Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Επαναφορά του τέλους επιτηδεύματος στα επίπεδα του 2011 για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ

  Αναφορά Αυγενάκη προς Στουρνάρα.
Στο ύψος του τέλους επιτηδεύματος αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το τέλος αυτό εισήχθη το οικονομικό έτος 2011 και το ύψος του ανερχόταν στα 350 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. Το οικονομικό έτος 2012 αυξήθηκε στα 400 και 300 ευρώ, αντίστοιχα. Το δε οικονομικό έτος 2013 η αύξηση έφθανε στα 650 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, χωρίς κανείς να ξέρει τι θα φέρει το οικονομικό έτος 2014. Τα παραπάνω, μεταξύ πολλών άλλων, οδήγησαν πολλούς στην κατάθεση των βιβλίων-στοιχείων τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πάταξη της παραοικονομίας.»

Τέλος, η ΟΕΒΕΝΗ προτείνει την επαναφορά των ποσών στα επίπεδα του οικονομικού έτους 2011 για τις επιχειρήσεις με ακαθάριστα ετήσια έσοδα (τζίρο) έως και 100 χιλιάδες ευρώ και τη διατήρηση τους ως έχουν για τις υπόλοιπες, μεγαλύτερες, επιχειρήσεις.

Εκτίμηση βάσεων: Στροφή στη νομική, λιγότεροι στις αστυνομικές σχολές


Η διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής στις ανώτατες σχολές απασχολεί κάθε χρόνο τους υποψηφίους, που προσπαθούν να βρουν απάντηση στο ερώτημα αν αρκούν τα μόρια που συγκεντρώνουν για να εισαχθούν στη σχολή των ονείρων τους.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των βάσεων είναι τρεις: Ο αριθμός των προσφερομένων θέσεων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (ο αριθμός των εισακτέων δηλαδή), οι επιδόσεις των υποψηφίων στις εξετάσεις και οι επιθυμίες τους, που εκφράζονται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Ο αριθμός των εισακτέων άλλαξε πολύ φέτος, μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, που συρρίκνωσε τα ΤΕΙ και άλλαξε τις ισορροπίες μειώνοντας τις θέσεις στις θεωρητικές σχολές και αύξησε τις θέσεις στις θετικές.
Ο μεγάλος αδικημένος αυτής της ανακατανομής των θέσεων είναι οι υποψήφιοι από τα Τεχνικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ, που διεκδικούν θέσεις μόνο στα ΤΕΙ με ειδικό ποσοστό 21% και είδαν τις προσφερόμενες σ’ αυτούς θέσεις να μειώνονται κατά σχεδόν 30%.
Οι χειρότερες επιδόσεις εδώ και 10 χρόνια
Οι επιδόσεις των υποψηφίων φέτος ήταν οι χειρότερες της δεκαετίας και θα αποτελέσουν τον σημαντικότερο λόγο για την αναμενόμενη κατρακύλα των βάσεων.
Ο τρίτος παράγοντας που καθορίζει τη διαμόρφωση των βάσεων είναι οι επιθυμίες των υποψηφίων, που παραμένουν άγνωστες, τις μαθαίνουμε από τις προτιμήσεις των υποψηφίων που δημοσιεύονται εκ των υστέρων και είναι υπεύθυνες για τις κατά καιρούς εκπλήξεις που επιφυλάσσει η ανακοίνωση των βάσεων.
Είναι προφανές ότι οι μεταβολές στις προτιμήσεις των υποψηφίων είναι ανιχνεύσιμες, αλλά όχι μετρήσιμες, αφού δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τη μαζικότητα των φαινομένων που δημιουργούν.
Έτσι αναμένεται να κυριαρχήσει και φέτος η προσπάθεια των υποψηφίων να μη μετακινηθούν σε άλλη πόλη για τις σπουδές τους, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν. Έχουμε, όμως, και μετακινήσεις ανάμεσα στις σχολές του ίδιου πεδίου.
Βάσεις ανά πεδίο
Έτσι στο 1ο πεδίο παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μαζικής στροφής προς τις νομικές σχολές και αδιαφορία για τα παιδαγωγικά, που μέχρι πριν λίγα χρόνια μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.
Στο 4ο πεδίο οι υποψήφιοι στρέφουν την πλάτη στις σχολές των πολιτικών μηχανικών, λόγω της κρίσης στην οικοδομή. Επιλέγουν τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και τους μηχανολόγους.
Στο 5ο πεδίο είναι εντυπωσιακή η μείωση του αριθμού των υποψηφίων που επιλέγουν τις αστυνομικές σχολές, αφού η εισαγωγή τους στη σχολή δύο χρόνια μετά, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψηφίους. Είναι γνωστό ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί αυτά που λέγονται, αφού αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη.
Έτσι φαίνεται ότι οι υποψήφιοι δεν πίστεψαν ότι σε δύο χρόνια θα φοιτήσουν στη σχολή αν πετύχουν φέτος και μείωσαν τις αιτήσεις προς την αστυνομία στο μισό.
Στις στρατιωτικές σχολές η μείωση του αριθμού των εισακτέων κατά 30% θα δικαιολογούσε άνοδο των βάσεων. Οι κακές επιδόσεις των υποψηφίων θα δικαιολογούσαν μεγάλη πτώση των βάσεων. Ο συνδυασμός των δύο φαινομένων αν αναμένουμε να δώσει σταθερότητα ή μικρή πτώση στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών.
Οι εκτιμήσεις μας στηρίχτηκαν στον αριθμό των εισακτέων και στις επιδόσεις των υποψηφίων. Δεν υπολογίστηκαν οι επιθυμίες τους, παρά μόνο ως τάση, αφού δεν είναι μετρήσιμες. Οι εκτιμήσεις μας έχουν περιθώριο + ή - 100 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές.
Δείτε αναλυτικά την εκτίμηση βάσεων για κάθε πεδίο

