Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Κίνα: Πρέπει να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

Και η Κίνα χαιρέτισε το αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα και η σταθερότητα στην ευρωζώνη», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας, Ζιου Γκουάνγκγιαο, από το Λος Κάμπος του Μεξικό, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να έχει σταθερές βάσεις και να μπορέσει να διατηρήσει τη σταθερότητα, αλλά και την πεποίθηση του Πεκίνου ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα.

Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών αγορών, δήλωσε ο Ζιου, ο οποίος μετέβη στο Μεξικό μαζί με τον πρόεδρο της Κίνας, Χιου Ζιντάο.

Που χάνουν και που κερδίζουν έδρες τα κόμματα

Με 21 έδρες ενισχυμένη σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου κατακτά την πρώτη θέση η Ν.Δ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες, σύμφωνα με την ενσωμάτωση του 97% των εκλογικών τμημάτων.

Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ χάνει 8 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή 3 έδρες, η ΔΗΜΑΡ χάνει επίσης 2 έδρες, ενώ το ΚΚΕ έχει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ξημερώματα, όπως έχει ανακοινώσει η Singular Logic, η Ν.Δ., σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, κερδίζει μια έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, στην Α' Πειραιά, στην Καβάλα, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία, στην Πιερία, τη Β' Θεσσαλονίκης, στη Μαγνησία, στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Πέλλα, στην Εύβοια, στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα.

Δύο έδρες κερδίζει σε Ηλεία, Ημαθία και Κοζάνη, ενώ τρεις έδρες κατακτά στη Φθιώτιδα. Επίσης, η ΝΔ χάνει μία έδρα στα Δωδεκάνησα, στα Τρίκαλα, στη Ζάκυνθο και στα Χανιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα άλμα εδρών στη Β' Αθηνών κερδίζοντας επιπλέον τέσσερις έδρες σε σχέση με το Μάιο, ενώ κερδίζει και από μία έδρα σε Α' Θεσσαλονίκη, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Δράμα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθο, Καστοριά, Κοζάνη, Λασίθι, Μαγνησία, Πρέβεζα, Σάμο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φλώρινα, και Λάρισα. Χάνει μία σε Ημαθία, Καβάλα, Κορινθία, Κέρκυρα.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Β΄ Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, Λασίθι, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Φθιώτιδα, Φλώρινα και Ημαθία. Κερδίζει μία σε Κέρκυρα, Κυκλάδες και Λέσβο,

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν δύο έδρες στη Β' Αθηνών και από μία έδρα σε Α΄ Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανία, Δράμα, Ηλεία, Καστοριά, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Φθιώτιδα.

Η Χρυσή Αυγή χάνει από μία έδρα σε Α΄ Αθηνών, Ηλεία και Φθιώτιδα και η ΔΗΜΑΡ χάνει από μία έδρα σε Κοζάνη και Σέρρες.

Τέλος, το ΚΚΕ χάνει από μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Α' Πειραιά, Εύβοια, Ημαθία, Ηράκλειο, Α΄ Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λέσβο, Μαγνησία και Σάμο.

Λόγω του εκλογικού συστήματος και του ιδιαίτερου τρόπου κατανομής του τελευταίου 1% - 2% των ψήφων, αναμένονται αλλαγές στις έδρες με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Ξένα ΜΜΕ: Οι έλληνες έδωσαν στην Ευρώπη και στο ευρώ ακόμα μια ευκαιρία

Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους στα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα αλλά και στις εφημερίδες τόσο στην ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

«Η Ευρώπη μπορεί να πάρει ανάσα ανακούφισης. Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση», τονίζει ο απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, Έττορε Λιβίνι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε με νύχια και με δόντια μέχρι την τελευταία στιγμή και προμηνύει μαχητική αντιπολίτευση», εκτιμά η προοδευτική εφημερίδα της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Λιβίνι «το πρώτο βήμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι μια επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου πρόκειται να ζητήσει, με την βοήθεια των κομμάτων που τον στηρίζουν, να μαλακώσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα».

«Οι ελληνικές εκλογές, έχουν νικητή: την κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, που κερδίζει το τεράστιο μπόνους του εκλογικού νόμου», μεταδίδει ο Αντόνιο Φερράρι, της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

«Με τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, που σημειώνουν πτώση, η κεντροδεξιά μπορεί να συνθέσει κυβέρνηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ναι στο ευρώ, στο μνημόνιο και στις δεσμεύσεις της χώρας» προσθέτει η Κορριέρε.

