Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το ΣτΕ η αυτοτελής φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής των δημοσίων υπαλλήλων.

Picture
Αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η φορολόγηση (με συντελεστή 15%) του επιδόματος αλλοδαπής που χορηγείται στους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό.


Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην υπ' αριθμ. 1840/2013 απόφασή της επισημαίνει, ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, οι πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, όταν μεταβαίνουν στο εξωτερικό με εντολή για εκτέλεση υπηρεσίας ή με ειδική αποστολή για χρονικό διάστημα άνω των 30 ημερών, λαμβάνουν επίδομα αλλοδαπής, προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη αντιμετώπισης του αυξημένου κόστους ζωής στο εξωτερικό και στις ειδικές συνθήκες διαβίωσης σε κάθε χώρα.

Το επίδομα αυτό, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, οι υπάλληλοι το λαμβάνουν προς κάλυψη των δαπανών στις οποίες υποβάλλονται εξαιτίας της υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί ή για την ταχύτερη και αποτελεσματική διεξαγωγή της.

Κατά συνέπεια, όπως υπογραμμίζει η Ολομέλεια (πρόεδρος ο Κ. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γ. Βώρος), το επίμαχο επίδομα σύμφωνα με τις επιταγές των άρθρων 4 (περί ισότητας των πολιτών) και 78 (προϋποθέσεις επιβολής φόρων) του Συντάγματος δεν επιτρέπεται να υπόκειται σε φόρο εισοδήματος, γιατί έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα.

Τον αποζημιωτικό αυτό χαρακτήρα του επίμαχου επιδόματος, επισημαίνουν οι δικαστές, δεν αναιρεί το γεγονός, ότι αυτό παρέχεται ανεξάρτητα από την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων για τις σχετικές δαπάνες, οι οποίες είναι αναμενόμενες και άρρηκτα συνδεδεμένες με την υπηρεσία που προσφέρει ο υπάλληλος στο εξωτερικό. Γι' αυτό μάλιστα το ύψος του επίμαχου επιδόματος είναι συνδεδεμένο με τη χώρα που θα αποσπαστεί ο υπάλληλος και με το κόστος ζωής της κάθε χώρας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, αφού ερμήνευσαν τον συνταγματικό χάρτη, τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τον Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, κατέληξαν, ότι κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών, το επίδομα αλλοδαπής υπήχθη σε αυτοτελή φορολόγηση με συντελεστή 15%.

Στην προκειμένη περίπτωση το ΣτΕ το απασχόλησε η περίπτωση αστυνομικού, ο οποίος το 2002 υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία μας στην Τυφλίδα της Γεωργίας. Ο αστυνομικός με τη δήλωση εισοδήματος του οικονομικού έτους 2003 που υπέβαλε στην Δ.Ο.Υ., δήλωσε ως εισόδημα φορολογούμενο με ειδικό τρόπο το ποσό των 35.380 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο επίδομα αλλοδαπής που έλαβε κατά το διάστημα παραμονής του στη Γεωργία.

Όμως το επίδομα φορολογήθηκε αυτοτελώς με συντελεστή 15% και παρακρατήθηκε φόρος 6.243 ευρώ. Ο αστυνομικός ζήτησε από τη Δ.Ο.Υ. να του επιστραφεί το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε για το επίδομα αλλοδαπής, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε και η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

"Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της!"

Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».  
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.
Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.
Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;  
Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.
Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. 
 
«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.
Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τις βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Δελτίο Τύπου

Νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία για τις Βεβαιώσεις Αποδοχών

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 22/5/2013 θα λειτουργήσει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr
) που επιτρέπει στους Συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου).

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Θέλετε να γίνετε αγρότης; Η Πειραιώς σας προσφέρει γη!

Θέλετε να γίνετε αγρότης; Η Πειραιώς σας προσφέρει γη!
Με στόχο την υποστήριξη και την ενίσχυση του αγροτικού τομέα της χώρας, η Τράπεζα Πειραιώς προσθέτει άλλη μία πρωτοβουλία στις δράσεις που έχει ήδη αναπτύξει σχετικά. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο, υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ, μέλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που από 1η Ιουνίου, θα υποδέχεται τις αιτήσεις, από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μίας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.
Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα. Παράλληλα, ο όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί άλλη μία πρωτοβουλία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την υποστήριξη της χώρας και των νέων ανθρώπων της σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συμβάλλοντας παράλληλα στην καθιέρωση νέων, πιο υπεύθυνων και βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών.

Οι Αυστραλοί τιμούν τη μάχη της Κρήτης

Με μια σεμνή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κενοτάφιο του Μartin Place στο Σίδνεϊ θα τιμήσουν οι Αυστραλοί τη μάχη της Κρήτης, με κατάθεση στεφάνων.





