Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τελεσίγραφο από τρόικα για ανακεφαλαιοποίηση

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το αργότερο εντός 30 ημερών, έστειλε η τρόικα, επιδιώκοντας να κλείσει το θέμα, πριν από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τρόικα δήλωσε στην κυβέρνηση ότι ο προσδιορισμός των όρων ανακεφαλαιοποίησης αποτελεί μία από τις 89 προαπαιτούμενες δράσεις, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητά από την τρόικα την άρση της απαίτησης για αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στο 10% το καλοκαίρι του 2013, έναντι 9% που ισχύει πανευρωπαϊκά, κάτι που θα οδηγήσει σε μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.    

Με δεδομένο ότι το ορόσημο της συνόδου κορυφής της 18ης Οκτωβρίου χάνεται, το επόμενο ορόσημο για την κυβέρνηση είναι το τακτικό Eurogroup, το οποίο θα διενεργηθεί στις 12 Νοεμβρίου, ή μια έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ ενδιάμεσα. Πρακτικά, το υπουργείο Οικονομικών έχει προθεσμία έως 30 ημέρες για να θεσμοθετήσει τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.
Οι συζητήσεις για το θέμα έχουν πρακτικά παγώσει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου

Επιστροφή στα κρατικά νοσοκομεια λόγω κρίσης

Προσθήκη λεζάντας
Σύμφωνα με έρευνα της Hellastat για την περίοδο 2010-2011, οι ιδιωτικές κλινικές, για να μειώσουν τη ζημία από τη χαμηλή προσέλευση ασθενών, προχώρησαν σε αύξηση κατά 20% στα τιμολόγια νοσηλείας, με αποτέλεσμα τα ιδιωτικά κέντρα υγείας να γίνουν πιο ακριβά ακόμη και για τα πιο εύπορα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας
Στα κρατικά νοσοκομεία επέστρεψαν οι πολίτες για να βρουν την υγεία τους λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ ο ιδιωτικός τομέας υγείας έχασε μεγάλο μέρος της πελατείας του.
Η μείωση κατά 20% στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών είχε αρνητικό αντίκτυπο στις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες, για να μειώσουν τη ζημία από τη χαμηλή προσέλευση ασθενών, προχώρησαν σε αύξηση κατά 20% στα τιμολόγια νοσηλείας, με αποτέλεσμα τα ιδιωτικά κέντρα υγείας να γίνουν πιο ακριβά ακόμη και για τα πιο εύπορα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.
Τα παραπάνω συμπεράσματα προέρχονται από έρευνα της Hellastat για την περίοδο 2010-2011. Στην πολυσέλιδη μελέτη καταγράφονται οι μεταβολές στον κλάδο υγείας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Ειδικότερα, οι συντάκτες της μελέτης «κρούουν των κώδωνα του κινδύνου» για τις ιδιωτικές μονάδες υγείας, εξαιτίας της αδυναμίας του Δημοσίου να καταβάλει τις οφειλές του.
Οι καθυστερήσεις των οφειλόμενων μπορούν να γίνουν «θηλιά» για τις εταιρείες υγείας, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.
Η απόφαση των ιδιωτών να συνεργαστούν με τον νεοσύστατο οργανισμό ΕΟΠΥΥ τους πρόσθεσε αρκετά οικονομικά προβλήματα από τις αρχές του 2012.
Καθυστερήσεις
Η αύξηση των περιστατικών νοσηλείας δεν είχε κανένα αποτέλεσμα για τις κλινικές, αφού η αποπληρωμή των υπηρεσιών που προσέφεραν προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γίνονται με καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με την Hellastat, το ύψος των οφειλών έφθαναν τα 600 εκατ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου του 2011 και μετά την εμπλοκή του ΕΟΠΥΥ οι οφειλές ανήλθαν στο ποσό των 850 εκατ. ευρώ μέχρι τον περασμένο Μάιο. Δηλαδή κάθε μήνα που περνούσε τα χρέη αυξάνονταν περίπου κατά 60 εκατ. ευρώ.
Η κακή οικονομική κατάσταση των ιδιωτικών μονάδων υγείας επιβαρύνθηκε περαιτέρω με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόστηκε στα ειδικά και προσθετικά υλικά και στα φάρμακα, καθώς επιβλήθηκε πλαφόν στις τιμές. Επίσης, σημειώθηκε αύξηση στον ΦΠΑ και διαμορφώνεται πλέον στο 13% από τις αρχές του 2011.
Η Hellastat, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών του δείγματος, επιβεβαιώνει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών υποχώρησε 10% για δεύτερη συνεχή χρονιά και διαμορφώθηκε στο 1,17 δισ. ευρώ. Οι οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις είχαν πτώση στα έσοδά τους.
Ζημιές ύψους 150 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τη διετία οι υπηρεσίες υγείας και τα στοιχεία προήλθαν από το 53% των εταιρειών που συμμετείχε στην έρευνα.

