Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αλαλούμ με τα λάθη της Εφορίας στο Ε9 - Φωτιά θα πάρουν φέτος οι δηλώσεις

- Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκουν στο ΤΑΧΙS άλλα στοιχεία από εκείνα που είχαν δηλώσει!

- Τέλος οι φοροαπαλλαγές – πόσο κοστίζει η κατάργησή τους

- Οι κλίμακες και πως υπολογίζεται ο φόρος

- Μόνο ηλεκτρονικά η δήλωση για 700.000 πολίτες

- Τι πρέπει να κάνετε με τις αποδείξεις

Το γιοφύρι της Αρτας θυμίζει το ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο που προσπαθεί να ολοκληρώσει το υπουργείο Οικονομικών τα τελευταία χρόνια καθώς, εκεί που νομίζουν οι φορολογούμενοι ότι έχουν ξεμπερδέψει και δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο για να δηλώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν λάθη, παραλείψεις, διαγραφές ή διπλοεγγραφές, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την ηλεκτρονική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών μέσω της διεύθυνσης www.gsis.gr και βλέποντας τα στοιχεία για τα ακίνητα που έχουν συμπληρώσει τα προηγούμενα χρόνια μέσω των εντύπων Ε9, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές με τις αρχικές δηλώσεις.

Μάλιστα, ο σύλλογος αδειούχων λογιστών - φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών του Νομού Χανίων απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία επισημαίνει μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής καταγραφής και διόρθωσης των στοιχείων ακινήτων, χαρακτηρίζοντας το Ε9 «μία ιστορία καθημερινής τρέλας».

Οπως αναφέρεται στην επιστολή τους, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η περιουσιακή κατάσταση των πελατών τους δεν απεικονίζεται σωστά στην εφαρμογή που υπάρχει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, τη στιγμή μάλιστα που έχουν στα χέρια τους αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων Ε9 που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ ή ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Οι λογιστές διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση αποκατάσταση της περιουσιακής κατάστασης των πελατών τους σύμφωνα με τις έως σήμερα υποβληθείσες δηλώσεις, ειδάλλως θα ενημερώσουν τους πελάτες τους ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για παραβίαση και αντιποίηση των προσωπικών τους στοιχείων!

Ουσιαστικά δηλαδή οι πολίτες θα κατηγορήσουν το υπουργείο Οικονομικών ότι άλλαξε τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση.

Η αποκατάσταση των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 θα πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών και όχι να ταλαιπωρηθούν ακόμη μία φορά οι πολίτες, επισημαίνουν φοροτέχνες, οι οποίοι δέχονται καθημερινά στο γραφείο τους πολίτες που διαπιστώνουν ότι άλλα στοιχεία έχουν δηλώσει στην Εφορία και άλλα έχουν «περάσει» τα προηγούμενα χρόνια στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από περίπου 250.000 ιδιοκτήτες ακινήτων να επισκεφθούν την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.gsis.gr και μέσω των προσωπικών κωδικών που τους έχουν χορηγηθεί να προβούν στις διορθώσεις των εντύπων Ε9 ώστε να προχωρήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ των προηγούμενων ετών.

Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνουν ότι τα στοιχεία του ακινήτου που τους ζητείται να διορθωθούν είναι διαφορετικά από αυτά που υπήρχαν στο αρχικό χειρόγραφο έντυπο Ε9, ενώ σύνηθες είναι το φαινόμενο ένα ακίνητο να απεικονίζεται πάνω από μία φορά. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνει η απαραίτητη διόρθωση, μπορεί να πληρωθεί φόρος εις διπλούν. Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες από φορολογούμενους πολίτες ότι δεν μπορούν να διορθώσουν λανθασμένες δηλώσεις, γιατί δεν τις δέχεται το σύστημα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η διόρθωση των λαθών στα στοιχεία ακινήτων παλαιότερων ετών μπορεί να πραγματοποιηθεί για μερικές ημέρες ακόμη, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η προθεσμία έληξε την περασμένη Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Μόνο ηλεκτρονικά και μόνο μέσω TAXISnet θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις των 700.000 φορολογούμενων που είναι...μισθωτοί και έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ τον χρόνο. Τα “ραβασάκια” θα αρχίσουν να αποστέλλονται αμέσως μετά το Πάσχα.

Οσοι δεν έχουν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης, το υπουργείο Οικονομικών θα τους ενημερώσει με συστημένη επιστολή προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα taxisnet και να υποβάλλουν τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Μετά και από αυτό, όπως υπολογίζει το υπουργείο 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποβάλλουν φέτος ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο των ελεγκτών.

Οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Ιουνίου 2012.

