Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τις δικαστικές ενώσεις



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν στα αναδρομικά και τις αποδοχές ένστολων και δικαστικών, εξαπολύουν με κοινή τους δήλωση όλες οι δικαστικές ενώσεις.

Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για "τιμωρία" τους επειδή "στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία".

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


«Καταγγέλλουμε ότι η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες αντιπαρέρχεται με ανεπίτρεπτες νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα παραβιάζοντας απροσχημάτιστα το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως αυτή ερμηνεύτηκε σχετικώς και με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στις 10.11.2014 σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης η κυβέρνηση i) Προβαίνει σε αυθαίρετη μερική εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επικαλούμενη ότι η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων θα έθετε σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, εμφανίζοντας έτσι τη Δικαιοσύνη ως λειτουργικά περιττή και δημοσιονομικά επικίνδυνη στο μέτρο που παρεκκλίνει της κυβερνητικής πολιτικής.

ii) Καταργεί πρόσφατο νόμο (ν. 4270/2014) που θεσπίστηκε σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμ. 88/2013 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος και περικόπτει αυθαίρετα το 50% των αναδρομικών αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίες προκύπτουν από την απόφαση αυτή, επικαλούμενη την «ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής» που, όπως αναφέρεται, επέφεραν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους.

Δηλαδή, η κυβέρνηση επιβάλλει δημοσιονομικά μέτρα στους Δικαστές, επειδή με δικαστικές αποφάσεις δικαιώθηκαν άλλες κατηγορίες εργαζομένων, προειδοποιώντας σαφώς τους Δικαστές να μην εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Η επιχειρούμενη με την εν λόγω τροπολογία, και μάλιστα για πρώτη φορά, υπαναχώρηση της Πολιτείας από τις επιταγές δικαστικών αποφάσεων προς τις οποίες η ίδια είχε συμμορφωθεί μόλις πριν από λίγους μήνες με νόμο του Κράτους, αλλά και η απαράδεκτη προσπάθεια αιτιολόγησης της εν λόγω όψιμης ανατροπής, εν είδει «τιμωρίας», των Δικαστικών Λειτουργών, επειδή στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία, συνιστούν μείζον θεσμικό ατόπημα, με επικίνδυνες προεκτάσεις για την ουσιαστική αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Η τακτική αυτή, ασύμβατη με την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, συνιστά άρνηση αποδοχής θεμελιωδών αρχών του Κράτους Δικαίου και αποτελεί κλιμάκωση κατ’ επανάληψη συνταγματικής εκτροπής της Κυβέρνησης σε θέματα εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων και σεβασμού των θεσμών με ευρύτατες συνέπειες στην ίδια την αξιοπιστία του πολιτεύματος ως Κράτους Δικαίου.

Καλούμε τους Έλληνες βουλευτές, να καταψηφίσουν την τροπολογία αυτή, αρνούμενοι να ενδώσουν σε επικίνδυνες για τους θεσμούς της Δημοκρατίας επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας, υπό την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μέλη του ΝΣΚ, στο σύνολό τους, θα πράξουν, όπως πάντα, το καθήκον τους με νηφαλιότητα για την προάσπιση της ομαλής και σύμφωνης με το Σύνταγμα και τους νόμους λειτουργία της Δικαιοσύνης».

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου
Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών
Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Αντεισαγγελέας Εφετών
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελ. Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος ΝΣΚ