Στην τελετή θα παραστεί η κυβερνήτης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μαρί Μπασίρ, ο Πρωθυπουργός της πολιτείας Μπάρι Οφάρελ, εκπρόσωποι των αυστραλιανών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, Αυστραλοί πολιτικοί και μέλη της ομογένειας.

Δείτε πώς εκφράζεται ο παγκόσμιος θαυμασμός για την Ελληνική γλώσσα

Ίλιγγος λέξεων, ουρανός με τα άστρα, βιολί του ανθρώπινου στοχασμού, μοναδική κι ασύγκριτη, είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που κέρδισε η ελληνική γλώσσα καθώς αναγνωρίζεται παγκοσμίως η ανωτερότητά της.





Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.

Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»

Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»

Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε: «Η Ελληνική έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.»

Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»

Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του µέχρι το 1997)

«Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατοµµύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούµε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων µας και η επαφή µε αυτούς θα ßελτιώσει τον πολιτισµό µας.»

Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Έλεν Κέλλερ είχε πει «Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.»

Ιωάννης Γκαίτε (Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας, 1749-1832)

«Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώµης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαµπερό µέσα στη νύχτα.»

Διάλογος του Γκαίτε µε τους µαθητές του:

-Δάσκαλε τι να διαßάσουµε για να γίνουµε σοφοί όπως εσύ;

-Τους Έλληνες κλασικούς.

-Και όταν τελειώσουµε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαßάσουµε;

-Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.

Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώµης, 106-43 π.Χ.)

«Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»

Χάµφρι Κίτο (Άγγλος καθηγητής στο πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, 1968)

«Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι καθαρή, ακριßής και περίπλοκη. Η ασάφεια και η έλλειψη άµεσης ενοράσεως που χαρακτηρίζει µερικές φορές τα Αγγλικά και τα Γερµανικά, είναι εντελώς ξένες προς την Ελληνική γλώσσα.»

Ιρίνα Κοβάλεβα (Σύγχρονη Ρωσίδα καθηγήτρια στο πανεπιστήµιο Λοµονόσοφ, 1995)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι όµορφη σαν τον ουρανό µε τα άστρα.»

R.H. Robins (Σύγχρονος Άγγλος γλωσσολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήµιου του Λονδίνου)

«Φυσικά δεν είναι µόνο στη γλωσσολογία όπου οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι για την Ευρώπη. Στο σύνολό της η πνευµατική ζωή της Ευρώπης ανάγεται στο έργο των Ελλήνων στοχαστών. Ακόµα και σήµερα επιστρέφουµε αδιάκοπα στην Ελληνική κληρονοµιά για να ßρούµε ερεθίσµατα και ενθάρρυνση.»

Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδηµίας της Βασκονίας)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονοµιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιµένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς.»

«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, ειδικά των καλλιεργηµένων ατόµων.»

«Η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή.»

Ερρίκος Σλίµαν (Διάσηµος ερασιτέχνης αρχαιολόγος, 1822-1890)

«Επιθυµούσα πάντα µε πάθος να µάθω Ελληνικά. Δεν το είχα κάνει γιατί φοßόµουν πως η ßαθειά γοητεία αυτής της υπέροχης γλώσσας θα µε απορροφούσε τόσο πολύ που θα µε αποµάκρυνε από τις άλλες µου δραστηριότητες.» (Ο Σλίµαν µίλαγε άψογα 18 γλώσσες. Για 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το να µελετάει τα 2 έπη του Οµήρου).

Γεώργιος Μπερνάρ Σο (Μεγάλος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, 1856-1950) «Αν στη ßιßλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε µένετε σε ένα σπίτι δίχως φως.»

Τζέιµς Τζόις (Διάσηµος Ιρλανδός συγγραφέας, 1882-1941)

«Σχεδόν φοßάµαι να αγγίξω την Οδύσσεια, τόσο καταπιεστικά αφόρητη είναι η οµορφιά.»

Ίµπν Χαλντούν (Ο µεγαλύτερος Άραßας ιστορικός)

«Πού είναι η γραµµατεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονοµήσει την γραµµατεία των Ελλήνων µόνον.»

Will Durant (Αµερικανός ιστορικός και φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Columbia)

«Το αλφάßητον µας προήλθε εξ Ελλάδος δια της Κύµης και της Ρώµης. Η Γλώσσα µας ßρίθει Ελληνικών λέξεων. Η επιστήµη µας σφυρηλάτησε µίαν διεθνή γλώσσα διά των Ελληνικών όρων. Η γραµµατική µας και η ρητορική µας, ακόµα και η στίξης και η διαίρεσης εις παραγράφους… είναι Ελληνικές εφευρέσεις. Τα λογοτεχνικά µας είδη είναι Ελληνικά – το λυρικόν, η ωδή, το ειδύλλιον, το µυθιστόρηµα, η πραγµατεία, η προσφώνησις, η ßιογραφία, η ιστορία και προ πάντων το όραµα. Και όλες σχεδόν αυτές οι λέξεις είναι Ελληνικές.»

