Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ολόκληρο το κείμενο συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών..

Η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης αποτελούν τα βασικότερα σημεία της συμφωνίας

Ολόκληρο το κείμενο συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, που ενσωματώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης, παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος» (ρεπορτάζ: Νίκος Τσίτσας). Το κείμενο καταγράφει τις προγραμματικές συγκλίσεις...
των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Επικεντρώνεται κυρίως στην αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και θέτει το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, προτάσσοντας τα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας. Σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης σε συνεργασία με την ΕΕ. Το κείμενο έχει ως εξής:

Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:
  • Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
  • Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
  • Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες.
  • Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.
  • Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
  • Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Α. Ζητήματα για Αναθεώρηση δανειακής σύμβασης:

1. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Ετσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και τη στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

2. Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

3. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κ.λπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.

4. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).

5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για έναν ακόμα χρόνο (1 + 1) από κοινοτικούς πόρους.

6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτοαπασχολούμενους, επιτηδευματίες κ.λπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφόσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).

7. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.

8. Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:

ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.

ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.

9. Οχι απολύσεις στο Δημόσιο.

10. Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.

11. Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι.

Β. Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο

1. Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο. Επανακαθορισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στους κρίσιμους και συμπληρωματικούς τομείς (αγροτική παραγωγή, τρόφιμα, μεταποίηση, καινοτομία), αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων (ενέργεια, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, ναυτιλία). Ενίσχυση της Περιφερειακής διάστασης της ανάπτυξης και δημιουργία τοπικών συμφωνιών (με έμφαση στο τρίπτυχο ελληνικά προϊόντα-τουρισμός-πολιτισμός).

2. Αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αποδέσμευση και αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (τίτλοι, χρήσεις γης, συντελεστές δόμησης, μορφές χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης). Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα εναρμονίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Παράλληλα διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών πόρων σε εφαρμογή των διακηρύξεων του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. Σύνδεση στρατηγικών παρεμβάσεων με τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με υψηλό εισοδηματικό πολλαπλασιαστή.

3. Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα την κτηνοτροφία και τα τρόφιμα.

Πρώτος στόχος η μετατροπή του αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα σε θετικό.

Αξιοποίηση του ρεύματος επιστροφής στην ύπαιθρο με παροχή κινήτρων, με παραχώρηση γης σε νέους αγρότες αλλά και ενεργούς αγρότες και συνεταιρισμούς.

Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων.

Ιδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.

Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή.

Λειτουργία Δημοπρατηρίων, συμβατικών και ηλεκτρονικών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια.

Ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας.

Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» με τη δημιουργία κάρτας αγρότη.

Εκσυγχρονισμός και εξυγίανση των συνεταιρισμών.

4. Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ενεργοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων.

Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μετά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με διάφορους πρόσφορους τρόπους: Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσω του Ενιαίου Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του «εργαλείου ρευστότητας», της αποκλιμάκωσης επιτοκίων χορηγήσεων κ.λπ.

Αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης. Επίσπευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο. Αναστολή κάθε προστίμου και διακανονισμός, όταν υπάρχει χρέος του Δημοσίου.

5. Αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας. Εφαρμογή της χρηματοοικονομικής πρότασης που έχει γίνει δεκτή και από τους ομολογιούχους-φυσικά πρόσωπα και από το Λογιστήριο του κράτους.

6. Αμεση προτεραιότητα έχουν και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για πολίτες και νοικοκυριά.

Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης).

Για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας (αυτεπιστασία Δήμων, προγράμματα κατάρτισης, θεσμοί κοινωνικής μέριμνας).

Για τους δανειολήπτες εφαρμογή της ρύθμισης ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.

Για τα νοικοκυριά, καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών κ.λπ.

Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων από κοινοτικούς πόρους. Ενοποίηση και εξορθολογισμός επιδομάτων - ουσιαστικός έλεγχος.

Γ. Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες

1. Νέο Φορολογικό Σύστημα:

Με ευρεία συναίνεση και σταθερότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Με θέσπιση περιουσιολογίου και «πόθεν έσχες».

Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των φόρων.

Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Με μείωση των έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κ.λπ.

Με οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάστασή τους από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών.

2. Αποκρατικοποιήσεις:

Διαδικασία αποκρατικοποιήσεων - εγγυήσεις διαφάνειας.

