η υποσημείωση ότι ήταν παραγωγός ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Δείτε το Facebook του 2004 στις παρακάτω φωτογραφίες:






Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα πληρωθεί ούτε σε 47 δόσεις

Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα πληρωθεί ούτε σε 47 δόσεις"Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να πληρωθεί ούτε σε έξι δόσεις, ούτε σε επτά που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ούτε σε 17, ούτε σε 47 για κάποιες κατηγορίες εισοδημάτων" εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης. "Πρέπει ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος, πιο αναλογικός, πρέπει να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του. Θέλουμε δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ να φορολογεί δίκαια και αναλογικά την περιουσία του πολίτη" τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών.

Ο κ. Αλεξιάδης σημειώνει ότι "καμιά φορολογική πολιτική δεν μπορεί να πετύχει αν δεν βασίζεται σε μια μίνιμουμ κοινωνική συναίνεση. Έχω μπροστά μου τον πίνακα με τα 34 ΦΕΚ με φορολογικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και δυστυχώς ούτε ένα από αυτά τα ΦΕΚ ήταν αποτέλεσμα διαλόγου με φορείς της κοινωνίας, της αγοράς, το Οικονομικό επιμελητήριο, τους εφοριακούς κλπ. Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με ρυθμούς πολυβόλου σε μια χώρα που θέλουμε φορολογική σταθερότητα λόγω επενδύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών υποστηρίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ ήρθε ως κείμενο στα αγγλικά μεταφρασμένο στα ελληνικά και προσθέτει: "Στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια αόρατη εξουσία, ένα παράκεντρο εξουσίας, γιατί κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα να έχει συμβούλους, επιτελεία κλπ. Δεν πρέπει όμως αυτά τα επιτελεία να νομοθετούν και να κυβερνούν. Γιατί αυτό ακριβώς έγινε με τον ΕΝΦΙΑ και άλλους νόμους. Αυτοί οι νόμοι έρχονται από διάφορα νομικά γραφεία, εισάγονται για ψήφιση χωρίς κανένα διάλογο και έχουμε τα αποτελέσματα που βλέπετε. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα νόμου που ήρθε στα αγγλικά και μεταφράστηκε και μάλιστα με κακή μετάφραση είναι ο νόμος 4174 του 2013 - ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών - με τον οποίο φαίνεται ότι φέρνουμε κείμενα από το εξωτερικό και μετά κοιτάμε πώς να μπαλώσουμε τα προβλήματα".

Η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφωνα Αλεξιάδη στο ΑΠΕ ΜΠΕ έχει ως εξής:



Κύριε Αλεξιάδη, μια νέα εξέλιξη ακούγεται ότι υπάρχει στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, όπως προκύπτει από την απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να εισπραχθεί μέχρι και τέλος Μαρτίου χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα έσοδα του 2014 και στο πλαίσιο αυτό ο φόρος μπορεί να καταβληθεί ακόμα και σε 7 δόσεις, αντί 4 δόσεων που προβλέπεται αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Απ. Εμείς ως Ομοσπονδία Εφοριακών έχουμε επιλέξει να βαδίσουμε στην οδό της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας. Περιμένουμε να δούμε πάντως την αντίστοιχη διάταξη. Εμείς από την αρχή έχουμε πει ότι αυτός ο φόρος δεν μπορεί να πληρωθεί ούτε σε έξι δόσεις, όπως ήταν αρχικά και που ξεκινούσαν από 30 Αυγούστου, ούτε σε επτά που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ούτε σε 17 ούτε σε 47 για κάποιες κατηγορίες εισοδημάτων. Πρέπει ο φόρος να γίνει πιό δίκαιος, πιο αναλογικός και πρέπει να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του.



Ερ. Σε ποια κατεύθυνση;

Απ. Στην κατεύθυνση αυτή που ορίζει το Σύνταγμα. Θέλουμε επιτέλους να υπάρξει νόμος και τάξη στα θέματα της φορολογικής δικαιοσύνης. Θέλουμε δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ να φορολογεί δίκαια και αναλογικά την περιουσία του πολίτη. Για παράδειγμα: Αν ένας πολίτης έχει μια κατοικία εμπορικής αξίας 50.000 ευρώ, που καλύπτει τις βασικές ανάγκες για να ζει η οικογένειά του, το δημόσιο δεν του αναγνωρίζει κανένα αφορολόγητο, τον φορολογεί. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει δίκαιη φορολόγηση και να αντιμετωπιστούν οι υπερβολές του φόρου. Ο πολίτης που έχει μια κατοικία εμπορικής αξίας 50.000 ευρώ, που καλύπτει τις βασικές ανάγκες για να ζει η οικογένειά του, θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ενώ ένας άλλος πολίτης έχει στη θυρίδα της τράπεζάς του νόμιμα αποκτημένες και δηλωμένες, ράβδους χρυσού ή χρυσές λίρες αξίας 500.000 ευρώ, δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ούτε ένα ευρώ. Αυτό είναι παραλογισμός και αδικία.



