Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Βρηκέ τον..."μάστορή" του.....

Δεν ήταν όλα ρόδινα αυτή τη φορά για το Γιώργο Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία προέδρευσε  Στο ρόδο που κρατάει η γροθιά, ως φόντο στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπήρχε ένα μικρό «αγκάθι». Η 29χρονη Beatriz Talegón, γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας η οποία όταν ανέβηκε στο βήμα, δεν χαρίστηκε στον πρόεδρο και τους ηγέτες της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας. Η Talegón δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός ότι οι Σοσιαλιστές θέλουν να φέρουν την επανάσταση, φτάνοντας στη συνεδρίαση από ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μέσα σε πολυτελή αυτοκίνητα.
Επέκρινε ακόμη την κοινωνική απόσταση των ηγετών του κινήματος από τη νεολαία, μίλησε για διαφάνεια και ζήτησε από τους ηγέτες να πάψουν να αποτελούν μυστήριο, «όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου.»
Έκανε λόγο για ηγέτες-αστέρες της t.v. που πάνε στις συνεδριάσεις για να μιλήσουν για τις χώρες τους, χωρίς να προσφέρουν τίποτα και κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές ότι θέλουν τη νεολαία μόνο για να γεμίζει τις αίθουσες.
Η 29χρονη Talegón-που σπούδασε νομικά- κατηγόρησε την Αριστερά ότι εξυπηρετεί πλέον μόνο τις ελίτ και τον καπιταλισμό και πως είναι γραφειοκρατική. «Έχει χάσει εντελώς την ιδεολογία της, έχει αποσυνδεθεί από τη βάση δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά.
Η νεαρή Ισπανίδα τα έβαλε και με το κόμμα της λέγοντας ότι σε θέματα διαφθοράς, άνθρωποι που ήταν παρόντες φορώντας το κοστούμι τους, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. «Δίνουν ομιλίες που δεν σημαίνουν τίποτα αλλά οι άνθρωποι είναι έξυπνοι. Κι έτσι χάνουν τις εκλογές.»
Η ομιλία της έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας όπου έγινε το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως σημειώνει η Ηuffington Ρost.
Μετά την ομιλία της που δημιούργησε αίσθηση, τους βαλλόμενους ηγέτες των Σοσιαλιστών και τον εαυτό του, ανέλαβε να υπερασπιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας», είπε μεταξύ άλλων. Για να καταλήξει στο τετριμμένο: «Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί».

Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ)


Οι Πρόεδροι των 3 Ενώσεων Αποστράτων συναντηθήκαμε με τον κο Πρωθυπουργό , παρουσία του ΥΕΘΑ κου Παναγιωτόπουλου , μία συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά και διήρκησε δύο ώρες.

Μεταφέραμε στον κο Πρωθυπουργό το κλίμα απόγνωσης , οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των αποστράτων , αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων , λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών . Παρουσιάσαμε διεξοδικά και με παραδείγματα παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα , την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι , συνεπεία των πολλαπλών μειώσεων των συντάξεων και των μερισμάτων και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και ειδικά της διπλής περικοπής των συντάξεων , λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία και στην συνέχεια της μειώσεως τους κατά 5-20% και της ήδη αποφασισθείσης νέας προσαρμογής για το 2014.

Επισης ενημερώσαμε τον κο Πρωθυπουργό για τα αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. που έχουν επίπτωση στο ηθικό και στο αξιόμαχο των Ε.Δ. και ζητήσαμε την επίλυσή τους.

Ο κος Πρωθυπουργός μας εγνώρισε οτι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό μας αίτημα για το 2013 , λόγω δημοσιονομικών στόχων , ενώ για το 2014 δεσμεύτηκε οτι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων. Του γνωρίσαμε οτι σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας , ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει έσοδα 67 εκ.Ε για το 2013 από τις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων , λόγω προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία , τελικά θα εισπράξει 204 εκ.Ε που σημαίνει οτι οι περικοπές του 2014 γίνονται ήδη από το 2013 και ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κο Σταικούρα να το διερευνήσει άμεσα και να του αναφέρει.

