Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ποιες ΔΕΚΟ παίρνουν ακόμα 15 μισθούς;

Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου και μετά από αιματηρές περικοπές που υπέστησαν στις αποδοχές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, συνεχίζουν να μοιράζουν λεφτά στους εργαζόμενους οι διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, όπως αποκαλύπτουν δύο πορίσματα-φωτιά των οικονομικών επιθεωρητών τα οποία φέρνει στο φως το Εθνος της Κυριακής, στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αλλά και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου.

Παίρνουν ακόμα και τώρα 15 μισθούς τον χρόνο
Παρά το γεγονός ότι από το 2010 έχουν ψηφιστεί τρεις νόμοι που επιβάλλουν την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου-Βαθμολογίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προβλέποντας μειώσεις που ξεπερνούν το 40% των αποδοχών στους υπαλλήλους, οι διοικήσεις των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ έκαναν «παιχνίδια» με το βαθμολόγιο, συνέχιζαν να αποδίδουν υψηλά επιδόματα στους εργαζόμενους, παρείχαν απλόχερα το δικαίωμα των υπερωριών και ανακάλυπταν νέα τμήματα και διευθύνσεις προκειμένου να τοποθετήσουν «ημετέρους» σε θέσεις προϊσταμένων για να καλύψουν τις απώλειες των εισοδημάτων με το επίδομα θέσης ευθύνης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι διοικήσεις πιέζουν με την αξιοποίηση των παραδοσιακών «πολιτικών» μέσων προκειμένου να εξαιρεθούν οι οργανισμοί από τη μείωση του μισθολογικού κόστους που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο με την αιτιολογία ότι δεν ανήκουν στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, γιατί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι αποφάσεις που έχουν λάβει για τη διατήρηση των μισθολογικών προνομίων στους εργαζόμενους των οργανισμών στηρίζονται σε γνωμοδοτήσεις γνωστών νομικών που επιβεβαιώνουν πως δεν ανήκουν στην κατηγορία των φορέων που πρέπει να επιβληθεί το Ενιαίο Μισθολόγιο.
ΟΒΙ: Yπέρβαση στο μισθολόγιο έως 3.245 ευρώ
Οι μειώσεις στους μισθούς του δημόσιου τομέα δεν φαίνεται να επηρέασαν καθόλου τη μισθολογική εξέλιξη των 90 εργαζομένων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) αφού όπως αποκαλύπτει η έκθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών από το 2009 μέχρι το 2012 οι μισθοί και τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία αυξήθηκαν κατά 4,49% (4,7 εκ. ευρώ το 2009 τα οποία έφτασαν τα 4,9 εκ. ευρώ το 2012). Ο ΟΒΙ εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και ασχολείται με τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την καταχώριση συμβάσεων μεταφοράς τεχνολογίας, την παρακολούθηση, καταγραφή και ταξινόμηση ευρεσιτεχνιών.