Νέο σύστημα για τις Πανελλαδικές - Οι αλλαγές τη νέα χρονιά

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, όπως περιγράφονται στο νομοσχέδιο που καταθέτει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει σήμερα ο καθημερινός Τύπος. Στόχος είναι οι αλλαγές να ψηφιστούν μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Σεπτέμβριο για τους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην πρώτη τάξη του Λυκείου.

Οι βασικές αλλαγές, έχουν ως εξής:

• Μειώνονται από 6 σε 4 τα μαθήματα στις πανελλαδικές.

• Θα μετρά ο βαθμός του απολυτηρίου και των τριών τάξεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

• Το 50% των εξεταζόμενων εξεταζόμενων θεμάτων θα προέρχονται από τράπεζα θεμάτων και θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές λυκείων.

• Πριμ στους υποψήφιους όταν οι βαθμοί των πανελλαδικών είναι υψηλότεροι από τους αντίστοιχους του απολυτηρίου.

• Μειώνονται σε 4 τα επιστημονικά πεδία.

• Ξεχωριστό θα είναι το πεδίο για τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές.

• Τα ΑΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν συντελεστές βαρύτητας σε ορισμένα μαθήματα.

• Προαιρετική τάξη μαθητείας 1 έτους στα ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

• Ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με αυτές.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου έρχεται έπειτα από 5 χρόνια διαλόγου στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα κόμματα. Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ). Μετά την Γ’ τάξη θα ισχύει προαιρετική τάξη μαθητείας με στόχο οι μαθητές να εκπαιδεύονται με αμοιβή στον χώρο εργασίας πάνω στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει. Η λειτουργία αυτής της τάξης θα είναι σε συνεργασία του ΟΑΕΔ με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα το υπουργείο Παιδείας με το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί να δώσει βάρος στα μαθήματα Γενικής Παιδείας στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους μαθητές τις απαιτούμενες γνώσεις και να αποσυνδέσει το Λύκειο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ετσι, το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των τριών τάξεων αλλά και σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στον υπολογισμό της βαθμολογίας.

Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο


Με την ανεργία των νέων να έχει εκτιναχθεί στο 65%, η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο!

Αυτός είναι ο προκλητικός τίτλος του νέου δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας για την χώρα μας, στο οποίο γίνεται αναφορά στα χθεσινά στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ σε συνθήκες που δεν είναι βιώσιμες, μετατρέπει τη χώρα σε ένα νέο Κόσοβο με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Σύμφωνα με την Τelegraph η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί και η καθοδική πορεία της οικονομίας θα συνεχιστεί μετά και από τις απολύσεις των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προωθηθούν μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, για να ικανοποιήσει η χώρα της απαιτήσεις των δανειστών.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος είπε πρόσφατα ότι η λιτότητα στην Ελλάδα είναι δύσκολη και επώδυνη αλλά αναγκαία και θα αποδώσει καρπούς το 2014.

Σύμφωνα με την Τelegraph, υπάρχουν επιτέλους σημάδια ότι η Ευρωζώνη βγαίνει σταδιακά από την μεγαλύτερη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, -όπως σημειώνει η εφημερίδα- η ΕΚΤ «έσβησε» τις ελπίδες για πλήρη ανάκαμψη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)