Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτικός με 18 OFF-SHORE, Δημοσιογράφος με 50, κι ο Αυτιάς με την...

...NEMECIS στα χέρια, στα πλάνα, και στα παράθυρα...
"150 εκατομμύρια δόθηκαν σε ΜΚΟ για να διαδώσουν τον Χριστιανισμό στην Βόρεια Κορέα" αμόλησε η εκδότρια.
Ο Αυτιάς είχε κατουρηθεί από την χαρά του με τις "αποκαλύψεις"- επαναλήψεις της Λιάνας, και αισθανόμενος κατα-υποχρεωμένος για τα νούμερα που του προσέφερε, δεν σταματούσε να ανεμίζει και να επαινεί το περιοδικό της.
"'Αλήθεια, Πολιτικός έχει 18 Off-shore εταιρίες?", ρώταγε εντυπωσιασμένος την Βουλευτίνα του ΚΚΕ, χωρίς βέβαια να διανοηθεί να σκαλίσει - ερωτήσει ούτε κάν ποιου κόμματος.
"Ξέρω και Δημοσιογράφο με... 50 Off-shore" συνέχισε η Κανέλλη, καθώς σε χρόνο dete, άλλαξε ο τίτλος στην οθόνη σε "Πολιτικοί και Δημοσιογράφοι με δεκάδες Off-SHORE", συνέχισε η συμπαρουσιάστρια.
Λιάνα μου να ξανάρθεις να μας πεις κι άλλα, ικέτεψε ο Γιωργάκης.
"Εγώ θα ξανάρθω, εσύ δεν ξέρω αν θα είσαι εδώ", του απάντησε και ...
κόπηκε η αναπνοή του Αυτιά.
Ευτυχώς είχε το περιοδικό πρόχειρο κι έκανε αέρα στον εαυτό του, για να μην λιποθυμήσει...

Έχουμε νικήσει

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ζήτησε να διεξαχθεί έλεγχος σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις από το 1997 έως σήμερα. Η ανακοίνωση αυτής της είδησης από τα ΜΜΕ -με πολύ πανηγυρικό τρόπο- μου προκάλεσε μεγάλη ευθυμία και αρκετές ευχάριστες σκέψεις.

Η χώρα χρεοκόπησε αλλά δεν ελέγχονται οι κυβερνήσεις που την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ελέγχονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Λες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις, αλλά από εξωγήινους.

Η είδηση του ελέγχου σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως το «μεγάλο φαγοπότι στις ΜΚΟ». Κοίτα ποιος μιλάει. Για το «μεγάλο φαγοπότι στα ΜΜΕ», δεν ακούγεται κουβέντα. Βέβαια, τα ΜΜΕ δεν είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις – είναι κυβερνητικές οργανώσεις.

Το μεγάλο φαγοπότι στην Ελλάδα έγινε από τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και τις ...
μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οι καναλάρχες και οι πολιτικοί δεν έφαγαν τίποτα. Ήταν οι μόνοι τίμιοι Έλληνες.

Οι τηλεδημοσιογράφοι είναι λαλίστατοι και καυστικότατοι όταν αναφέρονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους –και τις ξεσκίζουν-, αλλά δεν μπορούν να πουν πως ο άγριος και ανελέητος πόλεμος των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Κερατέας και οι απειλές εναντίον των πολιτών που δεν πληρώνουν διόδια γίνονται για τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε ένοχοι για τη χρεοκοπία, εκτός από τον κ. Μπόμπολα και τους άλλους καναλάρχες. Όλοι είμαστε κλέφτες, εκτός από τον Μπόμπολα και την παρέα του.

Ωραίοι είναι οι έλεγχοι που γίνονται σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά έχω μια απορία: Θα γίνει ποτέ έλεγχος στα κανάλια, στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα και σε άλλες τέτοιες φιλανθρωπικές οργανώσεις;

Θα ελέγξει ποτέ η κυβέρνηση τον κ. Μπόμπολα; Ή μήπως ο κ. Μπόμπολας είναι η κυβέρνηση; Μήπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι υπάλληλοι των μεγαλοεργολάβων; Έτσι είναι. Και πριν τη χρεοκοπία, και μετά τη χρεοκοπία.