Σταϊκούρας και τα ανδρομικά των Στρατιωτικών

ΒΙΝΤΕΟ-Σταϊκούρας: Τα αναδρομικά θα έθεταν σε κίνδυνο το στόχο
Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις επιθέσεις που δέχτηκε για την καθυστέρηση της καταβολής των αναδρομικών σε στρατιωτικούς και δικαστικούς, είπε ότι «στην περίπτωση πλήρους καταβολής των αναδρομικών σε στρατιωτικούς και δικαστικούς, η δαπάνη των 829 εκατ. ευρώ θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την επίτευξη οικονομικών στόχων για το 2014».
Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι «θέση και πρακτική της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των δημοσιονομικών περιθωρίων της χώρας» γιατί αυτή η πολιτική «θα οδηγήσει στη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».
Νωρίτερα είχε δεχτεί τα πυρά της αντιπολίτευσης τόσο η τροπολογία για τη μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων και των δικαστικών όσο και για την τροπολογία για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει «αλά κάρτ» εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.  «Το ζήτημα της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων που τίθεται από την τροπολογία για στρατιωτικούς και δικαστικούς λειτουργούς αποκαλύπτει τη αντίληψή σας με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ μίλησε για κοροϊδία των στρατιωτικων και των δικαστικών: «Αυτή η κουτοπονηριά θυμίζει τον Καραγκιόζη που κλέβει δέκα επιστρέφει ένα και από πάνω λέει ότι του χρωστάνε».
Η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ αναρωτήθηκε:  «Δίνει αναδρομικά στους στρατιωτικούς και τι λέτε στους δικαστικούς; Δεν με νοιάζει τι λέει το μισθοδικείο, εσείς δεν θα πάρετε αναδρομικά λόγω δημοσιονομικής κατάστασης» .
Το ίδιο αιχμηρές ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τα κόκκινα δάνεια.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση «έχει το κριτήριο της βιωσιμότητας» αλλά επισήμανε ότι κριτής αυτής της βιωσιμότητας θα είναι οι τράπεζες.
Επανέφερε μάλιστα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την ύπαρξη ενός ακόμη κριτηρίου επί των ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων δηλαδή να μένει ανέπαφο το 30% του εισοδήματος και από εκεί και πάνω να γίνεται η ρύθμιση των οφειλών.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι αυτή είναι μία «τροπολογία με την οποία παραδίδετε γη και ύδωρ στους τραπεζίτες» και τόνισε ότι οι τράπεζες θα είναι αυτές που θα μπορούν να αποφασίζουν «ποια επιχείρηση θα επιβιώσει και ποια θα πεταχτεί στον Καιάδα».
«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» χαρακτήρισε τη ρύθμιση η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ που είπε ότι  « και η τροπολογία Δένδια είναι γραμμένη από τους τραπεζίτες».
Ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έρχεται να ρυθμίσει τα δάνεια και τις οφειλές και μάλιστα με έναν τρόπο που με δεδομένη την συγκυρία, δείχνει να είναι ο καλύτερος».
Δείτε την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή

Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη

Ο σκελετός του νεκρού που έχει ταφεί στον τύμβο Καστά ήρθε στο φως από την ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις που γίνονται αυτήν την ώρα από την εκπρόσωπο Τύπου της ανασκαφής Άννα Παναγιωταρέα και την γγ του Υπ.Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στο Μουσείο της Αμφίπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση υνεχίστηκαν οι εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, στον λόφο Καστά και συγκεκριμένα στον τρίτο θάλαμο. Σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.
2. Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.
3. Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. (φωτό 3). Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου. Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.
Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη
4. Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη.
5. Το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία.
Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη
Να σας θυμίσω τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι καρυάτιδες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης. Επισημαίνεται το πρωτοφανές ύψος του συνόλου της κατασκευής.
6. Επομένως, αυτό το μνημείο αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση ποικίλων χαρακτηριστικών. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή κατασκευή, το κόστος της οποίας είναι προφανώς απίθανο να είχε αναληφθεί από ιδιώτη.
Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη
7. Πιθανότατα, πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος.
8. Προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, μελετώνται συστηματικά τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία έχουν ταυτιστεί και αποδοθεί στον περίβολο. Πρόκειται για 500 περίπου μαρμάρινα μέλη, που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, εκεί όπου σήμερα είναι τοποθετημένο το λιοντάρι, ενώ καθώς αποσύρθηκαν, προ ολίγων ημερών, τα νερά της λίμνης Κερκίνης, αποκαλύφθηκαν περισσότερα από εκατό μέλη του περιβόλου, όπως γείσα, ορθοστάτες και στέψεις. Είχαν μεταφερθεί, το 1936 από την Ούλεν, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.
Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη
9. Στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ερευνών στον τύμβο έγινε έλεγχος και δειγματοληψία των ιζημάτων, εσωτερικά και εξωτερικά του τάφου, όπως και γεωτρητικός έλεγχος του υπεδάφους του, ώστε να διαπιστωθεί το γεωλογικό υπόβαθρο. Τα ιζήματα αποτελούνται από εναλλαγές άμμου και μάργας, λιμναίας προέλευσης.
10. Για τις επόμενες ημέρες προβλέπεται η ολοκλήρωση του κοσκινίσματος των χωμάτων, η ολοκλήρωση των υποστυλωτικών εργασιών και η συνέχιση των εργασιών συντήρησης στο μνημείο , αλλά και των ευρημάτων στο εργαστήριο του Μουσείου της Αμφίπολης. Ιδαίτερη έμφαση δίνεται στη συντήρηση των τμημάτων του ελλείποντος μέρους του ψηφιδωτού.
Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη
11. Στις 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, στη μία το μεσημέρι σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά.
12. Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.
13. Γεωφυσικές διασκοπίσεις
1. Η γεωφυσική διασκόπιση θα γίνει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ειδικότερα από το εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, το οποίο διευθύνεται από τον καθηγητή Γρηγόρη Τσόκα, μετά από πρόταση του πρυτάνεως καθηγητή Περικλή Μήτκα. Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού όχι μόνον την τεχνογνωσία του αλλά και πόρους του Πανεπιστημίου.
2. Για την διερεύνηση του Τύμβου Καστά θα χρησιμοποιηθεί, κυρίως, η μέθοδος της ηλεκτρικής τομογραφίας, στην ανάπτυξη της οποίας έχει συμβάλλει καθοριστικά το συγκεκριμένο εργαστήριο. Η μέθοδος συνίσταται στην ηλεκτρική απεικόνιση του υπεδάφους, παρόμοια με την ιατρική τομογραφία. Εχει δε αποδώσει σε εξερεύνηση άλλων τύμβων- πχ. Απολλωνία, Κιλκίς, Βεργίνα, Αργολιδα κ.α) Αποτελέσματα από την διερεύνηση του τύμβου Καστά σε επόμενη ενημέρωση.