Πέραν των βασικών μας αιτημάτων , του θέσαμε θέματα που έχουν πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση , όπως άρση ηλικιακών περιορισμών στην εργασία και στην λήψη κανονικής σύνταξης , ρύθμιση στεγαστικών δανείων σε Α.Ο.Ο.Α. και Τράπεζες , αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία , απόκτηση/ έκδοση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας (πτυχία Εμπορικού Ναυτικού) και δικαίωμα ναυτολόγησης αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ. , δημιουργία Γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ) στο ΥΕΘΑ για την καλύτερη συνεργασία και παρακολούθηση των θεμάτων , ενίσχυση των Μετοχικών Ταμείων και μέριμνα για τα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν σε Μονάδες παραμεθορίου περιοχής και Αιγαίου του Σ.Ξ. του Π.Ν. και της Π.Α. Σε όλα αυτά , ο Πρωθυπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και επικοινώνησε εκείνη τη στιγμή παρουσία μας με τους αρμοδίους Υπουργούς και έδωσε εντολή για την υλοποίησή τους. Παράλληλα ο κος Πρωθυπουργός άφησε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας του με τους τρείς Προέδρους των Ενώσεων.

Η μη επίλυση των βασικών μας αιτημάτων , τα οποία θεωρούμε οτι είναι δίκαια , δεν μας ικανοποιεί και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιζόμεθα πιεστικά για την ικανοποίηση τους.

Δεν.... "επαίτησαν", Απαίτησαν !!!!


Απογοητευμένοι οι εκπρόσωποι των αποστράτων μετά το άκαρπο ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Υπερήφανοι αξιωματικοί σφίγγουν τα δόντια και ζουν με μισθούς πείνας

Με άδεια χέρια, όπως άλλωστε είχε προβλέψει χθες η «δημοκρατία», έφυγαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά τη δίωρη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν... έγινε δεκτό κανένα από τα τέσσερα βασικά αιτήματα, που συνδέονται με τις συντάξεις τους, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί πάνω από 50%, οδηγώντας τους σαν επαίτες στην οικονομική εξαθλίωση.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι -αλλά και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί (που βλέπουν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά τους να τσαλακώνονται)- και ιδιαίτερα το θέμα της διπλής περικοπής των συντάξεων λόγω προσαρμογής στους μισθούς των εν ενεργεία και στη συνέχεια δεύτερης περικοπής του 5% έως 20% που αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι εκπρόσωποι των αποστράτων δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους για την άκαρπη συνάντηση.

Ήδη στις τάξεις τους το κλίμα είναι βαρύ, καθώς υποχρεώνονται να σφίξουν τα δόντια και να ζήσουν με ψίχουλα. «Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος του συντονιστικού των θεσμικών ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αντιναύαρχος ε.α. Σπ. Περβαινάς, «δεν ικανοποιηθήκαμε σε αυτό που επιθυμούσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας», δηλαδή να αποτραπεί η διπλή περικοπή των συντάξεων.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και συνολικά η κυβέρνηση θεωρούν ότι τα ζητήματα της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτά αφορούν τους αποστράτους είτε τους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, είναι ζητήματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Οι πρόεδροι των θεσμικών ενώσεων ζήτησαν από τον πρωθυπουργό:

1. Κατάργηση μίας εκ των δύο τελευταίων περικοπών στις συντάξεις τους.
2. Μη προσμέτρηση των μερισμάτων στις συντάξεις, που τελικά υπόκεινται στις περικοπές των 5% - 20%.
3. Μη περικοπή των συντάξεων για το 2014, συνεπεία των μειώσεων των μισθών των εν ενεργεία ή της κατάργησης μισθολογικών προαγωγών.
4. Κατάργηση της μείωσης 40% (ηλικιακός ρατσισμός) για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ σε όσους αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 55 ετών.

Τι έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους προέδρους των θεσμικών ενώσεων αποστράτων; Επί της ουσίας, μόνο την άρση της απαγόρευσης εργασίας για τους αποστράτους. Τίποτε άλλο. Η ουσία όσων ειπώθηκαν μπορεί να αποδοθεί σε μία φράση, η οποία θα μπορούσε να είναι: «Μόνο λεφτά μη μου ζητήσετε». Κατά τα άλλα, ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ θερμός με τους αποστράτους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μάλιστα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για να του ζητήσει να δει το θέμα των μερισμάτων του ΜΤΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνο που τρομάζει ιδιαίτερα τους αποστράτους, αλλά και τους εν ενεργεία αξιωματικούς είναι οι νέες μειώσεις που έρχονται εντός του 2014 και για τις οποίες ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν. «Γιατί να σας πιστέψουμε, κύριε πρωθυπουργέ, καθώς και κατά το παρελθόν είχατε δεσμευτεί, αλλά περικοπές υπήρξαν» τον ρώτησε ένας πρόεδρος ένωσης αποστράτων, ωστόσο ουσιαστική απάντηση δεν έλαβε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, συνεχίζει να υπάρχει για το 2014 η μείωση δαπανών λόγω νέου μισθολογίου για ένστολους ύψους 88.200.000 ευρώ και η αντίστοιχη μείωση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθολογίου ύψους 161.800.000 ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)