Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Νέο κόμμα στα σκαριά

Σε συναντήσεις για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιδίδονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η "μυστική" συνάθροιση στον Λυκαβηττό. Ποιοι πήραν μέρος και ποιο όνομα ακούγεται για την αρχηγία

Για νέο κόμμα φαίνεται πως ψάχνονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς από τη μια η απελευθέρωση της έκτης δόσης και από την άλλη οι δημοσκοπήσεις που καταβαραθρώνουν τον δικομματισμό εντείνουν τις "μυστικές" διεργασίες επί τούτου.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία", Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης εμφανίζονται πολύ πρόθυμοι να συνεργαστούν στην βάση ενός νέου και εκσυγχρονιστικού κόμματος, ενώ φουντώνουν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση και άμεση υλοποίησή του.

Στα ίδια μήκη κύματος και η "Real" της Κυριακής αναφέρει ότι το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάθροιση σπίτι του οικονομολόγου Α. Δοξιάδη στη περιοχή του Λυκαβηττού στην οποία έδωσαν το παρόν η Άννα Διαμαντοπούλου, και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συζητήσεις με συναδέλφους τους από τη ΝΔ και με κινήσεις πολιτών για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα.

Στο σπίτι του Α. Δοξιάδη παρόν ήταν τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της "Κίνησης των 32".

Σύσσωμη η παρέα έκρινε πως απαιτείται η δημιουργία ενός νέου κόμματος για αυτό και οι διεργασίες ολοένα και εντείνονται με το περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να ευνοεί κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, αρχίζει να συζητείται έντονα το ενδεχόμενο πως θα μπορούσε να ηγηθεί του νέου αυτού κόμματος ο Λ. Παπαδήμος, πριν ή μετά τις εκλογές, κάτι που έχει προτείνει και δημοσίεως ο Θ. Βερέμης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις μεταξύ των Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση, Η. Μόσιαλου και άλλων με την πεντάδα της ΝΔ (Α. Σπηλιοτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη, Κ. Χατζηδάκη και Ε. Αντώναρο) καλά κρατούν, ενώ και το πρόσωπο του Γ. Φλωρίδη δε μένει απέξω από τον χορό, ο οποίος τη περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Α. Λοβέρδο.

Δέχτηκε πρόταση και ο Παπανδρέου

Πρόταση για την ίδρυση νέου κόμματος δέχτηκε και ο Γ. Παπανδρέου ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε πως θα εξέταζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν η κατάσταση για τη χώρα και τη κυβέρνηση δεν ήταν εκτάκτου ανάγκης.

Ανακατατάξεις και "κινήσεις ματ"

Όσον αφορά τη ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας συζητούνται συγκλίσεις που θα περιλαμβάνουν τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Μάλιστα διόλου τυχαίο ήταν και το γεγονός πως ο Α. Σαμαράς συμφώνησε να συμμετέχει και το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Παράλληλα, η Ντ. Μπακογιάννη "φλερτάρει" με τον διαγραφέντα της ΝΔ Σ. Χατζηγάκη, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνται οι διεργασίες για συνεργασία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Φ. Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζουν να διεμβολίζουν το ΠΑΣΟΚ που καταρρέει.

"Πέταξαν" 5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες το 5ήμερο του δημοψηφίσματος

Περίπου 5 δισ. ευρώ "έκαναν φτερά" από τις Τράπεζες από την ημέρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, μέχρι την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος. Στα 20 δισ. το συνολικό ποσό που έφυγε από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι εκτός ελέγχου, ενώ το πρόβλημα ρευστότητας είναι τεράστιο.

Όπως σημειώνουν ιδιώτες τραπεζίτες, οι τράπεζες έχουν ξεμείνει από χρήματα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι τραπεζίτες να ανησυχούν έντονα, αφού το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται πλέον στους εισαγωγείς προϊόντων, όπως τροφίμων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, ειδών ένδυσης και υπόδυσης.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Λ. Θεόκλητο, "πλέον οι ξένοι οίκοι απαιτούν, προκειμένου να στείλουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα είτε να εξοφληθούν πριν από την αποστολή είτε ζητούν εγγυητικές από ξένες τράπεζες. Καμία μεγάλη εταιρεία στο εξωτερικό δεν δέχεται εγγυητική από ελληνική τράπεζα", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κατά συνέπεια, η αγορά "στεγνώνει" από εισαγόμενα προϊόντα και τα καταστήματα σήμερα, εφοδιάζονται με λιγοστά προϊόντα, τα οποία εάν πουλήσουν έχει καλώς, διαφορετικά θα τα ξαναβγάλουν την επόμενη χρονιά στη βιτρίνα.