Κατάργηση εισφοράς υπέρ Ταμείου Πρατηριούχων

Την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) -που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι καταναλωτές- προωθεί ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση, που θα καταργεί τη συγκεκριμένη εισφορά η οποία θεσπίστηκε το 2004. Η εισφορά συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού) και του υγραερίου υπέρ του τομέα ΤΕΑΠΥΚ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ. Η επιβάρυνση αυτή επηρεάζει τη λιανική τιμή των εν λόγω προϊόντων καυσίμων, δηλαδή τελικά μετακυλίεται στον ίδιο τον καταναλωτή. Για να καλυφθεί η απώλεια στο ταμείο θα υπάρξουν αλλαγές στο ύψος των εισφορών των ασφαλισμένων αλλά και στον τρόπο είσπραξης και απόδοσής τους. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει αναλογιστική μελάτη και θα συζητηθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΕ αλλά και στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλειας.

Η ΦΑΓΕ μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο

Την απόφασή της να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η ΦΑΓΕ, μία από τις πιο ιστορικές γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.
Η διοίκηση της εταιρείας δικαιολογεί την κίνηση αυτή ως μια προσπάθεια να γίνει αποτελεσματικότερη η οργανωτική της δομή σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και αυξάνονται συνεχώς οι δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό.
Ωστόσο, παράγοντες του κλάδου αποδίδουν την απόφαση αυτή σε λόγους που σχετίζονται με την κρίση της ελληνικής οικονομίας αλλά και με την υψηλή φορολογία, ενώ άλλοι επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια εξαγοράς της ΦΑΓΕ (και πιο συγκεκριμένα των εγχώριων παραγωγικών μονάδων).
Πάντως, η αλλαγή της έδρας αποτελεί, σύμφωνα με τη Standard & Poor's, θετική εξέλιξη από? πιστωτικής άποψης, καθώς από την αξιολόγηση CCC της Ελλάδας πέρασε στην αξιολόγηση ΑΑΑ του Λουξεμβούργου, έστω και αν οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές.
Μάλιστα ο οίκος προβλέπει ότι η ΦΑΓΕ θα συνεχίσει να μειώνει την έκθεσή της στην Ελλάδα -σήμερα φθάνει στο 30% των συνολικών πωλήσεων- και να αυξάνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.
«Μιμητές»
Οπως και να 'χει πάντως, η απόφαση της ΦΑΓΕ δημιουργεί έντονο προβληματισμό ότι θα έχει σύντομα και άλλους... «μιμητές», ειδικά αν η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης.
Θυμίζουμε ότι ανάλογες σκέψεις για μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και από τις διοικήσεις άλλων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων όπως είναι π.χ. η Coca Cola 3E, ο Μυτιληναίος, η Intralot, η S&B, η Folli Follie, η Παπαστράτος (Philip Morris) κ.ά.

Δίνουν δόση και επιμήκυνση, ζητάνε αίμα – Θετική σε όλα, αλλά μόνο στα λόγια η Μέρκελ

