Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Kέρδισε ο ΟΣΦΠ τον Π.Α.Ο.??????

Mirage 2000-5 εγκλωβίζουν με MICA IR τουρκικά F-16 στο Φαρμακονήσι - Υψηλή ένταση‏


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Mirage 2000-5 εγκλωβίζουν με MICA IR τουρκικά F-16 στο Φαρμακονήσι - Υψηλή ένταση


Σκηνικό «θερμού επεισοδίου» στήνει η Άγκυρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο: Νέα επιθετική κίνηση κατά ελικοπτέρου AS365 Dauphin 2 του Λιμενικού Σώματος είχαμε λίγα λεπτά μετά τις 08:00 το πρωί και εν συνεχεία υπέρπτηση των τουρκικών επάνω από το Φαρμακονήσι. Όμως και πάλι "έχασαν": Δύο ελληνικά Mirage 2000-5 Μκ2 που απογειώθηκαν από την Σκύρο, εγκλώβισαν τα τουρκικά αεροσκάφη την στιγμή που εκτελούσαν την υπέρπτηση, σε βολές παραμέτρων MICA IR και τα καταδίωξαν μέχρι το Ντάλαμαν την προωθημένη τουρκική αεροπορική βάση της περιοχής. Πράγματι οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν το σκηνικό της Παρασκευής, αλλά το «τραβάνε» ακόμα περισσότερο: Τα ελληνικά ραντάρ συλλαμβάνουν «απογείωση» δύο F-16 από το Ντάλαμαν τα οποία κατευθύνονται κατά του ελικοπτέρου του Λιμενικού την στιγμή που αυτό είχε προσεγίσει το Φαρμακονήσι. Περνάνε πολύ κοντά του, στα 700 μέτρα περίπου σε ύψος 300 μέτρων και αμέσως μετά περνάνε επάνω από το νησί εκτελούν απότομη άνοδο στα 9.000 πόδα σε μία προσπάθεια να σπάσουν τον εγκλωβισμό των Mirage 2000-5 Mk2!

Αμέσως μετά λαμβάνει απειλητικές κλήσεις από την Datca ότι βρίσκεται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Σε ελάχιστα λεπτά σηκώνονται ελληνικά Mirage 2000-5 Mk2 από την Σκύρο και με πλήρη ταχύτητα κατευθύνονται στην περιοχή αφού όλοι περιμένουν τα χειρότερα πλέον. Το ελικόπτερο AS365 Dauphin 2 του Λιμενικού που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή στο πλαίσιο της FRONTEX, εντοπίζει λαθρομετανάστες στην θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου και ενημερώνει το κέντρο. Την ίδα στιγμή πίσω τους σε απόσταση ενός μιλίου και ύψος 4.000 ποδών τα ελληνικά Mirage 2000-5 είχαν πάρει θέση βολής, περιμένοντας εντολές από το κέντρο.
Λεπτομέρεια: Τα τουρκικά μαχητικά είχαν εγκλωβιστεί αρκετή ώρα πριν από ελληνικά Mirage σε βολές MICA EΜ και εν συνεχεία επάνω από το Φαρμακονήσι σε βολή IR. Δηλαδή ήταν «νεκροί» από ώρα...
Στην ανωτέρω φωτό μπορείτε να δείτε την εικόνα που έβλεπαν στο HUD των Mirage 2000-5 οι Έλληνες πιλότοι την ώρα που εκτελούσαν τον εγκλωβισμό των τουρκικών αεροσκαφών. Στην εικόνα φαίνεται ακριβώς αυτό: Εγκλωβισμός τουρκικού F-16 σε παραμέτρους βολής MICA IR από ελληνικό Mirage κάπου στο Αιγαίο. Στα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια επικρατεί κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς είναι η πρώτη φορά που η τουρκική Αεροπορία επεκτείνει τις προσκλήσεις της ημέρα Κυριακή και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ.