Ζακλίν Ντε Ροµιγί (Σύγχρονη Γαλλίδα Ακαδηµαϊκός και συγγραφεύς)

«Η αρχαία Ελλάδα µας προσφέρει µια γλώσσα, για την οποία θα πω ότι είναι οικουµενική.»

«Όλος ο κόσµος πρέπει να µάθει Ελληνικά, επειδή η Ελληνική γλώσσα µας ßοηθάει πρώτα από όλα να καταλάßουµε την δική µας γλώσσα.»

Μπρούνο Σνελ (Διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστηµίου του Αµßούργου)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι το παρελθόν των Ευρωπαίων.»

Φραγκίσκος Λιγκόρα (Σύγχρονος Ιταλός καθηγητής Πανεπιστηµίου και Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδηµίας προς διάδοσιν του πολιτισµού)

«Έλληνες να είστε περήφανοι που µιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και µητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραµελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που µας έχουν αποµείνει και ταυτόχρονα το διαßατήριό σας για τον παγκόσµιο πολιτισµό.»

Ο. Βαντρούσκα (Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήµιο της Βιέννης)

«Για έναν Ιάπωνα ή Τούρκο, όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες δεν φαίνονται ως ξεχωριστές, αλλά ως διάλεκτοι µιας και της αυτής γλώσσας, της Ελληνικής.»

Peter Jones (Διδάκτωρ – καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης ο οποίος συνέταξε µαθήµατα αρχαίων Ελληνικών προς το αναγνωστικό κοινό, για δηµοσίευση στην εφηµερίδα «Daily Telegraph»)

«Οι Έλληνες της Αθήνας του 5ου και του 4ου αιώνος είχαν φθάσει την γλώσσα σε τέτοιο σηµείο, ώστε µε αυτήν να εξερευνούν ιδέες όπως η δηµοκρατία και οι απαρχές του σύµπαντος, έννοιες όπως το θείο και το δίκαιο. Είναι µιά θαυµάσια και εξαιρετική γλώσσα.»

Ντε Γρόοτ (Ολλανδός καθηγητής Οµηρικών κειµένων στο πανεπιστήµιο του Μοντρεάλ)

«Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε µαθαίνει να είσαι αδέσποτος και να έχεις µιά δόξα, δηλαδή µιά γνώµη. Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόµη και αν το εκπαιδευτικό σύστηµα θέλει ανθρώπους νοµοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύµα των αρχαίων κειµένων και η γλώσσα σε µαθαίνουν να είσαι αφεντικό.»

Gilbert Murray (Καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης)

«Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι µιά σκέψη µπορεί να διατυπωθεί µε άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και ßαρειά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερµανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειοτέρων ανθρώπων.»

Max Von Laye (Βραßείον Νόµπελ Φυσικής)

«Οφείλω χάριτας στην θεία πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που µε ßοήθησαν να διεισδύσω ßαθύτερα στο νόηµα των θετικών επιστηµών.»

E, Norden (Μεγάλος Γερµανός φιλόλογος)

«Εκτός από την Κινεζική και την Ιαπωνική, όλες οι άλλες γλώσσες διαµορφώθηκαν κάτω από την επίδραση της Ελληνικής, από την οποία πήραν, εκτός από πλήθος λέξεων, τους κανόνες και την γραµµατική.»

Martin Heidegger (Γερµανός φιλόσοφος, απο τους κυριότερους εκπροσώπους του υπαρξισµού του 20ου αιώνος)

«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ανήκει στα πρότυπα, µέσα από τα οποία προßάλλουν οι πνευµατικές δυνάµεις της δηµιουργικής µεγαλοφυΐας, διότι αναφορικά προς τις δυνατότητες που παρέχει στην σκέψη, είναι η πιό ισχυρή και συνάµα η πιό πνευµατώδης από όλες τις γλώσσες του κόσµου.»

David Crystal (Γνωστός Άγγλος καθηγητής, συγγραφεύς της εγκυκλοπαίδειας του Cambridge για την Αγγλική)

«Είναι εκπληκτικό να ßλέπεις πόσο στηριζόµαστε ακόµη στην Ελληνική, για να µιλήσουµε για οντότητες και γεγονότα που ßρίσκονται στην καρδιά της σύγχρονης ζωής.»

Μάικλ Βέντρις (Ο άνθρωπος που αποκρυπτογράφησε την Γραµµική γραφή Β’)

«Η αρχαία Ελληνική Γλώσσα ήταν και είναι ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεοτέρων γλωσσών.»