Πληρώνουν όλοι από φέτος – Τέλος οι φοροαπαλλαγές

Όλοι όσοι έχουν εισόδημα έστω και ένα ευρώ πάνω από τις 5.000 ευρώ πληρώνουν φόρο από φέτος, ενώ όλοι, ακόμη και για εισόδημα 1.000 ευρώ, θα πρέπει μαζί με τη φορολογική δήλωση να συγκεντρώσουν και αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος.

Ταυτόχρονα μειώνεται το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ ενώ αλλάζουν και οι κλίμακες, ενώ μπαίνει ανώτατο πλαφόν 10% στις φοροαπαλλαγές που απομένουν.

Επίσης για φέτος θα πρέπει να θυμάστε ότι για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο εφέτος θα πρέπει να έχετε συγκεντρώσει την περασμένη χρονιά αποδείξεις ίσες με το 25% του μεικτού εισοδήματός σας (2.500 για εισόδημα 10.000 ευρώ για παράδειγμα).

Κόρη 77χρονου: Αντίο πατέρα, σύντροφε

Πλήθος κόσμου παρέστη στην πολιτική κηδεία του 77χρονου συνταξιούχου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

Η πολιτική κηδεία έγινε στο Α' Νεκροταφείο, το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη.

Ο 77χρονος ήταν άνθρωπος που μετείχε στα κοινά, έντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, αλλά και οργισμένος με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο αυτόχειρας δεν φαίνεται να είχε χρέη, ώστε εξαιτίας τους να οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, είχε υποστεί όμως, όπως όλοι οι συνταξιούχοι, σημαντικές περικοπές στη σύνταξή του.

Ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, με καταγωγή από την Καρδίτσα, έμενε μόνος του σε μια πολυκατοικία επί της οδού Λασκαρίδη στους Αμπελοκήπους.

Στη γειτονιά διατηρούσε φαρμακείο έως το 1994, οπότε το πούλησε και συνταξιοδοτήθηκε. Οι γείτονές του τον περιγράφουν ως εξαιρετικό άνθρωπο, κοινωνικό, ευγενή, καλλιεργημένο, με πολιτική σκέψη και δράση στα κοινά.

Ο 77χρονος αυτόχειρας επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος, μια ανάσα από το Κοινοβούλιο, ενώπιον των συμπολιτών του.

Το πολιτικό μήνυμα της πράξης του επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που άφησε:

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι 'αυτή.

Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)".

Απειλές Γερμανών σε Ελλάδα για τις αποζημιώσεις

Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων εξαιτίας της επαναφοράς στο προσκήνιο της συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις εκφράζει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW σευ ανακοίνωση του το Σάββατο (07.04), στην οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα, "ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη".

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται ακόμη στις σχετικές δηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και στην ίδρυση νέου κόμματος, "με πρωταρχικό σκοπό την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου", ενώ κάνει λόγο για "εχθρική στάση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης και του κίτρινου Τύπου έναντι της γερμανικής πολιτικής για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες". Διατυπώνει, δε, την ανησυχία του ειδικά για τις γερμανοελληνικές επιχειρηματικές σχέσεις, "με την αναμόχλευση αυτών των θεμάτων".

"Σχεδόν 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι διανοητό φίλες και σύμμαχες χώρες να απειλούν αλλήλους με δικαστικές διαμάχες και τον διασυρμό τους σε εθνικά ή διεθνή δικαστήρια. Εφόσον υπάρχουν αξιώσεις, πρέπει αυτές να τίθενται επί τάπητος την κατάλληλη ιστορικά, στρατηγικά και πολιτικά στιγμή", σημειώνεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται ότι "πολλές τέτοιες ευκαιρίες χάθηκαν ανεπιστρεπτί και η πολιτική και η επιστημονική 'ελίτ' της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά".

Επισημαίνεται μάλιστα ότι για τον Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, ο οποίος "γνωρίζει πώς σκέφτονται και πώς χειρίζονται τέτοια θέματα οι αρμόδιοι της γερμανικής διοίκησης, η πολιτική ηγεσία και η επιστημονική διανόηση της Γερμανίας", λύση μπορεί να υπάρξει μόνο "μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον των δύο χωρών, αρκεί οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην άμεση ιστορική επανεκτίμηση των συμβάντων από κοινή επιστημονική ομάδα των δύο κρατών μέσα σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο". Τονίζεται ακόμη ότι "διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση του θέματος εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στην πλήρη απομάκρυνση γερμανών επενδυτών, επιχειρηματιών, τουριστών, εθελοντών, φιλελλήνων κλπ από την Ελλάδα και σε δραματική εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Μυστική επιχείρηση για τα αυθαίρετα

Με μαύρα γυαλιά και καμπαρντίνες φαίνεται πως έφτασαν στη Μύκονο οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μέγκα, στήθηκε ολόκληρη μυστική επιχείρηση προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τα κυκλώματα που μέσα σε λίγους μήνες σήκωσαν αυθαίρετα κτίσματα και την ίδια ώρα προσπάθησαν να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου για τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα με το Μέγκα, οι ελεγκτές νοίκιασαν μέχρι και ιδιωτικό αεροσκάφος για να μην γίνει γνωστή η άφιξή τους όμως παρόλαυτά, το μυστικό διέρρευσε.

