Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗΣ “SUCCESS STORY”

Εντελώς πρόσφατα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωνε με φανερή ικανοποίηση ότι  ‘η Ιρλανδία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα της επιτυχίας της πολιτικής λιτότητας», που «καθιστά  μια οικονομία ισχυρότερη από όσο πριν την υπαγωγή της στο ΔΝΤ». Στον ίδιο αστερισμό  και η επί κεφαλής του ΔΝΤ  Χριστίνα Λαγκάρντ έκφραζε τη βεβαιότητα ότι «σύντομα θα αναγνωριστεί η επιτυχία της πολιτικής του ΔΝΤ».
Δυστυχώς, όμως, η βελτίωση που εμφάνισε η οικονομία της Ιρλανδίας ήταν στιγμιαία, ενώ  στη συνέχεια βούλιαξε και πάλι στην ύφεση. Ειδικότερα, η μικρή αύξηση των εξαγωγών της, που τροφοδότησε τις θριαμβολογίες των οπαδών τής, χωρίς  όρια και χωρίς ημερομηνία λήξης, λιτότητας αποδείχθηκε αδύναμη για να εξουδετερώσει την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας της, που   συνεχίστηκε  χωρίς διακοπή. Όπως είναι γνωστό η Ιρλανδία έλαβε ένα πακέτο βοήθειας 67,5 Ε δισεκατομμυρίων, με τη βεβαιότητα ότι η ανόρθωση της οικονομίας της, χάρη στο πρόγραμμα λιτότητας, θα ήταν ταχύτατη.
Η θλιβερή ιστορία του στραγγαλισμού κάθε αναπτυξιακής ροπής, στην Ιρλανδία, ακολούθησε την πεπατημένη του ΔΝΤ. Δηλαδή, μείωση των μισθών, αύξηση των φόρων, πτώση της δημόσιας δαπάνης, με την φρούδα ελπίδα ότι ο συνδυασμός θα  οδηγούσε στην αναγέννηση της ιρλανδικής οικονομίας. Τα απογοητευτικά, αλλά αναμενόμενα  αποτελέσματα είναι η πτώση του ΑΕΠ κατά 1.8%, το 2012 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος,  η μείωση των εξαγωγών κατά 3.2%, η πτώση της κατανάλωσης κατά 3% το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2012, η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής των κατοικιών, η πτώση των μισθών κατά 20% στον ιδιωτικό τομέα και η αδυναμία καταβολής των δόσεων των στεγαστικών δανείων.
Ωστόσο, και σε πείσμα του φιάσκου, στο οποίο κατέληξε η “success story” της Ιρλανδίας, η παταγώδης αυτή αποτυχία αποσιωπάται, μεθοδικά, όπως άλλωστε  συνέβη και  με το λάθος του ΔΝΤ στην Ελλάδα,  ώστε   η τρόικα  να μπορεί να συνεχίζει απερίσπαστη την ίδια εγκληματική πολιτική, με τις ίδιες φρούδες ελπίδες  στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο.
Για τη συνέχιση αυτής της αδιέξοδης πολιτικής, που σε περίοδο ειρήνης κατόρθωσε να δημιουργήσει στην Ευρώπη των 27 22,7 εκατομμύρια ανέργους, ενώ μόνο στην Ελλάδα οι άνεργοι πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο ευθύνεται, πρωτίστως, η Γερμανία και στη συνέχεια, βέβαια, και  οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες,  που  πειθήνια την ακολουθούν.  Ας σημειωθεί ότι η Γερμανία, αν και άρχισε να αντιμετωπίζει και η ίδια κάποια προβλήματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής, που επιβάλλει σε ολόκληρη την Ευρώπη, ωστόσο, η ανεργία της μέχρι στιγμής δεν υπερβαίνει το 7,7%, ενώ είναι η μόνη που θα συμμορφωθεί με τους σκληρούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, εφόσον το έλλειμμά της είναι μόνο 0.2% του ΑΕΠ της.
Είναι άξιο απορίας το πώς δεν έγινε, ακόμη, αντιληπτή, ύστερα από τόσες αποτυχίες και καμία  απολύτως επιτυχία,  η αδυσώπητη πραγματικότητα:  ότι δηλαδή  η πολιτική αυτή της λιτότητας, αν συνεχιστεί, θα καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ευρώπη. Είναι, επιπλέον, ανεξήγητη η ψυχραιμία των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι  έχουν την υπομονή να συνεδριάζουν για ατέλειωτες  ώρες, χωρίς και να θίγουν επιτέλους την καρδιά του προβλήματος, που καταποντίζει τις οικονομίες τους και εξαθλιώνει τους λαούς τους. Αντιθέτως επιδίδονται στη λήψη  ατυχών αποφάσεων  για μερικότερα θέματα, όπως  είναι και το πρόσφατο, αναφορικά με  τους  νέους τρόπους  σωτηρίας των τραπεζών, που βαθαίνουν ακόμη περισσότερο την κρίση των πραγματικών οικονομιών του