Ποια εργασιακά θέματα στρατιωτικών ρύθμισε η Κύπρος δείχνοντάς μας -πάλι- τον δρόμο

ImageΗ Κύπρος μας βάζει τα γυαλιά σ΄ ότι έχει να κάνει με τα “εργασιακά δικαίωματα” των στρατιωτικών. Μας τα΄χει βάλει εδώ και χρόνια και με το επίπεδο συνεργασίας που έχει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας με τις εκεί Ενώσεις Στρατιωτικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Σημερινή “ωράριο εργασίας θα έχουν πλέον αξιωματικοί και υπαξιωματικοί στην Εθνική Φρουρά”. Πρόταση νόμου που συζητήθηκε στην Επιτροπή Άμυνας θεσμοθετεί εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις, παρόμοια με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Κύπρο:

Με «μέρες ανάπαυσης» και «ανάλογο χρόνο ξεκούρασης», και όχι με χρήματα (κάτι που πιστώνεται στα μέλη του Κυπριακού Στρατού) θα αποζημιώνονται οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, για τις υπηρεσίες διανυκτέρευσης και τις υπερωρίες αντίστοιχα. Αυτό ορίζει το νέο διαμορφωμένο κείμενο πρότασης νόμου, που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα .

Δημοσιοϋπαλληλική προσέγγιση...
Με την πρόταση νόμου ουσιαστικά θεσμοθετείται -καθηκόντως όπως φαίνεται- μια δημοσιοϋπαλληλική αντιμετώπιση των στρατιωτικών, οι οποίοι θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τόσο τα δικαιώματα όσο και τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το ωράριο εργασίας και τα καθήκοντά τους.

Οι σημαντικότερες πρόνοιες της πρότασης νόμου, η οποία φαίνεται να συγκεντρώνει τη στήριξη της πλειοψηφίας των κομμάτων αλλά και των αρμόδιων υπουργείων και συνδέσμων είναι:

- Ορίζεται ότι η εβδομαδιαία εργασία μέλους του στρατού είναι διάρκειας 37,5 ωρών, πλην των υπηρεσιών διανυκτέρευσης, ελέγχου και ετοιμότητας. Επίσης, εξαιρούνται οι στρατιωτικές ασκήσεις και η εφαρμογή έκτακτων μέτρων

- Ορίζεται σαφώς ότι ένα μέλος δεν μπορεί να διορίζεται πέραν από τρεις φορές σε υπηρεσία διανυκτέρευσης, μηνιαίως, εκ των οποίων μόνο η μία μπορεί να είναι αργία.

- Για κάθε υπηρεσία διανυκτέρευσης παρέχεται ως αποζημίωση μια εργάσιμη μέρα ως ελεύθερος χρόνος και αν η υπηρεσία αφορά αργία, δίνονται δύο μέρες ελεύθερες. Οι ελεύθερες μέρες θα πρέπει να χορηγούνται εντός τριάντα ημερών από την εκτέλεση της υπηρεσίας

- Για τις άλλες υπηρεσίες (ελέγχου και ετοιμότητας) θα παρέχεται, πάλι εντός τριάντα ημερών, ανάλογος ελεύθερος χρόνος.

- Για τις υπερωρίες θα παρέχεται, εντός τριάντα ημερών, ανάλογος ελεύθερος χρόνος. Υπάρχει πρόνοια που ορίζει ότι για καθεμιά ώρα υπερωριακής εργασίας θα δίνεται μιάμιση ώρα ελεύθερου χρόνου, αν η υπερωρία αφορούσε εργάσιμη μέρα και δύο ώρες ελεύθερου χρόνου, αν αφορούσε είτε απόγευμα Σαββάτου είτε Κυριακή είτε αργία.