Τέλος η προεξόφληση των επιταγών

Εδώ και λίγες ημέρες, τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανακοίνωσαν στους πελάτες τους, ότι από τις αρχές του χρόνου θα σταματήσει η προεξόφληση των επιταγών, ανεξαρτήτως ύφους, οριστικά.

Σήμερα, οι τράπεζες προεξοφλούν το 65% του ποσού της επιταγής. Δηλαδή, σε κάθε 100 ευρώ, ο έχων την επιταγή λαμβάνει 65 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 35 τα παρακρατεί η Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε. στο οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2011, οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν το 1.5 δισ. ευρώ και οι απλήρωτες συναλλαγματικές τα 175ω εκατ. ευρώ.

Συνολικά, το ποσό ανέρχεται δηλαδή στο 1.7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε "φέσια" 8,5 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη ημέρα.

Μισθοί 9.000 ευρώ το μήνα για 13 στελέχη της ΔΕΗ

Δεκατρία στελέχη της ΔΕΗ εξαιρούνται από το πλαφόν στις αμοιβές. Στις 9.000 ευρώ η αμοιβή εκάστου από αυτούς, την ώρα που οι λοιποί μισθοί "ψαλιδίζονται" μέχρι και 35%

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "Real News", οι καταστάσεις μισθοδοσίας για τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης προκαλούν την κοινή γνώμη, όταν οι μισθοί των "απλών" υπαλλήλων της ΔΕΗ, ακόμη και οι εναερίτες, που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για την αποκατάσταση των βλαβών, δέχονται μειώσεις στις αποδοχές τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρότι ο Νόμος 3833 ορίζει πλαφόν για τις αποδοχές των διευθυντών στο Δημόσιο τα 5.981 ευρώ τον μήνα, ποσό ίδιο με τις απολαβές γενικού γραμματέα υπουργείου, στη ΔΕΗ δεκατρία στελέχη "πάτησαν" στο παραθυράκι του νόμου, που αναφέρει ότι από το πλαφόν "εξαιρούνται οι εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο (ή τα νομικά πρόσωπα) κατέχει μόνο ή από κοινού ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου, μικρότερο του 50%, οι τράπεζες και οι εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο, αν και πλειοψηφών μέτοχος, δεν ασκεί τη διοίκηση ή τη διαχείρισή τους".

Και κάπως έτσι, το "φράγμα" των 8.000 ευρώ ξεπερνούν οι μηνιαίες απολαβές του Διευθυντή Παραγωγής, του Διευθυντή Μεταφοράς, του Διεθυντή Εμπορίας, του Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων, του νυν Διευθυντή Διανομής και του Νομικού Συμβούλου της επιχείρησης.

Πάντως, ο νέος νόμος βάζει φρένο στις απολαβές των golden boys της ΔΕΗ, καθώς από 1/11/11 ορίζει πλαφόν σε όλες τις ΔΕΚΟ το ποσό των 5.856 ευρώ, με εξαιρέσεις μόνο τον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

80 εκατ. € δίνει το κράτος για ενοίκια !!!

Σε μια περίοδο που η ανάγκη για περικοπές στις δαπάνες είναι πιο επιτακτική από ποτέ, το ελληνικό Δημόσιο ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια ετησίως για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Την ίδια ώρα πολλά κτίρια που προορίζονταν για υπουργική χρήση μαραζώνουν

80 εκατ. € δίνει το κράτος για ενοίκια

Σε 2.130 κτίρια είναι πολυδιασπασμένες οι κεντρικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πιο σημαντικό στοιχείο του «κρατικού real estate» είναι ότι για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών η κυβέρνηση καταβάλλει 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σε μια περίοδο που απαιτούνται σημαντικές περικοπές λειτουργικών δαπανών.

Η μελέτη για την καταγραφή των κρατικών κτιρίων πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι από τις 16 ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν σε κάθε υπουργείο, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Τα στοιχεία συνέλεξε η Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικού Σχεδιασμού, Συντονισμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αξιοποιήθηκαν στην ποιοτική αξιολόγηση του κράτους που πραγματοποίησε ο ΟΟΣΑ.

Από το σύνολο των 2.130 κτιρίων που είναι «μοιρασμένη» η δημόσια διοίκηση, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για 119 κτίρια του υπουργείου Υγείας, ενώ η μελέτη δεν αναφέρει πόσα κτίρια είναι στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Η κατανομή

Το κτίριο στο Ολυμπιακό Χωριό, που προοριζόταν για την εγκατάσταση του υπουργείου Εργασίας, έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου.
Το κτίριο στο Ολυμπιακό Χωριό, που προοριζόταν για την εγκατάσταση του υπουργείου Εργασίας, έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου.