Ερ. Γιατί κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση προχωρά σε ένα τέτοιο μέτρο;

Απ. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει διδαχθεί τίποτα από όσα έκαναν προκάτοχοί της σε θέματα φορολογικής πολιτικής και νομοθετεί χωρίς κοινωνικό διάλογο. Καμιά φορολογική πολιτική δεν μπορεί να πετύχει αν δεν βασίζεται σε μια μίνιμουμ κοινωνική συναίνεση. Έχω μπροστά μου τον πίνακα με τα 34 ΦΕΚ με φορολογικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και δυστυχώς ούτε ένα από αυτά τα ΦΕΚ ήταν αποτέλεσμα διαλόγου με φορείς της κοινωνίας, της αγοράς, το Οικονομικό επιμελητήριο, τους εφοριακούς κλπ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με ρυθμούς πολυβόλου σε μια χώρα που θέλουμε φορολογική σταθερότητα λόγω επενδύσεων. Όταν νομοθετείς με αυτόν τον τρόπο και φέρνεις κείμενα στα αγγλικά μεταφρασμένα στα ελληνικά έχεις τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα.



Ερ. Τι σημαίνει "κείμενα στα αγγλικά"; Σας άκουσα να λέτε σε άλλη συνέντευξή σας ότι το κείμενο του ΕΝΦΙΑ ήρθε στις υπηρεσίες στα αγγλικά;

Απ. Στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια αόρατη εξουσία, ένα παράκεντρο εξουσίας, γιατί κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα να έχει συμβούλους, επιτελεία κλπ. Δεν πρέπει όμως αυτά τα επιτελεία να νομοθετούν και να κυβερνούν. Γιατί αυτό ακριβώς έγινε με τον ΕΝΦΙΑ και άλλους νόμους. Αυτοί οι νόμοι έρχονται από διάφορα νομικά γραφεία, εισάγονται για ψήφιση χωρίς κανένα διάλογο και έχουμε τα αποτελέσματα που βλέπετε. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα νόμου που ήρθε στα αγγλικά και μεταφράστηκε και μάλιστα με κακή μετάφραση είναι ο νόμος 4174 του 2013-ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών-με τον οποίο φαίνεται ότι φέρνουμε κείμενα από το εξωτερικό και μετά κοιτάμε πώς να μπαλώσουμε τα προβλήματα.



Ερ. Κύριε Αλεξιάδη, αν η Ομοσπονδία Εφοριακών είχε απέναντί της τον υπουργό Οικονομικών τι θα του λέγατε με δυό λόγια;

Απ. Θα του λέγαμε ότι στο υπουργείο Οικονομικών πρέπει να γίνει αξιολόγηση και απολύσεις: Πρέπει να αξιολογηθούν αυτοί που έχουν την ευθύνη για τα χάλια της φορολογικής πολιτικής, για τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που δυστυχώς έχουν βουλιάξει στη λάσπη και δεν προχωράνε, θα του λέγαμε για την άδικη φορολογία. Πρέπει επίσης στο υπουργείο Οικονομικών να βρεθεί κάποιος πολιτικός που θα τιμήσει την πολιτική μας ιστορία, αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει κανείς την ευθύνη για τα χάλια των φορολογικών υπηρεσιών ή της φορολογικής νομοθεσίας. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι οι εφοριακοί δεν είναι το πρόβλημα. Είναι μια κατηγορία εργαζομένων που εφαρμόζουν μια βάρβαρη πολιτική.

Ο τάφος της Αμφίπολης μπορεί να έχει συληθεί από τυμβωρύχους

Ο τάφος της Αμφίπολης μπορεί να έχει συληθεί από τυμβωρύχους
Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, μια μικρή οπή, στην άκρη του μαρμάρινου τοίχου, διαστάσεων 40Χ50, αρκετή για να χωρέσει ένας άνθρωπος αναστήματος των ρωμαϊκών χρόνων, εντείνει τις υποψίες των αρχαιολόγων πως ο τάφος έχει συληθεί από τυμβωρύχους της εποχής.
Το σημείο αυτό αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες όταν οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να φτάσουν στον προθάλαμο αφαιρώντας τους τεράστιους ογκόλιθους που φράσσουν την είσοδο του μνημείου.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου-Σε 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου-Σε 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ
Σε έξι δόσεις θα γίνει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ αποκάλυψε ο Γκίκας Χαρδούβελης μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στον Real Fm 97,8.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι οι τελικές αποφάσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα ανακοινωθούν από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, ενώ διευκρίνισε πως η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει την τήρηση του στόχου για είσπραξη 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με εισπραξιμότητα 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κάθε μήνα το οικογενειακό επίδομα – Τον Οκτώβρη η επόμενη δόση

