Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Καμμένος στην Bild : «Οι πιλότοι μου στα μαχητικά παίρνουν 1200 ευρώ, για να προστατεύουν τα Ευρωπαικά σύνορα»

Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη - Ο Σόιμπλε κάνει κάθε μέρα δηλώσεις και δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών - Να μην κάνει πλακα με εμάς - Τι λέει για την επιστροφή στη δραχμή - «Οι πιλότοι μου στα μαχητικά παίρνουν 1200 ευρώ» - Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953»

Την εκτίμηση ότι εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία, διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild. 
Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας η συνέντευξη του κ. Καμμένου είναι πρώτο θέμα. 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι «η γερμανική κυβέρνηση μας κυνηγάει και κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη». 


«Εννοείτε τον κ. Σόιμπλε;» ρωτά η Bild και απαντά ο κ. Καμμένος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε μέρα κάνει δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Είναι σαν να κάνει ψυχολογικό πόλεμο και δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών» τονίζει ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Δεν με πειράζει που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα ή τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά εκλεγήκαμε από τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε από αυτόν. Αυτό σημαίνει η δημοκρατία και πρέπει να γίνει σεβαστό».

«Ο κ. Σόιμπλε δεν πρέπει να κάνει πλάκα με εμάς» υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Οι Ελληνες θυμούνται πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του γιατί ήταν αναμεμιγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά παραμένει υπουργός Οικονομικών! Και όσον αφορά στη διαφθορά, είναι σαν το τανγκό: Θέλει δύο!».


«Γιατί η γερμανική κυβέρνηση προστατεύει διευθυντές της Siemens που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς;» διερωτάται ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γερμανικών εταιρειών που εμπλέκονται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά επικρατεί σιωπή. Αν ζητήσουμε βοήθεια σε αυτό δεν θα πάρουμε».

Στη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την ίδια τύχη πιθανόν θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.



Έπειτα από ενδεχόμενο Grexit θα ακολουθήσουν Ισπανία, Ιταλία ίσως και η Γερμανία!


«Μπορεί να σας βοηθήσει η επιστροφή στη δραχμή;» ρωτά η Bild. «Είναι αδύνατο για εμάς να εγκαταλείψουμε το ευρώ, είναι παράνομο, γι' αυτό δεν υπάρχει περίπτωση» απαντά ο κ. Καμμένος και προειδοποιεί: «Αν η Ελλάδα εκραγεί, θα ακολουθήσουν Ισπανία και Ιταλία. Ισως και η Γερμανία. Αρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μείνουμε στο ευρώ. Αλλά αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να είναι οι Ελληνες να πληρώνουν όλο και περισσότερα».

«Από τα πακέτα τίποτε δεν φτάνει στους ανθρώπους, όλα πάνε στις τράπεζες. Οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειές, αλλά οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Δεν μπορεί ένας καφές στην Αθήνα να κάνει 3 ευρώ και στη Βιέννη 1,20! Γιατί να έρθουν εδώ οι τουρίστες; Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους για να είμαστε ελκυστικοί στους τουρίστες» επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός.

«Τα λεφτά σας τελειώνουν; Χρειάζεστε τρίτο πακέτο;» ρωτά ο διευθυντής της Bild Κάι Ντίκμαν που την προηγούμενη βδομάδα ήταν στην Αθήνα και πήρε τη συνέντευξη από τον κ. Καμμένο μαζί με ακόμη δύο δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας.

«Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο, αλλά κούρεμα, όπως κούρεμα είχε λάβει και η Γερμανία το 1953. Η λιτότητα είναι ο λάθος δρόμος. Ο ελληνικός λαός έχει χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων έχουν ακόμα δουλειά έχουν μειωθεί δραματικά. Οι πιλότοι μου στα μαχητικά βγάζουν μόνο 1.200 ευρώ το μήνα (πριν ήταν 2.400) για να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή» απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 


Η Ελλάδα να αποζημιωθεί για το εμπάργκο στη Ρωσία

«Πρέπει να αποζημιωθούμε από την ΕΕ για τα λεφτά που χάσαμε από το εμπάργκο στη Ρωσία. Αλλιώς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, γιατί μόνο κακό κάνουν στην οικονομία μας» τονίζει ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τη Γερμανία, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ούτε και μεταξύ των κυβερνήσεων. Η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει σε πράγματα που δεν την αφορούν. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών» υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: «Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να μας πετάξουν έξω από τη ζώνη του ευρώ».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Η Μέρκελ να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν

Ο υπουργός Άμυνας στη συνέντευξή του αναφέρεται στους πρόσφυγες που έχουν μεταβεί την Ελλάδα, λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί το φορτίο που έχει η Ελλάδα ως «χώρα άφιξης μεταναστών». Επίσης, προσθέτει πως η Άνγκελα Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν ένα... τηλέφωνο στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να τον συμβουλεύσουν να τηρεί τις συμφωνίες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας. «Θα χρειαζόταν μόνο ένα τηλεφώνημα από τη Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαϊους ηγέτες στον Ερντογάν ότι πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες και να ασφαλίσει τα σύνορά του. Αυτό που κάνει η Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπουργέ μας τρομάξατε τους Γερμανούς. Απειλείτε να γεμίσετε την Ευρώπη με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες» αναφέρει ο δημοσιογράφος για να απαντήσει ο κ. Καμμένος: «Ξεκαθάρισα μόνο τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ανθρωπιστική. Δεν θα υπάρχει τότε καμία συμφωνία, τίποτε. Δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες σαν χώρα υποδοχής. Οποιος θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη θα έπρεπε να τα ξέρει αυτά. Και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι μας έχει αφήσει μόνους μας με μία βόμβα. Πως μία χώρα σε κρίση μπορεί να τα καταφέρει με 1,5 εκατ. πρόσφυγες;».

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποζημιωθεί για τα εγκλήματα των Ναζί, εκτός από την Ελλάδα. Για εμάς, αυτό αποτελεί μια ιστορική υποχρέωση».

Η αναλογιστική αρχή «διαψεύδει» Ρωμανιά-Στρατούλη με επιστολή σε Τσίπρα

Μικρό τελικά το... καλάθι των διαθεσίμων των Ταμείων

Η αναφορά του κ. Ρωμανιά περί εσκεμμένης παράλειψης της περιουσίας στις αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων συνεχίζει να προκαλεί πολιτικές κόντρες και έριδες. Στην επιστολή της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που αποκάλυψε η «Κ», ξεκαθαρίζεται ότι η μεθοδολογία είναι κοινή για όλες τις χώρες της Ε.Ε. καθώς την καθορίζει η ομάδα εργασίας για τη γήρανση του πληθυσμού, του ECOFIN (Ageing Working Group).
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, οι προβολές που περιλαμβάνονται στις εν λόγω μελέτες γίνονται σύμφωνα με την κοινή μεθοδολογία, με πληθυσμιακές και μακροοικονομικές προϋποθέσεις που παρέχονται στην Ελλάδα -όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες- από το AWG.

Στο μεταξύ, άνθρακες αποδεικνύεται ο... θησαυρός των Ταμείων, καθώς οι κινητές αξίες που έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλιστικοί οργανισμοί αποτιμώνται σε μόλις 15,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόλις 3 δισ. ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα.

Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης έχουν μπει τα 2,4 δισ. ευρώ που βρίσκονται τοποθετημένα σε καταθετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ανάσες ρευστότητας αναμένεται να δώσουν και τα 600 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 3,7 δισ. ευρώ του ασφαλιστικού κουμπαρά ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Παρά το σκηνικό ανατροπών και τη δημιουργία εντυπώσεων που επιδιώκεται τις τελευταίες ημέρες, με αιχμή την περιουσία των Ταμείων, η πραγματική εικόνα είναι άκρως απογοητευτική και ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί εδώ και χρόνια. Επί σειρά ετών το κράτος χρησιμοποίησε συστηματικά τα αποθεματικά του συστήματος, για σκοπούς άλλους από κοινωνικοασφαλιστικούς, καθιστώντας τα Ταμεία «δανειστές» και μόνο του δημόσιου χρέους, αποφεύγοντας να τα θωρακίσει με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία τους. Αποτέλεσμα, η περιουσία να απομειώνεται και να μην επαρκεί για την εξασφάλιση συντάξεων και παροχών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που με δηλώσεις σαν αυτές του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Ρωμανιά, «αποκαλύπτει» αφενός ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά («τα ομόλογα των Ταμείων κουρεύτηκαν κατά 75% με το PSI»), αφετέρου ότι οι αποδόσεις των αποθεματικών δεν υπολογίστηκαν στις αναλογιστικές μελέτες... Η δήλωση του γενικού γραμματέα ότι το τελικό «κούρεμα» των ομολόγων ήταν της τάξης του 75%, αφορά προφανώς την αποτίμηση των ομολόγων στις τρέχουσες τιμές της περιόδου, δημιούργησε όμως ένα ακόμη «θολό» σημείο στο σκηνικό.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που αποκαλύπτει η «Κ», σε κινητές αξίες είναι τοποθετημένα 15,5 δισ. ευρώ. Από αυτά, 2,4 δισ. ευρώ βρίσκονται σε ρευστά διαθέσιμα και έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, προκειμένου να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και να μετατραπούν σε ρέπος, ώστε να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ρευστότητα του Δημοσίου. Η τροπολογία με την οποία το Δημόσιο θα επιδιώξει να πείσει τις διοικήσεις των Ταμείων να συναινέσουν στη μεταφορά μέρους των διαθεσίμων στην ΤτΕ κατατέθηκε τελικά χθες, στη Βουλή. Δεν έγινε όμως δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους κοινωνικούς εταίρους που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των Ταμείων, καθώς η αξίωση αποζημίωσης από το Δημόσιο δεν τους διασφαλίζει από πιθανές απώλειες εσόδων.