Διασώζονται οι συντάξεις των απόστρατων - Σε δύο φάσεις η διαθεσιμότητα

Με ανοικτά, ακόμη, ζητήματα, για τα οποία εκφράζεται πάντως αισιοδοξία ότι έως αύριο το πρωί θα έχουν κλείσει αναχώρησαν για τις Βρυξέλλες στις 5.00 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών και οι επικεφαλής της τρόικας, ενώ η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις για τα προαπαιτούμενα τοποθετείται πλέον προς τα τέλη της επομένης εβδομάδας.
Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση και των σημερινών διαπραγματεύσεων, Γιάννης Στουρνάρας και Πολ Τόμσεν εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι πριν από τη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου της ευρωζώνης το απόγευμα της Δευτέρας, η συμφωνία θα έχει οριστικοποιηθεί.
«Σημειώθηκε πολύ καλή πρόοδος. Ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε αύριο το πρωί πριν από τη συνάντηση του Eurogroup», δήλωσε ο Πολ Τόμσεν σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεργασίας με το οικονομικό επιτελείο. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία με την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το αυριανό Eurogroup. «Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε συμφωνία πριν από το αυριανό Eurogroup», είπε.
Λύση βλέπουν Ρεν - Μοσκοβισί
Το αισιόδοξο παζλ -που μένει να επαληθευθεί τη Δευτέρα, συμπλήρωσαν με δηλώσεις τους, στο περιθώριο συνεδρίου οικονομολόγων το οποίο διεξάγεται στην Εξ-αν-Προβάνς της Γαλλίας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν και ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Πιερ Μοσκοβισί: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Η τελική απόφαση θα παρθεί αύριο. Η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο και εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να υλοποιήσει και τα τελευταία από τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε «πεπεισμένος» ότι Ευρώπη και ΔΝΤ θα φθάσουν σε «μια κοινή αντίληψη με την Ελλάδα» για τη νέα δόση ύψους 8,1 δισ. ευρώ.
Τα τρία της σημεία της συμφωνίας...
Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι παραμένουν ακόμη «ανοικτά» ζητήματα, τα οποία θα παρουσιαστούν αύριο το πρωί στο Euro Working Group, προκειμένου, στη συνέχεια, στο Eurogroup, να παρουσιαστούν, έστω και στην αρχική μορφή τους, τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου και να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για την έγκριση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, συμφωνία με την τρόικα επήλθε στα εξής:
  • Δεν θα επιβληθεί η εισφορά 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ. Η ελληνική πλευρά είχε προτείνει ως ισοδύναμο μέτρο την κατάργηση των εξαιρέσεων και τη διεύρυνση της βάσης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ (π.χ. με επιχειρήσεις σε περιοχές της χώρας, που τώρα καταβάλλουν εισφορές στον ΟΓΑ).
  • Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των απόστρατων, οι οποίες θα συνεχίσουν να καταβάλλονται με βάση το παλαιό μισθολόγιο (σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί των εν ενεργεία στρατιωτικών). Οι απώλειες των εσόδων 250 εκατ. ευρώ από το σκέλος των συντάξεων των απόστρατων, αναμένεται να αντισταθμιστούν εν μέρει (κατά 100 εκατ. ευρώ) από τη μείωση των εξοπλισμών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  • Ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα εισπράττεται από τον Φεβρουάριο 2014 από τις Εφορίες και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η τρόικα πείστηκε για την ικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επίσης, φαίνεται ότι έχει επέλθει συμφωνία και στο ζήτημα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όπως, άλλωστε, επισήμαναν από χθες και τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
...και η μάχη για το ΦΠΑ
Στον αντίποδα, «ανοικτό», μεταξύ άλλων, παραμένει το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%. Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «η συζήτηση για τον ΦΠΑ συνεχίζεται, υπάρχει πρόοδος, δεν έχουμε κλείσει ακόμη». Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει, οι απώλειες εσόδων 200 εκατ. ευρώ από τη μείωση του ΦΠΑ να καλυφθούν από εναλλακτικά μέτρα (όπως, η επιβολή από το 2013 του φόρου πολυτελείας σε ΙΧ, σκάφη, κ.λπ.).
Σε δύο φάσεις η διαθεσιμότητα
Στο μέτωπο του Δημοσίου βασικότερη εξέλιξη συνιστά ότι η υπαγωγή σε διαθεσμιμότητα 2.5000 σχολικών φυλάκων έχει κλειδώσει, ενώ η χρονική διάρκεια του σχήματος της διαθεσιμότητας περιορίζεται στους 8 μήνες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες για το σχέδιο στο οποίο συμφώνησαν ελληνική κυβέρνηση και τρόικα, για την ολοκλήρωση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπονται δύο φάσεις:
Μέχρι το τέλος Ιουλίου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να δώσει στην τρόικα 4.250 ονόματα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Πηγές αναφέρουν πως στην πρώτη λίστα θα υπάρχουν 2.200 έως 2.000 σχολικοί φύλακες, 2.000 εκπαιδευτικοί και 50 έως 60 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό.
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δοθεί στην τρόικα και η δεύτερη λίστα με τους υπόλοιπους υπαλλήλους, που φαίνεται ότι θα προέλθουν από τη δημοτική αστυνομία (3.500), από τα υπουργεία (2.000), από την Παιδεία (1.500 καθηγητές, που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους) και από τους ΟΤΑ (1.250).
Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας όλοι οι υπάλληλοι θα αμοίβονται με το 75% των αποδοχών τους και στην περίπτωση που εντός 8μηνου δεν μετακινηθούν σε άλλες θέσεις τότε θα απολυθούν. Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει 11.000 απολύσεις.

