Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μειώνεται έως και 30% ο φόρος στα ακίνητα το 2015

Μειώνεται έως και 30% ο φόρος στα ακίνητα το 2015


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη τη χώρα, ενώ ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται και φέτος, με το υπουργείο Οικονομικών να υπόσχεται τη μείωσή του περίπου κατά 30% για ορισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της εφαρμογής των νέων τιμών ζώνης.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη υποστήριξε πως μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με τις προτάσεις του ΣτΕ για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι: «Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15ήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Βουλή, που ένα τμήμα του θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Επικρατείας».
Φόρος ακινήτων

Μειώνεται έως και 30% ο φόρος στα ακίνητα το 2015
Η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, διατηρεί και φέτος τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όμως θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες και θα είναι «κουρεμένος» κατά 30%. Όμως στην περίπτωση αυτή τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ θα μειωθούν από τα 2,65 δισ. ευρώ στο 1,855 δισ. ευρώ, δηλαδή θα είναι λιγότερα κατά 795 εκατ. ευρώ. Για να περιοριστούν οι απώλειες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει παρεμβάσεις στους συντελεστές με βάση τους οποίους υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ αλλά και στον συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος σήμερα επιβαρύνει όσους κατέχουν αστικά ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Οι πίνακες με τις νέες τιμές ζώνης των ακινήτων αναμένεται να παραδοθούν στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών σε 15 ημέρες και αμέσως μετά θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την άμεση εφαρμογή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών προβλέπει:
Μείωση 20% κατά μέσο όρο των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που οι τιμές ζώνης που εφαρμόζει η εφορία είναι υψηλότερες από τις εμπορικές αξίες. Αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που οι αντικειμενικές αξίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις τιμές που επικρατούν στην αγορά, το ποσοστό της μείωσης των τιμών θα είναι μεγαλύτερο, ενώ αντίθετα σε περιοχές που η διαφορά είναι μικρή η μείωση των τιμών ζώνης θα είναι κάτω από 20%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας οι αντικειμενικές αξίες είναι σήμερα περίπου 15%-20% υψηλότερες κατά μέσο όρο σε σχέση με τις πραγματικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πολύ ακριβές περιοχές του Λεκανοπεδίου, όπου οι αντικειμενικές είναι υψηλότερα ακόμη και πάνω από 50% σε σχέση με τις εμπορικές τιμές.
Περιοχές
Οι μεγαλύτερες διορθώσεις αναμένεται να γίνουν στις λεγόμενες «ακριβές» περιοχές οι οποίες και έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση (Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Μαρούσι, Γλυφάδα κ.λπ.). Στις ακριβές περιοχές, οι αντικειμενικές αξίες είχαν φτάσει να ξεπερνούν ακόμη και τα 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, τιμές οι οποίες δεν εντοπίζονται πλέον στην αγορά ούτε με το? κυάλι.
«Πάγωμα» στα σημερινά επίπεδα των τιμών για τις περιοχές με τιμή ζώνης έως 500 ή 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως της επαρχίας αλλά και του Λεκανοπεδίου οι αντικειμενικές αξίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές και υπολείπονται σημαντικά των εμπορικών τιμών. Στις περιοχές αυτές, οι τιμές θα έπρεπε να αυξηθούν ακόμη και πάνω από 50% για να προσεγγίσουν τις τιμές της αγοράς.
Ωστόσο για να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την αύξηση των τιμών που θα ανέβαζαν τους φόρους ακινήτων, στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να παραμείνουν αμετάβλητες. Αύξηση των τιμών σε πολλές περιοχές της χώρας που οι τιμές πώλησης των ακινήτων (νεόδμητων) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Πρόκειται κυρίως για περιοχές που γνώρισαν ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, χωρίς αυτή να αποτυπώνεται και στις αντικειμενικές αξίες. Οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να καθυστερήσουν φέτος τη διαδικασία είσπραξης των εσόδων από τη φορολόγηση των ακινήτων. Όπως όλα δείχνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν στην καλύτερη περίπτωση να αρχίσουν να πληρώνουν τον φόρο για την ακίνητη περιουσία τους τον Σεπτέμβριο.
Μείωση εσόδων
Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα αναμένεται να οδηγήσει και στη μείωση σειράς φόρων και κατ' επέκτασιν των εσόδων του προϋπολογισμού. Οι νέες αντικειμενικές αναμένεται να φέρουν:
1. Μείωση των εσόδων από τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Στελέχη της Καραγιώργη Σερβίας εκτιμούν ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα οδηγήσει σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά.
2. Μείωση των εσόδων από τους φόρους μεταβίβασης (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές).
3. Μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες και μείωση των τεκμαρτών εισοδημάτων που προκύπτουν από τη δωρεάν παραχώρηση και την ιδιοχρησιμοποίηση ακινήτων τα οποία υπολογίζονται στο 3% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Προς παράταση έως τις 26 Ιουνίου
Νέα παράταση έως τις 26 Ιουνίου της προθεσμίας για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (που λήγει στις 2 Ιουνίου) προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση. Την... πρωτοβουλία -«προάγγελο» της παράτασης- ανέλαβαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας χθες στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την τροπολογία - την οποία υποστηρίζει και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας- «η υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 26η Ιουνίου 2015». Η παράταση, με βάση το σχέδιο, δεν θα ισχύει μόνο για οφειλές που οφείλονται από μισθώματα ακινήτων ιδιοκτησίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Εως χθες σε ρύθμιση είχαν «μπει» 187.073 οφειλέτες για 4,067 δισ. ευρώ.

ΥΠΟΙΚ: Παράταση ως 26 Ιουνίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων

ΥΠΟΙΚ: Παράταση ως 26 Ιουνίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 26 Ιουνίου 2015 ανακοίνωσε  η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη η οποία σημείωσε ότι, ως τώρα, η ανταπόκριση των φορολογούμενων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Όπως είπε η υπουργός μετά από κύμα αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης.
Η Νάντια Βαλαβάνη κάλεσε μάλιστα τις Δ.Ο.Υ να διευκολύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ
«Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται έτσι η βαθιά κοινωνική ανάγκη για απαλλαγή απ' την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών, για μια επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτρέψει να παραμείνουν όλοι ενήμεροι και, βέβαια, για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα» δήλωσε η υπουργός .

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΙΟΥΝ.2015)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)