«Εντυπωσιάζει το ότι τουλάχιστο το 30% των Ελλήνων εκλογέων, μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, άλλαξε πολιτική επιλογή. Δυο οι πόλοι έλξης, ο θυμός, με τον ΣΥΡΙΖΑ, και, με την Νέα Δημοκρατία, μια προσπάθεια να αποφευχθεί το βάραθρο που φοβίζει», υπογραμμίζει ο Φερράρι.

«Η Ευρώπη έχει μόνο λίγες ημέρες για να αποδείξει ότι διαθέτει την αναγκαία πολιτική βούληση, είναι οι λίγες ημέρες που αποφάσισαν να τις διαθέσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι», γράφει σε ανάλυσή του το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

«Η εναλλακτική είναι η δημιουργία μιας ισχυρής, πολιτικά, Ευρώπης, με την παραχώρηση μεγάλου μέρους της κυριαρχίας στις Βρυξέλλες, ή, η ακινησία, η ουσιαστική παράδοση των όπλων και η υπερίσχυση των εθνικών εγωισμών», καταλήγει το Ansa.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού, τονίζεται στις περισσότερες ανταποκρίσεις των αμερικανικών ΜΜΕ από την Αθήνα.

Το σημερινό αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται, είναι πιθανό να ηρεμήσει τις παγκόσμιες αγορές και να διαλύσει τους φόβους ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, διαφαίνεται "ένα είδος ανακούφισης" για το εκλογικό αποτέλεσμα και περιμένουν τον σχηματισμό κυβέρνησης για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τα συμφωνηθέντα.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι αν και υπάρχουν προβλέψεις για σχηματισμό κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή καταγράφεται ο κίνδυνος δυσκολίας για σχηματισμό κυβέρνησης.

Επίσης, προβάλλεται το γεγονός ότι το αντιμεταναστευτικό και νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή φαίνεται να εδραιώνει και να αυξάνει τη δύναμή του στη Βουλή, με τη σημείωση ότι είναι το κόμμα του οποίου ένας εκπρόσωπός του επιτέθηκε πρόσφατα σε δυο γυναίκες βουλευτές αριστερών κομμάτων, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συζήτησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η "συντριπτική πλειοψηφία" του Ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ζητά σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Θριαμβευτής στις βουλευτικές εκλογές ο Ολάντ – Έτοιμος να... πιάσει τη Μέρκελ απ’ τα κέρατα!

Κυρίαρχος και στη γαλλική Εθνοσυνέλευση ο Φρανσουά Ολάντ, οδήγησε τους Σοσιαλιστές στην απόλυτη πλειοψηφία μετά το 1981.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα και οι πιο στενοί σύμμαχοί του (χωρίς να προσμετρώνται οι Πράσινοι) καταλαμβάνουν την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, με 314 έδρες επί συνόλου 577, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την μητροπολιτική Γαλλία και τις υπερπόντιες κτήσεις και τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα για τις ψήφους των Γάλλων του εξωτερικού.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα καταλαμβάνει 280 έδρες, τα διάφορα σχήματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς 22, η ριζοσπαστική αριστερά 12, ή συνολικά 314 έδρες. Οι οικολόγοι Πράσινοι (EELV) καταλαμβάνουν 17 έδρες, το Αριστερό Μέτωπο 10 και οι αυτονομιστές από την Μαρτινίκα 2, κάτι που σημαίνει πως το σύνολο των αριστερών κομμάτων έχει 343 έδρες.

Η συντηρητική Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) καταλαμβάνει 194 έδρες, το Νέο Κέντρο και τα διάφορα κεντρώα σχήματα 14, το MoDem 2, τα διάφορα κόμματα της δεξιάς 15 και τα πιο συντηρητικά σχήματα 6, δηλαδή συγκροτείται ένα σύνολο 229 εδρών για την δεξιά. Η ακροδεξιά καταλαμβάνει 3 έδρες, με το Εθνικό Μέτωπο να καταλαμβάνει 2.

Ο Φρανσουά Ολάντ βγαίνει ενισχυμένος από τις βουλευτές εκλογές και πλέον η κυβέρνησή του θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της και να πάρει αντιδημοφιλή μέτρα προκειμένου να τηρήσει τη δέσμευση της Γαλλίας να επαναφέρει το δημοσιονομικό έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2013.