Από τα 2.011 κτίρια για τα οποία υπάρχουν στοιχεία, τα 1.048 (52%) είναι ιδιόκτητα, τα 887 (44%) είναι μισθωμένα και 76 (4%) έχουν παραχωρηθεί στο κράτος για δωρεάν χρήση από ιδιώτες ή ΝΠΙΔ.

Αξιοσημείωτο εύρημα της μελέτης αποτελεί το γεγονός ότι παρά το ότι οι κεντρικές υπηρεσίες καταλαμβάνουν το 30% των συνολικών κτιρίων, η ετήσια συνολική δαπάνη μίσθωσης είναι τριπλάσια από αυτήν που καταβάλλεται για τα κτίρια των περιφερειακών υπηρεσιών που αντιστοιχούν στο 70% των συνολικών κτιρίων.

Η είσοδος του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Το 2004 οι υπάλληλοι αντέδρασαν στην προοπτική μετακόμισης στο ανακατασκευασμένο κτίριο του «Κεράνη» στη Θηβών.
Η είσοδος του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Το 2004 οι υπάλληλοι αντέδρασαν στην προοπτική μετακόμισης στο ανακατασκευασμένο κτίριο του «Κεράνη» στη Θηβών.

Ετσι, τα κτίρια των υπουργείων και των κεντρικών υπηρεσιών που στεγάζονται στην Αθήνα κυρίως κοστίζουν 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο περίπου, ενώ τα τριπλάσια σε αριθμό κτίρια των περιφερειακών υπηρεσιών κοστίζουν σε ενοίκια το 1/3, δηλαδή 20 εκατ. ευρώ.

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς σε αρκετές περιπτώσεις κυρίως για τα αδιαφανή κριτήρια με τα οποία επιλεγόταν ένα κτίριο για να ενοικιαστεί, προκειμένου να στεγάσει κρατικές υπηρεσίες. Και βέβαια για ιδιώτες ιδιοκτήτες που ζητούσαν υπέρογκα ποσά για ενοίκιο στο παρελθόν, αφού το κράτος θα ήταν καλός και σταθερός πελάτης για πολλά χρόνια.

80 εκατ. € δίνει το κράτος για ενοίκια

Η δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα έχει οδηγήσει σε περικοπές μισθωμάτων μέχρι και 20% σε αρκετές περιπτώσεις. Τα ενοίκια στην πρωτεύουσα είναι σαφώς υψηλότερα σε σχέση με αυτά που ισχύουν στην περιφέρεια, αλλά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση λόγω της μη καταγραφής των τετραγωνικών μέτρων που αντιστοιχούν σε κάθε κρατική υπηρεσία που ενοικιάζει γραφεία.

Οι υπηρεσίες που είναι διάσπαρτες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών (674 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των Εφοριών) και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (721 κτίρια). Ακολουθούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (140 κτίρια) και το υπουργείο Υγείας (132 κτίρια). Τη μικρότερη διασπορά καταγράφουν το υπουργείο Παιδείας (15 κτίρια) και το πρώην υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων (11 κτίρια). Πρωταθλητές στα μισθωμένα κτίρια είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος (100%), το υπουργείο Εργασίας (95% επί του συνόλου των κτιρίων), το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (82%) και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (80,65%).

80 εκατ. € δίνει το κράτος για ενοίκια

Οι δαπάνες
Πρωταθλητές και ουραγοί

Το υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει το μικρότερο ποσοστό ενοικιαζόμενων κτιρίων (2,46%), αλλά καταβάλλει το μεγαλύτερο ύψος μισθώματος (584.287 ευρώ κατά μέσον όρο). Στα 424.591 ευρώ είναι ο μέσος όρος δαπανών ενοικίων για το υπουργείο Περιβάλλοντος και 239.315 ευρώ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τον χαμηλότερο μέσον όρο ενοικίου καταβάλλει το πρώην υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων (5.401 ευρώ) και τα υψηλότερα ενοίκια καταβάλλονται στα μισθωμένα κτίρια του πρώην υπουργείου Οικονομίας (658.943 ευρώ). Μηδενικά είναι τα έξοδα ενοικίων μόνο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

80 εκατ. € δίνει το κράτος για ενοίκια

Κίνδυνος εκτίναξης του αργού στα 250 δολ.το βαρέλι

Στην περίπτωση που η Δύση μπλοκάρει την ικανότητα της Τεχεράνης να εξάγει πετρέλαιο, η τιμή του πετρελαίου θα εκτιναχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Κίνδυνος εκτίναξης του αργού στα 250 δολ.το βαρέλι

Η τιμή του αργού αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τροπολογία η οποία επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις σε ξένες τράπεζες που προβαίνουν σε «σημαντικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα του Ιράν».

Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί πως η Γερουσία προχώρησε στην κίνηση αυτή παραμερίζοντας τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης Ομπάμα πως το να απειλούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος να συμφωνήσουν να συνεργαστούν σε ενέργειες σε βάρος του Ιράν.

Στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν ακόμη πως εξετάζεται σοβαρά η επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν αλλά με ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη αναστάτωση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου ή να υπάρξει σύγκρουση με σύμμαχους χώρες.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη απαγορεύσει στις εγχώριες τράπεζες να συναλλάσσονται με την κεντρική τράπεζα του Ιράν, κάτι που σημαίνει ότι οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον θα έχουν στόχο να αποτραπούν οι συναλλαγές ξένων τραπεζών με αυτήν μέσω της απειλής του αποκλεισμού τους από το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Επίσης οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες κυρώσεις εναντίον του Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος, προσθέτοντας 180 εταιρείες και αξιωματούχους στον κατάλογο όσων τα περιουσιακά στοιχεία έχουν παγώσει και εκείνων στους οποίους έχουν απαγορευθεί τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο «τρελός» ΠΑΟΚτζής κάνει τώρα… διεθνή καριέρα!

Aναμφισβήτητα είναι το πρόσωπο της εβδομάδας...!

Ο «τρελός» ΠΑΟΚτζής κάνει τώρα… διεθνή καριέρα!


Ο λόγος για τον οπαδό του ΠΑΟΚ που δικαιολογημένα... τρελάθηκε όταν ο Αθανασιάδης έκανε το 2-0 επί της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πριν λίγα βράδια!

Η φωτογραφία του έκανε ρεκόρ κοινοποιήσεων και likes στο Facebook, ωστόσο το στιγμιότυπο δεν έμεινε ενός συνόρων!

Η αθλητική ιστοσελίδα www.101greatgoals.com η οποία φιλοξενεί εκατοντάδες βίντεο καθημερινά ζητά από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον πιο «τρελό» οπαδό της εβδομάδας.

Ο ένας είναι ένας Ινδονήσιος που ντύθηκε... περίπτερο προς τιμήν της ομάδας του και ο δεύτερος φυσικά ο δικός μας ΠΑΟΚτζής!



Περισσότερα από 30 εκατ. χρωστούν στι Δημόσιο οι 29 συλληφθέντες

Ποσά μεγαλύτερα των 32.000.000 ευρώ κατηγορούνται πως χρωστούσαν στο δημόσιο οι 29 επιχειρηματίες που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Πάτρα.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο εκτέλεσης παραγγελιών των Εισαγγελικών Αρχών, μέχρι στιμής,έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στις εισαγγελικές Αρχές συνολικά 29 επιχειρηματίες για οφειλές προς το Δημόσιο και μη απόδοση Φ.Π.Α..

Από αυτούς οι 14 συνελήφθησαν στο Λεκανοπέδιο Αττικής, 12 στη Θεσσαλονίκη, ένας στην Πάτρα και δυο στη Ρόδο. Το συνολικό ποσό των οφειλών ανέρχεται στα 32.081.389,06 ευρώ. Ενώ, οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Το καράβι η "ΕΛΛΑΣ"

Μία άλλη άποψη στο θέμα του Εύελπι...