Πώς θα διορθωθεί το λάθος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι στα κοινόχρηστα

Στις περιπτώσεις κατα τις οποίες σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ), για κοινόχρηστους χώρους, έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό μπορούν να το κάνουν, χωρίς να καταβάλουν και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις περιπτώσεις αυτές. Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί. Για όσους, όμως, έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ, θα γίνει αντιλογισμός -μείωση του ποσού- στον επόμενο λογαριασμό.
Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ,ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό, χωρίς το ΕΕΤΑ.Το ζήτημα, οπως αναφέρει το υπουργείο, δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ(λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους).

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα. (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)

Οι πιο «αδύναμες» οικονομικά οικογένειες θα «μοιραστούν» φέτος μέσω του ΟΓΑ τα 750 εκατομμύρια που θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νέα «οικογενειακά επιδόματα».

Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (από το πρώτο παιδί) και την πρόσθετη παροχή των 500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και άνω.


«Οδηγό» υπολογισμού των επιδομάτων εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, το επίδομα χορηγείται στο σύνολό του (480 ευρώ) για οικογένειες με ένα παιδί, αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για οικογένεια με 2 γονείς και τα 7.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια.

Τα 2/3 του επιδόματος (320 ευρώ) χορηγούνται για οικογενειακό εισόδημα έως 18.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 14.000 ευρώ (μονογονεϊκή), ενώ το 1/3 του επιδόματος (160 ευρώ) χορηγείται για οικογενειακό εισόδημα έως 27.000 ευρώ και έως 21.000 ευρώ, αντίστοιχα. 