Σύνδεση με την ανάπτυξη και όχι μόνο με εισπρακτικούς στόχους.

Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τις ρυθμιστικές αρχές. Διατήρηση της κυριότητας του κράτους στα δίκτυα και αξιοποίηση του θεσμού των συμβάσεων παραχώρησης για βασικές υποδομές.

Επίσπευση με άμεσες ενέργειες, κυρίως των περιπτώσεων όπου η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συνδέεται με επενδύσεις σε υποδομές και θέσεις εργασίας. Π.χ. λειτουργικό έργο ΟΣΕ.

3. Κατάργηση - συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων: Στόχος να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας.

4. Δημόσια Υγεία: Επείγοντα μέτρα για αποκατάσταση ομαλού εφοδιασμού νοσοκομείων και ασθενών σε φάρμακα, αποκατάσταση λειτουργίας ΕΟΠΥΥ. Ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου. Συνέχιση μείωσης της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης.

5. Αμεσα μέτρα καταπολέμησης σπατάλης και διαφθοράς (εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και διαχείρισης υλικού).

Δ1. Συμφωνία για αλλαγές-εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα και αναδιοργάνωση του κράτους-δημόσιας διοίκησης

Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα. Προτεραιότητες είναι:

α) Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος

Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ. Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να εξασφαλίζει διοικητικά την επιβολή ποινών και τη δήμευση περιουσιών για όσους τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα.

Υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες. Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.

Ορισμός πλαφόν στο συνολικό ποσό που λαμβάνουν από συνταξιοδοτικά ταμεία οι βουλευτές. Για τους νεοεισερχόμενους βουλευτές κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και συνταξιοδότηση μόνον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, όπως ο κάθε πολίτης, και εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.

Δραστικός περιορισμός του αριθμού των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των υπουργών, Γενικών Γραμματέων και βουλευτών.

Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα ζητήματα των ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις. Δημόσια τηλεόραση ανεξάρτητη, που θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα διορίζει και τα εκτελεστικά όργανα της διοίκησής της. Διαφανής οικονομική διαχείριση και εξασφάλιση της διάθεσης τυχόν πλεονασμάτων από τις χρήσεις στην παραγωγή ελληνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Βελτιώσεις για ταχύτερη απονομή. Εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Κωδικοποίηση του δικαίου. Απεμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας από την επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και κατοχύρωση του Αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

Συνολική στρατηγική για χτύπημα γραφειοκρατίας.

Συνολική στρατηγική για χτύπημα φοροδιαφυγής.

Συνολική στρατηγική για την Ενέργεια και τη διαχείριση Υδάτινων πόρων (ρυθμιστικό πλαίσιο, ρυθμιστικές αρχές και μακροχρόνιος προγραμματισμός).

β) Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων: Κεντρικός διυπουργικός συντονισμός των καθημερινών οριζόντιων αποφάσεων. Ενίσχυση της επιτελικότητας, του συντονισμού και του ελέγχου της εφαρμογής δημοσίων πολιτικών.

Ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές: Δραστική μείωση του αριθμού των γενικών διευθύνσεων και ορισμός γενικών διευθυντών με 5ετή θητεία και μισθό ίσο με του Γενικού Γραμματέα.

Περιορισμός της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων. Πάταξη της διαφθοράς μέσω της ενίσχυσης πρακτικών διαφάνειας και νομοθέτησης νέου αυστηρότερου πειθαρχικού δίκαιου και κυρίως εφαρμογή του στην πράξη.

Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής. Διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού. Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Σύνδεση του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση.

Οργανωτικός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός.

Δ2. Για Παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια:

1. Αναβάθμιση φύλαξης συνόρων.

2. Αναβάθμιση αρμοδιοτήτων-δικαιοδοσιών FRONTEX.

3. Πρωτοβουλία σε Ευρώπη (και με πυρήνα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου) για: αλλαγή Συμφωνίας Δουβλίνου-ΙΙ και κοινή πολιτική επαναπατρισμού.

4. Διασπορά των παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους.

5. Επιτάχυνση εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

6. Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα (Ευρωπαϊκός Νότος).

7. Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία. Βασική αρχή η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και η πεποίθηση ότι η ίδια η Ασφάλεια είναι κι αυτή ουσιώδες δικαίωμα των πολίτη και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας. Μόνο έτσι θα ελεγχθούν και τα κρούσματα αυτοδικίας.

