Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη!

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη!
Στο στόχαστρο των Βρετανών οι ανασκαφές στο λόφο Καστά – Ζητούν το ήδη καταγεγραμμένο τηλεοπτικό υλικό
Η είδηση για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου που εντοπίσθηκε στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου.
Τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας οκταμελές συνεργείο του BBC
Οκταμελές συνεργείο του BBC με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό εγκαθίσταται από την ερχόμενη εβδομάδα έξω από το αρχαιολογικό χώρο της Μεσολακκιάς για να μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από την ανασκαφή.
Σύμφωνα με το thousandnews, συνεργάτες του BBC στην Ελλάδα ήδη ζήτησαν πληροφορίες από τους απεσταλμένους της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 καθώς παρακολουθούν τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΒΒC εκδήλωσε άμεσο ενδιαφέρον για ολόκληρο το τηλεοπτικό υλικό που έχει καταγραφεί έως τώρα από την πρώτη ημέρα.
Παραγωγός του ΒΒC επισκέφθηκε το Σάββατο την Μεσολακκιά προκειμένου να διαπιστώσει την τεχνική υποδομή των επικοινωνιών της περιοχής που απαιτείται για τις μεταδόσεις ώστε να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα.
Εμπόδια μπορεί να συναντήσει το έργο των δημοσιογράφων στην περιοχή της Μεσολακκιάς καθώς τα κινητά τηλέφωνα, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύων , πολλές φορές δεν λειτουργούν ενώ προβλήματα παρατηρούνται στη χρήση του διαδικτύου.
Σημαντικό και το πρόβλημα της διαμονής καθώς η πιο κοντινή και μοναδική πανσιόν απέχει 25 χιλιόμετρα. Στο μυαλό τους υπάρχει η λύση της τοποθέτησης ενός μεγάλου τροχόσπιτου.
Το σενάριο των συμπολεμιστών του Μ.Αλεξάνδρου
Η πιο κοντινή θεωρία στο μυστικό του τύμβου φαίνεται να αφορά τους συμπολεμιστές του Μ. Αλεξάνδρου, στρατηγούς και ναυάρχους.
Όπως τον κρητικής καταγωγής Νέαρχο, που υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του, ή τον ναύαρχο Λαομέδοντα. «Είναι η πρώτη γενιά που επιστρέφει το 320 π.Χ. στη Μακεδονία, έχει οικονομική άνεση αλλά και τη δυνατότητα μιας τέτοιας κατασκευής. Στο τέλος του 4ου αι. π.Χ., η στρόφιγγα με τα χρήματα από την Ανατολή κλείνει γιατί δημιουργούνται πια τα αυτόνομα κράτη», τονίζουν στην «Κ» σημαίνοντες αρχαιολόγοι.
Δεν αποκλείουν, τέλος, το μνημείο να είναι πολυάνδρειο. Για όλα αυτά θα αποφανθούν οι ειδικοί. «Χρειάζεται να μείνουμε για λίγο μόνοι από δω και πέρα για να δουλέψουμε πραγματικά», ζητούν οι ανασκαφείς.

ΕΝΦΙΑ: Σε ποια ακίνητα θα γίνουν διορθώσεις, τι θα γίνει με τιμές, δόσεις, εκπτώσεις

Σε έναν μήνα από σήμερα αναμένεται να έχουν αναρτηθεί και πάλι στο Taxis τα διορθωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, μετά το χάος που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων παραμένουν ζαλισμένοι, καθώς πολλοί από αυτούς ακόμη δεν ξέρουν αν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αφορούν και τα δικά τους ακίνητα.
• Σε ποια ακίνητα θα γίνουν οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Οι διορθώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση αφορούν τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός των 4.000 οικισμών οι οποίοι είναι εκτός αντικειμενικών αξιών και φέτος κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκο φόρο.

• Με ποιες τιμές θα υπολογιστεί ο φόρος μετά τις διορθώσεις;

Ο διορθωμένος ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση την περσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, με την οποία όριζε τιμές στις 457 περιοχές της χώρας που ήταν εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών.

• Πότε θα αναρτηθούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά στο Taxis;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διόρθωσης των λαθών και κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση εντός της προθεσμίας, έως τις 15 Σεπτεμβρίου τα διορθωμένα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν ξανά στο Taxis.

• Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Το μόνο σίγουρο μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι ότι n πληρωμή της πρώτης δόσης μετατίθεται για το τέλος Σεπτεμβρίου, για όλους τους υπόχρεους, ανεξάρτητα εάν υπήρχαν λάθη στα εκκαθαριστικά τους. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η πρώτη δάση θα είναι διπλή (Αυγούστου - Σεπτεμβρίου) και θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις δόσεις έως το τέλος Δεκεμβρίου ή αν οι δόσεις θα παραμείνουν συνολικό πέντε, με την τελευταία να πληρώνεται έως το τέλος Ιανουαρίου. Παράλληλα, υπάρχει και η σκέψη οι δόσεις να αυξηθούν σε έξι, με την τελευταία δόση να πληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση. Ειδικά την τύχη του τελευταίου σεναρίου θα την κρίνουν οι ταμειακές ανάγκες της χώρας.

• Οι αλλαγές θα γίνουν σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, ακόμα και αν ο ΕΝΦΙΑ ήρθε φθηνότερος από πέρυσι;

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι διορθώσεις θα γίνουν μόνο στα εκκαθαριστικά στα οποία ο φόρος των οικοπέδων ήρθε φέτος υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα γίνουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν το ποσό ως έχει.

• Τι θα γίνει αν έχω πληρώσει ήδη την πρώτη δόση;

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί το ποσό από το σύνολο του φόρου, ώστε οι επόμενες δόσεις να είναι χαμηλότερες. Σε αντίθετη περίπτωση, ο φόρος θα πληρωθεί κανονικά, όπως θα υπολογιστεί μετά τις διορθώσεις, και ο συμψηφισμός θα γίνει αργότερα.

• Θα γίνουν άλλες διορθώσεις στον φόρο εκτός από αυτές στα οικόπεδα;

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο στη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή να υπάρχει πρόβλεψη και για άλλες αστοχίες του νόμου, όπως είναι o μειωμένος συντελεστής για τα ημιτελή ακίνητα, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε, πρόβλεψη για αντίστοιχο συντελεστή στα διατηρητέα, όπως και η έκπτωση 1,5% για όσους πληρώσουν εφάπαξ, η οποία δεν υπάρχει για τον ΕΝΦΙΑ.

• Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή;

Έκπτωση 50% δικαιούνται άσοι έχουν συνολικά εισόδημα έως 9.000 ευρώ (άγαμος), 10.000 ευρώ έγγαμος (προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο), συνολική επιφάνεια κτισμάτων έως 150 τ.μ. και δεν έχουν οφειλές προς το Δημόσιο. Πλήρη απαλλαγή δικαιούνται τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, εφόσον έχουν εισόδημα έως 12.000 (άγαμος), 13.000 για έγγαμο (προσαύξηση 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο), συνολική επιφάνεια κτισμάτων έως 150 τ.μ. και δεν έχουν οφειλές προς το Δημόσιο

Το τελικό σχέδιο τα "κόκκινα" δάνεια – Έως και 120 οι δόσεις, διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων για χρέη στο Δημόσιο – Ποιοι εξαιρούνται

Το σχέδιο έχει ήδη σταλεί από το υπουργείο Ανάπτυξης στις τράπεζες
- Οι αιτήσεις υπαγωγής μπορούν να γίνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015
- Εξαιρούνται όσοι έχουν χρέη από τη μη απόδοση ΦΠΑ καθώς και όσοι χρωστούν μισθούς
- Διαβάστε όλα όσα προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων

Ο βραχνάς των "κόκκινων" δανείων "γονατίζει" χιλιάδες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τη ρύθμισή τους, το οποίο έχει σταλεί στις τράπεζες ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα επιχειρηματικά δάνεια στο πλαίσιο της ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων προβλέπει:

- Διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
- Μακροπρόθεσμη ρύθμιση των οφειλών προς τις τράπεζες με δόσεις που φθάνουν έως και τους 120 μήνες και αντίστοιχη ρύθμιση για το τυχόν υπόλοιπο των προσαυξήσεων που δεν έχει διαγραφεί
- Καταβολή των οφειλών προς τους εργαζόμενους σε 12 μήνες
- Φορολογικά κίνητρα για τις τράπεζες

Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει ουσιαστικά τη συμφωνία ανάμεσα σε πιστωτή και οφειλέτη για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών χρεών, με την προϋπόθεση ότι το σχέδιο εξυγίανσης φέρει την έγκριση του 60% των πιστωτών, στο οποίο περιλαμβάνεται το 40% των τυχόν εμπράγματων εξασφαλίσεων. Η ρύθμιση δεσμεύει το σύνολο των πιστωτών της επιχείρησης, οι απαιτήσεις των οποίων ρυθμίζονται, ακόμη και αν δεν είναι συμβαλλόμενοι στη συμφωνία.
Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης αποδεσμεύει ουσιαστικά τα σχέδια εξυγίανσης των επιχειρήσεων από τα δικαστήρια, ο ρόλος των οποίων περιορίζεται στην έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που συμφωνείται μεταξύ πιστωτών και οφειλετών, δηλαδή των διοικήσεων των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων

Το αν μια επιχείρηση μπορεί να εξυγιανθεί θα το αποφασίσει η τράπεζα, που σε συνεργασία με τη διοίκησή της, μπορεί να επιστρατεύσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως κεφαλαιοποίηση χρεών και ρύθμιση του, δυνατότητα διαγραφής οφειλών από προσαυξήσεις προς το Δημόσιο και «κούρεμα» οφειλών.

Οι επιχειρηματίες που έχουν καταλήξει σε σχετική συμφωνία με τους πιστωτές μπορούν να κάνουν αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015 (οι ημερομηνίες είναι υπό συζήτηση με τις τράπεζες).

Η αίτηση θα πρέπει να συζητηθεί εντός διμήνου από την υποβολή της και το δικαστήριο θα πρέπει εντός μηνός από τη συζήτηση, να αποδεχθεί την αίτηση και να εκδώσει την απόφαση. Το δικαστήριο μπορεί να απορρίψει την αίτηση σε περίπτωση που δεν του έχουν παρασχεθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, ενώ κατά της απορριπτικής απόφασης επιτρέπεται η υποβολή έφεσης εντός 30 ημερών.

Πώς θα γίνει η υπαγωγή στη ρύθμιση


Με τη δημοσίευση της απόφασης που κάνει αποδεκτή την αίτηση, προβλέπεται η αναδιάρθρωση των οφειλών προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους εργαζόμενους με τον εξής τρόπο:

- Διαγραφή των πάσης φύσεως προσαυξήσεων και προστίμων που έχουν επιβληθεί ως προς οφειλές που κατέστησαν υπερήμερες κατά την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου του 2010 έως και 31 Δεκεμβρίου 2013, η οποία θα εκτείνεται στο ίδιο ποσοστό διαγραφής, που καθορίζεται για τους συναινούντες στη συμφωνία ρύθμισης πιστωτές.

- Εξόφληση των οφειλών της επιχείρησης προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς, όπως αυτές είχαν στις 31 Δεκεμβρίου 2013 σε ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις εντός του διαστήματος αποπληρωμής που καθορίζεται για τους συναινούντες στη συμφωνία ρύθμισης πιστωτές. Η εξόφληση δεν μπορεί να εκτείνεται σε περίοδο άνω των 10 ετών, ενώ η ίδια περίοδος αποπληρωμής ισχύει για το μη διαγραφέν τμήμα των προσαυξήσεων και των προστίμων.

- Εξόφληση του οφειλόμενου στους εργαζόμενους χρέους σε 12 μήνες.
Της ρύθμισης εξαιρούνται, όπως είναι φυσικό, ποσά οφειλών από μη απόδοση ΦΠΑ, καθώς και ΦΜΥ για μη καταβληθείσες αμοιβές μισθωτών υπηρεσιών

Για τις επιχειρήσεις και τους μετόχους τους, η ρύθμιση, εκτός από τη δυνατότητα διάσωσης της επιχείρησης, σημαίνει την αναστολή της ποινικής δίωξης, των πλημμελημάτων της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής, την αναστολή των πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας πράξεων ή παραλείψεων, η δίωξη των οποίων αναστέλλεται, καθώς και την άρση της απαγόρευσης ή του κωλύματος της έκδοσης επιταγών.