Αλήθεια, υπάρχει έστω ένας δημοσιογράφος σε τόσα «ελεύθερα» κανάλια, σε τόσα «ελεύθερα» ραδιόφωνα και σε τόσες «ελεύθερες» εφημερίδες που να μπορεί να πει ή να γράψει πως πρέπει να γίνει έλεγχος και στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ;

Δεν υπάρχει. Ούτε ένας. Αυτός είναι ο λόγος που τα ΜΜΕ δεν έχουν καμία αξία πια. Τα νέα ΜΜΕ θα πρέπει να έχουν αξιοπρεπείς εκδότες και αξιοπρεπείς εργαζόμενους.

Έχουν ηττηθεί και το ξέρουν. Έχουμε νικήσει, αλλά δεν το ξέρουμε.

Αν θέλεις να βοηθήσεις τους κατοίκους της Κερατέας, μην αγοράζεις το «Έθνος» και τα άλλα έντυπα του Μπόμπολα – μη λερώνεις τα χέρια σου με αίμα. Αν θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια αντιστεκόμενοι στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους, μην αγοράζεις το «Έθνος» και τα άλλα έντυπα του Μπόμπολα.

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους.

(Κι όμως, οι μπλόγκερ είχαν προειδοποιήσει τον Παπανδρέου πολύ καιρό πριν για τα ΜΜΕ - γράφτηκαν άπειρα κείμενα στα μπλογκ για τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Δεν τους άκουσε - ας πρόσεχε. Πριν από 3 χρόνια, την 1η Μαρτίου του 2008 -όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση- είχα γράψει ένα κείμενο, το οποίο απευθυνόταν και στον κ. Παπανδρέου. Εντάξει, στο τέλος έκανα μια παρατήρηση που -ευτυχώς- διαψεύστηκε δυο χρόνια αργότερα, αλλά η ουσία του κειμένου είναι ...διαχρονική. Εδώ.)

Εγραψε ο Pitsirikos

Μετά το αλαλούμ ...πήραν πίσω την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους

Την εξ ολοκλήρου ανάκληση της εγκυκλίου, βάσει της οποίας καλούνταν οι δημότες που τακτοποιούν ημιυπαίθριους χώρους, να καταβάλουν αναδρομικά τα δημοτικά τέλη που τους αφορούν, ανακοίνωσε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός ...
Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του protothema.gr.

«Ανακαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξ ολοκλήρου, ενόψει νομοθετικής ρύθμισης που θα αναληφθεί και θα καταργεί, ή θα απαγορεύει, την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των δημοτικών τελών», ανέφερε ο κ. Ντόλιος.

Για το θέμα έγινε παρέμβαση από τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ράγκουση και για την επίμαχη ρύθμιση, η οποία προωθήθηκε εν τη απουσία του. λόγω ασθενείας.

Από χθες πάντως επικράτησε ένα αλαλούμ για την εγκύκλιο με την οποία σε όσους τακτοποίησαν ημιυπαιθρίους, επιβαλλόταν νέο «καπέλο» ακόμη και με αναδρομική ισχύ, αιφνιδιαστικά και κόντρα στο πνεύμα της ρύθμισης Μπιρμπίλη. Προβλέπονταν χαρακτηριστικά η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων, ανταποδοτικά τέλη) και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) για τα επιπλέον τετραγωνικά που δηλώνονται και αφορούν κλειστούς ημιυπαίθριους, πυλωτές ή υπόγεια.

Την σχετική εγκύκλιο που πιάνει στην «τσιμπίδα» της περί τις 480.000 ιδιοκτησίες που αντιστοιχούν σε περίπου 800.000 μέχρι στιγμής «τακτοποιημένους» χώρους έστειλε την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος. Λίγες μέρες πριν την επίσημη εκπνοή της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να παρατείνει πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση εμφανίζει πλήρη σύγχυση και τακτικές μνημονίου που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει...

