Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Μικρά και χρήσιμα «μυστικά» στην αποστολή μηνυμάτων με iPhone

Αν και ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών iPhone χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Viber για να ανταλλάξουν μηνύματα, υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο αποστολής μηνύματος ή το iMessage.
Δείτε μερικά χρήσιμα «κόλπα» για την αποστολή μηνυμάτων με iPhone και δεν είναι γνωστά σε όλους τους χρήστες...

1. Βρείτε όλες τις φωτογραφίες που σας έχει στείλει κάποιος χρήστης ή έχετε στείλει

phone1
Αν θέλετε να βρείτε κάποια φωτογραφία που σας έχει στείλει παλιότερα κάποιος ή θέλετε να δείτε συνολικά τις εικόνες που έχετε λάβει μέσω μηνύματος μπορείτε να πάτε στη συνομιλία και να πατήσετε δεξιά επάνω την επιλογή «Στοιχεία». Εκεί μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε όλες τις φωτογραφίες που έχετε λάβει και στείλει.

2. Στείλτε «αυτοκαταστρεφόμενα» ηχητικά μηνύματα και βίντεο

phone2
Αν θέλετε να «εξαφανιστεί» ένα βίντεο ή ένα ηχητικό μήνυμα που έχετε στείλει λίγο μετά την ακρόαση και την αποστολή του τότε μπορείτε να πάτε στις Ρυθμίσεις>Μηνύματα>Ηχητικά μηνύματα και να ενεργοποιήσετε τη λήξη μετά από δύο λεπτά. Το ίδιο μπορεί να γίνει και μετά τα μηνύματα βίντεο.

3. Μοιραστείτε την τοποθεσία σας με ένα φίλο

phone3
Αν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με κάποιον άλλο μέσω μηνυμάτων μπορείτε να πάτε στα «Στοιχεία» της συνομιλίας και να επιλέξετε «Κοινή χρήση τοποθεσίας μου». Είναι η πιο εύκολη λύση για να δώσετε κατευθυντήριες για το πού βρίσκεστε.

4. Βάλτε σε σίγαση μια συνομιλία

phone4
Και πάλι από την επιλογή «Στοιχεία» στη συνομιλία, μπορείτε να βάλετε σε σίγαση μια ανοιχτή συνομιλία που έχετε ή αν τυχόν δέχεστε πολλά ενοχλητικά μηνύματα που δεν μπορείτε να αποφύγετε με άλλον τρόπο. Ενεργοποιήστε το «μην ενοχλείτε» και δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

5. Προωθήστε ένα μήνυμα κατευθείαν σε άλλη επαφή

phone5
Αντί να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση ενός μηνύματος που έχετε λάβει και θέλετε να προωθήσετε, πηγαίνετε πάνω στο μήνυμα και πατήστε επάνω του παρατεταμένα. Θα εμφανιστεί η επιλογή «Περισσότερα...». Πατήστε την και στη συνέχεια κάτω δεξιά θα δείτε ένα βελάκι από το οποίο μπορείτε να προωθήσετε το μήνυμα που έχετε επιλέξει.
- See more at: http://policenet.gr/article/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%C2%AB%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-iphone#sthash.ldgb1W7f.dpuf

Να καταργήσουμε τις Στρατιωτικές Σχολές Σωμάτων;

MIA AΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΕ...."ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΑΠΟΨΕΙΣ 
Προσφάτως, προκλήθηκε δημόσια συζήτηση περί της ανάγκης ύπαρξης Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων ή της κατάργησής τους και της κάλυψης των αντιστοίχων αναγκών από την «αγορά εργασίας». Τη σχετική συζήτηση προκάλεσαν κάποιες απόψεις που εκφράστηκαν στη διάρκεια συνέδριου επί θεμάτων εθνικής άμυνας, όπου, μάλιστα, μεταξύ των άλλων χαρακτηρίζονται οι απόψεις περί «στρατιωτικής νοοτροπίας» σαν «αγκυλώσεις»!
 
Θεωρήσαμε σκόπιμο και επιβεβλημένο να καταθέσουμε κάποιες θέσεις επί του προκειμένου.
 
Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί συστατικό επιτυχίας και μια από τις βασικότερες αξίες του. Καμία ισχυρά ανταγωνιστική στρατηγική δεν μπορεί να υλοποιηθεί, χωρίς την ύπαρξη σταθερού, ικανού και άξιου «νοητικού κεφαλαίου». Η ιδιαιτερότητα του στρατιωτικού επαγγέλματος δεν επιτρέπει την ταύτιση του επαγγελματισμού με τη στείρα γνώση και τον απλό βιοπορισμό αλλά απαιτεί τη διαμόρφωση ηγετών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ανάστημα κάθε ηγέτη καθορίζεται από τις απαιτήσεις και τους στόχους που θέτει η κοινωνία και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο.
 
Σε περιβάλλον ελαχιστοποιημένων απαιτήσεων, διευκολύνεται η επικράτηση μετριοτήτων ή σπιθαμιαίων αναστημάτων και ο απλώς επαρκής παίρνει διαστάσεις χαρισματικής εξαίρεσης. Η αποσυσχέτιση μερίδας αξιωματικών, από την παραδοσιακή διαδικασία επιλογής μέσω των παραγωγικών σχολών, ισοδυναμεί με «δημοσιοϋπαλληλοποίηση» των αξιωματικών αυτών και συνιστά παράμετρο πολιτικής αλογίας.




Οι Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων από της ιδρύσεώς τους, στοχεύουν, εκτός από την παροχή αυστηρά εξειδικευμένων γνώσεων, και στην παροχή στρατιωτικής μόρφωσης ανώτατου επιπέδου, στρατιωτικής αγωγής, κοινωνικής και πολιτικής παιδείας, καθώς και στην καλλιέργεια των στρατιωτικών αρετών, που εκφράζονται ως αφοσίωση στο καθήκον, αγάπη προς την πατρίδα, σεβασμό της δημοκρατίας και ενδιαφέρον προς τον συνάδελφο.




Αποστολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) είναι η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής, εκπαίδευσης για την κατάρτιση μονίμων Αξιωματικών, οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στα γνωστικά πεδία των επιστημών υγείας και των οικονομικών και νομικών επιστημών. Η φοίτηση διαρκεί από 4 έως 6 έτη και υλοποιείται μέσω θεωρητικής και πρακτικής άσκησης επί στρατιωτικών, καθώς και ακαδημαϊκών αντικειμένων σε αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές.




Αντίστοιχα, σκοπός της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) είναι να καταρτίζει νοσηλευτές-νοσηλεύτριες με την ανάλογη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση για τις ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η φοίτηση διαρκεί 4 έτη και υλοποιείται μέσα από θεωρητικά μαθήματα, κλινική πρακτική άσκηση, στρατιωτική εκπαίδευση και κοινωνική παιδεία.




Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ζηλευτά και μακράν οι καλύτερες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλη τη χώρα, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε ανεξήγητο. Οφείλεται στους αποφοίτους αυτών των Σχολών -ιατρούς και νοσηλευτές- οι οποίοι γαλουχημένοι (πέραν της επιστημονικής) και με στρατιωτική παιδεία, εργάζονται με αφοσίωση και αποτελεσματικότατα μέσα στο ιεραρχικά δομημένο και οργανωμένο σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Απόψεις και θέσεις που στοχεύουν στην κατάργηση δύο στρατιωτικών παραγωγικών σχολών υψηλότατου επιπέδου, με το σκεπτικό της εξοικονόμησης χρημάτων σε μια περίοδο δημοσιονομικής εκτροπής για τη χώρα, στερείται κάθε λογικής. Τη στιγμή μάλιστα που λειτουργεί, ανά τη χώρα, ένα πλήθος σχολών ΑΕΙ και ΑΕΙ με χαμηλότατες βάσεις, υψηλό λειτουργικό κόστος και χωρίς προοπτική. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος εισαγωγής στις προαναφερθείσες στρατιωτικές σχολές είναι άνω των 19.000 μορίων (για παράδειγμα στη ΣΣΑΣ το ακαδημαϊκό έτος 2015/16 οι μαθητές έλαβαν την 1η, 2η, 3η, 6η, 7η, 8η, και 10η θέσεις). Αν λοιπόν χρειάζεται μεταρρύθμιση των κακώς κείμενων στην ανωτάτη εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα, δεν ξεκινάμε από αυτό που λειτουργεί σωστά και με επιτυχία!
 