R.H. Robins (Γλωσσολόγος και συγγραφεύς)

«Ο Ελληνικός θρίαµßος στον πνευµατικό πολιτισµό είναι ότι έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς τοµείς [...]. Τα επιτεύγµατά τους στον τοµέα της γλωσσολογίας όπου ήταν εξαιρετικά δυνατοί, δηλαδή στην θεωρία της γραµµατικής και στην γραµµατική περιγραφή της γλώσσας, είναι τόσο ισχυρά, ώστε να αξίζει να µελετηθούν και να αντέχουν στην κριτική. Επίσης είναι τέτοια που να εµπνέουν την ευγνωµοσύνη και τον θαυµασµό µας.»

Luis José Navarro (Αντιπρόεδρος στο εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Ευρωκλάσσικα» της Ε.Ε.)

«Η Ελληνική γλώσσα για µένα είναι σαν κοσµογονία. Δεν είναι απλώς µιά γλώσσα…»

Juan Jose Puhana Arza (Βάσκος Ελληνιστής και πολιτικός)

«Οφείλουµε να διακηρύξουµε ότι δεν έχει υπάρξει στον κόσµο µία γλώσσα η οποία να δύναται να συγκριθεί µε την κλασσική Ελληνική.»

Ζακ Λανγκ (Γάλλος Υπουργός Παιδείας)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι µία γλώσσα η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, όλες τις προϋποθέσεις µιας γλώσσης διεθνούς… εγγίζει αυτές τις ίδιες τις απαρχές του πολιτισµού… η οποία όχι µόνον δεν υπήρξε ξένη προς ουδεµία από τις µεγάλες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύµατος, στην θρησκεία, στην πολιτική, στα γράµµατα, στις τέχνες, στις επιστήµες, αλλά υπήρξε και το πρώτο εργαλείο, – προς ανίχνευση όλων αυτών – τρόπον τινά η µήτρα… Γλώσσα λογική και συγχρόνως ευφωνική, ανάµεσα σε όλες τις άλλες…»

Πόσο υπερήφανοι πρέπει να νιώθουμε για τη γλώσσα μας, όταν αυτοί οι χαρακτηρισμοί δίνονται από ανθρώπους των γραμμάτων από όλη την υφήλιο;

Έχοντας κληρονομήσει ένα γλωσσικό θησαυρό, τέτοιου μεγέθους, είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούμε στο καθημερινότητά μας, λέξεις που προέρχονται από άλλες γλώσσες, επειδή έτσι συνηθίσαμε...


Πηγή: arxaia-ellinika

Μέρκελ: Ξεχάστε στην Ελλάδα τις κατοχικές αποζημιώσεις


Μέρκελ: Ξεχάστε στην Ελλάδα τις κατοχικές αποζημιώσεις
Τις προθέσεις της φανέρωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και μάλιστα παρουσία Ελλήνων δημοσιογράφων για το μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής.
«Ξεχάστε τη διεκδίκησή τους!». Αυτό φέρεται να είπε η Άνγκελα Μέρκελ που θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θέσει ζήτημα «γερμανικών αποζημιώσεων».
Αντιθέτως, μάλιστα η άποψη της δυνάστριας της «αλληλέγγυας» Ευρώπης είναι ότι αυτό το θέμα έχει κλείσει πλήρως και άρα το όποιο μελλοντικά, ελληνικό αίτημα, δεν θα είχε καμία τύχη.
Κάνει βέβαια τεράστιο λάθος η Μέρκελ, γιατί η Ελλάδα τυχαίνει να είναι η μόνη η χώρα που δεν πήρε ποτέ δεκάρα ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τις καταστροφές που υπέστη, ούτε για το πλιάτσικο στα αρχαία της από τους «πολιτισμένους» συμπατριώτες της, παρά μόνο ένα ποσό που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους Έλληνες-Εβραίους, για το οποίο μάλιστα υπήρχε σαφής τοποθέτηση μη εγκατάλειψης του δικαιώματος της χώρας για περαιτέρω διεκδικήσεις, οι οποίες σαφώς και δεν έχουν κλείσει.
Αντιθέτως, η Καγκελάριος, εμφανίστηκε θετική στην υπό όρους ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν το προσδιόρισε για την αμέσως επόμενη περίοδο μετά τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά φαίνεται ότι τοποθετείται προς τα τέλη του 2013, αρχές του 2014.
Η γερμανική πλευρά, επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει τήρηση κατά γράμμα της απόφασης του Eurogroup που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε αυτή την απόφαση δεν υπήρχε αναφορά σε «κούρεμα» των χρεών του δημόσιου τομέα και όπως άφησε να εννοηθεί η ίδια η Μέρκελ, οι ενδεχόμενες ριζικότερες αποφάσεις παραπέμπονται για πολύ αργότερα και πάντα με την προϋπόθεση, η Ελλάδα να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα.
Οι δημοσιογράφοι άκουσαν πάντως πολύ καλά λόγια από την Γερμανίδα Καγκελάριο για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα όλοι οι παριστάμενοι ξαφνιάστηκαν μόλις η Μέρκελ τοποθετήθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και έδειξε να απορεί με τη στάση της τρόικας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Η Μέρκελ εμφανίστηκε γενικά αρκετά ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα και φάνηκε να προετοιμάζει την «φαρέτρα» της για το επόμενο θύμα της ...«εισβολής» της, που όπως αφήνει να εννοηθεί θα είναι η Γαλλία. Με λίγα λόγια ...«Deutschland über alles»!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!