Τόσο για το οικογενειακό επίδομα όσο και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης ΚεγκέρογλουΜιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως για τα προνοιακά επιδόματα, που καταβάλλονται από τους κατά τόπους Δήμους της χώρας, είπε ότι θα καταβληθεί περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη. Το προνοιακό επίδομα, που λαμβάνεται κάθε δίμηνο, γίνονται προσπάθειες να γίνει μηναία η καταβολή του, όπως είπε ο ίδιος, εξηγώντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συντονιστούν οι τρεις φορείς: αυτός που εκπροσωπεί ο ίδιος, το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι και το αρμόδιο και ο Δήμοι.

Σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκινά από ορισμένους Δήμους και Περιφέρειες το φθινόπωρο, υπογράμμισε ότι αφορά στο 7% του πληθυσμού και ότι στα απαιτούμενα κριτήρια δε λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό, αλλά το πραγματικό εισόδημα.

Το παρασκήνιο των δύο ανακοινώσεων του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο! Θύελλα στο ΥΠΕΘΑ

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο στην οποία η ηγεσία του υιοθετούσε απολύτως την θέση για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ προκάλεσε θύελλα στο ΥΠΕΘΑ . Η οποία κράτησε αρκετές ώρες και για να “εκτονωθεί” κατέληξε στην “διευκρινιστική” δεύτερη ανακοίνωση.
Τι συνέβη;
Από το περιεχόμενο της πρώτης ανακοίνωσης φαινόταν σαν ο Α/ΓΕΕΘΑ να “αδειάζει” το ΥΠΕΘΑ. Είχαν προηγηθεί οι διαρροές που ήθελαν τον Αρχηγό να λέει ότι κακώς τον συνδέουν με την σύνταξη του νέου μισθολογιου.
Ακολούθησε λίγη ώρα μετά η επίσημη ανακοίνωση που “έδειχνε” καθαρά προς το ΥΠΕΘΑ. Εκεί αρκετοί ήταν αυτοί -που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχαν καλή σχέση με τον Α/ΓΕΕΘΑ- που ερμήνευσαν την ανακοίνωσή του σαν μια προσπάθειά του να “βγει από το κάδρο” και να αφήσει όλο το φορτίο του νεου μισθολογίου στο ΥΠΕΘΑ.
Υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός μαθαίνουμε σε γραφεία του ΥΠΕΘΑ και οι επαφές που έγιναν με το ΓΕΕΘΑ ήταν σε πολλές περιπτώσεις σε υψηλούς τόνους. Αποτέλεσμα ήταν η πραγματικά απίστευτη δεύτερη ανκοίνωση του ΓΕΕΘΑ που ούτε λίγο ,ούτε πολύ έλεγε ότι η πρώτη βγήκε…εκ παραδρομής! Δεν θυμόμαστε να έχει συμβεί ποτέ τέτοιο περιστατικό.

Γιατί όμως ο Α/ΓΕΕΘΑ θέλησε τώρα να τοποθετηθεί για το μισθολόγιο και μάλιστα για πρώτη φορά υπερ της απόφασης του ΣτΕ. Μιας απόφασης την οποία πέτυχαν οι στρατιωτικοί τους οποίους επί θητείας “κυνήγησε” και τιμώρησε. Οι στρατιωτικοί των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ βρέθηκαν σε αντιπαράθεση με τον Α/ΓΕΕΘΑ χωρίς να το επιδιώξουν. Και τώρα διαβάζουν ότι ο ίδιος Αρχηγός λέει ναι στην εκτέλεση της απόφασης που αυτοι οι “κυνηγημένοι” πέτυχαν ;

Πάρα πολλοί εκτιμούν ότι τελικά “η υπόθεση της εκλογής του Α/ΓΕΕΘΑ στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του NATO δεν είναι τόσο απλή όπως την παρουσιάζουν”. Και άλλοι υποστηρίζουν ότι “δεν βγαίνουν τα “κουκιά” και δεν φαίνεται εφικτή η εκλογή Κωσταράκου”. Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό αλλά και μόνο η αμφιβολία δημιουργεί ανησυχία για την επόμενη μέρα. Λένε λοιπόν ότι σε περίπτωση μη εκλογής ο Α/ΓΕΕΘΑ θα έχει να αντιμετωπίσει το βαρύ κλίμα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στις ΕΔ. Και συνεπώς προσπαθεί να κρατήσει έστω και τώρα την τελευταία ώρα μια ισορροπία.

Φαίνεται όμως ότι σ΄ αυτή τη προσπάθειά του διατάραξε την καλή σχέση που είχε με το ΥΠΕΘΑ. Και αυτό ενδέχεται να έχει κόστος.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)