Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Δημοσιονομικό κενό 3,6 δις "βλέπει" η τρόικα και ζητάει νέα μέτρα - Η κυβέρνηση "βλέπει"... ανάπτυξη

Tο αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει καταθέσει το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή, αλλά
το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας παραμένει αγεφύρωτο. Οι δανειστές "βλέπουν" κενό έως 3,6 δισ. ευρώ και να ζητάνε νέα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά πώς οι στόχοι θα επιτευχθούν χωρίς νέα μέτρα. Ως γνωστόν όμως η τρόικα αποφασίζει.


Οι απαντήσεις των δανειστών στις ελληνικές προτάσεις για τα ανοικτά μέτωπα του τρέχοντος ελέγχου, αν και ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της στην Αθήνα φέρονται να είναι έτοιμες. Μάλιστα, στελέχη της εκτιμούν πως θα πρέπει να υπάρξει κι άλλος κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τροϊκανών, ώστε να ολοκληρωθεί η «προ – αποστολής» συζήτησης και να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας.

Από την άλλη πλευρά, στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιστρέψει η Τρόικα αυτή την εβδομάδα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να χαθεί το χρονικό ορόσημο του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Εν αναμονή των οριστικών και ολοκληρωτικών απαντήσεων της Τρόικα, στο οικονομικό επιτελείο προετοιμάζουν το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2015 που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στον νέο προϋπολογισμό θα προβλέπεται η επίτευξη του στόχου 3% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 και η υπέρβαση φέτος στο 1,8% του ΑΕΠ. Για να διασφαλίσει την επίτευξη του στόχου της επόμενης χρονιάς το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει παρεμβάσεις στα σκέλος των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ που οδηγούν σε εξοικονομήσεις που κινούνται από 500 εκατ. ευρώ έως και 1 δισ. ευρώ.

Πάντως, η Τρόικα εκτιμά ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του 3% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα του επόμενου έτους η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα ύψους έως και 3,6 δισ. ευρώ. Ακόμα, δεν έχει τοποθετηθεί επί του πακέτου των μέτρων σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση. Επίσης, δεν έχει οριστικοποιήσει την εκτίμησή της για το μέγεθος της αρνητικής επίπτωσης από τις αλλαγές στις ρυθμίσεις των χρεών προς εφορίες και ταμεία, αλλά αν δεν αλλάξει η αρχική της πρόβλεψη για κενό 1 δις ευρώ, τότε το συνολικό δημοσιονομικό κενό του 2015 εκτιμάται από την τρόικα στα 3,6 δισ. ευρώ.

Κάτι το οποίο δεν δέχεται σε καμία περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών και δεν πρόκειται να περιλάβει νέα μέτρα στο τελικό κείμενο του νέου Προϋπολογισμού. Ωστόσο, το θέμα θα είναι ανοικτό μέχρι τελευταίας στιγμής στις συζητήσεις των δύο πλευρών, δεδομένου ότι ο νέος προϋπολογισμός θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα για να ψηφιστεί πριν το τέλος του έτους.

Μητρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να συνεχίσει τα μνημόνια, αν δεν έχει αυτοδυναμία

Την άποψη πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική» εξέφρασε ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Βήμα 99,5. Τόνισε, ωστόσο, ότι με ισχυρή πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ανάγκη από μνημονιακές πολιτικές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και ένας ενημερωμένος λαός, όχι μονομερείς κινήσεις, όχι plan B, όχι μονομερής διαγραφή χρέους, αλλά...
μια επιθετική διαπραγμάτευση.
Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε: «Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους.
» Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους, δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα;
» Μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ότι έχουμε success story; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος.
» Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, (θα μιλήσει) όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ’ αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου.
» Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό».

Ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της Αμφίπολης

Δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χτες το βράδυ, και συγκλόνισαν την Αθήνα που την είχε πέσει για ύπνο. Οι σεισμοί ήταν επιφανειακοί, όπως είναι και οι σύγχρονοι Έλληνες. Οι σεισμολόγοι αναμένουν νέο σεισμό, ο οποίος θα ισοπεδώσει τα πάντα και θα δώσει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη, αφού στην Ελλάδα την ανάπτυξη την μετράμε με τούβλα.

Αρχικά, οι σεισμολόγοι πίστεψαν πως οι σεισμοί οφείλονταν στις μ@λακί€ς που έλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τηλεόραση, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν πως το Πολυτεχνείο ζει.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στην Εύβοια αλλά οι σεισμολόγοι ανησυχούν...
επειδή ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της Αμφίπολης.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι ανασκαφές στην Αμφίπολη ενεργοποίησαν το ρήγμα, το οποίο θα δώσει μεγάλους σεισμούς τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έρθουν όλοι οι αρχαίοι σκελετοί στην επιφάνεια και να γίνει η χώρα ένα απέραντο νεκροταφείο.
Οι αρχαιολόγοι της Αμφίπολης αναφέρουν πως ο σκελετός που βρέθηκε δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, αν και χάθηκε μια ωλένη και τρία πλευρά, αλλά μπορεί να τα έφαγαν τα ποντίκια.
Σεισμολόγοι και αρχαιολόγοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις τηλεοράσεις, ενώ η Ελλάδα κρατάει τη βρομερή ανάσα της.
Εγραψε o Pitsirikos

Σχεδόν 11,5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία

Στα 11,485 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που είχαν διαβιβαστεί από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, τον Οκτώβριο έναντι 11,318 δισ. ευρώ που είχαν καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του ΚΕΑΟ.

Σε ότι αφορά στις εισπράξεις, οι συνολικές εισπράξεις εκτός ρύθμισης ανήλθαν στα 28.650.854 ευρώ και οι εισπράξεις από ρυθμίσεις...
στα 14.537.591 ευρώ.
Από τις εισπράξεις των ρυθμίσεων παλαιότερων οφειλών, τα περισσότερα έσοδα προήλθαν από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων (9.899.074 ευρώ), ενώ 3.322.631 ευρώ προήλθαν από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής».
Τον Οκτώβριο τέλος, απώλεσαν τη ρύθμιση 1.503 οφειλέτες, με συνολικές οφειλές 200.167.179 ευρώ.
Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, εκφράζουν αισιοδοξία για την απόδοση της πρόσφατης ρύθμισης, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, καθώς, μόνο τις τρεις πρώτες hμέρες της εφαρμογής της υποβλήθηκαν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλής περισσότερα από 85 εκατ. ευρώ.

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

H πρώτη "καμπάνα" για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου έπεσε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τον καθένα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Με την ίδια απόφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο -το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή- αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, 50.000 ευρώ.

Η δίωξη που είχε ασκήθηκε σε βάρος τους ήταν...
σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς αφορούσε τη χρήση του έτους 2009. Από το 2010, οπότε ο νόμος άλλαξε, το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα.
Η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και του λογαριασμού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου.
Για το ζεύγος εκκρεμεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για ανακριβές πόθεν έσχες του έτους 2010, όποτε η κατηγορία  που αντιμετωπίζουν, εφόσον παραπεμφθούν, είναι σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη.

Επιστροφή του μπόνους στους συνεπείς

Δύο προτάσεις, είτε με μεταφορά των εκπτώσεων στις επόμενες δόσεις, είτε με «κούρεμα» του τελικού χρέους, εξετάζουν το υπουργείο Εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία για τον τρόπο με τον οποίο θα παίρνουν τα «μπόνους» του μειωμένου επιτοκίου και τις εκπτώσεις στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις όσοι είχαν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση νέας αρχής και επιλέγουν να παραμείνουν σε αυτή ή να συνεχίσουν στην καινούργια ρύθμιση.

Η τελική απόφαση αναμένεται εντός των ημερών και τα οφέλη για τους συνεπείς οφειλέτες είναι σημαντικά.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)