Μια ακόμη άσχημη έκπληξη ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά, προετοιμάζοντας μέχρι και τριπλασιασμό του διαβόητου τέλους ΑΠΕ (τώρα ΕΤΜΕΑΡ), που σήμερα κινείται μεσοσταθμικά στα 9,32 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες κατανάλωσης.

Τον ρόλο του «λαγού» ανέλαβε ο ΛΑΓΗΕ, ο λειτουργός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που στη μηνιαία έκθεσή του για τα μεγέθη της αγοράς τον μήνα Απρίλη 2013, εμφανίζει ορισμένα «σενάρια» εξέλιξης του μεγάλου ελλείμματος που έχει για την πληρωμή των παραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με απώτερο χρονικό όριο για τον μηδενισμό του ελλείμματος τον Δεκέμβρη του 2014, ο ΛΑΓΗΕ δηλώνει ότι μόνο εάν το τέλος ΕΤΜΕΑΡ (ΑΠΕ) αυξηθεί μεσοσταθμικά από τον Ιούλη του 2013 στα περίπου 27 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες, θα μηδενιστεί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ για την πληρωμή των ΑΠΕ. (Για την ακρίβεια, τον Δεκέμβρη του 2014 θα έχει φτάσει τις 400.000 ευρώ και μέχρι τον Μάρτη του 2015 θα εμφανίσει μικρό πλεόνασμα).

Τα άλλα 3 «σενάρια» που εξετάζει, εμφανίζουν:

-έλλειμμα 1.471 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβρη του 2014 με την προϋπόθεση ότι ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μείωση του ελλείμματος (ειδικό τέλος λιγνίτη, εισπράξεις από πώληση δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, μέρος του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, έκτακτες εισφορές σε ΑΠΕ) και χονδρική τιμή (ΟΤΣ) 51 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες, χωρίς αύξηση τέλους ΕΤΜΕΑΡ.

-έλλειμμα 1.667 εκατ. ευρώ, εάν η χονδρική τιμή (ΟΤΣ) πέσει στα 40 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες, χωρίς αύξηση τέλους ΕΤΜΕΑΡ.

-έλλειμμα 2.478 εκατ. ευρώ, εάν δεν εφαρμοστούν ούτε τα μέτρα που ισχύουν.

Είναι φανερό ότι ο ΛΑΓΗΕ, που σύμφωνα με σημερινή διευκρίνιση της ΔΕΗ, ελέγχεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ανήκει 100% στο δημόσιο, δηλώνει ότι εάν δεν αυξηθεί το τέλος ΕΤΜΕΑΡ, το έλλειμμα δεν πρόκειται να μειωθεί ουσιαστικά…
http://olympia.gr/


Ενδιαφέρουσα μελέτη του Λγου (Ο) Ηλία Νατσιούλα για τις αποδοχές των στρατιωτικών. Πίνακες με αναλυτικά παραδείγματα

Ενημέρωση μελών μας για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών του έτους 2012 καθώς και για την Βεβαίωση αποδοχών που θα υποβληθεί με την φορολογική δήλωση. Αναλυτικά παραδείγματα με τον εαν κερδίσαμε η ζημιωθήκαμε
Μελέτη του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα
Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας

"Αν δεν έχεις εχθρούς, δεν έχεις χαρακτήρα "