Τι προέβλεπε η εγκύκλιος:

1) Καθορίζονταν τέλη καθαριότητας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων, ανταποδοτικά τέλη με βάση τη συνολική επιφάνεια των τετραγωνικών που δηλώνονται. Σε πρόσφατη εγκύκλιο (28 Ιανουαρίου), το ΥΠΕΚΑ διευκρίνιζε ότι οι χώροι αυτοί δεν θα υπόκεινται σε δημοτικά τέλη.

2) Επιβαλλόταν τέλος ακίνητης περιουσίας για τους χώρους που άλλαξαν χρήση, καθώς η μετατροπή τους σε χώρους κύριας χρήσης αυξάνει την επιφάνεια του ακινήτου και φορολογείται διαφορετικά. Το ΤΑΠ επιβάλλεται από το χρόνο έναρξης της ρύθμισης του ν.3843/2010 που τροποποιήθηκε στις 28 Απριλίου του 2010 ή από την ημερομηνία της μετατροπής της χρήσης.

3) Επιβάλλονταν πρόστιμα και αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη για τους χώρους που εντάσσονται στο νόμο εφόσον ο δήμος δεν συνυπολόγιζε το εμβαδόν τους στην επιφάνεια των στεγασμένων χώρων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στην περίπτωση αυτή, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά τα ποσά για το ποσοστό των χώρων που άλλαξαν χρήση αλλά δεν είχαν δηλωθεί. Με απλά λόγια, όποιος τακτοποίησε τον ημιυπαίθριό του και είχε αποκρύψει το εμβαδόν του χώρου αυτού στη συνολική επιφάνεια της κατοικίας, με την ένταξη στη ρύθμιση «αυτοκαρφώνεται». Τα νέα τέλη θα υπολογίζονται με γνώμονα το συντελεστή που ισχύει για την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για την ανακριβή δήλωση της επιφάνειας.

4) Τα στοιχεία των δηλώσεων των ακινήτων που μπήκαν στη ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, θα αναζητήσουν οι εφορείες από τις υπηρεσίες πολεοδομίας των δήμων προκειμένου να ελέγξουν τα επιπλέον τετραγωνικά των χώρων που «τακτοποιήθηκαν» με βάση τις οδηγίες της εγκυκλίου.

Δείτε το πλήρες περιεχόμενο της εγκυκλίου εδώ

Αυτόφωρο για 7 φορο-παραβάσεις

Αυτόφωρο και για ανακριβή φοροδήλωση
Αυτόφωρο από το πρώτο ευρώ φόρου, φυλακή μέχρι 20 χρόνια, ηλεκτρονική δημοσιοποίηση λίστας μεγαλοοφειλετών και «μαύρης λίστας» με πλαστά τιμολόγια.
Αυστηρότερο έγινε το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο και σήμερα ή τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την πλήρη ανασύσταση του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαδικασία του Αυτοφώρου ενεργοποιείται από το πρώτο ευρώ ληξιπρόθεσμης οφειλής, ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, τελών και εισφορών, αλλά ακόμα κι αν δεν έχει υποβληθεί δήλωση, ή αυτή είναι ανακριβής! Η φυλάκιση μπορεί να φτάσει ...
και τα 20 χρόνια. Η δημοσιοποίηση λιστών με φοροφυγάδες ή και οφειλέτες θα είναι γεγονός από φέτος. Ενώ στοχοποιούνται όλες οι ύποπτες ομάδες φοροδιαφυγής, χωρίς -αυτή τη φορά- να καταγράφονται τα επαγγέλματα.

