Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

"Ραβασάκια" στους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις εκλογές - Θα κληθούν τα πληρώσουν 5 χαράτσια!

-Μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία 3,5 δισ. ευρω

- Διαβάστε μέχρι πότε θα πρέπει να πληρωθούν

- Φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων σχεδιάζει μεταξύ άλλων το υπ. οικονομικών

Πέντε χαράτσια περιμένουν εκατομμύρια νοικοκυριά που αμέσως μετά τις εκλογές θα κληθούν να πληρώσουν για τις ακίνητες περιουσίες τους:

1.ΕΤΑΚ 2009

2.έκτακτη εισφορά για τη μεγάλη ακίνητη περιουσίας του 2009

3.ΦΑΠ 2010

4.ΦΑΠ 2011

5.Ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012

Μέσα στον Απρίλιο, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το ραβασάκι της ΔΕΗ με την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν εντός του Μαϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων έχει ήδη έτοιμα προς αποστολή 270.000 σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009, για την είσπραξη εσόδων περίπου 10 εκατ. Ευρώ. Η αποστολή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο ενώ το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, στα σχέδια του υπουργείου οικονομικών είναι και η φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων ενώ εξετάζονται και αλλαγές στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, μείωση ή και κατάργηση του αφορολογητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεες και καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.

Ανεργία: ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων

Η ανεργία φοβίζει περισσότερο για το μέλλον το 42% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας "Alco" που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Crash" και διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ατόμων, το διάστημα από 20 ως 27 Μαρτίου. Στο ίδιο ερώτημα, το 26% απαντά η ανεπάρκεια των πολιτικών, το 15% η διαφθορά, το 11% η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το 5% οι επιδιώξεις των ξένων.

Με οριακή πλειοψηφία, 44%, οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου, έναντι του 40% που έχουν τη γνώμη ότι υπήρξαν περιθώρια, ενώ 16%, όσων συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίζεται χωρίς άποψη.
Ωστόσο, το 45% των ερωτηθέντων απαντά ότι το πιο ισχυρό κριτήριο για την επιλογή που θα κάνει στις εκλογές είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ, έναντι του 41% που απαντά ότι βασικό κριτήριο της επιλογής του θα είναι η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η έρευνα, με αναγωγή επί των εγκύρων, δίνει ποσοστό 25% στη ΝΔ, 16,5% στο ΠΑΣΟΚ, 10% στο ΚΚΕ, 9% στη ΔΗΜ.ΑΡ., 8% στους "Ανεξάρτητους Έλληνες", 7,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,5% στον ΛΑΟΣ, 3% στους "Οικολόγους - Πράσινους", από 2,5% στη ΔΗ.ΣΥΜ. και στη "Χρυσή Αυγή", 1,7% στην "Κοινωνική Συμφωνία" και 1,3% στο Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, ενώ το 9,5% των ερωτηθέντων δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του.

Ολι Ρεν: Ισως ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

Την προσοχή των ηγετών στην επέκταση της ευρωζώνης επέστησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων σε συνέντευξή του σε φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ δήλωσε ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ίσως ήταν από τότε ένα μεγάλο λάθος.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και η ευρωζώνη να ενισχυθεί πριν να μπορέσει να επεκταθεί, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές οικονομικές κρίσεις», δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η ικανότητα της ευρωζώνης να δρα πρέπει να βελτιωθεί πολύ, προτού μπορέσει να επεκταθεί σημαντικά».

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα ή να επικρίνω κανέναν, όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2001 είναι, κρίνοντας εκ των υστέρων και ίσως από τότε, μεγάλο λάθος», πρόσθεσε ο ευρωπαίος Επίτροπος, σε συνέντευξη του που ανέβηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου MTV3.

Ο Ολι Ρεν σημείωσε ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Πολωνία είναι υποψήφιες να ενταχθούν στην ευρωζώνη.

Λαγκάρντ: "Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τη χρεοκοπία"

Την ανάγκη, η Ελλάδα να υπηρετήσει με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, επανέλαβε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, η επικεφαλής του ΔΝΤ έστειλε νέο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε, ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία", τόνισε.

"Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας για την εφαρμογή του προγράμματος", δήλωσε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις απαντώντας σε ερωτήσεις του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι "είναι αβεβαιότητα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά κάθε χώρα που εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο".

Τελευταία στην ελκυστικότητα για ίδρυση επιχειρήσεων η Ελλάδα

Παρά την ανάγκη για ανάπτυξη, η Ελλάδα είναι η λιγότερη ελκυστική μεταξύ 14 χωρών της Ευρώπης για την ίδρυση επιχειρήσεων, όπως προέκυψε από έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομίας της Αυστρίας και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων.

Η έρευνα καταρρίπτει και ένα "μύθο" που έχει δημιουργηθεί εντός συνόρων και ο οποίος λέει ότι δεν επιλέγεται η χώρα μας για την ίδρυση επιχείρησης λόγω, κατά μεγάλο ποσοστό, του εργασιακού κόστους και των φόρων που επιβάλλονται. Αντιθέτως, οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν την ελάχιστη σημασία, με 24 και 23% αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν σημαντικά κριτήρια τα ενεργειακά δίκτυα (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), την εξειδίκευση των εργαζομένων (65%) και τα δίκτυα επικοινωνιών και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα και τις επιδοτήσεις στην έρευνα.

Ρόλο παίζει επίσης η πολιτική και η οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ μικρότερη σημασία έχουν η κοινωνική δικαιοσύνη και η ποιότητα ζωής.

Στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας με άριστα το 1 ως χειρότερο το 4, η Ελλάδα συγκέντρωσε 3,7, μένοντας στην 14η και τελευταία θέση. Πρώτη είναι η Γερμανία με 1,4 και ακολουθούν η Σουηδία με 1,5, η Ελβετία και η Ολλανδία με 1,8.

Σήμερα το "τελευταίο αντίο" στον 77χρονο αυτόχειρα

Η κηδεία του, η οποία θα είναι πολιτική, θα γίνει στις 14:00 το μεσημέρι στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ όπως σας είχαμε πει η σορός του θα αποτεφρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία, όπου θα γίνει η καύση.

Εν τω μεταξύ, σε μνημείο έχει μετατραπεί το δέντρο πίσω από το οποίο αυτοπυροβολήθηκε.


Τα μηνύματα είναι χιλιάδες, ενώ κατά δεκάδες συγκεντρώνονται οι πολίτες για να αφήσει ένα λουλούδι, ένα σημείωμα, ένα κεράκι.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)