Ταχεία εκκαθάριση των προβληματικών επιχειρήσεων


Η πρόταση νόμου δίνει επίσης τη δυνατότητα για υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, χωρίς δεσμευτική ισχύ για το σύνολο των πιστωτών με την προϋπόθεση ότι στη ρύθμιση συναινεί το 50% του συνόλου των απαιτήσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται το 30% των τυχόν εμπράγματων απαιτήσεων και ότι σε αυτή συναινούν ένα ή περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι επιχειρηματίες μπορούν να κάνουν τη σχετική αίτηση έως τις 31 Μαρτίου του 2015, συνοδευόμενη από έκθεση εμπειρογνώμονα της επιλογής του οφειλέτη. Η αίτηση πρέπει να εκδικαστεί εντός διμήνου από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο και η απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί εντός ενός μήνα από τη συζήτηση.

Αν και η νέα νομοθετική πρόταση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο δεν ενδίδει στις τραπεζικές πιέσεις για ανάληψη του μάνατζμεντ υπερχρεωμένων επιχειρήσεων από τις τράπεζες, χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, τους δίδει ένα σημαντικό όπλο για την ταχεία εκκαθάριση επιχειρήσεων που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και δεν έχουν χαρακτηριστικά βιωσιμότητας.

Πρόκειται για τη δυνατότητα που δίνει στο 40% των πιστωτών (το ποσοστό είναι υπό διαβούλευση με τις τράπεζες) να προχωρήσουν, υπό την καθοδήγηση του ειδικού διαχειριστή, ο οποίος θα είναι ελεγκτής ή ελεγκτικό γραφείο, στην πώληση ή την εκκαθάριση εν λειτουργία της επιχείρησης. Η διαδικασία ονομάζεται «Εκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης» και οι προθεσμίες υποβολής της αίτησης στο δικαστήριο από τους πιστωτές και έκδοσης της απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο είναι ανάλογες με αυτές των συναινετικών λύσεων.

Με την αποδοχή της αίτησης, το δικαστήριο ορίζει τον προτεινόμενο από τους αιτούντες ειδικό εκκαθαριστή, ο οποίος αναλαμβάνει την εξουσία των καταστατικών οργάνων της διοίκησης και διαχείρισης της επιχείρησης. Ο ίδιος συγκαλεί μέσα σε 45 ημέρες από την εγκατάστασή του στην επιχείρηση, τη συνέλευση των μετόχων στην οποία εισηγείται τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αγορά του συνόλου της επιχείρησης ή μέρους των περιουσιακών της στοιχείων.

Η συνέλευση αποφασίζει με απλή πλειοψηφία και στην περίπτωση που απορρίψει την πρόταση, ο οφειλέτης οδηγείται σε πτώχευση, ενώ διαφορετικά υλοποιείται το σχέδιο πώλησης της επιχείρησης. Η απειλή για ταχεία εκκαθάριση της επιχείρησης εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τις διοικήσεις που δεν συναινούν σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, κάνοντας κατάχρηση της ιδιότητας του μετόχου.

Οι προθεσμίες


Η νομοθετική πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ισχύ δύο ετών, επιχειρώντας να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων στο κρίσιμο μεταβατικό διάστημα έως την ανάκαμψη της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό προτείνονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την ένταξη των μικρών επιχειρήσεων με αριθμό εργαζομένων έως 9 άτομα και τζίρο έως 900.000 ευρώ.

Η ίδια πρόταση επιφυλάσσει κίνητρα και για τις τράπεζες, στη λογική της δυνατότητας κάλυψης της ζημίας από τη διαγραφή χρεών από τη φορολογία. Το θέμα αναμένεται ωστόσο ότι θα εξεταστεί συνολικά στο πλαίσιο της επικείμενης ρύθμισης για την αναβαλλόμενη φορολογία που εξετάζεται για τις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η ενίσχυση της εξωδικαστικής διαδικασίας, με τη συνεννόηση πιστωτών και οφειλετών και υπό την καθοδήγηση ειδικών οικονομικών εμπειρογνωμόνων και συμβούλων.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)