Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ανεβαίνουν οι βάσεις σε 40 σχολές

Η οικονομική κρίση έχει στρέψει τους υποψηφίους προς τις ελάχιστες σχολές που «ανοίγουν πόρτα» για το Δημόσιο. Ακόμη και πάνω από 1.000 μόρια αναμένεται να ανέβει η βάση για τις αστυνομικές σχολές. Στα ύψη και οι στρατιωτικές σχολές

Ανεβαίνει ο πήχης για τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία οδηγούν στο Δημόσιο ή έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας, ενώ «ψηλώνουν» οι βάσεις και σε πρωτοκλασάτα τμήματα κεντρικών ΑΕΙ.

Η οικονομική κρίση, που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, έχει στρέψει τους υποψηφίους στις ελάχιστες σχολές που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων


Σε ένα εντυπωσιακό πάρτυ μετατράπηκε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, που ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια της βρετανικής μουσικής. Το Ολυμπιακό Στάδιο, κατάμεστο από 80.000 θεατές, είχε μετατραπεί σε μια τεράστια πίστα. Μπήκαν δυναμικά οι Pet Shop Boys και χιλιάδες χορευτές και ακροβάτες. Ακολούθησαν ο Ρέι Ντέιβις, ο Τζορτζ Μάικλ, οι Εurythmics και οι Spice Girls, ενωμένες ειδικά για την περίσταση. Ειδική αναφορά έγινε στον Τζον Λένον.

Σε μια ιστορική στιγμή, ο ακρωτηριασμένος αθλητής και Παραολυμπιονίκης παρέλαυσε μαζί με τους υπόλοιπους σημαιοφόρους, με πρώτο τον Σπύρο Γιαννιώτη και τελευταίο τον Μπεν Εϊνσλι, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές μπήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο όλοι μαζί, σε μία τελετή που συμβόλιζε τη συναδέλφωση των λαών μετά το τέλος των Ολυμπιακών.

Συνολικά 4.100 άτομα συμμετείχαν στην τελετή λήξης, στη διάρκεια της οποίας έγινε και η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, στον ομόλογό του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες.


Αρχίζει το "ξεψάχνισμα" των φιλέτων του Δημοσίου

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Real News της Κυριακής, έως το τέλος Αυγούστου και ανεξάρτητα από την αργία του Δεκαπενταύγουστου, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει 77 νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να αρθούν τα όποια εμπόδια και να ανοίξει ο δρόμος των αποκρατικοποιήσεων για τα "φιλέτα" του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, προωθούνται άρσεις περιορισμών για όλες ανεξαιρέτως τις αποκρατικοποιήσεις.

Στις 77 ρυθμίσεις που αίρουν περιορισμούς κατονομάζονται:

ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΤΑ,ΕΛΠΕ,ΔΕΗ,λιμάνια ,αεροδρόνμια, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ.ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, Εγνατία Οδός, ΛΑΡΚΟ, ακίνητα του Δημοσίου, IBC, Αφάντου Ρόδου, Κασσιόπη Κέρκυρας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ.

Τα πρώτα 10 έργα τα οποία θεωρούνται πιο ώριμα τα παρουσίασαν αναλυτικά στη σύσκεψη των αρηχών ο νέος πρόεδρος του ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) , καθηγητής Τάκης Αθανασόπουλος και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης. Είναι: Ελληνικό, Αφάντου, IBC, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ κλπ, πρόκειται για αποκρατικοποιήσεις χαμηλής πολιτικής.

Ακόμη, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να διατηρεί το Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%. Καταργείται και το άρθρο 11 του ν. 3136/2008 , το οποίο προέβλεπε ότι για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με εθνικά δίκτυα υποδομών για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% έπρεπε να δώσε την έγκρισή της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Μερικές από τις εταιρείες για τις οποίες αίρονται οι συγκεκριμένοι περιορισμοί είναι τα ΕΛΠΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ , οι ανά την Ελλάδα οργανισμοί λιμένων, οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ κλπ.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, με επιστολή του (6 Αυγούστου) προς τα εννέα υπουργεία που εμπλέκονται, τα καλεί να έχουν ολοκληρώσει τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες και να έχουν λύσει τις εκκρεμότητές τους «μέχρι την ημερομηνία επανέναρξης της Βουλής» δηλαδή στις 21 Αυγούστου. Το μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν το Οικονομικών, το Ανάπτυξης και το Περιβάλλοντος σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα.

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε απολυθείσα εργαζόμενη

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε απολυθείσα εργαζόμενη σε εταιρεία εμπορίας ειδών και έκρινε μη νόμιμη την καταγγελία της σύμβασής της. Η εργαζόμενη, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, είχε υπηρετήσει ευδοκίμως στην ίδια επιχείρηση επί 16 χρόνια, έγινε προϊσταμένη τμήματος πωλήσεων και σε αποδοχή των υπηρεσιών της, της είχε δοθεί εγγράφως διάκριση από την επιχείρηση και πριμ παραγωγικότητας.

