Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σκλαβενίτης: Προχώρησε στην εξαγορά της Βερόπουλος

Ο όμιλος Σκλαβενίτη γίνεται η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με την εξαγορά του συνόλου των καταστημάτων της Βερόπουλος στην Ελλάδας
Ο Όμιλος Σκλαβενίτη προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα.
Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με την βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα.
Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.
Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στις διατάξεις περί εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εντός δε των επομένων ημερών θα υποβληθεί η σχετικώς προβλεπόμενη γνωστοποίησ

Μέσω Taxisnet o ειδικός φόρος επι των ακινήτων 2015

Μέσω Taxisnet o ειδικός φόρος επι των ακινήτων 2015

Η ΓΓΔΕ με απόφαση της κοινοποιήσε για το έτος 2015, τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων 15% όπου κάνει επίσης γνωστό ότι θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του Taxisnet Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΔΕ η δήλωση ειδικού φόρου επί ακινήτων έτους 2015 υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου από το υπόχρεο νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, το οποίο απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet.

Κατ' εξαίρεση, οι τροποποιητικές δηλώσεις του ιδίου έτους υποβάλλονται χειρόγραφα στον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. με συνυποβολή των κατά περίπτωση απαιτούμενων δικαιολογητικών. Οι υπαγόμενοι στο ειδικό φόρο επι των ακινήτων 2015 Ειδικό ετήσιο φόρο δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί της αξίας των ακινήτων τους, καταβάλλουν τα παρακάτω πρόσωπα που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα : - Κάθε νομικό πρόσωπο, οργανισμός, υπεράκτια ή εξωχώρια εταιρεία (offshore κ.λπ.),
- κάθε μορφής εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων (private investment company κ.λπ.),
- κάθε μορφής καταπίστευμα (trust, Anstalt κ.λπ.) ή οποιοδήποτε μόρφωμα παρόμοιας φύσης,
- κάθε μορφής ίδρυμα (foundation, Stiftung κ.λπ.) ή οποιοδήποτε μόρφωμα παρόμοιας φύσης,
- κάθε μορφή προσωπικής επιχείρησης ή οποιαδήποτε οντότητα προσωπικού χαρακτήρα, κάθε μορφής κοινή επιχείρηση,
- κάθε μορφής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου ή περιουσίας ή διαθήκης ή κληρονομίας ή κληροδοσίας ή δωρεάς, κάθε φύσης κοινοπραξία,
- κάθε μορφής εταιρεία αστικού δικαίου και κάθε άλλο πιθανό μόρφωμα εταιρικής οργάνωσης, ανεξαρτήτως νομικής προσωπικότητας και κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.

Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης Υποχρέωση υποβολής δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων, ανεξάρτητα αν υπάγονται στον φόρο ή όχι, έχουν: α) Οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα που αναφέρθηκαν παραπάνω. β) Ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης οι οποίες έχουν ως σκοπό, σύμφωνα με το καταστατικό τους, την αγορά, διαχείριση, επένδυση και εκμετάλλευση ακινήτων. γ) Ναυτιλιακές επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστήσει γραφεία στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν. 89/1967 και πλοιοκτήτριες εταιρείες εμπορικών πλοίων για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν στην Ελλάδα αποκλειστικώς ως γραφεία ή αποθήκες για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών ή που εκμισθώνουν σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις της παρούσας περίπτωσης αποκλειστικά ως γραφεία ή αποθήκες για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. δ) Νομικά πρόσωπα τα οποία αποδεδειγμένα επιδιώκουν στην Ελλάδα σκοπούς κοινωφελείς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν για τον κοινωφελή, πολιτιστικό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό σκοπό, για τα ακίνητα που εκμεταλλεύονται εφόσον το προϊόν της εκμετάλλευσης διατίθεται αποδεδειγμένα για την εκπλήρωση αυτών των σκοπών, καθώς και για τα ακίνητα που αποδεδειγμένα είναι κενά ή δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα. ε) Εταιρείες, των οποίων το σύνολο των ονομαστικών μετοχών, μεριδίων ή μερίδων ανήκουν σε ίδρυμα ημεδαπό ή αλλοδαπό, εφόσον αποδεδειγμένα επιδιώκει στην Ελλάδα κοινωφελείς σκοπούς, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτόν.


Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η υποβολή των δηλώσεων



Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο Τaxis η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου, ωστόσο η καθυστέρηση στο άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής αναμένεται να οδηγήσει σε μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας. 


Ήδη φοροτεχνικοί και λογιστές ζητούν η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων να επεκταθεί έως τις 30 Ιουλίου, ήτοι να συμπέσει με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. 