  ''O χρόνος είναι χρήμα;'' Tον τελευταίο καιρό διαβάζουμε ότι στις ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών των εισοδημάτων του έτους 2012  δεν αφαιρέθηκαν οι αποδοχές που μειώθηκαν, με τον Ν.4093/2012 αναδρομικά από 1 Αυγ 2012.
Πολλά μέλη μας ρωτούν γιατί οι αναδρομικές αποδοχές δεν αφαιρέθηκαν από τα εισοδήματα του έτους 2012; Επιπλέον αν θα πρέπει να απευθύνονται στις οικονομικές υπηρεσίες των ΕΔ για να τους γίνει διόρθωση και να συμπεριληφθούν αυτές οι αποδοχές στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών έτους 2012 και όχι στην μελλοντική ετησια βεβαιωση αποδοχών του έτους 2013;
Άποψη μου, θα το καταλάβετε παρακάτω γιατί το λέω αυτό, είναι εάν θελήσει κάποιο μέλος μας να το κάνει να αιτηθεί δηλαδή το παραπάνω, ας το μελετήσει καλά γιατί το πιο πιθανό είναι να βρεθεί προ εκπλήξεων και να πληρώσει αυξημένο φόρο ή και παραπάνω εισφορά αλληλεγγύης μέσα στο 2013 σε σχεση με αυτο που πλήρωσε το 2012 και χωρίς δηλαδη τις αναδρομικές αποδοχές .
Για ενημέρωσή σας, στις αποδοχές του 2013 μας παρακρατείτε μειωμένος φόρος λόγω μείωσης των εισοδημάτων, δηλαδή της αφαίρεσης των αναδρομικών αποδοχών του 2012. Ενδεχόμενη σκέψη για αλλαγή στην βεβαίωση αποδοχών θα επιφέρει αυτόματα προσαυξημένο φόρο στο 2013 από αυτόν που παρακρατείτε σήμερα καθώς τα εισοδήματα του 2013 θα αυξηθούν ισόποσα με το ποσό της αναδρομικής αφαίρεσης των αποδοχών του 2012. Επιπλέον δεν μπορεί να προβλεφθεί εάν θα υπάρξει και νέα μελλοντική αναπροσαρμογή της μισθολογικής κλίμακας από νέα φορολογική νομοθεσία., πάνω στην οποία  υπολογίζεται ο φόρος που αναλογεί.
Η βεβαίωση αποδοχών που θα λάβουμε το 2014 και θα αφορά τα εισοδήματα του 2013 θα έχει λιγότερες αποδοχές, μειωμένες από τις αναδρομικές αποδοχές του 2012, όσες δηλαδή μας κατεβλήθησαν.
Εάν δηλαδή το 2014 ζητηθούν  να αφαιρεθούν αυτές οι αποδοχές και να συμπεριληφθούν στα εισοδήματα του 2012, τότε αυτόματα θα αναπροσαρμοσθούν –αυξηθούν και οι αποδοχές του 2013 στην βεβαίωση αποδοχών έτους 2013.
Υπάρχουν 2 έννοιες η ΘΕΩΡΙΑ και η ΠΡΑΞΗ. 
Ναι μεν υπήρξε αναδρομική μείωση των αποδοχών μας αλλά αυτή συντελέστηκε μέσα στο 2013, άρχισε να παρακρατείται με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2013. Το 2012 λάβαμε κανονικά όλες τις αποδοχές, χωρίς την ανδρομική μείωση και το 2013 που ενώ έπρεπε ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ να λαμβάνουμε παραπάνω αποδοχές, λόγω των αναδρομικών α πληρωνόμαστε στο χέρι λιγότερα.
.
Άρθρο 45 και 46 του ΚΦΕ « Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες είναι το εισόδημα που προκύπτει κάθε ένα οικονομικό έτος από μισθούς, ημερομίσθια, επιχορηγήσεις, επιδόματα, συντάξεις και γενικά από κάθε παροχή που χορηγείται περιοδικά με οποιαδήποτε μορφή είτε σε χρήμα είτε σε είδος ή άλλες αξίες για παρούσα ή προηγούμενη υπηρεσία ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, το οποίο αποκτάται από μισθωτούς γενικά και συνταξιούχους. Χρόνος απόκτησης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε δικαίωμα είσπραξης του.
Είμαστε ζημιωμένοι όμως από την μη αφαίρεση αυτών των εισοδημάτων μέσα στο 2012;
Η απάντηση θα δοθεί παρακάτω, με μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, μέσα από μια μελέτη.
Επισημάνσεις:
Ø      Διαβάστε προς τα κάτω και ξεχωριστά τόσο την στήλη (Γ) όσο και την στήλη (Δ)
Ø      Τα παραδείγματα αφορούν εισοδήματα ενδεικτικά μισθωτού με οικογενειακή κατάσταση άγαμου και γίνονται καθαρά για συγκρίσιμους λόγους. Δεν χρησιμοποιήθηκε στην μελέτη σύγκριση για εισοδήματα μισθωτών με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου και έγγαμου με τέκνα για ευνόητους λόγους. Επισημαίνεται ότι με την αλλαγή της μισθολογικής κλίμακας του 2013, μεγαλύτερη επιβάρυνση στο φόρο το 2013 σε σύγκριση με το 2012 είχε επέλθει στις προαναφερθέν κατηγορίες. Λιγότερες αποδοχές στο 2013, λιγότερος φόρος……
Ø      Στην στήλη (Γ) στο τέλος μπορείτε να δείτε τόσο τον φόρο όσο και την εισφορά αλληλεγγύης που κατέβαλε στο 2012 καθώς και το πόσο θα καταβάλλει το 2013 χωρίς την αφαίρεση των αναδρομικών.
Ø      Αντίστοιχα στην στήλη (Δ) μπορείτε να δείτε τι θα συνέβαινε στον φόρο και την εισφορά αλληλεγγύης εάν στο 2012 γινόταν η αφαίρεση των αναδρομικών αποδοχών.
Ø      Η αναδρομική παρακράτηση αποδοχών (υποθετικά το ποσό) φαίνεται στην γραμμή 6 του κάθε πίνακα.
Ø      Στις γραμμές 12-16 φαίνεται συγκεντρωτικά το αποτέλεσμα και εάν συμφέρει ή όχι.
πίνακας 1
(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
Α/Α