Ε. Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής

1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.

2. Ενεργός προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.

3. Ενίσχυση όλων των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας και αναζήτηση νέων περιφερειακών ερεισμάτων για την κατοχύρωση - προώθηση εθνικών συμφερόντων. Η ενεργός διπλωματία είναι απαραίτητη εν όψει και των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παραδοσιακά επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με όλο τον περίγυρό της.

4. Αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της.

Τελική παρατήρηση: Πέρα από τη συναίνεση που σημειώθηκε σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και ζητήματα στα οποία δεν προχώρησε ακόμα ο διάλογος. Στα ζητήματα αυτά και σε άλλα που θα προκύψουν στο μέλλον, θα συνεχιστεί η προσπάθεια συνεννόησης, ώστε η συναινετική βάση της νέας διακυβέρνησης να ενισχύεται συνεχώς.

Τι απαντά Ελληνίδα δημοσιογράφος στo υβριστικό δημοσίευμα της BILD για την εθνική μας!

"Εμεις τρώμε ελιές που ειναι θρεπτικές και θα ζήσουμε πολλά ακόμη χρόνια" αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνίδα δημοσιογράφος στην επιστολή της προς τη γερμανική BILD. Ειναι η ίδια γυναίκα που τα έβαλε με το βρετανικό channel 4 για το εξευτελιστικό reality "go Greek for a week".

Η 31χρονη Δέσποινα Δημότση είναι μια περήφανη Ελληνίδα από το Κρανίδι Αργολίδας που δεν ανέχεται να μας χλευάζουν στο εξωτερικό και να μας παρουσιάζουν σαν τα λαμόγια της Ευρώπης.

Οπως ήταν φυσικό το υβριστικό δημοσίευμα της BILD για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής μας με τους Γερμανούς δεν το άφησε ασχολίαστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ BILD

"Αγαπητή" Bild και "κορυφαίοι" συντάκτες,

Έχετε αφιερώσει στη χώρα μου πάρα πολλά άρθρα, υβριστικά επί το πλείστον, διότι προφανώς δεν έχετε καμία άλλη γνώση να προβάλετε. Σας λυπάμαι, πάλι καλά που βγάζετε ένα μεροκάματο αναφερόμενοι (μόνο αρνητικά μπορείτε εφόσον έχετε έλλειψη βασικών γνώσεων) στην Ελλάδα.

Το κόμπλεξ σας πέρασε κάθε όριο εφόσον «τα βάλατε» μέχρι και με το ποδόσφαιρο. Ναι! Εκείνο το άθλημα που προήλθε από το Επίσκυρο, από την Αρχαία Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες διαδώσαμε το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο για να μπορείτε εσείς με την τόσο μικρή ιστορία να παίρνετε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορείτε να κατανοήσετε το "ΝουςΥγιής εν Σώματι Υγιή".

Δεν πειράζει εμείς οι Έλληνες πάντα κοιτούσαμε την ουσία των πραγμάτων βασιζόμενοι στο "Μηδέν Άγαν", δεν είχαμε την ανάγκη από την Αρχαιότητα να θρέψουμε κακεντρεχή σχόλια για τους άλλους λαούς διότι τα φώτα εμείς τους τα δώσαμε και το κάναμε σωστά!!Δεν σας παρεξηγώ. Είστε διάσημοι στην ιστορία για άσχημα γεγονότα, αντιθέτως εμείς είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τα επιτεύγματα μας.

Όσο για το "Φέρτε μας την Μέρκελ" που αναφέρει ο συνεργάτης σας δεν την θέλουμε. Να την κάνουμε τι, την κυρία; Δώστε μας τις αποζημιώσεις από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο που μας χρωστάτε. Ξέρετε, κάτι δις είναι, δεν έχετε ανάγκη εσείς πλούσιοι είστε. Βασικά είστε τόσο πλούσιοι που έτσι και καταρρεύσουμε και σας συμπαρασύρουμε θα τρώτε τις λαμαρίνες από τα αυτοκίνητα που παράγετε. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη, θα τρώμε ελιές!!! Είναι θρεπτικές, οπότε θα ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια ακόμα!!!