Οι κυριότερες διατάξεις του φορολογικού, που στοχεύει στην άντληση τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή ετησίως, εντοπίζονται σε «30» σημεία:

1. Αυτόφωρο από το πρώτο ευρώ φόρου. Το αδίκημα της φοροδιαφυγής είναι διαρκές για μέχρι 20 μήνες σε περίπτωση πλημμελήματος και 5 χρόνια για κακούργημα. Το Αυτόφωρο ενεργοποιείται για μη καταβολή βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, καθώς και για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών.

2. Αυξάνουν οι κακουργηματικές ποινές (πλην ληξιπρόθεσμων), με κάθειρξη μέχρι 20 χρόνια, από 10 σήμερα. Αύξηση ποινών και σε περίπτωση πλημμελήματος από μη πληρωμή βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

3. Δεν επιβάλλεται ποινή για ληξιπρόθεσμα όταν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.

4. Δεν ασκείται δίωξη αν το Δημόσιο χρωστάει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο με εκείνο του χρέους για το οποίο διώκεται ο φορολογούμενος.

5. Σε περίπτωση δεύτερης ή περαιτέρω υποτροπής, δεν μπορεί να γίνει μετατροπή ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Η μετατροπή γίνεται με ελάχιστο ποσό ανά ημέρα εξαγοράς τα 20 ευρώ, αντί 3 ευρώ σήμερα, καθώς και ανώτατο ποσό τα 100 ευρώ.

6. Αίρεται το φορολογικό απόρρητο και δημοσιοποιείται μέσω Διαδικτύου λίστα με τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμα άνω των 150.000 ευρώ, τα οποία δεν έχουν εξοφλήσει για διάστημα πέραν του ενός έτους. Το απόρρητο όμως ισχύει όταν ο οφειλέτης ρυθμίσει τα χρέη του ή υπάρχει δικαστική απόφαση αναστολής της καταβολής οφειλών.

7. Στοιχεία φοροφυγάδων δημοσιοποιούνται ακόμα κι όταν υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, όπως απόκρυψη φορολογητέας ύλης, έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων ή μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση ή εσφαλμένη καταχώριση στα βιβλία αγορών ή εξόδων (π.χ. ανύπαρκτες αγορές ή έξοδα).

8. Καθιέρωση point system για την επιλογή των ελεγχόμενων υποθέσεων, με απάλειψη της αρχικής διάταξης για στοχοποίηση 10 επαγγελματικών ομάδων (γιατροί, δικηγόροι, οδοντίατροι κ.ά.). Ο έλεγχος θα γίνεται από το γραφείο βάσει κριτηρίων που θα ορίζονται κεντρικά μέσω του Elenxis.

Το «πάτσι» με το Δημόσιο

9. Παρέχεται η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών φορολογουμένου με ποσά που του χρωστάει το Δημόσιο.

10. Εξόφληση ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πληρωμή του 40% κατά την υποβολή της περιοδικής δήλωσης και του υπόλοιπου 60% σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις με προσαύξηση 2% αντί 1% αρχικά και ελάχιστο ποσό 300 ευρώ ανά δόση.

11. Εξόφληση ΦΠΑ σε δόσεις έπειτα από διοικητική επίλυση διαφοράς ή βάσει οριστικής πράξης, λόγω μη άσκησης προσφυγής.

12. Τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Φοροδιαφυγής, που θα δημοσιοποιηθεί τέλη Μαρτίου.

13. Θεσπίζεται εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, που θα εποπτεύει, θα συντονίζει και θα καθοδηγεί τις ανακριτικές πράξεις, θα υπάγεται δε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

14. Ενισχύεται η διεθνής συνεργασία στην άμεση φορολογία, δηλαδή στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και για τα ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών από το εξωτερικό, όχι μόνο με κράτη αλλά και τράπεζες, χρηματιστήρια και άλλες πηγές.

15. Αυξάνει στο 50% από 25% η προβεβαίωση σε μη διοικητική επίλυση διαφοράς και άσκηση δικαστικής προσφυγής. Η προβεβαίωση διατηρείται στο 25% για πρόστιμα, καθώς προβλέπεται συμβιβασμός στο 1/3.

