Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Μητρόπουλος: Εχω στενοχωρηθεί -Εχουμε σύστημα διπλής Τρόικα, διπλού ελέγχου



Μητρόπουλος: Εχω στενοχωρηθεί -Εχουμε σύστημα διπλής Τρόικα, διπλού ελέγχου

Την άποψη ότι υπάρχει ένα «σύστημα διπλής τρόικας, διπλού ελέγχου» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι τον έχει στεναχωρήσει «αυτό το σύστημα διπλής επιτήρησης, το οποίο δεν είναι η καλύτερη των εξελίξεων».
Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Real FM, «έχουμε πολιτικό και τεχνικό έλεγχο. Οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση από τα όσα ήθελε η κυβέρνηση». Και πρόσθεσε πως «ο Σόιμπλε φαίνεται ότι έχει αναλάβει όλη τη νεοφιλελεύθερη λάντζα για την τιθάσευση των λαών του Νότου».
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ευχήθηκε «η κυβέρνηση να μην έχει υπογράψει τετράμηνη παράταση ίδια με τη δίμηνη που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Εύχομαι όποια δέσμευση να μην πάρει κύρος Κοινοβουλίου» είπε, γιατί, όπως εξήγησε, «αν κυρωθεί θα υπάρξουν και μέτρα και έλεγχος».
Σ' αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως από τον ΣΥΡΙΖΑ «απαιτείται ψυχραιμία, στήριξη της κυβέρνησης και ενιαίος λόγος» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν διαφωνίες», απλώς ο ίδιος «θέτει θεωρητικότερα κάποια ζητήματα». Τέλος, μίλησε για «ασύμμετρη διαπραγμάτευση», τονίζοντας πως χρειάζεται σθένος, καθώς «τη σκληρότητα των δανειστών δεν την έχει δει ακόμα ο λαός, ούτε ο Τσίπρας».


Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν στη λοταρία της εφορίας για 10.000 ευρώ


Συγκεκριμένες αποδείξεις και όχι όλες θα μπαίνουν στο καλάθι της "λοταρίας" της εφορίας, που σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να απαιτούν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, που σήμερα φοροδιαφεύγουν.
Στη λεγόμενη "λοταρία", που θα κληρώνει μετρητά που μπορεί να φτάνουν και μέχρι τα 10.000 ευρώ το μήνα θα μπαίνουν αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα έχουν οι φορολογούμενοι με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, γιατρούς, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογιστές, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, φροντιστήρια, σχολές χορού κ.α.
Επίσης θα μπαίνουν αποδείξεις από λογαριασμούς σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ενώ θα εξαιρεθούν επιχειρήσεις που εκδίδουν πάντα αποδείξεις, όπως τα σούπερ μάρκετ.
Στείλε μου μήνυμα, χρόνια το περιμένω
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα στέλνει μέσω κινητού, με SMS ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό απόδειξης που έχει συλλέξει. Στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, την οποία θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως "λαχνός".
Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και ο αριθμός των τυχερών θα είναι τουλάχιστον 4ψήφιος με κέρδη τα οποία σε πρώτη φάση θα φθάνουν έως και τα 1000 ευρώ. Επίσης δεν αποκλείεται να καθιερωθούν μεγαλύτερα έπαθλα έως 10.000 ευρώ ή και μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος κάθε χρονιάς.
(Πηγή: Έθνος)

Χάρβαρντ : Γατί Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να φύγουν από το ευρω !!!

Χάρβαρντ: Γιατί Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να φύγουν από το ευρώ
Μία οικειοθελής αποχώρηση από την ευρωζώνη θα ήταν προτιμητέα για την Ελλάδα και την Κύπρο, εάν επιθυμούν την ανάπτυξη, σύμφωνα με ανάλυση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και η οποία δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Harvard Business Review.

«Οι μάχες μπορεί να τελείωσαν, αλλά ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Αν και οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προσφάτως έδωσαν την πολυπόθητη οικονομική ανάσα ζωής στην Ελλάδα και η τελευταία εξόφλησε την πρώτη από τις τέσσερις δόσεις του δανείου στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη ανακούφιση στον ορίζοντα για την προβληματική οικονομία», επισημαίνει στην ανάλυσή του ο καθηγητής Λοϊζος Ηρακλέους.
«Η Ελλάδα κατάφερε μόνο να λάβει μία τετράμηνη παράταση ενός προγράμματος σταθερότητας. Σύντομα, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζει μέτρα περικοπών, τα οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά στο λαό ότι θα αποφύγει. Το ερώτημα είναι αν το πρόγραμμα λιτότητας θα βοηθήσει ή θα πληγώσει την Ελλάδα», προσθέτει.
«Λαμβάνοντας ως παράδειγμα μία άλλη πολύπαθη οικονομία της Ευρωζώνης, την Κύπρο, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου βέβαιο. Δύο χρόνια πριν, η πολυμίσητη τρόικα (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) παρείχαν 10 δισ. ευρώ στην Κύπρο. Αν και το πακέτο ήταν μικρότερο σε σχέση με αυτό που δόθηκε στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία, και η τελευταία ήταν μία ισχνή προσφορά του νησιού στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Ωστόσο οι Κύπριοι πολιτικοί αποδέχθηκαν το πρόγραμμα, καθώς η εναλλακτική λύση ήταν η οικονομική κατάρρευση», τονίζει.