Την ίδια στιγμή που στον στενό δημόσιο τομέα έχουν καταργηθεί ακόμα και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, στη μισθοδοσία του ΟΒΙ προβλέπονται: Οικογενειακό επίδομα σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού, δώρα εορτών και αδείας, αλλά και επίδομα διαχειριστικών λαθών για τους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών αλλά και... πρόσθετη αμοιβή αποτελεσματικότητας που ισοδυναμεί με έναν ακόμα μισθό δηλαδή συνολικά οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 15 μισθούς!
Μεταλλουργική Ηπείρου: Σε μια νύχτα έκαναν τους μισούς διευθυντές
Στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ιωαννίνων, θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ανακαλύφθηκε ένα ακόμα «κόλπο» για να μην επιβληθούν δραματικές μειώσεις στους εργαζόμενους.
Η Διοίκηση αρχικά εφάρμοσε τις μειώσεις των αποδοχών έτσι όπως προβλέπονται από το νόμο για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. Όπως διαπίστωσαν οι οικονομικοί επιθεωρητές μετά από διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην επιχείρηση, 29 από τους 67 εργαζόμενους δηλαδή σχεδόν οι μισοί, κατέλαβαν θέσεις ευθύνης εκ των οποίων οι 11 μέσα σε μία ημέρα μετά από εισήγηση επιτροπής που συστήθηκε για αυτόν τον λόγο.
Στόχος ήταν η απολαβή των υψηλών επιδομάτων ευθύνης (400 ευρώ για διευθυντή και βοηθό διευθυντή ενώ 900 για γενικό διευθυντή), αλλά εργαζόμενοι της εταιρείας με καταγγελία που απέστειλαν στις αρχές του χρόνου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή αναφέρουν ότι προήχθησαν σε θέσεις προϊσταμένων υπάλληλοι που δεν κατείχαν ούτε απολυτήριο λυκείου.
Οι επιθεωρητές που πραγματοποίησαν τον έλεγχο μετά από παρέμβαση του Λ. Ρακιντζή σημειώνουν ότι πρέπει να μειωθούν οι θέσεις ευθύνης και ουσιαστικά να «καθαιρεθούν» αρχικά οι 11 προϊστάμενοι που ορίστηκαν εν μια νυκτί τροποποιώντας το οργανόγραμμα της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.
Eφαρμογή
Η πλήρης προσαρμογή των ΔΕΚΟ στο βαθμολόγιο και το Μισθολόγιο του Δημοσίου περιγράφεται στον νόμο 4093 του 2012 όπου στις υποχρεώσεις των διοικήσεων των ΔΕΚΟ περιγραφόταν η περικοπή του 33% της υπερβάλλουσας αμοιβής που καταβαλλόταν από την 1η Νοεμβρίου του 2012 και το υπόλοιπο ποσό να περικοπεί σε δύο δόσεις το 2013 και το 2014.
Η πλήρης εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στα ΝΠΙΔ ξεκινά από την 1-1-2013, με αποτέλεσμα να καταργούνται όλα τα επιδόματα και να διατηρούνται μόνο τέσσερα (τέκνων, θέσης ευθύνης, παραμεθορίου και ανθυγιεινής εργασίας), ενώ οι υπάλληλοι θα έπρεπε να καταταχθούν στα βαθμολογικά κλιμάκια του Μισθολογίου. Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος του ΟΒΙ, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άγαμος, που έχει 26 χρόνια προϋπηρεσία, λαμβάνει 2.006,33 ευρώ.
Με την εφαρμογή του Μισθολογίου θα υποστεί μείωση 707 ευρώ καθώς ο νέος μεικτός μισθός θα αγγίζει τα 1.300 ευρώ. Η μείωση αγγίζει το 35% (χωρίς να υπολογιστεί η σημαντική περικοπή των αποδοχών από τα επιδόματα), οπότε αναμένεται να υποστεί αρχική μείωση 25% (περικοπή 500 ευρώ) και το 2014 να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Μισθολογίου (περικοπή 200 ευρώ).
Πηγή: Εθνος της Κυριακής, enikos.gr