16. Ληξιπρόθεσμα χρέη περίπου 24 δισ. ευρώ χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης, με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα ανεπίδεκτα είσπραξης δεν διαγράφονται ποτέ, καθώς οποτεδήποτε στο μέλλον μπορεί να προκύψει περιουσία για κατάσχεση.

Από Απρίλιο, φοροκάρτα

17. Ενεργοποιείται και πιθανότατα θα ισχύσει από τον Απρίλιο η ανώνυμη και προαιρετική φοροκάρτα καταγραφής των αποδείξεων από αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών, για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου. Οι εκδότες των αποδείξεων θα αποστέλλουν τα στοιχεία σε βάση δεδομένων, που θα δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

18. Φόρο για το παγκόσμιο εισόδημά του πληρώνει στην Ελλάδα κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει τη συνήθη κατοικία ή διαμονή του στη χώρα (άνω 183 ημερών ετησίως). Στην Ελλάδα φορολογείται και όποιος αποκτά εδώ εισόδημα, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας ή συνήθους διαμονής του.

19. Μειώνεται στο 20% από 24% ο φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη των Α.Ε., ΕΠΕ και μερισμάτων. Στα διανεμόμενα παρακρατείται φόρος 25%, τα μερίσματα εντάσσονται στη φορολογική κλίμακα και με δικαίωμα επιστροφής παρακρατούμενου φόρου μερισμάτων.

20. Φορολογία κατά την εισαγωγή μερισμάτων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εφόσον δεν διανέμονται για αναπτυξιακούς λόγους. Οποτε, όμως, διανεμηθούν παρακρατείται ο φόρος που αναλογεί στα μερίσματα.

21. Αυξάνει αναδρομικά από 1/1/2011 από 1,5* σε 2* ο φόρος από πωλήσεις μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών ή σε αλλοδαπά χρηματιστήρια. Μετατίθεται για ένα χρόνο ακόμα, από 1/1/2012, η φορολόγηση της υπεραξίας.

22. Παρατείνεται κατά 4 χρόνια, μέχρι 31/12/2014, η έκπτωση επιπλέον 50% από δαπάνες έρευνας και τεχνολογίας.

23. Θεωρείται νεόδμητο και υπάγεται σε ΦΠΑ κατά την αγορά το ακίνητο μέχρι τη συμπλήρωση τριετίας από την αποπεράτωση της οικοδομής, προς ελάφρυνση των κατασκευαστών.

24. Δυνατότητα ένταξης σε καθεστώς ΦΠΑ και των εμπορευματικών κέντρων.

25. Δεν χάνει το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ ο αγρότης που ασχολείται με διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι 100 KW ή τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων μέχρι 10 δωματίων.

26. Στο ειδικό Σώμα Φορολογικών Διαιτητών επιλύονται φορολογικές διαφορές άνω των 150.000 ευρώ, έπειτα από αίτηση του φορολογουμένου.
Κυνήγι σε επίορκους εφοριακούς

27. Αυστηρότερες οι ποινές και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

28. Επιλογή υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών με ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους. Στόχος, η μεγάλης έκτασης ανανέωση του στελεχικού δυναμικού -χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή υπαλλήλων από άλλα υπουργεία ή φορείς, η ανά οκτάμηνο αξιολόγησή τους, ενώ υποχρεούνται σε δήλωση «πόθεν έσχες» και θα υπάγονται σε ειδικό πειθαρχικό συμβούλιο.