Στη συνέχεια ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα λιτότητας απειλεί να μετατραπεί περισσότερο σε κατάρα, παρά σε πανάκεια, με την κυπριακή οικονομία να συρρικνώνεται κατά 2,4% το 2012, 5,4% το 2013 και 2,8 κατ' εκτίμηση το 2014. Στην πραγματικότητα, η οικονομία του νησιού έχει πέσει κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο το 2009, με το χάσμα να διευρύνεται από το 2012. Η ανεργία στην Κύπρο άγγιξε το 16% πέρυσι με το 35,5% των νέων να είναι χωρίς δουλειά.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, εκτιμά ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη. Ενώ η Τρόικα έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει την πολιτική λιτότητας, το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώνεται κάθε χρόνο από το 2008 με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται το 2011, στο 9%. Με την ανεργία των νέων να ξεπερνά το 50% και τη συνολική στο 25%, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει πέσει κατακόρυφα. 

«Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Όταν οι χώρες μειώνουν τα φορολογικά κίνητρα, τείνουν να οδηγούνται σε βαθύτερη ύφεση. Οι νομοθέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν διαρθρωτικά ζητήματα, όπως ο διογκωμένος δημόσιος τομέας και το υψηλό χρέος, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου, και ιδανικά όταν αυτές οι οικονομίες θα είναι αρκετά δυνατές για να συμφωνήσουν σε μειώσεις δαπανών, παρά όταν είναι ευάλωτες. Σαφώς, η έξοδος της Ελλάδας και της Κύπρου από την ευρωζώνη είναι μία ξεχωριστή δυνατότητα. Οι φόβοι για το τι θα συμβεί εάν φύγουν από το ενιαίο νόμισμα είναι αδικαιολόγητοι, ειδικά μεσοπρόθεσμα», σημειώνει.

Ο καθηγητής εξηγεί ότι «η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα προσφέρει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κϋπρο τον έλεγχο βασικών οικονομικών μέσων από το να κουβαλήσουν τη δημοσιονομική ακαμψία και τους στόχους που απαιτούνται από το κοινό νόμισμα. Στην πραγματικότητα, η Κύπρος και η Ελλάδα, μάλλον, δεν χρειάζεται να είναι μέλη της ευρωζώνης για να αναπτυχθούν. Η ανάπτυξη στην Κύπρο ήταν υψηλότερη μεταξύ των ετών 1980 και 2004, πριν από την ένταξή της στην Ευρωζώνη, σε σχέση με τη δεκαετία 2004-2014 που εντάχθηκε στην Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει λόγος γιατί η οικονομία της να μην μπορεί να είναι ισχυρή χωρίς να αποτελεί μέρος της ευρωζώνης».
«Εναλλακτική οδός μπορεί να είναι η αυξημένες κρατικές δαπάνες για την υποβοήθηση των ευάλωτων ατόμων, η χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις, ώστε να φέρουν χρήματα στην οικονομία και παράλληλα το κράτος να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σταδιακή μέιωση του δημόσιου τομέα, αύξηση της ευελιξίας στον τομέα της εργασίας, βελτίωση των φορολογικών εσόδων και προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Το φθηνό εθνικό νόμισμα θα βοηθήσει τις εξαγωγές, το real estate, τον κατασκευαστικό τομέα, τη γεωργία και τον τουρισμό», σημειώνει ο κ.Ηρακλέους

Και καταλήγει: «Πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση εξόδου από το κοινό νόμισμα. Μόνο έτσι οι τοπικές επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν σε στρατηγικές εξαγωγών και παγκοσμιοποίησης. Την ίδια στιγμή ξένες επιχειρήσεις θα δουν την ελκυστική ευκαιρία για να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτά τα αποτελέσματα είναι σαφώς πιο επιθυμητά από την εποχή της λιτότητας που δεν έχει τέλος. Είναι καιρός, λοιπόν, η Ελλάδα και η Κύπρος να αποχωρήσουν από το ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μελλοντικές κρίσεις».

«Κλείδωσε» το όνομα για νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! Πότε θα ανακοινωθεί

«Κλείδωσε» το όνομα για νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! Πότε θα ανακοινωθεί

Με καθυστέρηση αλλά και μετά από μπόλικο παρασκήνιο και προβληματισμό αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κλείνει οριστικά πια- εκτός απρόοπτου- στο όνομα του καθηγητή οικονομικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχάλη Χλέτσο. Και αυτό διότι η κυβέρνηση προτιμά έναν ειδικό στα οικονομικά ώστε να βγάλει τον ΕΟΠΥΥ από το σκοτεινό τούνελ.
Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής επιθυμεί να ανακοινώσει το όνομά του έως το τέλος της εβδομάδος, το αργότερο έως τη Δευτέρα.
Ωστόσο αγκάθι παραμένει το γεγονός πως ο νόμος που έχει ψηφιστεί για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2014, προβλέπει πως για να διοριστεί νέος πρόεδρος απαιτείται προηγουμένως να γίνει προκήρυξη της θέσης αλλά και να καθοριστούν τα προσόντα του με υπουργική απόφαση. (Πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσετε το σχετικό θέμα)
Είναι άλλωστε και ο λόγος που καθυστέρησε ο ορισμός νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ, ανεξάρτητα βέβαια εάν εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά διάφορα στελέχη από την ιδιωτική αγορά και έχει δεχθεί πολλά «όχι».
Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως έχει βρεθεί η φόρμουλα για να ξεπεραστεί το αγκάθι και όλα δείχνουν πως θα γίνει παράταση εφαρμογής του νόμου για το Φθινόπωρο. Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαριστεί η υπόθεση και θα έχουν εκδοθεί και τα κριτήρια και ίσως να υπάρξει και σχετική προκήρυξη.
Διαβάστε τι είχε δηλώσει ο Μιχ.Χλέτσος αποκλειστικά στο HealthReport.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)