Και με τον ίδιο... αέρα του θριαμβευτή, ο Ολάντ θα συναντήσει τη Μέρκελ και τους υπόλοιπους της G20 στο Μεξικό. Το τι θα γίνει για να βγει η ευρωζώνη από την κρίση, με την Ελλάδα να είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της συζήτησης, θα κυριαρχήσει τις επόμενες μέρες. Και πλέον ο Γάλλος πρόεδρος έχει περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του για να αντιμετωπίσει την αδιαλλαξία της Μέρκελ και να την πείσει πως μόνο με τη λιτότητα, τα κουκιά δε βγαίνουν...

Ανάμεσα στις εκπλήξεις του β’ γύρου των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, εκτός από την ήττα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στη Λα Ροσέλ είναι και η απουσία της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, από την Κάτω Βουλή, ενώ ακροδεξιά κέρδισε δυο έδρες.

Ενισχυμένη από το ιστορικό ποσοστό που έλαβε στις προεδρικές εκλογές (17,9%) και το 13,6% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, η ακροδεξιά επανήλθε στην Εθνοσυνέλευση, από την οποία απουσίαζε από το 1998, με περίπου τέσσερις βουλευτές.

Ωστόσο η Μαρίν Λεπέν ηττήθηκε "με διαφορά μερικών ψήφων", σύμφωνα με τον σοσιαλιστή αντίπαλό της Φιλίπ Κεμέλ στο οχυρό της Ενάν-Μπομόν, στη βόρεια Γαλλία. Μπήκε όμως στη Βουλή η ανιψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ-Λε Πεν.

Ο ηγέτης των κεντρώων, Φρανσουά Μπαϊρού, που είχε έρθει τρίτος στις προεδρικές εκλογές του 2007, ηττήθηκε στο Πο (νοτιοδυτική Γαλλία) από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, αφού εξασφάλισε μόνο το 30% των ψήφων. Υπενθυμίζεται ότι στον β’ γύρο των εκλογών, ο Μπαϊρού είχε καλέσει δημόσια τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ολάντ.

Το ποσοστό αποχής ήταν πολύ μεγάλο για αυτές τις βουλευτικές εκλογές, φθάνοντας σε ύψη ρεκόρ, γύρω στο 44%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Όλοι οι υπουργοί... μέσα!

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του εκλογικού θριάμβου των Σοσιαλιστών το γεγονός πως και οι 24 υπουργοί που ήταν υποψήφιοι εξελέγησαν κι έτσι ο ανασχηματισμός της πρώτης κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ την επομένη των εκλογών αναμένεται να είναι πολύ πιο περιορισμένος από ό,τι αναμενόταν.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είχε ανακοινώσει πως οι υπουργοί που δεν θα εκλέγονταν θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση. Τόσο ο ίδιος όσο και πέντε υπουργοί εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο: Λοράν Φαμπιούς (Εξωτερικών), Βικτορίν Λουρέλ (Υπερπόντιων Κτήσεων), Ντελφίν Μπατό (αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης), Μπερνάρ Καζνέβ (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και Φρεντερίκ Κουβιλιέ (Μεταφορών).

Ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ κέρδισε τη δεξιά στην πρώην εκλογική περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν στη Σαρτ (δυτική Γαλλία).

Ο Πιερ Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομικών, εξελέγη με 49% των ψήφων έχοντας ως αντιπάλους υποψηφίους της δεξιάς και του Εθνικού Μετώπου. Στην ίδια περιοχή, η υπουργός Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί, νίκησε τον δεξιό αντίπαλό της με 59% των ψήφων.

Η νέα Εθνοσυνέλευση θα συγκληθεί σε έκτακτη σύνοδο από τις αρχές Ιουλίου προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες μεταρρυθμίσεις.

Στο 99,44% της Επικράτειας πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μία καθαρή νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, νικητής των εκλογών αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει ποσοστό 29,65% και λαμβάνει 129 έδρες ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά και φτάνει στο ποσοστό 26,90% και 71 έδρες.

Τρίτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό που φθάνει στο 12,28% και 33 έδρες.


Τέταρτο κόμμα αναδεικνύονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 7,51% και 20 έδρες, ενώ η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 6,93% και 18 και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 6,25% με 17 έδρες.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 4,51% και λαμβάνει 12 έδρες.

Η Δημιουργία ξανά/ ΔΡΑΣΗ δεν μπαίνει στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 1,59%, ενώ το ΛΑΟΣ παραμένει εκτός με ποσοστό 1,58%.

Οι ΟΙκολόγοι Πράσινοι χάνουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους και συγκεντρώνουν μόλις 0,88%

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)