- 8 μέρες-φωτιά με την τρόικα για τα μέτρα
- Καρότο η δόση και το μαστίγιο για να τη δώσουν
- Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι με τους επιχειρηματίεςΝαι, ήταν μήνυμα και η επίσκεψη και οι δηλώσεις Μέρκελ προς όλους. Η στήριξή της για την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι δεδομένη, αλλά το “εύχομαι και ελπίζω” που είπε λέει ακόμη περισσότερα προς το εσωτερικό.
Θύμισε με νόημα ότι δεν είναι η τρόικα, ότι η τρόικα αποφασίζει για να πει εμμέσως πλην σαφώς ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μόλις 8 μέρες για να κλείσει ολόκληρο το πακέτο μέτρων με την τρόικα, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την επόμενη δόση.
Ωστόσο το μήνυμα απ' τον Όλι Ρεν, σχεδόν την ίδια ώρα, ξεκαθάριζε ότι το πράσινο φως δεν θα έρθει άμεσα. Μίλησε για εκταμίευση της δόσης ως τα τέλη Νοέμβρη, ένα μήνα πίσω δηλαδή και την ώρα που τα ταμεία στεγνώνουν επικίνδυνα.
Σκληρό πόκερ.
Το επόμενο βήμα είναι η Σύνοδος Κορυφής στις 18 του μήνα. Ως τότε η χώρα πρέπει να έχει προχωρήσει δύο καυτά θέματα. Πρώτα το πακέτο των 13,5 δισεκατομμυρίων με την τρόικα. Απ΄τα 4 δισεκατομμύρια που χώριζαν τις δύο πλευρές μόλις το 1,5 δισ. έχει προωρήσει με τις τελευταίες μειώσεις που μπήκαν στο πακέτο και αφορούν σε μισθούς και συντάξεις.
Ταυτόχρονα μπαίνουν 89 σημεία τα οποία επίσης πρέπει να προχωρήσουν.
Ένα από τα πιο βασικά είναι το φορολογικό. Τα περισσότερα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα απ' τα 89 που απαιτούν οι εταίροι είναι μέσα στο φορολογικό το οποίο αντί για τα τέλη του χρόνου όλα δείχνουν ότι θα έρθει άμεσα.
Η Ελληνική πλευρά επιθυμεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 του μήνα να υπάρξει μια πολιτική απόφαση και για τη δόση και για την επιμήκυνση και για τη δόση.
Πρώτα απ' όλα όμως η δόση. Υπάρχει κίνδυνος πραγματικού κραχ. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ελάχιστα, αν όχι ανύπαρκτα.
Ουσιαστικά η επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι στη Σύνοδο να ανάψει το πράσινο φως για ένα έκτακτο eurogroup μόνο για την Ελλάδα, όπου θα δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.
Όμως στη σύνοδο πρέπει να έχει δοθεί λύση σε άλλα δύο ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα.
Πρώτα η βιωσιμότητα του χρέους και εδώ υπάρχει πραγματική μάχη μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ, και δεύτερον το κόστος της επιμήκυνσης.
Οι εταίροι δεν θέλουν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη. Η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να πείσει ότι ο περισσότερος χρόνος δεν θα σημάνει και περισσότερο χρήμα.
Όλα αυτά βέβαια για να προχωρήσουν πρέπει πρώτα απ' όλα να περάσουν στο εσωτερικό.
Το να κλείσει το πακέτο με την τρόικα σημαίνει και νέα μέτρα. Μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα αλλά και νέες περικοπές σε έξοδα.
Κάπως έτσι αναμένεται και νέα συνάντηση των τριών αρχηγών, ώστε να συμφωνηθούν τα επιπλέον μέτρα και να κλείσουν ως τη σύνοδο, ώστε ο Πρωθυπουργός να πάει με αυτό το μέτωπο κλειστό στη Σύνοδο.
Στήριξη για συμφωνία-πακέτο
Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ξεκάθαρα ότι δεν πιέζει μόνο την Ελλάδα ο χρόνος, αλλά και όλους στην Ευρώπη.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα θα έχει τη στήριξη της Γερμανίας σε μια λύση πακέτο ώστε και να δοθεί επιπλέον χρόνος, αλλά και να ανοίξουν οι κάνουλες της χρηματοδότησης και να πέσει χρήμα και στην αγορά.
Το “ναι” της Γερμανίας τουλάχιστον ως προς το δεύτερο φαίνεται εξασφαλισμένο με βάση τη συζήτηση που είχε η Καγκελάριος με Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίο υπενθύμησαν το τεράστιο χρέος των 7 δισ. του κράτους προς τους πιστωτές του στο εσωτερικό που φέρνει ασφιξία στην αγορά και την επιχειρηματικότητα.
Η θετική διάθεση που έδειξε να ακούσει τα επιχειρήματα όπως η μη περαιτέρω μείωση μισθών και η ανάγκη επενδύσεων, δείχνει διάθεση συνεννόησης.