Στις περιπτώσεις των οικογενειών με 2 παιδιά το επίδομα χορηγείται στο σύνολό του (960 ευρώ), όταν το οικογενειακό εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 8.000 ευρώ (μονογονεϊκή οικογένεια). Τα 2/3 του επιδόματος (640 ευρώ) χορηγούνται για ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 16.000 ευρώ (μονογονεϊκή), ενώ για το 1/3 του επιδόματος (320 ευρώ) το οικογενειακό εισόδημα ορίζεται έως 30.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 24.000 ευρώ (μονογονεϊκή). 

Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολυτέκνων ανέρχεται στα 500 ευρώ για κάθε παιδί. Βασική προϋπόθεση είναι το οικογενειακό εισόδημα να μην είναι μεγαλύτερο από τα 45.000 ευρώ, εάν πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια.

Το όριο αυτό αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για το τέταρτο παιδί, δηλαδή φτάνει τα 48.000 ευρώ και 4.000 ευρώ για οικογένειες άνω των τεσσάρων τέκνων, δηλαδή φτάνει στα 49.000 ευρώ για οικογένεια με πέντε παιδιά. Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο λήψης επιδόματος (Α21) μαζί με τη φορολογική τους δήλωση.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την εγκύκλιο.

Γλιτώνουν (;) τις νέες περικοπές οι στρατιωτικοί

Αποκλειστικό: Θετική (;) απάντηση από την τρόικα στα ουσιώδη επιχειρήματα που τους έθεσε ο Σαμαράς για μισθούς και συντάξεις

Τη συμφωνία της τρόικας για να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται (;) να... έχει λάβει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο κ. Σαμαράς στην προχθεσινή του συνάντηση με την τρόικα ζήτησε να μην πραγματοποιηθούν οι περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτές προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο 2013-2016. Σύμφωνα με αυτό, για το 2014 θα υπήρχε περαιτέρω μείωση δαπανών λόγω νέου μισθολογίου για ένστολους ύψους 88.200.000 ευρώ και η αντίστοιχη μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου ύψους 161.800.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα προστίθεντο και άλλα 5.900.000 ευρώ το 2015 και 5.100.000 ευρώ το 2016, εξαθλιώνοντας πλήρως το σύνολο των στελεχών, που ήδη έχουν δει να χάνουν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από το 50% του εισοδήματός τους, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

Αυτό ήταν και το βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας στους πιστωτές μας ότι οι ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και οι πολύ μεγάλες μειώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αγγίζει και τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Πρόοδος

Οι τροϊκανοί φαίνεται (;) ότι πείστηκαν, καθώς την ίδια ώρα παρουσιάστηκε σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, λόγω του συγκεκριμένου προγράμματος και των εναλλακτικών σεναρίων που τους παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός, με βάση την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που εκδόθηκε στις 31 Μαΐου, ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2014 είναι στην κυριολεξία πετσοκομμένος σε σχέση με το 2013. Πιο συγκεκριμένα, το 2014 θα είναι 2,38 δισ. ευρώ, ενώ το 2013 ήταν 2,64 δισ. ευρώ. Δηλαδή υπάρχει μείωση της τάξης του 9,8%. Πιο δραματικά είναι τα δεδομένα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς, ενώ το 2013 το υπουργείο είχε στη διάθεσή του 750.000.000 ευρώ, το 2014 θα έχει 583.000.000 ευρώ, δηλαδή μια μείωση της τάξης του 22,3%!

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέσα σε τρία χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από το 31,88% και φθάνουν το 50% και πλέον, ανάλογα με τον βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση! Πρόκειται για ασύλληπτα ποσοστά που έχουν κυριολεκτικά «διαλύσει» την ψυχολογία των στελεχών του Στρατεύματος.

Την ίδια στιγμή, το 48% των στρατιωτικών δεν μπορεί πλέον να βγάλει τα έξοδα ούτε του μισού μήνα. Το δραματικό αυτό στοιχείο προκύπτει από εσωτερική δημοσκόπηση που διενήργησε στα μέλη του και όχι μόνον ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ). Στη δημοσκόπηση ψήφισαν 3.439 στρατιωτικοί το διάστημα από 22 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, με θέμα τις οικονομικές απολαβές των στελεχών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)