Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού η εισφορά αλληλεγγύης των Αποστράτων Στρατιωτικών

Image
Η Διοικητική Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου καλείται να γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητα, αλλά και τον τρόπο υπολογισμού παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων αποστράτων.

Ειδικότερα, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσης Λασκαράτος, πριν από την αποχώρησή του από το δικαστικό σώμα στις 30 Ιουνίου 2014, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο Α’ κλιμάκιό του, από συνταξιούχους στρατιωτικούς, σχετικά με το ζήτημα της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων να εισαχθούν, ως ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, στη Διοικητική Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να γνωμοδοτήσει.

Οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης επί των συντάξεών τους είναι αντίθετη στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η οποία προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι συνταξιούχοι, η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης επί των συντάξεων, υπολογίζεται εσφαλμένα με βάση το ακαθάριστο ποσό της σύνταξης και όχι με βάση το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι για τον υπολογισμό του ποσού της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης, όπως αυτό ανερχόταν κατά το χρόνο θέσπισης της εισφοράς και όχι εκείνο που έχει διαμορφωθεί μετά τις διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων που έγιναν με τους μνημονιακούς νόμους.

Η αρμόδια επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπό τον αποχωρήσαντα προ ολίγων ημερών, λόγω ορίου ηλικίας, πρόεδρο της Ιωάννη Καραβοκύρη, έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Λασκαράτου και παραπέμφθηκαν οι προσφυγές, υπό την μορφή πρότυπης δίκης, στην Διοικητική Ολομέλεια του ΕΣ για γνωμοδότηση.
Υπενθυμίζεται ότι η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων παρακρατείται από τις συντάξεις σε κλιμακούμενο ποσοστό ανάλογα με το ύψος των συντάξεων, ανά κατηγορία συνταξιούχων, καθώς και ανάλογα με το σε ποιο φορέα εργαζόντουσαν πριν από τη συνταξιοδότηση.

Μαρινάκης: Έσπασε η καρέκλα του και σωριάστηκε στο πάτωμα στην τελετή λήξης της προεδρίας στην Ε.Ε. - See more at: http://arouraios.gr/2014/07/marinakis-espase-i-karekla/#sthash.Rj587OS5.dpuf

Ποιοι άλλοι έπεσαν θύματα, τι έκανε ο Κ. Μητσοτάκης
μαρινακησ
Ακόμη τον ψάχνουν και μάλλον δεν πρόκειται να τον βρουν. Διετάχθη μάλιστα και ανεπίσημη… ΕΔΕ για να ανακαλύψουν ποιος ήταν αυτός ο κύριος ο οποίος προμήθευσε… ετοιμόρροπες καρέκλες στο Ζάππειο στη διάρκεια της λαμπρής τελετής (με ηχηρά ονόματα του πολιτικού, επιχειρηματικού, τραπεζικού, εκκλησιαστικού και διπλωματικού κόσμου) για τη λήξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Γιατί ο… αθεόφοβος (ο οποίος πληρώθηκε αδρά για τις καρέκλες) εξέθεσε μια ολόκληρη χώρα και μια επιτυχημένη προεδρία.
Σύμφωνα με τον βηματοδότη, όλα άρχισαν όταν ξαφνικά στην αίθουσα ακούστηκε ένας υπόκωφος γδούπος.
Τι είχε συμβεί; Η καρέκλα που έδωσαν στον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευ. Μαρινάκη έσπασε και ο κ. Μαρινάκης σωριάστηκε φαρδύς πλατύς στο πάτωμα. Δημιουργήθηκε κομφούζιο και πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν χαριτολογώντας ότι ευθύνη έχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας (οργανωτής της εκδήλωσης), ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και φανατικός ΑΕΚτζής. Ελα όμως που ο κ. Κούρκουλας είχε στρέψει αλλού την προσοχή του επιχειρώντας να ανακαλύψει αν υπάρχουν κι άλλες ετοιμόρροπες καρέκλες ώστε να προλάβει το κακό.
Και όμως ο υφυπουργός δεν πρόλαβε. Ακούστηκε ένας δεύτερος γδούπος και σωριάστηκε στο πάτωμα (με μια έκφραση απόγνωσης, απορίας και τρόμου στα μάτια) ο ισπανός πρεσβευτής στην Αθήνα κ. Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο.
Ο κ. Κούρκουλας άφησε τον κ. Μαρινάκη (ο οποίος στο μεταξύ σηκώθηκε χαμογελώντας και ξεσκονίζοντας το σακάκι του) και έτρεξε στον ισπανό πρεσβευτή για να του ζητήσει «συγγνώμη από όλη τη χώρα».
Ο Ισπανός είναι ευγενικός άνθρωπος, αγαπά υπερβολικά τη χώρα μας και το δείχνει συνεχώς, λέγοντας συχνά ότι το καλύτερο φαγητό που έφαγε στη ζωή του είναι τα… σουβλάκια. Πραγματικός φιλέλληνας, δεν θέλησε καν να σχολιάσει την πτώση του. Το μόνο που είπε με πολλή δόση χιούμορ, ευρισκόμενος ακόμη στο έδαφος, ήταν… «συγχαρητήρια στην ελληνική προεδρία».
Ο κ. Κούρκουλας ενημέρωσε για τις πτώσεις από τις ετοιμόρροπες καρέκλες τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Εδωσε εντολή να αρχίσουν ανακρίσεις για το ποιος μπορεί να είναι ο σαμποτέρ σε μια τόσο σημαντική στιγμή.
Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι το κακό τελείωσε με τις δύο πτώσεις, ακούστηκε και ένας τρίτος γδούπος. Ηταν η σειρά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά να σπάσει η καρέκλα του και να σωριαστεί και αυτός στο πάτωμα. Οχι, τέταρτος VIP δεν έπεσε από ετοιμόρροπη καρέκλα.
Απλώς, σαν να εδόθη ένα ιδιότυπο σύνθημα, και αιφνιδίως οι πάντες μετακινήθηκαν λίγα εκατοστά προς τα εμπρός στις καρέκλες τους (για ασφάλεια), με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη να στηρίζεται καλού-κακού και στο μπαστούνι του, την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να μην τον αφήνει από τα μάτια της (και να φωνάζει «ποιος έφερε αυτές τις φτηνές καρέκλες στο Ζάππειο;») και τον κ. Βενιζέλο να μην αφήνει στο κοκτέιλ που ακολούθησε κι αυτός από τα μάτια του τους πρεσβευτές, τους οποίους είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και για τα επιτεύγματα της ελληνικής προεδρίας αλλά και για τα εθνικά μας θέματα.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ υπεραμύνεται και αποστομώνει....τους όψιμους επικριτές των αποφάσεων της Δικαιοσύνης