Εξαιρέσεις
Σημειώνεται ότι από τις πρόνοιες για τον τρόπο αποζημίωσης (με ελεύθερο χρόνο) για τις υπερωρίες εξαιρούνται οι ανώτατοι αξιωματικοί, που ορίζονται ως οι αξιωματικοί με βαθμό Αντισυνταγματάρχη και άνω.
Σημειώνεται ότι το διαμορφωμένο κείμενο της πρότασης νόμου επιδέχεται τροποποιήσεις, εξού και έχουν κληθεί για κατάθεση απόψεων ο Υπουργός Άμυνας και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

Απόψεις αξιωματικών...

Ενώπιον της  συνεδρίασης της Επιτροπής τέθηκαν  και τα γραπτά υπομνήματα των εμπλεκομένων, του Συνδέσμου δηλαδή των Αξιωματικών και του αντίστοιχου των υπαξιωματικών. Από τα υπομνήματά τους, τα οποία εξασφάλισε η «Σ», ξεχωρίζουν οι εξής θέσεις:
- Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών προτείνει όπως ορισθεί ότι «πολυήμερη άσκηση θα είναι κάθε άσκηση διάρκειας δύο ημερών και άνω
- Προτείνει, επίσης, όπως ορισθεί ότι δεν δύναται ένας αξιωματικός να ορισθεί σε υπηρεσία ελέγχου πέραν των δύο φορών μηνιαίως, ενώ στην πρόταση νόμου ορίζεται ως οροφή οι τέσσερις φορές μηνιαίως
- Ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών ζητά όπως διευκρινιστεί η ώρα που λήγει η υπηρεσία και πόσες συνολικά ώρες περιλαμβάνει, αλλά και να καθοριστεί εκ των προτέρων ο ετήσιος αριθμός ημερών των πολυήμερων ασκήσεων.

Ίση μεταχείριση...
Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών τονίζει στο υπόμνημά του πως «οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι επαγγελματίες που δεν έχουν θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία και ανισότητα εντός του ίδιου εργασιακού καθεστώτος». Ζητούν δε όπως ανεξάρτητα από τα όσα αποφασισθούν, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η καταγραφή των επιπλέον ωρών που εργάζεται ένας στρατιωτικός, όπως γίνεται στην Αστυνομία και τη Δημόσια Υπηρεσία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπαξιωματικοί θεωρούν ως άδικο και άνισο, οι στρατιωτικοί «να μη συμπεριλαμβάνονται στους δημοσίους υπαλλήλους για σκοπούς πληρωμής υπερωριών, αλλά για σκοπούς περικοπών και μειώσεων μισθών να εντάσσονται στην ομάδα των δημοσίων υπαλλήλων».
http://www.onalert.gr/stories/poia-ergasiaka-themeta-stratiotikon-rythmise-i-kypros-deixnontas-mas-pali-ton-dromo/38478

Νέο ψαλίδι στις επικουρικές. Μείωση 10% για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους


Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Τα Νέα", την ώρα που εξ αιτίας των μνημονίων οι συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει από 12% έως 45% της σύνταξης που λάμβαναν από το επικουρικό τους Ταμείο, από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα δουν και νέες μειώσεις.
Οι μειώσεις ωστόσο δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς τα Ταμεία είναι σοτ κόκκινο και έτσι οι νέες μειώσεις είναι πλέον θέμα μερικών μηνών που μετριούνται το πολύ στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Όλα δείχνουν ότι η νέα, μεγάλη, μείωση στις επικουρικές συντάξεις έρχεται στις αρχές του νέου έτους.
Ποιοι θα χάσουν το 10% της σύνταξής τους
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ η νέα μείωση της επικουρικής σύνταξης θα είναι της τάξης του 10% και θα έρθει να προστεθεί στην μείωση 5,2% που είχε γίνει στις αρχές του χρόνου.
Η μείωση αφορά στους συνταξιούχους που παίρνουν τη σύνταξή τους μέσω του ΕΤΕΑ και ανήκουν δηλαδή στα Ταμεία:
ΙΚΑ-ΤΕΑΜ
ΤΕΑΔΥ
ΤΕΑΥΕΚ
ΤΑΔΚΥ
ΔΕΗ
ΟΤΕ
ΕΛΤΑ
ΕΥΔΑΠ
Πρώην ΕΡΤ
Όλα αυτά καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η λεγόμενη ρήτρα μηδενικού χρέους και ξεκινά ο υπολογισμός των συντάξεων με τον νέο τρόπο που συμφωνήθηκε με την τρόικα.
Επισήμως από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ωστόσο από την πλευρά της ΠΟΠΟΚΠ η μείωση θεωρείται δεδομένη.


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)