Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Στάση πληρωμών του κράτους προς ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ προβλέπει το Μνημόνιο


Κατά 3,7 δισ. ευρώ ή 48% πρέπει να μειωθεί η συνολική κρατική χρηματοδότηση στο ΝΑΤ, τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ από το 2016 έως το 2018 προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η χρηματοδότηση του ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό (στο 20 -25% των συνολικών δαπανών του για συντάξεις).
Τη δραστική μείωση αυτή μείωση της χρηματοδότησης του κράτους προς τα τρία από τα πέντε μαζικότερα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΝΑΤ, ΟΓΑ,ΟΑΕΕ) "κρύβει" το νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 13 Αυγούστου.
Ειδική διάταξή του προβλέπει χαρακτηριστικά πως "έως τον Οκτώβριο του 2015 οι αρχές θα θεσπίσουν νομοθετικά την κατάργηση εντός τριών ετών όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται με κρατικούς πόρους και την εναρμόνιση των κανόνων σχετικά με τις εισφορές σε όλα τα ταμεία συντάξεων προς τη δομή των εισφορών στο κύριο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων υπαλλήλων (ΙΚΑ).
Αυτό σημαίνει πως τα ελλείμματα που θα δημιουργήσει η  μειωμένη κατά 48% κρατική χρηματοδότηση του ΝΑΤ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα πρέπει να τα καλύψουν οι ασφαλισμένοι πληρώνοντας μεγαλύτερες εισφορές, προκειμένου να αποφευχθούν νέες πρωτοφανείς μειώσεις στις συντάξεις.
Το Μνημόνιο προβλέπει πως η μεταρρύθμιση αυτή "θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016".
Συνεπώς, σε 4 ½ μήνες από σήμερα, οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα πρέπει να ετοιμάζονται  να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλιώς το βάρος της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης θα πέσει στους συνταξιούχους των παραπάνω ταμείων.
Υπηρεσιακά στελέχη του Υπ. Εργασίας εξηγούν στο Capital.gr πως ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει το ακόλουθο ποσοστό των χρηματοδοτικών αναγκών του καθενός από τα προαναφερθέντα ταμεία για συντάξεις:
* Το 90%  (900 εκατ. ευρώ) του ΝΑΤ. Η μείωση που εκτιμάται ως αναγκαία για την "εναρμόνιση" του εν λόγω ταμείου με το ΙΚΑ όσο αφορά την κρατική χρηματοδότηση αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ (-88%)
* Το 85% (3,2 δισ. ευρώ) του ΟΓΑ. Η μείωση που ενδέχεται να υπάρξει στη χρηματοδότηση από το κράτος, σ’ αυτή την περίπτωση, φτάνει τα 2,3 δισ. ευρώ (-71%)
* Το 45% (1,4 δισ. ευρώ) του ΟΑΕΕ. Η μείωση σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ (-42%).

Ανακοινώνονται οι βάσεις αυτή την εβδομάδα


Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν, από αύριο, Τρίτη και μέχρι την Παρασκευή, από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βάσεις των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, τερματίζοντας έτσι την αγωνία των υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις. Παράλληλα, προβλέπεται μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.
Συγκεκριμένα, οι χαμηλές βαθμολογίες των υποψηφίων σε μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, που έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, αποτελούν έναν από τους παράγοντες που θα οδηγήσουν τις βάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, μεγάλο ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει η επιλογή αρκετών υποψηφίων να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, κυρίως λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου, που περιορίζει τον αριθμό δικαιούχων μετεγγραφών.

Θα εκπλήξουν οι εκλογές – Ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου στο 33%-34% η ΝΔ στο 25%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, με Λαφαζάνη πάνω από 5%

Θα εκπλήξουν οι εκλογές – Ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου στο 33%-34% η ΝΔ στο 25%,  η Χρυσή Αυγή 7,5%, με Λαφαζάνη πάνω από 5%

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει αρχίσει να χάνει μέρος της εκλογικής του δύναμης, αλλά παραμένει πρώτο κόμμα με διαφορά περίπου 8% από την ΝΔ
Οι μετρήσεις – δημοσκοπήσεις του Αυγούστου έχουν χαμηλό ποσοστό αξιοπιστίας και είθισται ειδικά 1η με 20 Αυγούστου να μην διενεργούνται σφυγμομετρήσεις λόγω χαμηλών ποσοστών φερεγγυότητας, ωστόσο έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες με στόχο στις 30 Αυγούστου να δημοσιοποιηθούν δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις και μια δημοσκόπηση που όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτική εξάγονται ορισμένα πρώτα επισφαλή συμπεράσματα.