Μέχρι να μπορέσετε να μάθετε να αρθρογραφείτε σωστά και με επιχειρήματα, θα ασχολείστε μόνο μαζί μας! Διότι εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το κέντρο του κόσμου! Καλή τύχη και στις δύο ομάδες, λοιπόν. Νικητής θα είναι σίγουρα το αθλητικό πνεύμα!!

Τα'χωσε στην Bild ακόμα και ο Βεστερβέλε!

Ακόμα και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών έχει ενοχλήσει η εφημερίδα Bild η οποία παρότι έκλεισε τα 60 της χρόνια δεν δείχνει την ανάλογη ωριμότητα όσον αφορά στην Ελλάδα.

"Όλη η σύνταξη της "Bild" θα έπρεπε να κάνει, κάποια στιγμή, τέσσερις εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα δεν είχε και τόσο καλή πυξίδα".

Με αυτή την φράση τους έσφαξε με το βαμβάκι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερκών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Βρέθηκε σε εκδήλωση για την παρουσίαση ειδικού τόμου για τα 60 χρόνια της εφημερίδας.

Για την ιστορία, το πρώτο φύλλο της Bild κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 1952 αλλά ήταν πλήρης αποτυχία.

Σήμερα την διαβάζει το 18% του γερμανικού πληθυσμού.

Τα 2/3 των αναγνωστών είναι άνδρες, οι περισσότεροι κατώτερης και μέσης εκπαίδευσης.

Μόλις το 4% είναι απόφοιτοι ανωτάτων σχολών.

Η ΕΚΤ χαλάρωσε τα κριτήρια για τον δανεισμό των τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλάρωσε περαιτέρω τα κριτήρια σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις για τον δανεισμό σε τράπεζες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να υποστηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.

"Την 20ή Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε νέα μέτρα για την διευκόλυνση της πρόσβασης του τραπεζικού συστήματος σε επιχειρήσεις (αναχρηματοδότησης) του Ευρωσυστήματος, με σκοπό να συνεχίσει να υποστηρίζει την παροχή πιστώσεων στα νοικοκυριά και στις μη χρηματοοικονομικές εταιρείες", ανέφερε η τράπεζα, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, σε ανακοίνωσή της.

Στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών!

- Με δυνατό πόνο στην κοιλιά, ιλίγγους, ναυτία, εφίδρωση μεταφέθηκε σε νοκοκομείο ο κ.Ράπανος

- Με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς ο κ.Σαμαράς - Επέστρεψε λίγο μετά τις 15.30 στο Μέγαρο Μαξίμου

- Θα χειρουργηθεί αύριο στο νοσοκομείο Αττικόν

- Eίχε ενοχλήσεις εδώ και πολλές ημέρες και η πίεση των ημερών επιδείνωσε την κατάσταση

- Αναβάλλεται η Κ.Ο. της ΝΔ που ηταν προγραμματισμένη για τις 18.00

- Αναβάλλεται και η ορκωμοσία του Ράπανου ως υπουργού Οικονομικών

- Περαστικά του ευχήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ευχέλαιο θα πρέπει να κάνουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, αφού δυο μέλη της, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, μεταφέρθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Ο κ.Σαμαράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν με αρχή ρήξης αμφιβληστροειδούς και όπως λένε οι γιατροί, δεν είναι κάτι το σοβαρό και αν αντιμετωπισθεί εγκαίρως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. O κ.Σαμαράς είχε ενοχλήσεις εδώ και πολλές ημέρες αλλά η πίεση των ημερών επιδείνωσε την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός μετά τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψε λίγο μετά τις 15.30 στο Μέγαρο Μαξίμου και αύριο το πρωί θα χειρουργηθεί.

Με δυνατό πόνο στην κοιλιά, ιλίγγους, ναυτία, εφίδρωση και μεγάλη καταβολή, μεταφέθηκε εσπευσμένα στο θεραπευτήριο «Υγεία», ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος.

Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, έχουν σταθεροποιήσει την κατάστασή του και τον υποβάλλουν σε κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπίσουν το αίτιο, που προκάλεσε το πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για τις 19.30 ορκωμοσία του υπουργού.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Ράπανος παρουσίασε υψηλό πυρετό, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Εθνική Τράπεζα, στο οποίο παρέμενε εν αναμονή της ορκωμοσίας του που δεν έγινε χθες, λόγω της συμμετοχής του προκατόχου του υπηρεσιακού υπουργού Γιώργου Ζανιά στο Eurogroup, στις Βρυξέλες.