Nεο σημα πρατηριων βενζινης‏

Woodpecker with BALLS !!!!!!‏

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΣΕΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

"ΥΠΟΘΕΣΗ: ΕΙΜΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ 45 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ) ΕΙΜΑΙ 24ΩΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 09:00 ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 09:00 ΗΤΟΙ ΤΡΙΑ 8ΩΡΑ) ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΛΙΣ 35ΧΛΜ ΑΠΟ ΠΟΛΗ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ) ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΩ ΕΓΩ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΑΡΓΙΑ), ΔΗΛΑΔΗ :13,4 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ (15 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ...ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ!!!!!
ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ "ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ" ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΓΙΑ) )

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ (ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ) ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ (TO ΠΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ(ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ) ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ (ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ................) ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ(;;;;;;) ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ.

ΔΩΡΟ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΟΥ (ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕ!!!!!!!!!!!) ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ(ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ : ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΣΚ@$%Α ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΕΙΣΑΙ;).

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ: (ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΤΣΙ!!!) ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑ 8ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ (13,4 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ) ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΕΣΣΕΡΑ 8ΩΡΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΜΗ (ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 09:00 ΛΗΞΗ ΤΗΝ 15:00 ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ)

ΕΡΩΤΗΣΗ: ενδιαφέρεται κανείς ;

ΒΕΡΥΚΙΕ;ΠΑΠΑΔΑΚΗ;ΠΟΛΙΤΗ;ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ;.........;.........;.........;...........;.........;KAI
ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ;

ΥΓ 1 :ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΧΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ (ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΠΕΡΙΠΟΛΑ,ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΕΣ,.................) ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ.

ΥΓ 2: ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΣΤΑ 25ΧΡΟΝΙΑ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΑΝΕΙΑ(ΚΟΨΤΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΕΦΟΔΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 (ΜΕ ΠΙ))

ΥΓ 3: ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ (ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΣΟΑ,ΛΕΣΧΕΣ,ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ......) ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ;(ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΒΑ ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΣΜΑΤΑ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ)

ΥΓ 4: ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΖΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ (ΕΒΡΟ) ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;ΟΧΙ; ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ (ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΠΟΥΔΑΣΑ)
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ''ΜΑΧΕΤΑΙ'' ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΠΕΘΑΝΕ."

Ερωτήσεις για πονηρά μυαλά‏

Με τι πρέπει να γεμίσουμε ένα βαρέλι για να αδειάσει;
Με τρύπες.

Τι μας προκύπτει αν διασταυρώσουμε ένα κομπιούτερ και μια πόρνη;
Ένα γ..νο μηχάνημα που τα ξέρει όλα.

Ποιό είναι το πιο ευγενικό πουλί;
Αυτό που σηκώνεται για να κάτσεις!

Τί βάζει μια γυναίκα στο κεφάλι της για να εντυπωσιάσει έναν άντρα;
Τα πόδια της.

Ποιο είναι το πιο ελαφρύ πράγμα στον κόσμο;
Το πέος. (Σηκώνεται απλώς και μόνο με τη φαντασία!)

Γιατί οι μαύροι λένε ότι την έχουν μεγαλύτερη από τη δική μας;
Γιατί τη δική μας δεν την έχουν δει ακόμα...

Ποιά η διαφορά ανάμεσα στην πού...@ και την ζωή;
Η ζωή είναι ΠΑΝΤΑ σκληρή.

Γιατί ο Ηρακλής ήταν γυμνός και κρατούσε ρόπαλο;
Γιατί γ@....σε και έδερνε.

Γιατί οι γυναίκες τρίβουν τα μάτια τους όταν ξυπνάνε το πρωί;
Γιατί δεν έχουν @...δια.

Γιατί όλοι οι τυφώνες έχουν θηλυκό όνομα;
Γιατί έρχονται υγροί και φουριόζοι και φεύγουν παίρνοντας σπίτια και αυτοκίνητα!

Ποιό είναι το χειρότερο όνομα για πεθερά;
Ελπίδα! Γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!!!!

Γιατί ήταν ευτυχισμένοι οι Πρωτόπλαστοι;
Γιατί δεν είχαν πεθερά..

Αντρέας ο Aνεργος !