1)Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κάτω από το ποσοστό του στις εκλογές του Ιανουαρίου και κυμαίνεται μεταξύ 33% με 34% έναντι 36,34% που ήταν το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου του 2015.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθαρά πρώτο κόμμα με διαφορά κοντά στο 8% από την ΝΔ αλλά δεν έχει την δυναμική του Ιανουαρίου του 2015 και τον μεγάλο αέρα της άνετης νίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει προς 3 μέτωπα προς τον κόμμα Λαφαζάνη την Λαϊκή Ενότητα αλλά και προς την ΝΔ και την Χρυσή Αυγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά τις μεγαλύτερες απώλειες προς τον Λαφαζάνη κυρίως.
Με βάση ενδείξεις η Λαική Ενότητα θα βρεθεί στο 5% αλλά αυτό το ποσοστό δεν έχει καταμετρηθεί επίσημα.
Έμπειρος δημοσκόπος πάντως δίνει ποσοστό πάνω από 5% στον κόμμα Λαφαζάνη αλλά, όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ακόμη ή αποδεικτικά στοιχεία αξιόπιστα
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει οριακά και προς την ΝΔ λόγω των capital controls αλλά και προς ην Χρυσή Αυγή η οποία κυρίως λόγω μεταναστευτικού βλέπει να ποσοστά της να αυξάνονται.
Γενικώς πρέπει να τονιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει χάσει μέρος της δυναμική του, παραμένει καθαρά πρώτο κόμμα αλλά έχει αγγίξει τα εκλογικά του όρια.
Τον ΣΥΡΙΖΑ τον συντηρεί η αίσθηση που επικρατεί την κοινωνία ότι διαπραγματεύτηκε, ωστόσο η αποτυχία στην διαπραγμάτευση, το μεταναστευτικό και….τα καλά λόγια των ευρωπαίων τελευταία,  αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει μνημονικό κόμμα...και οι παράγοντες αυτοί δεν θα επιδράσουν θετικά στις εκλογικές του επιδόσεις.

2)Η ΝΔ δεν καταφέρνει να προσεγγίσει το 27,81% που πέτυχε στις 25 Ιανουαρίου του 2015 αλλά είναι αληθές ότι ενώ υπήρχαν δημοσκοπήσεις που έδιναν 18% με 21% στην ΝΔ φαίνεται ότι υπάρχει μια συσπείρωση προσεγγίζοντας το 25%.
Για την ΝΔ η εκτίμηση είναι αρκετά επισφαλής κυρίως γιατί δεν προκύπτει από άμεσο ποσοστό μέτρησης αλλά από αναγωγές.
Οι τελευταίες κινήσεις Μειμαράκη, έχουν "ξυπνήσει" ορισμένα αντανακλαστικά...

3)Η Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το 6,28%, για τρεις λόγους
Α)Η ηγεσία έχει αποφυλακιστεί
Β)Το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού απασχολεί την κοινωνία.
Μπορεί εδώ στην Αθήνα να μην βιώνουν τις εικόνες της Κω ωστόσο στα νησιά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα το οποίο έζησαν οι έλληνες τουρίστες.
Γ)Η Χρυσή Αυγή είναι από τα ελάχιστα κόμματα που τάσσονται κατά του μνημονίου, ενώ αξιοσημείωτη είναι η διείσδυση και στον αγροτικό κόσμο.
Οι τελευταίες κινήσεις της ηγεσίας προς τους αγρότες έχουν αντιμετωπιστεί θετικά.  
Με βάση ενδείξεις η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσεγγίζει το 7,5% με μικρό ποσοστό αναγωγής και περιθώρια περαιτέρω ανόδου.

4)Στις προηγούμενες εκλογές ενώ γινόταν πολύς λόγος για τον ρόλο του Ποταμιού συντηρεί τα ποσοστά του αλλά τελικώς η έκπληξη σε αυτές τις εκλογές – αν πραγματοποιηθούν 20 Σεπτεμβρίου - θα είναι το κόμμα Λαφαζάνη το οποίο αν μάλιστα καταφέρει να συσπειρώσει και άλλους αριστερούς ίσως να υπερβεί το 5%.
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η είσοδος του κόμματος Λαφαζάνη στην Βουλή έχει διασφαλιστεί.
Το κόμμα Λαφαζάνη η Λαική Ενότητα αν καταφέρει να συσπειρώσει τα αντιμνημονιακά αριστερά κόμματα ίσως να πετύχει ποσοστά και πάνω από το 5%. 

5)Οι αρνητικές εκπλήξεις θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ τα οποία φαίνεται ότι χάνουν μέρος των ποσοστών που είχαν πετύχει στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Μάλιστα για τους ΑΝΕΛ, οι ενδείξεις είναι ότι βρίσκονται στα όρια του 3% με 3,5%.
Βέβαια στις προηγούμενες εκλογές ήταν έκπληξη το γεγονός ότι έλαβε 4,75%, ωστόσο έχει χάσει μέρος της δυναμικής του Ιανουαρίου.

6)Για την Ένωση Κεντρώων που είχε λάβει 1,79% με τον Λεβέντη υπάρχουν πολύ συγκεχυμένες ενδείξεις και με βάση αυτές δεν πιάνει τον στόχο του 3% αλλά έχει αυξήσει τα ποσοστά του έναντι των τελευταίων εκλογών, βρίσκεται στην κλίμακα της ζώνης του 2% με 2,2%.

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος 20/9/2015

ΣΥΡΙΖΑ 33% με 34%
ΝΔ +/- περί το 25%
Χρυσή Αυγή +7,5%
Ποτάμι 7%-7,5%
Λαική Ενότητα +/-περί το 5%


Αποτελέσματα εκλογών Ιανουαρίου του 2015 στην Ελλάδα 

Embedded image permalink


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)