Η κουλτούρα του Έλληνα Αξιωματικού πλάθεται σταδιακά, με το χρόνο και από μικρή ηλικία στις στρατιωτικές σχολές. Δεν μεταλαμπαδεύεται σε έτοιμους επαγγελματίες που έρχονται στο στρατό σε μεγάλη ηλικία, είτε λόγω της υψηλής ανεργίας, είτε επειδή απέτυχαν να καταξιωθούν επαγγελματικά στην ελεύθερη αγορά. Επίσης, άλλα είναι τα κίνητρα επιλογής επαγγέλματος ενός δεκαοκτάχρονου νέου και άλλα ενός ώριμου ενήλικα που έχει ήδη κάνει τις επιλογές του και λειτουργεί με γνώμονα τα ωφελιμιστικά κίνητρα.
 
Παράλληλα δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η υλοποίηση παρόμοιας πρότασης το 1984 και επί μία δεκαετία, με κλείσιμο των Τμημάτων των Λοιπών Σωμάτων (πλην ιατρικού) της ΣΣΑΣ, οδήγησε, τουλάχιστον, σε μη αναμενόμενα αποτελέσματα και σε ποιοτική υποβάθμιση και εξανάγκασε το ΥΠΕΘΑ στην «άρον-άρον» επαναλειτουργία τους.
 
Καταλήγουμε, επισημαίνοντας ότι κάθε ορθολογική ενέργεια πρέπει να υπόκειται στη βασική σχέση «κόστους/οφέλους». Επ' αυτού, διερωτάται κανείς, ποιο το δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα από τη μη εισαγωγή 69 μαθητών στη ΣΣΑΣ και 40 στη ΣΑΝ, από τις χιλιάδες των εισαγομένων στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, και πως αποτιμώνται σε κόστος τα μη μετρήσιμα στοιχεία παροχής υπηρεσιών άμυνας;
 
 
(ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ 04/04/2016)

Μπαράκ Ομπάμα σε 'σπαστά' ελληνικά: 'Ζήτω η Ελλάς'


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρέθεσε την τελευταία του δεξίωση για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αφού φέτος είναι η τελευταία χρονιά της δεύτερης θητείας του.

Στην ομιλία του ο κ. Ομπάμα αφού καλοσώρισε όσους Έλληνες βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον αναφέρθηκε αρχικά στον Λευκό Οίκο στα Ελληνικά.
Χαριτολογώντας ο κ. Ομπάμα είπε ότι "η Μισέλ συνεχώς γεμίζει το ψυγείο μας με ελληνικό γιαούρτι" ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη χρονιά για τους Έλληνες "επειδή... επιστρέφει ο Τζον Στάμος στην τηλεόραση".
Σε ερώτηση, δε, για το αν είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα απάντησε ότι «εργαζόμαστε γι' αυτό».
Το καλύτερο ωστόσο το άφησε για το τέλος όταν είπε σε σπαστά ελληνικά "ζήτω η Ελλάς" σκορπώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.


Εν τω μεταξύ, χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, είχε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός.
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν η εξής:
"Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα το πρωί, εν όψει του εορτασμού του Λευκού Οίκου της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται στενά για την Ευρωπαϊκή προκλήση του προσφυγικού καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας.
Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν στην ανάγκη για συνεχή ταχεία πρόοδο όσον αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και στη σημασία η Ελλάδα, το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να εργάζονται εποικοδομητικά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα εγκαίρως.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε επίσης την ανάγκη η Ευρώπη να υλοποιήσει την υπόσχεσή της και να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο μέσα από την ελάφρυνσή του.
Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πρόοδο που η Ελλάδα έχει κάνει για τον αγωγό TAP και για την ενεργειακή συνεργασία με τη Βουλγαρία, σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την προώθηση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και ανεξαρτησίας".
πηγή βίντεο: greekreporter

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)