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σχέδιο δολοφονίας και τα 5 ονόματα που βρίσκονται στα χέρια των διωκτικών αρχών!

Ποιοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή;;
Στο προσκήνιο επανέρχεται η πολύκροτη υπόθεση παρακολούθησης του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από 3 Ελληνοαμερικανούς και ένα τέταρτο άτομο που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας, οι οποίοι επιδίδονταν σε υποκλοπές στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας ως παραπέτασμα μία επενδυτική εταιρεία συμβούλων.
Οι υποκλοπές συνεχίστηκαν και μετά την αποκάλυψή τους 2005, με τους «κατασκόπους» να ενημερώνουν λεπτομερώς την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, γνωστή ως NSA, η οποία εδράζεται στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Α. Κανδύλη και θ. Σωτήρη στην εφημερίδα Realnews, «με το ΑΦΜ της εν λόγω εταιρείας είχαν αγοραστεί τέσσερα κινητά. Τα τρία από αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στις πρώτες υποκλοπές, την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επικράτειας της τότε κυβέρνησης, απενεργοποιήθηκαν.
Περίπου δύο μήνες μετά, το τέταρτο που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων
Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που φαίνεται να ήταν το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων. Οι Ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ».
Οι παρακολουθήσεις των υποκλοπέων από την ΕΥΠ είχαν αποκαλύψει ότι οι τελευταίοι βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τα κεντρικά της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, ζητώντας «γραμμή» από τους ανωτέρους τους για το πώς οφείλουν να κινηθούν από τη στιγμή που είχαν έρθει πλέον στο φως οι κινήσεις τους.
Όλα αυτά τα στοιχεία έφτασαν στα χέρια του γ” τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα από άνθρωπο που είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αντι-παρακολούθηση των υποκλοπέων, ενώ ο κ. Φούκας είχε ζητήσει τότε τη συνένωση της προκείμενης δικογραφίας περί παρακολουθήσεων με την άλλη που είχε να κάνει με το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυοπουργού Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, ο άνθρωπος που παραχώρησε τότε τα τόσο σημαντικά στοιχεία φωτογράφιζε και έναν Αμερικανό με κομβικό ρόλο στις υποκλοπές.
Σύμφωνα και πάλι με το δημοσίευμα της Realnews, «Το εν λόγω άτομο… πηγαινοερχόταν στη χώρα μας από το 1997 έως τουλάχιστον το 2010 σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους», κάθε φορά δηλαδή που προέκυπταν θέματα που «έκαιγαν» τους Αμερικανούς, όπως οι τότε διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream: «οι Αμερικανοί διαφωνούσαν με την ενεργειακή προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας και γι” αυτό το λόγο ήθελαν να έχουν γνώση από πρώτο χέρι για την πορεία των διαπραγματεύσεων».
Το πρόσωπο αυτό είχε μεταβεί στη χώρα μας με την ιδιότητα του διπλωματικού υπαλλήλου, για να αποκαλυφθεί τελικά, έπειτα από δικαστική έρευνα, ότι επρόκειτο για κατάσκοπο, ενώ φέρεται να συνδεόταν και με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Τέλος, σημειώνει το δημοσίευμα: «Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αφού όμως πρώτα βρεθούν φωτογραφίες του και επιβεβαιωθεί οπτικά η ταυτότητά του. [...] Την ίδια στιγμή, ο γ” τακτικός ανακριτής απέστειλε δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Αμερική και τη Ρωσία».

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά, αλλά... πόσα;

Μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους στις 3 Νοεμβρίου, μία από τις επτά Κυριακές το χρόνο, που δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν χρήση του νόμου, σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί ενόψει της πρεμιέρας των ανοιχτών καταστημάτων την Κυριακή είναι η δήλωση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος δήλωσε πως την Κυριακή θα γίνει «μπάχαλο». Διαβάστε περισσότερα εδώ
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, που αντιπροσωπεύει τις μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, προκύπτει ότι σε σύνολο 129 εμπορικών συλλογών και ομοσπονδιών, οι 57 έχουν αποφασίσει και προτείνουν στα μέλη τους τη λειτουργία στις 3 Νοεμβρίου, επτά σύλλογοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει, ενώ τέσσερις αφήνουν ελεύθερη την επιλογή στα μέλη τους και 61 αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά.

Στο ερώτημα σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις υπόλοιπες έξι Κυριακές, προκύπτει και πάλι διχογνωμία, αφού ξεκάθαρα οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα δηλώνουν ότι θα λειτουργούν, ενώ στις μικρές επιχειρήσεις υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Στην Αττική και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, θετική αντίδραση στο άνοιγμα των καταστημάτων προκύπτει από τους εμπορικούς συλλόγους Αθηνών, Μεγάρων, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου και Νέας Ιωνίας (με μειωμένο ωράριο).
Πολυκαταστήματα και αλυσίδες
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις δεν προτίθενται να συμμετάσχουν καθολικά, ενώ ακόμη και μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, όπως τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος, δηλώνουν πως δεν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την προσεχή Κυριακή, έπειτα από απόφαση των ιδιοκτητών.
Ωστόσο, ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, αλλά και τα πολυκαταστήματα Attica.
Πάντως, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, όταν το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου, σύμφωνα με το νόμο, είναι 11:00-20:00.
Τι προβλέπει ο νόμος
Σύμφωνα με το νόμο, τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου.
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή σε κάθε εκπτωτική περίοδο, δηλαδή συνολικά τέσσερις, τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την Κυριακή των Βαΐων. Όσο για το επιτρεπόμενο ωράριο της Κυριακής είναι από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Επίσης, με αιτιολογημένη απόφαση των κατά τόπους αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ορίζονται οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των επτά που ισχύουν για όλα τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους.

Δυνατότητα να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές τον χρόνο έχουν τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια μέχρι 250 τμ, να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)