«Το πικρό μήνυμα των Ελλήνων στη Μέρκελ»: Τι λέει σήμερα ο διεθνής Τύπος

Η στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, οι 50.000 που διαδήλωσαν, τα επεισόδια, οι ναζιστικές σημαίες. Η επίσκεψη αστραπή της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα απασχολεί και σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ.
«Είμαστε φίλοι και εταίροι» είναι ο τίτλος της αγγλικής έκδοσης του Spiegel, που μιλά για απλόχερη στήριξη της Μέρκελ στην Αθήνα, δίνει έμφαση στις ναζιστικές σημαίες που εμφανίστηκαν στα συλλαλητήρια και τις οποίες έκαψαν οι διαδηλωτές, ενώ σημειώνει πως αυτό δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των Ελλήνων.
Spiegel
«Δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα την πλειοψηφία αλλά το μήνυμα που έστειλαν είχε πικρή γεύση. Περίπου 50.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας χαιρέτισαν τη Γερμανίδα καγκελάριο με σβάστικες, πλακάτ με μηνύματα όπως «έξω το 4ο Ράιχ» και πανό όπου στο πρόσωπό της (της Μέρκελ) ήταν ζωγραφισμένο ένα μουστάκι όπως του Χίτλερ», γράφει το Spiegel και στη συνέχεια αναφέρεται στο πολιτικό σκέλος της επίσκεψης Μέρκελ και τις συναντήσεις με Σαμαρά και Παπούλια.
Daily Mail
Το Spiegel δεν είναι το μοναδικό μέσο που σχολιάζει τις εικόνες με τις ναζιστικές σημαίες και τους συνδικαλιστές με τη στολή των ναζιστών. Το ίδιο κάνει και η Bild (που δε μας έχει και σε μεγάλη εκτίμηση...) όσο και η Daily Mail. Ειδική... θέση στην τελευταία έχει και ο γυμνός διαδηλωτής που "κέρδισε" περισσότερα από 15 λεπτά δημοσιότητας...

Financial Times:Στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα

'Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει υποστεί πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτοτητας''.
Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times με τίτλο:Η ευρω-κρίση βλάπτει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
''Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή κρίσιμων δικαστικών μεταρρυθμίσεων υπονομεύουν τα δικαιώματα των πολιτών στα δικαστικά συστήματα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πόρισμα εκστρατείας υπερασπιστών των νομικών δικαιωμάτων.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε η λονδρέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Fair Trials International, προκύπτει ότι οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των υπόπτων «σε αστυνομικά τμήματα, δικαστικές αίθουσες και φυλακές» σε όλη την Ευρώπη, έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια.
Από αναλύσεις των FT πάνω σε δικαστικά αρχεία, με βάση τις παραβιάσεις που κοινοποιεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συνεντεύξεις με νομικούς, προκύπτει μια αύξηση 250% στον αριθμό των υποθέσεων κατά τις οποίες παραβιάστηκε το προ-δίκης δικαίωμα του υπόπτου για ελευθερία, με 16 τέτοιες υποθέσεις το 2007 και 56 το 2011.
Οσον αφορά το δικαίωμα δίκαιης δίκης σε εγκληματικές υποθέσεις, οι παραβιάσεις υπερδιπλασιάστηκαν από τις 37 περιπτώσεις το 2007 στις 75 το 2011.
Μεταξύ των χωρών με τις χειρότερες παρουσίες βρίσκονται πολλά από τα μέλη που έχουν πληγεί βαριά από την κρίση χρεών. Στην Ιταλία και την Ελλάδα παραβιάζεται επανειλημμένα το Άρθρο 5 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελευθερία.
Στην έκθεση επικρίνεται επίσης η Ισπανία για την χρήση ακραίων αντι-τρομοκρατικών μέτρων, με κράτηση υπόπτων έως 4 χρόνια, χωρίς πρόσβαση σε συνηγόρους ή πληροφορίες για την υπόθεσή τους.
Ο Nils Muiznieks, επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε στους Financial Times ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιφέρεια έχει υποστεί πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτοτητας. «Επηρεάζει δυσανάλογα τους πλέον αδύναμους.»

Υπ. Εργασίας: με συμβολαιογραφική πράξη οι οικογενειακές μεταβολές

Μέσω των συμβολαιογράφων επιχειρεί το Υπ.Εργασίας να βάλει φρένο στην καταβολή παράνομων συντάξεων
  Μέσω των συμβολαιογράφων επιχειρεί το Υπουργείο Εργασίας να ελέγξει στο εξής την παράνομη καταβολή συντάξεων. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, που αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες και έχει την κωδική ονομασία «Αριάδνη», για κάθε οικογενειακή μεταβολή θα είναι υποχρεωτική η συμβολαιογραφική πράξη.  
Στόχος του Υπουργείου είναι να τεθεί ένα τέρμα στην καταβολή συντάξεων ατόμων που έχουν αποβιώσει αλλά και για γάμους που δε δηλώνονται με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η καταβολή συντάξεων χηρείας ή αγάμων θυγατέρων.
Τέλος, να σημειωθεί ότι σ’ ένα πρώτο στάδιο, την οικονομική επιβάρυνση θα υφίστανται οι πολίτες, στη συνέχεια όμως θα τους επιστρέφεται το χρηματικό ποσό από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)