Περίπου 5,3 δισ. ευρώ είναι τοποθετημένα στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ, ενώ άλλα 2,6 δισ. ευρώ είναι επενδεδυμένα σε ομόλογα εκτός Κοινού Κεφαλαίου και 1,5 δισ. ευρώ σε μετοχές. Στο σύνολο της περιουσίας πρέπει να προστεθούν τα 3,7 δισ. ευρώ του ΑΚΑΓΕ. Από αυτά, τα 3,1 δισ. ευρώ βρίσκονται στο Κοινό Κεφάλαιο, ενώ 600 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς διαχείρισης της ΤτΕ και αποτελούν το «μαξιλάρι ασφάλειας» που χρηματοδοτεί έκτακτες ανάγκες κύριων και επικουρικών ταμείων. Υπάρχει βέβαια και η κυριολεκτικά ακίνητη... ακίνητη περιουσία των Ταμείων, που σε αντικειμενικές αξίες αποτιμάται σε περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Bloomberg: Πώς οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν ισχυροί παρά την κρίση


Bloomberg: Πώς οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν ισχυροί παρά την κρίση
Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να κατέχει ηγετικό ρόλο παγκοσμίως όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Bloomberg Tom Metcalf, αν και η ελληνική οικονομία αντιστοιχεί μόλις στο 0,4% της παγκόσμιας οικονομίας, η ελληνική ναυτιλία ελέγχει παγκοσμίως το 23% του στόλου των φορτηγών-πλοίων.
Επίσης, η αξία του ελληνικού στόλου ανέρχεται στα 105,6 δισ. δολάρια φέτος.
Σύμφωνα με το δημοσιογράφο οι εφοπλιστές που κατέχουν σήμερα τα ηνία στην ναυτιλία είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης ο οποίος έχει συμφέροντα 2,4 δισ. δολαρίων στον ναυτιλιακό του όμιλο, και σύμφωνα με τη λίστα Lloyd's βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε από τους 100 εφοπλιστές παγκοσμίως με την μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα.
Άλλοι σημαντικοί Έλληνες εφοπλιστές είναι ο Γιώργος Προκοπίου, ο Γιώργος Οικονόμου και ο Πήτερ Λιβανός.
Σχετικά με το πώς έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία να αντέξει παρά την οικονομική κρίση, ο δημοσιογράφος του Bloomberg επισημαίνει πως η ναυτιλία είναι ένας ιδιαίτερα κερδοφόρος τομέας παγκοσμίως και πως η Ελλάδα από παλιά είχε εμπορικές συναλλαγές με την Αυστραλία, την Κίνα και άλλες χώρες, τις οποίες συνεχίζει ακόμα και σήμερα.
Επιπλέον, πολλοί εφοπλιστές επένδυσαν στην ναυτιλία την κατάλληλη στιγμή, όταν η ελληνική αγορά ανέβαινε, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν αρκετά.
Όσον αφορά την πολιτική και οικονομική αναταραχή που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους εφοπλιστές μιας και μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν τα πλοία τους και να πάνε σε περιοχές που τους προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το θετικό στην Ελλάδα όπως επισημαίνεται είναι πως διαθέτει ένα πολύ ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, και τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι εφοπλιστές αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις εισφορές τους προς το ελληνικό κράτος ως ένδειξη αλληλεγγύης, κάτι που αναμένεται να συνεχίσουν να κάνουν και τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, όσον αφορά στα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την ναυτιλία, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως ακόμα δεν έχουν παρθεί σαφείς αποφάσεις διότι είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο, αναμένονται αλλαγές.

Πτώμα νεαρού σε σήψη βρέθηκε στα Γιάννενα – Όλα δείχνουν ότι είναι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Πτώμα νεαρού σε σήψη βρέθηκε στα Γιάννενα – Όλα δείχνουν ότι είναι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα σε προχωρημένη σήψη, πιθανότατα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εντοπίστηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Κυριακής κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που βρίσκεται κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, σύμφωνα με το epirusgate.
Στο σημείο φτάνει αυτή την ώρα ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ενώ έχει ενημερωθεί ήδη και ο θείος του αγνοούενου φοιτητή που βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

H ελληνική κυβέρνηση «με απόλυτη σιγουριά διαβεβαιώνει την κοινωνία, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που προσθέτουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Σε ανεπίσημο σημείωμά της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» και προσθέτει ότι «σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το «success story» περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα».
Επίσης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (Ν/Σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι».
Επισημαίνεται επίσης, ότι μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)