Από πηγές της Προεδρίας έγινε γνωστό ότι στην προγραμματισμένη ώρα θα ορκιστούν μόνον οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, οι οποίοι επίσης δεν ορκίστηκαν χθες.

Από το πολιτικό γραφείο του κ.Σαμαρά εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο.

Aλλάζει το πρόγραμμα

Θεωρείται απίθανο να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ που είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 στη βουλή.

O κ.Σαμαράς δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά.

Τα «κόκκινα» δάνεια απειλούν τις τράπεζες

Στη χώρα μας ήδη το 1 στα 5 δάνεια δεν εξυπηρετείται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, στο τέλος του 2012 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα προσεγγίσουν τα 50 δισ. ευρώ από 39 δισ. ευρώ που ήταν τα «κόκκινα» δάνεια στο τέλος του 2011

Τα «κόκκινα» δάνεια απειλούν τις τράπεζες του ευρωπαϊκού Νότου. Καθημερινά αυξάνονται οι δανειολήπτες σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, αλλά και Ιρλανδία, που δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους.

Στη χώρα μας ήδη το 1 στα 5 δάνεια δεν εξυπηρετείται. Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, στο τέλος του 2012 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα προσεγγίσουν τα 50 δισ. ευρώ -τα συνολικά υπόλοιπα δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων διαμορφώνονται στα 250 δισ. ευρώ- από 39 δισ. ευρώ που ήταν τα «κόκκινα» δάνεια στο τέλος του 2011 (με τον δείκτη καθυστερήσεων στο 15,9%).

Στην Ισπανία, άνοδο εμφανίζουν οι καθυστερήσεις στα στεγαστικά δάνεια, με τις «κόκκινες» οφειλές να υπερβαίνουν τα 150 δισ. ευρώ, που αποτελεί και ρεκόρ της τελευταίας 20ετίας.

Η ΕΕ ανησυχεί, καθώς «βλέπει» να έρχεται «τσουνάμι» καθυστερήσεων στις πληρωμές των στεγαστικών δανείων.

Είναι εκατομμύρια τα νοικοκυριά που δανείστηκαν την περίοδο 2002-2008, επωφελούμενα από τα χαμηλά επιτόκια του ευρώ, για αγορά στέγης. Σήμερα, λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη, τα ίδια νοικοκυριά βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματούχοι της ΕΕ δείχνουν ότι οι καθυστερήσεις κινούνται ανοδικά, από την ώρα που η Ευρωζώνη μπήκε σε ύφεση, με την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία να έχουν το αρνητικό προβάδισμα στην αύξηση των «κόκκινων» δανείων. Οι προβλέψεις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, αφού οι χώρες που έχουν ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ ή τους Ευρωπαίους εταίρους, μαστίζονται από ανεργία.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων σήμερα είναι 78 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το 20% των δανείων αυτών θα βγει σε καθυστέρηση (δηλαδή δάνεια ύψους 15,6 δισ. ευρώ).

Οι ελληνικές τράπεζες την τελευταία διετία έχουν ρυθμίσει περισσότερα από 800.000 στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, και μέσα από την επιμήκυνση της διάρκειας, ή τη συγκέντρωση πολλών οφειλών σε ένα δάνειο, στοχεύουν στη μείωση των δόσεων, ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να τις εξοφλούν κανονικά.

Πρώτα η τρόικα στην Αθήνα και μετά το 1 δισ. €

Ερχεται στην Αθήνα τη Δευτέρα το κλιμάκιο και μετά θα δοθεί το 1 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης. Δίνουν χρόνο οι εταίροι με επικαιροποίηση του Μνημονίου, με τον όρο της εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων

Διατεθειμένοι να δώσουν ανάσα, υπό όρους, στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι όμως είναι αμετακίνητοι και απαιτούν να τρέξουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον έλεγχο της τρόικας, που καταφθάνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να προβεί σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Από το χθεσινό Eurogroup (στο οποίο συμμετείχε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς) διεφάνη ότι τα έμπρακτα σημάδια κοινοτικής στήριξης, αρχής γενομένης από το 1 δισ. ευρώ που είχε παρακρατηθεί από τη δόση του Μαΐου, θα πρέπει να αναμένονται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της τρόικας. Το Eurogroup κατέστησε σαφές ότι αποστολή της τρόικας είναι να αποτιμήσει «τι έγινε, τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει» σε σχέση με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διευκρίνισε ότι το 1 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί πριν από το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τον επίτροπο οικονομίας Ολι Ρεν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, πρώτος στόχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να δώσει αποφασιστική ώθηση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος για χαλάρωση των όρων του προγράμματος έχει χωρίσει την Ευρωζώνη σε δύο μπλοκ, με τον κοινοτικό Νότο να εμφανίζεται αλληλέγγυο προς την Αθήνα και τον Βορρά (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο) να διαμηνύει ότι πρέπει να καλυφθεί άμεσα το χαμένο έδαφος χωρίς να υπάρξει επιμήκυνση.

Πάντως, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε λόγο για επικαιροποίηση του Μνημονίου, η οποία θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας πριν από την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας. Ωστόσο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και ότι αυτό που προέχει είναι το πόρισμα από την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της, τονίζοντας ότι στόχος της συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση είναι «να φέρουμε την Ελλάδα πίσω στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αποφασιστικότητα της Ελλάδας για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Μπαρόζο
Προς αυτόν τον σκοπό ο Ζ. Μπαρόζο σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τη νέα κυβέρνηση και να αρχίσει η αξιολόγηση του τι έχει γίνει και του τι πρέπει ακόμη να γίνει σε σχέση με τις βασικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.

Ενδεικτική των προθέσεων για επίδειξη ευελιξίας στους δημοσιονομικούς στόχους, με απόλυτη όμως τήρηση των συμφωνηθέντων για τις διαρθρωτικές αλλαγές, ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσχοβισί. Υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει την προσοχή της στον ελληνικό λαό».

Ο Π. Μοσχοβισί τόνισε ακόμη την ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ της τόνωσης της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι το ευρώ πρέπει, μεταξύ άλλων, να δημιουργεί «τις συνθήκες για ελπίδα».

Η αλλαγή στάσης της Ευρωζώνης αποτυπώθηκε και από τον πρόεδρο της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης Τόμας Βίζερ, ο οποίος δήλωσε ότι το Eurogroup βρίσκεται αντιμέτωπο με την αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

«Το πρόγραμμα που καταρτίσαμε μέχρι τώρα δεν έχει πλέον ισχύ, καθώς έχει εκτροχιασθεί», δήλωσε ο Τ. Βίζερ, ο οποίος επεσήμανε ότι η Αθήνα βρίσκεται μήνες πίσω από τα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο, στο θέμα αυτό δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση στην Ευρωζώνη. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν, η οποία υπογράμμισε ότι το Ελσίνκι δεν θεωρεί πως είναι «καλή ιδέα» να δοθεί πρόσθετος χρόνος στην Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις Ντε Γιάχερ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία εναλλακτική λύση πέρα από το να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Η Μέρκελ...εξολοθρευτής

Μεταμορφωμένη σε τερατόμορφο κινηματογραφικό «εξολοθρευτή», η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ φιγουράρει στο εξώφυλλο του βρετανικού εβδομαδιαίου βρετανικού περιοδικού «New Statesman», έτοιμη να... εξολοθρεύσει την ανάπτυξη. Το βρετανικό περιοδικό δίνει στη Μέρκελ τον τίτλο του «περισσότερο επικίνδυνου ηγέτη της Ευρώπης» (καθώς και του «περισσότερο επικίνδυνου ηγέτη της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ»), ενώ ταυτόχρονα αναρωτιέται εάν η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποχωρήσει προτού εξολοθρεύσει την ανάπτυξη και εάν μας ωθήσει σε μια νέα ύφεση.

Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών για τo «κύκλωμα των ακινήτων»

Σε προσωρινή αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος Εφετών, Γιώργος Ευσταθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κυκλώματος των ακινήτων».

Τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ άλλων δικηγόροι, εισαγγελείς και εφοριακοί, φέρονται να συνέστησαν εικονικές εταιρείες για αξιοποίηση ακινήτων μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες λέγοντάς τους ότι θα μεσολαβήσουν σε υποθέσεις πλειστηριασμών.