Όπως ισχυριζόταν η επιχείρηση, την τελευταία τριετία πριν την απόλυση είχαν δημιουργηθεί προβλήματα επειδή εκείνη εργαζόταν κυρίως πρωινές ώρες και άλλαζε τις βάρδιες με διευθυντικά σημειώματα, κάτι που έκαναν και άλλοι προϊστάμενοι, χωρίς να προκύψουν λειτουργικά προβλήματα και παράπονα.

Τελικά, ο Άρειος Πάγος συμφωνώντας με την απόφαση του Εφετείου, έκρινε την απόλυση καταχρηστική και άκυρη απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης της εταιρείας. Επιπλέον, δέχθηκε ότι η εταιρεία προσέφυγε στο έσχατο μέσο του διευθυντικού της δικαιώματος, χωρίς να λάβει υπόψη την ευδόκιμη υπηρεσία της εργαζόμενης, την ηλικία των 53 ετών στην οποία βρισκόταν και ότι απέμειναν επτά έτη για τη συνταξιοδότησή της. Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, με βάση την αρχή της αναλογικότητας θα μπορούσε η εταιρεία, εφόσον έκρινε ότι υπάρχουν παραπτώματα, να τα αντιμετωπίσει με ηπιότερα μέσα όπως επίπληξη, πρόστιμο κλπ.

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη

Με τα έσοδα που πρέπει να εισπράξει το κράτος να φτάνουν τα 45 δισεκατομμύρια και ήδη να υπάρχει μια μαύρη τρύπα της τάξης των 2 δισ. από το πρώτο επτάμηνο του έτους έρχονται νέες σκληρές οδηγίες προς τις εφορίες ώστε να εισπράττονται τα χρέη.Στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιλαμβάνονται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, ακόμη και μισθών, άνοιγμα και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, ποινικές διώξεις και άλλα.

Μεταξύ των εντολών που θα λάβουν οι εφορίες είναι μα μην επιστρέφονται στους δικαιούχους φόροι όταν υπάρχουν οφειλές τους προς το δημόσιο και να γίνονται άμεσα και αυτεπάγγελτα συμψηφισμοί.

Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” προβλέπονται και κατασχέσεις ακινήτων Μετά την επιβολή της κατάσχεσης κινητού ή ακινήτου, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού, στο οποίο ορίζεται η ημερομηνία διενέργειάς του, εντός συγκεκριμένης συντόμου προθεσμίας. Εν τω μεταξύ, ο οφειλέτης του Δημοσίου μπορεί, έπειτα από αίτησή του, να υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των χρεών ή σε ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, επιτυγχάνοντας και την αναστολή εκτέλεσης του σχετικού προγράμματος.

Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο, που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, τα μέτρα που προβλέπονται και είναι:

α) Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

β) Κατάσχεση ακινήτων.

Εκτός των ανωτέρω, είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

Μεταξύ των μέτρων προβλέπονται και ποινικές διώξεις εναντίον των οφειλετών του Δημοσίου.

Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες υπέρ του Δημοσίου, νομικών προσώπων και τρίτων ύψους τριακοσίων ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων.

Έξι μέτρα-φωτιά στις συντάξεις και το ασφαλιστικό

Περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στα έτη ασφάλισης, πλαφόν και άλλα τόσα μέτρα περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης στο πλαίσιο του πακέτου εξοικονόμησης των 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας.Οι περικοπές στις συντάξεις θα είναι κλιμακωτές. Στο 2% για ποσά από 700 ως 1.000 ευρώ, 3% από 1.000 ως 1.300, 5% από τα 1.300 ως τα 1.600 ευρώ, 10% από τα 1.600 ως τα 2.000 ευρώ και 15% από 2.000 ευρώ και πάνω.

Στις περικοπές περιλαμβάνονται και το μαχαίρι στη 13η και 14η επικουρική σύνταξη, αλλά και το πλαφόν στις υψηλές συντάξεις, αλλά και η περικοπή κατά 35% της δεύτερης σύνταξης που λαμβάνουν χιλιάδες άτομα.

Παράλληλα όμως τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης θα γίνουν 20 από 15 που είναι σήμερα ώστε να μπορεί κάποιος να βγει σε σύνταξη αλλιώς υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας στα 67 από τα 65 έτη.

Ήδη προωθείται η ολοκλήρωση των αυξήσεων των ορίων συνταξιοδότησης που θα επηρεάσουν κυρίως τις γυναίκες ασφαλισμένες, αλλά και εργαζόμενους στα βαρέα ανθυγιεινά.

Στόχος είναι να μην συνταξιοδοτείται κανείς πριν τα 65 έτη ή με 40 έτη ασφάλισης στα 60 έτη.


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)