Θεόδωρος ΛιόλιοςΕπέλεξα να γράψω εγώ αυτά τα κείμενα και όχι τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Όπλων διότι θεωρώ ότι η υπόθεση του Αρχηγού της ΣΣΕ και αριστούχου Έυελπι Χρήστου Φαραντάτου με αγγίζει προσωπικά ως καθηγητή του και ως άνθρωπο.
Σε προηγούμενη ανάρτηση μας δώσαμε μια γενική προσέγγιση του θέματος και υποσχεθήκαμε να δώσουμε νέα στοιχεία. Τα δημοσιεύματα κατά του Χρήστου δεν περιορίστηκαν μόνο στο άτομο του αλλά άγγιξαν και τον πατέρα του Ταξίαρχο Παναγιώτη Φαραντάτο ο οποίος και αυτός υπήρξε σπουδαστής μου όταν ήμουν καθηγητής στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999). Γνωρίζω και τους δύο πολύ καλά και φυσικά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για άτομα υψηλής ευφυίας με αποδεδειγμένα δημοκρατικές πεποιθήσεις προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους.
Μακάρι να μπορούσαν οι διάφοροι δημοκράτες που έπληξαν αυτή την οικογένεια να δουν όπως είδα εγώ τη θλίψη και την απόγνωση ενός πατέρα που βλέπει το όνομα του γιου του να διασύρεται άδικα και χωρίς δίκη. Μου είναι δύσκολο να μεταφέρω στο ψηφιακό κείμενο το αβάσταχτο ειδικό βάρος που είχαν τα δάκρυα του πατέρα του που βλέπει τον αριστούχο γιο του να χάνει τα πάντα για ένα επεισόδιο που είναι ασήμαντο και ανάξιο λόγου – ένα αστείο που διογκώθηκε και μετατράπηκε σε όπλο κατά της οικογένειας του και της Σχολής Ευελπίδων.
Οι συκοφαντίες όταν εκτοξευτούν δημοσίως είναι σαν τους κόκκους της άμμου στον άνεμο – δεν μαζεύονται και δεν ξέρεις που έχουν πέσει έλεγε ένας σοφός και στην περίπτωση μας έχει άμεση εφαρμογή.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια όλα όσα παρουσιάσαμε για την ανόητη πλάκα που έγινε για λίγα λεπτά στη ΣΣΕ μετά από μια μακρά και κουραστική παραμονή στο αμφιθέατρο (αφού όλη η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο τιμήθηκε δεόντως στο αμφιθέατρο της ΣΣΕ- Αυτό ξέχασαν να το αναφέρουν οι δυσφημιστές της ΣΣΕ).
Το ίδιο βράδυ ο Χρήστος κατάλαβε ότι το αστείο ήταν υπερβολικό και κάλεσε όλους τους επιλοχίες των λόχων και αφού τους ζήτησε συγνώμη για την ανοησία του να κάνει τέτοιο αστείο ζήτησε να μεταφερθεί η συγνώμη του σε όλους τους Ευέλπιδες όπως και έγινε. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να ξεχαστεί το γεγονός και να μην πάρει διαστάσεις αν δεν έσπευδε κάποιος να το διαστρεβλώσει για λόγους που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον (όταν τελειώσει η ανάκριση).
Επισημαίνουμε προς το παρόν τα εξής:
Κακώς αναφέρθηκε το όνομα του Χρήστου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση. Αδίστακτοι εγκληματίες και φονιάδες, καταχραστές του δημοσίου χρήματος, διεφθαρμένοι πολιτικοί – όλοι ανεξαιρέτως χαίρουν ανωνυμίας μέχρι το πέρας της δίκης. Ο Χρήστος έπρεπε να πληρώσει το τίμημα γιατί συμβολίζει κάτι που ενοχλεί.
Κακώς δικάστηκε και καταδικάστηκε στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ένας αριστούχος Εύελπις – Αρχηγός της ΣΣΕ χωρίς να υπάρξει η δέουσα πειθαρχική διαδικασία.
Κακώς έσπευσαν ορισμένοι να μιλήσουν για αντιδημοκρατική δράση για ένα ανυπεράσπιστο άτομο που δεσμεύεται από το στρατιωτικό κώδικα και δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια (ούτε αυτός ούτε ο πατέρας του). Αυτές οι διαδικασίες δυσφήμισης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι δημοκρατικές.
Ο αριστούχος Εύελπις και Αρχηγός της ΣΣΕ Χρήστος Φαραντάτος δεν πρέπει να γίνει έρμαιο όσων θέλουν να πλήξουν την ΣΣΕ ούτε θα γίνει όργανο αυτών που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα υπερασπίζοντας δήθεν το στρατιωτικό κύρος της ΣΣΕ. Ο Χρήστος αγαπά το Στρατό και την πατρίδα και είναι τόσο ευαίσθητος που δεν θα αντέξει αυτή την αρνητική δημοσιότητα που τόσο άδικα του φόρτωσαν. Δεν πρόκειται για ένα βάναυσο και αδίστακτο χουντικό αλλά για ένα νεαρό αριστούχο στρατιωτικό επιστήμονα που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς, να αγαπήσει και να κάνει οικογένεια χωρίς να ντρέπεται μπροστά στα παιδιά του για μια νεανική του ανοησία.
Θα σταθούμε όλοι δίπλα του ώστε να αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπως του αξίζει.
«Όλοι κάνουμε λάθη, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)