29. Συστήνεται «Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων» στο υπουργείο Οικονομικών, που θα ελέγχει τους υπαλλήλους για διαφθορά, διαπλοκή και άλλα σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα και εγκλήματα (καταχρήσεις, εκβιασμούς, παθητικές ή ενεργητικές δωροδοκίες, περιπτώσεις κακοδιοίκησης, κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπαλλήλων κ.λπ.), καθώς και την εξιχνίαση και δίωξη αυτών, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

30. Αξιοποίηση μη διεφθαρμένων στελεχών του ΣΔΟΕ, με κατάργηση ποσόστωσης 20-30% από νεοδιόριστους στο σύνολο των υπηρετούντων.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

ΕΕΘ: Αυστηρός, ήδη, ο νόμος«Στην Ελλάδα είχαμε καταφέρει να δαιμονοποιήσουμε το κέρδος. Τώρα ο επαγγελματίας θα οδηγείται και στη φυλακή αν το επιχειρηματικό ρίσκο που αναλαμβάνει δεν αποδίδει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης, με αφορμή τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
«Η ισχύουσα νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή είναι ήδη αρκετά αυστηρή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έλληνες τρώνε από τα σκουπίδια

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έλληνες τρώνε από τα σκουπίδια [φωτο]

Του ΣΑΚΗ ΛΕΥΤΑΚΗ
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ


Πολλοί συμπολίτες μας, καθημερινά πλησιάζουν τους πάγκους στις λαϊκές αγορές και ζητούν από τους πωλητές τρόφιμα δωρεάν. Πολλοί πωλητές, κατανοώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, προσφέρουν ό,τι μπορούν από το πολύτιμο πλέον, εμπόρευμα τους.

Αυτοί που θα σταθούν «άτυχοι» και δεν θα λάβουν τα τρόφιμα, καταφεύγουν στους κάδους σκουπιδιών της αγοράς και περισυλλέγουν τα υπολείμματα που έχουν πεταχτεί.

Όταν οι τέντες μαζευτούν από το χώρο της λαϊκής και κατά την διάρκεια καθαρισμού των δρόμων και των πεζοδρομίων, τρυπώνουν ανάμεσα στους υπαλλήλους των Δήμων μήπως προλάβουν κάποιο είδος τροφής που έχει πέσει κάτω.

Σάπια φρούτα, μαυρισμένα λαχανικά, χτυπημένες ντομάτες, ό,τι βρίσκουν το περισυλλέγουν, χωρίς να τους νοιάζει η υγεία τους, που πολύ πιθανόν να επιβαρυνθεί από την κατανάλωση αυτών των τροφίμων.

«Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αρκετά όσοι ψάχνουν τροφή στη λαϊκή από υπολείμματα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος ενώ πρόσθεσε: «Ψάχνουν στους κάδους, κοιτούν μήπως βρουν κάτω πεταμένα φρούτα ή λαχανικά, ενώ πλέον δεν διστάζουν να μας ζητούν ανοιχτά να τους δώσουμε δωρεάν κάποια προϊόντα».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι περισσότεροι παραγωγοί, αναγνωρίζοντας το έντονο κοινωνικό πρόβλημα, ενδίδουν και προσφέρουν στους ανθρώπους αυτούς λίγα τρόφιμα. «Εμείς τους δίνουμε, γιατί φαίνεται πως τα έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ένας παραγωγός που διατηρεί πάγκο σε λαϊκή επεσήμανε πως ανάμεσα σε όσους ικετεύουν για λίγη τροφή, έχει δει και άτομα που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται σε κακή κατάσταση. «Μου έχουν ζητήσει βοήθεια και άνθρωποι με κομψό ντύσιμο. Εκεί το πράγμα δυσκολεύει γιατί όταν βλέπεις κάποιον που με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη ανάγκη, θεωρείς ότι πρόκειται για κάποιο παθολογικό επαίτη».

Ο φωτορεπόρτερ μας Αλέκος Βουτσαράς δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές βόλτες στις λαϊκές της Αθήνας μιας και το φαινόμενο είναι καθημερινό και συναντάται σε όλες τις περιοχές.
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.



Αντιθέσεις



''Θαυματουργη'' η εικονα του τελευταιου...

...τσαρου της Ρωσιας Νικολαου Β'.

Αυτο δεν απεργει;

Elton John

Dostoevsky

Albert Finney and Liza Minnelli

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)