ΜΕ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 6
ΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 6
1
ΕΤΟΣ
2012
2012
2
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
20.001 €
19.201 €
3
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
2.420 €
2.220 €
4
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
400 €
192 €
5
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
2.820 €
2.412 €


6
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
800 €


7
ΕΤΟΣ
2013
2013
8
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
19.201 €
20.001 €
9
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
2.124 €
2.300 €
10
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
192 €
400 €
11
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
2.316 €
2.700 €


12
ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ  2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
4.544 €
4.520 €
13
ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
592 €
592 €
14
ΦΟΡΟΣ + ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ
2 ΕΤΩΝ (2012 ΚΑΙ 2013)
5.136 €
5.112 €
15
ΚΕΡΔΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ
24 €
16
δείτε για αυτό το εισόδημα και στο τέλος την ειδικη περίπτωση (2)
ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟ
Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ








πίνακας 2
(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
Α/Α

ΜΕ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
1
ΕΤΟΣ
2012
2012
2
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
17.570 €
17.120 €
3
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
1.813 €
1.700 €
4
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
175 €
171 €
5
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
1.988 €
1.871 €




6
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
450 €




7
ΕΤΟΣ
2013
2013
8
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
17.120 €
17.570 €
9
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
1.666 €
1.765 €
10
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
171 €
175 €
11
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
1.837 €
1.940 €




12
ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ  2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
3.479 €
3.465 €
13
ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
346 €
346 €
14
ΦΟΡΟΣ + ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ
2 ΕΤΩΝ (2012 ΚΑΙ 2013)
3.825 €
3.811 €
15
ΚΕΡΔΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ
14 €
16

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟ
Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ








πίνακας 3
(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
Α/Α

ΜΕ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
1
ΕΤΟΣ
2012
2012
2
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
16.000 €
15.650 €
3
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
1.420 €
1.357 €
4
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
160 €
156 €
5
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
1.580 €
1.513 €




6
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
350 €




7
ΕΤΟΣ
2013
2013
8
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
15.650 €
16.000 €
9
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
1.343 €
1.420 €
10
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
156 €
160 €
11
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
1.499 €
1.580 €




12
ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ  2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
2.763 €
2.777 €
13
ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
316 €
316 €
14
ΦΟΡΟΣ + ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ
2 ΕΤΩΝ (2012 ΚΑΙ 2013)
3.079 €
3.093 €
15
ΚΕΡΔΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ
-14 €
16

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ
Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ




πίνακας 4
(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
Α/Α

ΜΕ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
1
ΕΤΟΣ
2012
2012
2
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
14.000 €
13.780 €
3
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
1.060 €
1.020 €
4
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
140 €
137 €
5
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
1.200 €
1.157 €




6
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
220 €




7
ΕΤΟΣ
2013
2013
8
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
13.780 €
14.000 €
9
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
1.343 €
1.420 €
10
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
137 €
140 €
11
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
1.480 €
1.560 €




12
ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ  2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
2.403 €
2.440 €
13
ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
277 €
277 €
14
ΦΟΡΟΣ + ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ
2 ΕΤΩΝ (2012 ΚΑΙ 2013)
2.680 €
2.717 €
15
ΚΕΡΔΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ
-37 €
16

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ
Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ




πίνακας 5
(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
Α/Α

ΜΕ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
1
ΕΤΟΣ
2012
2012
2
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
24.000 €
23.000 €
3
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
3.420 €
3.170 €
4
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
480 €
460 €
5
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
3.900 €
3.630 €




6
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
1.000 €




7
ΕΤΟΣ
2013
2013
8
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
23.000 €
24.000 €
9
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
3.160 €
3.480 €
10
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
460 €
480 €
11
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
3.620 €
3.960 €




12
ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ  2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
6.580 €
6.650 €
13
ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
940 €
940 €
14
ΦΟΡΟΣ + ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ
2 ΕΤΩΝ (2012 ΚΑΙ 2013)
7.520 €
7.590 €
15
ΚΕΡΔΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ
-70 €
16

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ
Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ




πίνακας 6
(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
Α/Α

ΜΕ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
1
ΕΤΟΣ
2012
2012
2
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
30.000 €
28.600 €
3
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
5.670 €
5.180 €
4
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
600 €
572 €
5
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
6.270 €
5.752 €




6
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
1.400 €




7
ΕΤΟΣ
2013
2013
8
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
28.600 €
30.000 €
9
ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
5.312 €
5.900 €
10
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
572 €
600 €
11
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ + ΕΙΣΦΟΡΑ
5.884 €
6.500 €




12
ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ  2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
10.982 €
11.080 €
13
ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ 2012 ΚΑΙ 2013
1.172 €
1.172 €
14
ΦΟΡΟΣ + ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ
2 ΕΤΩΝ (2012 ΚΑΙ 2013)
12.154 €
12.252 €
15
ΚΕΡΔΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ
-98 €
16

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ
Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ
Δείτε παρακάτω τον συγκεντρωτικό πίνακα της παραπάνω μελέτης, ενός άγαμου, καθώς και με ποια εισοδήματα ωφελείται από τη μη αφαίρεση των αναδρομικών αποδοχών μέσα στο 2012.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
 ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΑΜΟΥ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟ
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ
30.000 €
1.400 €

98 €
24.000 €
1.000 €

70 €
20.001 €
800 €
24 €

17.570 €
450 €
14 €

16.000 €
350 €

14 €
14.000 €
220 €

37 €
Συμπερασματικά στα περισσότερα εισοδήματα είναι προς όφελος του άγαμου μισθωτού. Κάτι ανάλογο θα συνέβαινε σχεδόν σε όλα τα εισοδήματα και για τους έγγαμους και εγγάμους με τέκνα φορολογούμενους.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: Υπάρχουν  όμως και κάποιες ειδικές περιπτώσεις, που μέλη μας θα προτιμούσαν να φαίνονται λιγότερα εισοδήματα στο 2012 και να είχαν αφαιρεθεί αυτές οι αναδρομικές αποδοχές το 2012 και όχι το 2013, όπως:
  1. Κατά την εγγραφή των τέκνων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενημερωθήκαμε ότι ζητήθηκε να προσκομισθεί, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το εκκαθαριστικό έτους 2013, ώστε να καθοριστεί το μηνιαίο ποσό που θα καταβάλλει το προσωπικό στον σταθμό (καθορίζεται ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος)
  2. Η ιδιομορφία του ειδικού μισθολογίου μας με τις μισθολογικές προαγωγές και το ΕΧΥ, λόγω της ορθής άρσης αναστολής τους, ενδέχεται να αλλάζει μέσα στο 2013, σε κάποιες κατηγορίες το εισόδημα. Δηλαδή αυτές που βρίσκονται στα όρια αλλαγής (12.000, 20.000 κ.λ.π), ποσό στο οποίο υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλέγγυης (1%,2% κ.λ.π.) και για μερικά ευρώ να καταβάλλει, υπό προϋποθέσεις πάντα, είτε παραπάνω ποσό εισφοράς αλληλεγγύης, είτε λιγότερο (Ενδεικτικα για καθαρό εισόδημα των 19.999 € η εισφορά είναι 199€ και στο ποσό των 20.001€ είναι 400€, καθώς αλλάζει το ποσοστό από 1% σε 2%). Εαν το εισόδημα το 2012 ηταν ανω των 20.000 (με τα ανδρομικά πεφτει από τα 20.000) και μετά το 2013 δεν ξεπεραστεί αυτό το ποσό, τότε υπαρχει μεγαλη διαφορά στην ειδική εισφορα προς όφελος του φορολογούμενου.
  3. Γενικά σε φορείς που θα ζητήσουν τα εκκαθαριστικά του έτους 2013 (περιλαμβάνουν τα εισοδήματα που αποκτηθήκαν το 2012), όπως για δελτία κοινωνικού τουρισμού κ.λ.π και δίνονται με το εισόδημα.
  4. Για το επίδομα στήριξης τέκνων που θα ξεκινήσει από τον Ιουν να καταβάλλεται και θα υπολογιστεί με τα εισοδήματα του 2012. Βέβαια θα επηρεάσει το 2013 καθώς υπάρχει και η άλλη εκδοχή τα μειωμένα δηλωθέντα εισοδήματα στο 2012, λόγω χρήσης των αναδρομικών αποδοχών θα επιφέρουν αυξημένες αποδοχές στο 2013 που θα προσαυξηθούν.
Για αυτές και κάποιες άλλες περιπτώσεις, πολύ λίγες όμως και ίσως ανευ σημασίας, κάποιοι θα εύχονταν να είχε ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων των αποδοχών από την μισθοδοσία του 2012, ώστε να περαστεί τεχνικά από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες των ΕΔ, ως δάνειο και να φαίνονται οι αποδοχές στο έτος για το οποίο αφορούν.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)