Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«Μπακαλίστικη» η συμπεριφορά απέναντι στους Στρατιωτικούς-Τί δήλωσαν οι δικηγόροι των Ενώσεων


«Μπακαλίστικη» η συμπεριφορά απέναντι στους ενστόλους-Τί δήλωσαν οι δικηγόροι των ΕνώσεωνΣκληρή γλώσσα με συγκεκριμένες και ευθείες αναφορές στη συμπεριφορά της Πολιτείας εναντίον των εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών, χρησιμοποίησαν οι δικηγόροι των Ενώσεων όλων των αξιωματικών των Σωμάτων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη συζήτηση των νέων προσφυγών που έχουν κατατεθεί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του εγγράφου σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ πώς «ό,τι πήρατε-πήρατε» με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί σάλος και θύελλα διαμαρτυριών.
«Μπακαλίστικη συμπεριφορά και σκεπτικό έδειξε το υπουργείου Οικονομικών στο ζήτημα των αποδοχών και συντάξεων των Στρατιωτικών, ενώ περιφρονητική ήταν η συμπεριφορά του κράτους στην περσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε τους στρατιωτικούς για τις αναδρομικές από 1η Αυγούστου 2012 περικοπές των αποδοχών τους». Αυτό τόνισαν οι δικηγόροι των Ενώσεων στρατιωτικών όλων των σωμάτων (εν ενεργεία και αποστράτων), ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την συζήτηση των νέων προσφυγών που έχουν καταθέσει.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2014 δικαίωσε τους ενστόλους κρίνοντας ότι η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των αποδοχών είναι αντισυνταγματική και ότι πρέπει να επανέλθουν οι αποδοχές τους στο προηγούμενο προ των μειώσεων καθεστώς.
Ακόμη, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με αποφάσεις της που εξέδωσε το περασμένο έτος (2192-2196/2014) έκρινε ότι το κράτος πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε πράξη που θα επιφέρει νέες μειώσεις στο ύψος των αποδοχών του Ιουλίου 2012.
Μάλιστα, με τις ίδιες θέσεις-απόψεις του ΣτΕ συνταυτίστηκε και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως προ το σκέλος της αναδρομικής περικοπής των συντάξεων των στρατιωτικών.
Μετά τις αποφάσεις της Ολομέλειας ΣτΕ ακολούθησε ο νόμος 4307/2014 με τον οποίο προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του 2012.
Στην συνέχεια ακολούθησε η από 17.11.2014 υπουργική απόφαση με την οποία αναπροσαρμοσθήκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων στα μειωμένα επίπεδα που προβλέπει ο νόμος 4307/2014.
Δεν πρέπει να λησμονείται ότι πρόσφατα (16.3.2015), η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας υποχρέωσε το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλλει, ως κύρωση, το ποσό των 200.000 ευρώ σε τέσσερεις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των ενστόλων λόγω της μη συμμόρφωσης του προς τις επίμαχες τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών.
Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος ο κ. Σωτήρης Ρίζος) η εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή, έθεσε το ερώτημα εάν «η εν μέρει αποκατάσταση του μισθολογίου των στρατιωτικών, και η κατ΄ αυτό τον τρόπο επελθούσα μείωση των αποδοχών τους εν σχέσει με εκείνες που ελάμβαναν προ της ενάρξεως ισχύος του νόμου 4093/2012 μπορεί να δικαιολογηθεί από λόγους δημοσίου συμφέροντος».
Παράλληλα, η κυρία Καρλή έθεσε ερώτημα εάν μπορεί ο νομοθέτης «να προσδώσει στο νέο μισθολόγιο αναδρομική ισχύ» και εάν αυτή η αναδρομική ισχύς είναι συνταγματικά ανεκτή.
Από την πλευρά του οι δικηγόροι των Στρατιωτικών ζήτησαν να ακυρωθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 4307/2014, κ.λπ.) με το οποίο γίνεται μερική αποκατάσταση του μισθολογικού των στρατιωτικών και διαμορφώνονται οι αποδοχές, τα επιδόματα και οι συντάξεις σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα προβλεπόμενα.
Οι συνήγοροι των Στρατιωτικών ανέφεραν ότι το νέο μισθολογικό καθεστώς με το οποίο καθορίστηκαν νέοι συντελεστές προσδιορισμού των βασικών μισθών τους και συντάξεων είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι το Ελληνικό Δημόσιο τόσο με τον επίμαχο νόμο 4307/2014 όσο και με την εν συνεχεία υπουργική απόφαση, προέβησαν σε αυθαίρετη, μερική, μονομερή επιλεκτική εφαρμογή τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί.
Αναλυτικότερα, υποστήριξαν ότι παραβιάζονται τα άρθρα 20, 26 και 95 του Συντάγματος, που καθιερώνουν: α) το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια, β) την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και γ) την υποχρέωση του κράτους να συμμορφώνεται στις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Επίσης, το νομοθετικό αυτό πλαίσιο είναι αντίθετο στην ΕΣΔΑ η οποία προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις.
Οι συνήγοροι του Δημοσίου (υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών) επισήμαναν ότι πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις των Στρατιωτικών.
Ακόμη τόνισαν οι δικηγόροι του Δημοσίου ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους στρατιωτικούς το επέβαλαν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν τους οικονομικούς περιορισμούς.
Επίσης, επικαλέστηκαν ότι θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος από την μη εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής και του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Πάντως ανέφεραν ότι οι αποδοχές των Στρατιωτικών είναι σε καλλίτερη θέση από αυτές των δημοσίων υπαλλήλων.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικώντων Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, μεμονωμένοι στρατιωτικοί, κ.λπ.

Ξεσπούν οι γονείς της 22χρονης που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταθέσεις καθηγητών, μαθητών αλλά και της ίδιας της 22χρονης που μαχαίρωσε τα τρία κορίτσια στη σχολή του ΟΑΕΔ στον Ρέντη.
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμαθητών της πρόκειται για μια αρκετά κλειστή κοπέλα με ευαίσθητα στοιχεία στον χαρακτήρα της.
 
Να υπενθυμίσουμε πως πάνω στην 22χρονη βρέθηκε τρισέλιδο σημείωμα που ανέφερε πως κατά το παρελθόν είχε πέσει θύμα Bulliyng.
 
«Την κορόιδευαν και την έβριζαν τα παιδιά στο σχολείο» υποστήριξε η Ελισάβετ Κοσίδη, μητέρα της 22χρονης που χθες μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της στη σχολή του ΟΑΕΔ, στου Ρέντη.
 
Η κ. Κοσίδη ανέφερε ότι τελευταία δεν έβλεπε καλά την κόρη της ενώ σημείωσε ότι φοβόταν πολύ και δεν ήθελε να πάει σχολείο.
 
«Τα κορίτσια που μαχαίρωσε η κόρη μου της είχαν επιτεθεί στο παρελθόν» ισχυρίστηκε η μητέρα της 22χρονης ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε παρέες και φιλίες και δεν ήθελε να βγαίνει βόλτες.
 
Αναφερόμενη σε περιστατικό στο παρελθόν, η κ. Κοσίδου ανέφερε ότι «χτύπησαν το παιδί μου ενώ ήταν εγχειρισμένο».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)