Στόχος των επιθεωρητών ήταν τα νησιά Μύκονος, Σαντορίνη και Ρόδος όπου η αυθαίρετη δόμηση οργιάζει σύμφωνα με σωρεία καταγγελιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μυκόνου όπου η αστυνομία είχε 160 καταγγελίες και είχε δώσει παραγγελίες στην Πολεοδομία για αυτοψίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από οι έλεγχοι έδειξαν πως είχαν χτίσει μια ολόκληρη πλαγιά εκτός σχεδίου εν μία νυκτί, ενώ δήλωσαν ψευδώς ότι το κατασκεύασαν πριν από τον Ιούλιο για να το τακτοποιήσουν αφού ήξεραν πως δεν μπορούν να ρυθμίσουν αυθαίρετο που έχει χτιστεί μετά τον Ιούλιο του 2011.

Παράλληλα, φως στην υπόθεση ρίχνουν οι αεροφωτογραφίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σε μια από αυτές που δημοσιεύει το "Έθνος της Κυριακής" στο Ακρωτηράκι Μυκόνου βρισκόταν ένα ακίνητο χωρίς κτίσμα αλλά πριν από ένα μήνα σηκώθηκε οικοδομή 435 τμ.

"Στο Γλάστρο Μυκόνου τον Αύγουστο του 2011 υπήρχε στη φωτογραφία μόνο ένα κτίσμα, τον Μάρτιο του 2012 έγινε διπλό. Το ίδιο και σε άλλη αεροφωτογραφία, όπου τον περασμένο Οκτώβριο δεν υπήρχε καν οικοδομή, η οποία ωστόσο σε 5 μήνες ήταν έτοιμη", προσθέτει το Μέγκα.

"Προχωρήσαμε σε επιτόπιους ελέγχους από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος σε περιοχές με παράνομη δόμηση, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος. Αξιοποιούμε δορυφορικές εικόνες που αποκαλύπτουν τη 'νέα γενιά αυθαιρέτων'. Επιβεβαιώνουμε έτσι τη βούληση της Πολιτείας να επιβάλλει την 'κόκκινη γραμμή' στην αυθαιρεσία, που έθεσε ο πρόσφατος νόμος και να σταματήσει την ανέγερση αυτών των αυθαίρετων κατασκευών", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου στο κανάλι.

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως με παρέμβασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας επέκρινε τις συνεχείς αλλαγές του νόμου, ανοίγοντας συνεχώς παράθυρα για τους υποψήφιους αυθαιρετούχους.

"Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε να μην γίνονται δεκτά τα δικαιολογητικά που προβλέπονται με τις τροποποιήσεις του πρώτου νόμου, παρά μόνο εκείνα που αποδεικνύουν τον χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου μέσω αεροφωτογραφιών και δημοσίων εγγράφων".

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 309.000 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση, από τις οποίες οι 60.000 έχουν γίνει με υπεύθυνες δηλώσεις του ιδιοκτήτη, δηλαδή χωρίς δημόσια έγγραφα. Για όσα από αυτά τα αυθαίρετα αποδειχθεί ότι έχουν χτιστεί μετά τον Ιούλιο του 2011 δεν θα μπουν στην ρύθμιση, και θα κατεδαφιστούν. Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα ελέγχει τις φωτογραφίες από τους δορυφόρους και θα προχωρεί σε διασταυρώσεις.

Σόιμπλε: "Τέρμα τα δανεικά, δε θα δώσουμε άλλα χρήματα"

Η Γερμανία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκλείοντας τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση.

Όπως αναφέρει το Deutsche Welle, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung δήλωσε ότι "τα κράτη εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια δημοσιονομική ένωση και υπάρχει ισχυρός μηχανισμός στήριξης ως ασφαλιστική δικλείδα".

Υπογράμμισε δε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών – μελών. "Το σημαντικό είναι να κάνουν όλοι τις υποχρεώσεις τους και να σταματούν με ολοένα νέες απαιτήσεις, φήμες και ερωτήματα να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο φυτό της εμπιστοσύνης, που πάει να ανθίσει"

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Γερμανία διαδραματίζει ρόλο- κλειδί στην κρίση χρέους. 'Αυτήν τη στιγμή η χώρα δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, αλλά αυτό δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να διατηρηθεί", πρόσθεσε ερμηνεύοντας την εξέλιξη ως δείγμα αβεβαιότητας.

Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του θα καταβάλει το μερίδιο εισφορών στο σχεδιαζόμενο μόνιμο μηχανισμό στήριξης νωρίτερα από ότι έχει συμφωνηθεί, δηλαδή από 8,7 δ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)