Image
Μαθήματα υπεράσπισης της επαγγελματικής τάξης του δίνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος. Με επιστολή του υπερασπίζεται τους δικαστές που δέχονται επιθέσεις από τα ΜΜΕ. Δεν έχει σημασία αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με όσα υποστηρίζει. Το “μάθημα” απευθύνεται προφανώς στην στρατιωτική ηγεσία.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ στην επιστολή τονίζει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά αποτέλεσαν, όπως λέει, οι αποφάσεις του Μισθοδικείου, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών, αλλά και άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

«Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία» αναφέρει ο κ. Ρίζος.

«Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει» κι αυτό -εξηγεί- επειδή «οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους» συνεχίζει.

"Κοροϊδεύουν στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας με το ΣτΕ"

Image
Toυ Τάσου Μαυρόπουλου*,

Η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών στη βουλή, ότι σύντομα θα ψηφισθούν οι αναγκαίες διατάξεις με τις οποίες το μισθολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε., χωρίς να διευκρινίζει πότε θα ψηφιστούν και τι θα γίνει με τα αναδρομικά, το πιθανότερο είναι ότι θα έχει το αντίκρισμα που είχαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης το 2012.
Τότε η ξεκάθαρη δέσμευση ήταν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των αποστράτων θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2009. Αμέσως μετά τις εκλογές, οι πρώτοι που υπέστησαν επιπλέον περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους , ήταν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοι.

Τότε προσπαθούσαν να κλέψουν για άλλη μια φορά την ψήφο τους, πατώντας στην ανάγκη για επιβίωσή τους. Τώρα, αντί η κυβέρνηση να προγραμματίσει την υλοποίηση της προεκλογικής της δέσμευσης ξεκινώντας από την απόφαση του Σ.Τ.Ε., κάνει μικροπολιτική, ενεργοποιώντας για πολλοστή φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό, παρουσιάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σαν τους δήθεν ευνοούμενους που θα επιβαρύνουν την υπόλοιπη κοινωνία. Αν ήταν τραπεζίτες, καναλάρχες, εφοπλιστές ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, θα ικανοποιούσαν τις επιθυμίες τους άμεσα και χωρίς θόρυβο. Τώρα ψάχνουν τρόπους για να μην εφαρμόσουν ούτε την απόφαση του δικαστηρίου ,η οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων.

Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, βιώνουν την εκμετάλλευση, την φτώχεια και την κοροϊδία. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο που θα τους πάρει πίσω τα χρήματα που δικαιούνται, σε περίπτωση που αναγκασθεί να εφαρμόσει την απόφαση του Σ.Τ.Ε.. Γνωρίζουν πλέον ότι κανείς εργαζόμενος δεν εξαιρείται από την εφαρμογή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ότι η πολιτική της διαρκούς υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου θα συνεχιστεί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι κομμάτι του ελληνικού λαού. Έχουν καταλάβει ότι ο πατριωτισμός που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοκογλύφων, στους οποίους παραχωρούν για εκμετάλλευση τον πλούτο της χώρας μας και τον λαό της. Η προπαγάνδα για τους δήθεν κινδύνους σε περίπτωση αριστερής διακυβέρνησης της χώρας, τώρα πλέον μόνο γέλιο προκαλεί. Το σπίτι τους, η οικογένειά τους, η πατρίδα τους, το μέλλον τους έχουν υποθηκευτεί και κινδυνεύουν από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και όχι από την αριστερά. Όταν οι κυβερνήσεις μας κλήθηκαν να επιλέξουν ποιους θα υπηρετήσουν και θα εξυπηρετήσουν, χωρίς να προβληματιστούν, αποφάσισαν ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των αποικιοκρατών, σε βάρος της χώρας μας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η έννοια του πατριωτισμού δεν συμβιβάζεται με αυτές τις πολιτικές και επιβάλλεται η ενότητα και ο αγώνας με τον λαό που παλεύει για τη δημοκρατική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.



*Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος της Κ.Ε., συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)