Η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά τις κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος, δωροδοκίας, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος όπως παράβαση καθήκοντος κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο πριν από λόγο καιρό είχε θέσει σε αργία μια εφέτη σύζυγο δικηγόρου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η κρίση φέρνει γκρίνια! ΔΝΤ κατά ευρωζώνης για το δανεισμό της Ισπανίας

Τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών κατέκρινε ανοιχτά το ΔΝΤ, απαιτώντας από την ΕΚΤ και την ευρωζώνη να βρουν άλλο τρόπο να βγάλουν την Ευρώπη από την κρίση.

Καθώς η Ελλάδα επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, η Ισπανία ετοιμάζεται να δανειστεί για να στηρίξει τις τράπεζές της και η Ιταλία... ακολουθεί, η Κριστίν Λαγκάρντ πήγε στη συνεδρίαση του Eurogroup για να «τραβήξει το αφτί» των Ευρωπαίων.

Σε συνέντευξη Τύπου η Λαγκάρντ επέκρινε σχέδια για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας μέσω δανείων προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις χρηματαγορές, αφού αναμένεται ότι θα αυξήσουν το χρέος της χώρας.

Το δάνειο που θα χορηγήσει η ευρωζώνη στην Ισπανία πρέπει να εγκριθεί στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 9 Ιουλίου, τόνισε ο επίτροπος Όλι Ρεν.

«Ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ»

«Πηγή έμπνευσης η ομάδα του 2004» δήλωσε ο Σάντος



Γκντάνσκ
Ο Φερνάντο Σάντος σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ τα Γερμανικά δημοσιεύματα για το γεγονός ότι καπνίζει πολύ τονίζοντας ότι «είναι αλήθεια, αλλά όταν καπνίζω σκέφτομαι τις τακτικές που θα ακολουθήσουμε», ενώ προσέθεσε ότι αναλαμβάνει πρόθυμα τον ρόλο του Δαυίδ, ο οποίος νίκησε τον Γολιάθ.

Τέλος, τόνισε ότι η πορεία της Εθνικής το 2004 αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και τους παίκτες του.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, συνεδριάζει για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της νέας κυβέρνησης, τα οποία ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 39 μέλη, 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς.

Οι Βασίλης Ράπανος, Γιώργος Μαυραγάνης και Δημήτρης Κούρκουλας δεν ορκίστηκαν την Πέμπτη.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία συνεδριάζει για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης. Οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε δηλώσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης. «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η ανάκαμψη του ελληνικού λαού και θα πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα και με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, γιατί αυτή είναι μία κυβέρνηση ενότητας και το εννοούμε» είπε.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε : «Έχουμε ευθύνη και καθήκον να διορθώσουμε τα προβλήματα στο χώρο της υγείας».

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ν.Νικολόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει μάχη για τον κόσμο της εργασίας. Καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων, τόνισε.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ.Καράογλου τόνισε: «Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Έχουμε και πρόγραμμα και σχέδιο».

Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόσωπο.

Επιπλέον άδεια δικαιούται όποιος αρρωστήσει στις διακοπές

Με απόφαση του Ευρωδικαστηρίου

Λουξεμβούργο
Οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν μέσα στο διάστημα της κανονικής άδειας μετ'αποδοχών μπορούν να διεκδικήσουν το διάστημα της ασθένειας ως κανονική άδεια αργότερα, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση είναι δεσμευτική για όλη την ΕΕ.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Οδηγία της ΕΕ για τον Χρόνο Εργασίας προβλέπει για τους εργαζόμενους τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες κανονικής άδειας ακόμα και αν αυτή συμπέσει με άδειες ασθένειας.

Kατά το Δικαστήριο, ο εργαζόµενος που τελεί «σε κατάσταση ανικανότητας προς εργασία πριν από την έναρξη της περιόδου ετήσιας άδειας, δικαιούται να λάβει την εν λόγω άδεια σε περίοδο άλλη από αυτή που συµπίπτει µε την περίοδο της αναρρωτικής άδειας».

Κατά συνέπεια «ο εργαζόµενος δικαιούται να λάβει µεταγενέστερα την ετήσια άδειά του µετ' αποδοχών η οποία συµπίπτει µε περίοδο αναρρωτικής άδειας· τούτο δε, ανεξαρτήτως της χρονικής στιγµής επελεύσεως της ανικανότητας προς εργασία».

Παλαιότερη απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου έδινε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μετακινήσουν την κανονική άδεια σε άλλη περίοδο αν συμπίπτει με άδεια ασθενείας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)