Μια απάντηση στο Focus από τον Γιάννη Καψή‏

Η επιστολή του δημοσιογράφου και πρώην υπουργού εξωτερικών (1982-1989)Γιάννη Καψή στο γερμανικό περιοδικό Focus:

«Κύριε διευθυντά
Θα ήθελα να συγχαρώ τούς συναδέλφους του περιοδικού σας για την τόσο επιτυχημένη προβοκάτσια τους με το περιβόητο πλέον, εξώφυλλο σας. Κατόρθωσε να παρασύρει τους αδιόρθωτα παρορμητικούς συμπατριώτες μου, σε συναισθηματικές αντιδράσεις , αδιανόητες για ένα καθεστώς ελευθερίας του Τύπου (;) και ν' αποτρέψει μια ψύχραιμη απάντηση στην πραγματική πρόκληση ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη για να βοηθήσει τους 'Έλληνες». Δεν θα αμφισβητήσω τις βαρύτατες ευθύνες όλων των κατοίκων αυτής της χώρας και την υποχρέωση μας να προχωρήσουμε σε οδυνηρές θυσίες για την ανασύνταξη της οικονομίας μας. Ούτε είμαι απ' αυτούς που θέλουν να βάλει ο Γερμανός φορολογούμενος το χέρι στην τσέπη για να μας βοηθήσει. Θα μου αρκούσε να βγάλει ο Γερμανός εταίρος το χέρι του, που έχει χωθεί βαθύτερα,από την δική μου τσέπη και λεηλατεί την ελληνική Οικονομία όπως συνέβη και κατά την ναζιστική κατοχή- λεηλασία για την οποίαν μας οφείλετε ακόμη τις περιβόητες πολεμικές επανορθώσεις.
Θα σας θυμίσω ότι την παραμονή της εισδοχής μας στην ευρωζώνη η ισοτιμία της δραχμής προς το μάρκο ήταν 174=1, αλλά η ισοτιμία δαχμης=ευρώ ορίσθηκε σε 375=1 που σημαίνει ότι η αγοραστική αξία του μάρκου, στην Ελλάδα, τριπλασιάσθηκε.
Υπεραπλουστευμένα εάν ο Γερμανός φορολογούμενος- που σήμερα αρνείται και ορθά, να βάλει το χέρι στην τσέπη- αγόραζε ένα κιλό λάδι με ένα μάρκο την επομένη με το ίδιο μάρκο , που είχε βαφτίσει ευρώ, αγόραζε τρία κιλά λάδι περίπου. Πως έγινε αυτό; Θα συνιστούσα να μην επιδιώξετε δικαστική διερεύνηση γιατί στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν θα καθόντουσαν μόνον Έλληνες. Το αποτέλεσμα Έχει σημασία.
Σήμερα το γερμανικό κεφάλαιο έχει εξαγοράσει το 38% της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίσουμε την γιγαντιαία εξαγορά του ΟΤΕ από την D.T. ενώ υφιστάμεθα διάφορους εκβιασμούς 'όπως ν´ αγοράσουμε τα ελαττωματικά υποβρύχια σας.
Η προβοκάτσια, λοιπόν , του περιοδικού σας επέτυχε. 'Ένα μόνον λάθος έγινε, γεγονός που με που με κάνει ν' ανησυχώ προσωπικά. Αυτό το «απατεώνες» και «αλήτες» μου θύμισε τον στίχο του νομπελίστα μας Ελύτη για την μεγάλη εξέγερση την ημέρα της εθνικής μας επετείου το '43. Απέναντι στα μουσκέτα του κατακτητή γράφει στάθηκαν « παιδιά με γυμνά γόνατα, που τους έλεγαν αλήτες». Συγγνώμη που το θυμήθηκα, αλλά ήμουν ένας από τους «αλήτες» εκείνους. Δεν μνησικακώ. Προσωπικά γλύτωσα με ένα σημάδι στο πετσί μου. Ο διπλανός μου τέλειωσε στο Άουσβιτς.
Δεν μνησικακώ. Ανησυχώ..
Γιάννης Καψής
Δημοσιογράφος-πρώην υπουργός των εξωτερικών και...αείποτε «αλήτης».

Max Keiser on the Greek Crisis

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)