Όπως αναφέρουν εάν δεν υπάρξει παράταση της προθεσμίας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να εξελιχθεί η όλη διαδικασία εγκαίρως  θα πρέπει να μπαίνουν σε ημερήσια βάση στο Τaxis στο διάστημα 11 Μάιου -30 Ιουνίου περίπου 110.000 δηλώσεις. 

Αυτό κρίνεται ως ιδιαιτέρως δύσκολο από τους φοροτεχνικούς, οι οποίοι αμφισβητούν και την ικανότητα του Τaxis να ανταποκριθεί στην παράλληλη διαδικασία υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων. 

Μια μετάθεση υποβολής των δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου θα μείωνε μεσοσταθμικά  τον όγκο των δηλώσεων σε ημερήσια βάση από τις 110.000 δηλώσεις στις 68.200 δηλώσεις, κάνοντας τη διαδικασία πιο διαχειρίσιμη. 

Πρέπει να σημειωθεί πως η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω εάν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών νομοθετήσει τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει σχετικά με την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο με αντίστοιχη φοροαπαλλαγή των εκμισθωτών, τη φορολόγηση των μισθωτών που πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλά και την αύξηση της έκπτωσης για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος κατά 5%-10%.


Ξεχασμένοι από τον ΟΑΕΔ οι μακροχρόνια άνεργοι. Το 'αόρατο' επίδομα των 200 ευρώ


Μόλις 4.200 είναι οι... τυχεροί μακροχρόνια άνεργοι που εισέπραξαν από την αρχή του έτους έως και τον Απρίλιο, το επίδομα ανεργίας που έχει θεσπιστεί γι' αυτή την κατηγορία πολιτών.
Με δεδομένο ότι οι μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, είτε αναζητούν εργασία, είτε όχι, ανέρχονται στα 537.893 άτομα, προκύπτει ότι το εν λόγω επίδομα των 200 ευρώ το μήνα, για ένα έτος, χορηγείται στο... 0,78% του συνόλου μόλις.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία έχει πάνω από 533.000 ανέργους, οι οποίοι είναι χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών και εκτός από το ότι δεν μπορεί να τους βγάλει από το αδιέξοδο της ανεργίας, αδυνατεί να τους χορηγήσει, ακόμα και αυτό το πενιχρό βοήθημα των 200 ευρώ το μήνα.
Ας σημειωθεί ότι ήταν αναμενόμενο πως ο αριθμός των επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων, θα ήταν πολύ μικρός, μιας και οι διατάξεις χορήγησής του, άλλαξαν προς το χειρότερο από την 1.1.2014 και μετά.  Τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στο ότι η υποβολή της σχετικής αίτησης για τους ενδιαφερόμενους, δεν μπορεί να γίνει εάν παρέλθουν δύο μήνες από τη λήξη της 12άμηνης τακτικής επιδότησης.
Επιπρόσθετα, πρέπει υποχρεωτικά να είναι 12άμηνο το αρχικό διάστημα που επιδοτείται η ανεργία και όχι μικρότερο. Επίσης, ζητείται το προηγούμενο εκκαθαριστικό, δηλαδή του 2014 στην προκειμένη περίπτωση, για να διαπιστωθεί το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όσων υποβάλλουν αίτηση. Υπάρχουν όμως αρκετοί που εντός του 2014 μπορεί να εργάζονταν, συνεπώς, χάνουν αυτόματα το δικαίωμα για να λάβουν την εν λόγω παροχή.
Χαρακτηριστικό του αισθητά μειωμένου αριθμού των δικαιούχων του συγκεκριμένου επιδόματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, ο αριθμός τους έφτανε τα 36.000 άτομα.
Ας θυμηθούμε όμως όλα τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο σε κάθε χρόνο.
Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
Δικαιολογητικά:
1. Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου.
2. Το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης σύμφωνα με τις εγγραφές της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται στο ΙΚΑ) του τελευταίου τριμήνου πριν από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
3. Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.
4. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος.
5. Αστυνομική Ταυτότητα του ασφαλισμένου.
6. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).
7. Λογαριασμό Εθνικής Τραπέζης (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει τα παραπάνω στοιχεία στον Ο.Α.Ε.Δ. της περιοχής του, το αργότερο σε 60 ημέρες από την απόλυσή του.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία). Από 01.01.2014 όπως παρουσιάζει το ΄΄δικαιολογητικά΄΄ η διάρκεια επιδότησης έτσι όπως εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν την έναρξη της επιδότησης.
Από 01.01.2014  η διάρκεια επιδότησης , εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν την έναρξη της επιδότησης

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)